Nieuws 2024

09 april 2024 
Afgelopen weekend heeft Monza zijn tijd in de jeugdklas heel mooi afgesloten op de International Dogshow in Luxemburg. In de jeugdklas haalde hij een 1 Uitmuntend en werd hiermee Luxemburgs Jeugdkampioen met Crufts kwalificatie! Knappe Monzie! Al met al heeft hij in de jeugdklas maar liefst 7 jeugdtitels in de wacht gesleept! Heel trots op m'n ventje! Het showen zetten we voorlopig op een lager pitje en de jachttraining schroeven we een beetje op. Hij apporteert zo graag en het is heerlijk om met hem te trainen. We gaan nu een beetje de puntjes op de i zetten, zodat we in de komende maanden een poging kunnen wagen om een mooi C-diploma te halen.
 
Monza tijdens de training. Verloren zoek. Knap ventje!
 
 

Mr. Monzie met zijn gewonnen rozet van de show in Luxemburg!

01 april 2024
Gisteren heeft Monza zijn 3e jeugdpunt gehaald op de Maneblussers Cup show in Belgiƫ! Met dit 3e jeugdpunt is hij nu ook Belgisch Jeugdkampioen! Daarnaast werd hij in de eindkeuring ook nog Beste Jeugdhond van alle rassen! Super trots op onze Monza! Hij won een prachtige rozet en een grote zak Monge hondenvoer. Keurmeester was dhr. Theo Leenen (BE).
 
  
 
Monza kijkt vol adoratie naar de keurmeester! 

 
 
Onze smurf met zijn gewonnen rozet!
 
Afgelopen vrijdag zijn we naar de oogarts geweest voor het reguliere oogonderzoek bij Flatcoats. Altijd spannend of alles goed zal zijn en vooral spannend of Monza het onderzoek wel toe zou laten. Zeker het gonio onderzoek is best raar voor een hond, want ze krijgen een speciaal lensje op de oogbol geplaatst. Stilzitten is voor een Flatcoat nu eenmaal niet zo'n gemakkelijke opgave. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn z'n oogjes ook tiptop in orde! Hij is volledig vrij! Heel fijn! 
 
Vorig weekend hadden we op zaterdag een workshop lijnen lopen voor jonge honden bij Femke Jansen in de Zeeuwse klei. Monza deed ook hier goed zijn best en heeft veel geleerd. We gaan ons steeds meer richten op de training zodat we hopelijk komende zomer/najaar ook voor een jachtdiploma kunnen gaan. De zondag daarna was alweer een drukke dag want toen was de fokdag van ons nestje. Monza, Bamse jr., Sonic en Ubbe waren aanwezig met hun baasjes. Heel leuk om de 4 broers terug te zien. Ze zijn allemaal uitgegroeid tot heerlijke blije en stabiele flatcoats. Op de fokdag wordt het exterieur bekeken en de werkeigenschappen en op beide vlakken scoorden de broertjes hoge ogen! De keurmeester was zeer lovend over ons nest en ook de testers vonden het een heerlijk nest! Ik ben heel trots op de kinderen van Juicy en Tian, een zeer geslaagde combinatie zei de keurmeester! Dank aan de baasjes voor hun komst!
 
 
Bamse jr, Ubbe, Sonic, Monza en mama Juicy op de fokdag van de FRC.
 
Daarnaast heb ik met Joplynn "Winchmore Eight Days a Week" een C-diploma gehaald bij de NSDTRC/WFRG in Heerle. Joppy woont en wordt getraind door Tjeerd Koopmans, maar ik had toegezegd dat ik met haar wel een wedstrijd wilde lopen. Zo gezegd, zo gedaan en Joppy deed het over het algemeen keurig en haalde een mooi C-diploma met 43 punten! Knappe Jopp! Ook zuslief Izzi "Winchmore Enough is Enough" deed mee in de B en haalde haar 3e B-diploma! Gefeliciteerd Marjoleen! Super knap van jullie!
 
 
Het C-diploma van Joplynn
 
 
De zusjes Izzi en Joppy
 
Maart was een drukke maand want we zijn natuurlijk ook nog naar Crufts geweest! Gezellig met Annemarie, Sijkje en Marjoleen met de auto via de kanaaltunnel naar Birmingham! Een hele onderneming, maar alles is goed gegaan. Monza heeft zich voorbeeldig gedragen en we hadden een heel leuk huisje vlakbij Aston Park waar we heerlijk met Monza konden wandelen. Dat verwacht je niet in zo'n grote stad als Birmingham! Monza stond ingeschreven in 2 klassen. In de Junior klas en de Yearling klas. In de Yearling class zat hij in de selectie maar werd helaas niet geplaatst. Jammer, maar niet getreurd. Het is altijd al een eer om mee te mogen doen en om tussen zoveel mooie flatcoats te mogen staan. En de leukste, die ging toch echt weer met ons mee naar huis! 
 
 
Ons "vakantie huisje"
 
 
Kijk 'm zitten, onze knapperd!
 
Vandaag, 1 april, is ook de verjaardag van onze Maisy! Onze Maisy Mafkeessie wordt vandaag alweer 8 jaar oud en is nu officieel een veteraan! Maar zo gedraagt zij zich niet hoor! Gelukkig niet! Hiep hiep hoera voor Maisy! 

 

11 februari 2024
Gisteren leuke post gekregen uit Duitsland. De DRC jeugdkampioenstitel is binnen! Daarvoor hadden we ook al de Nederlandse jeugdkampioenstitel en de Junior Winner titel officieel binnen gekregen. Trots op onze Monza! Ook gaan we volgende maand met hem naar Crufts in Engeland! Hij haalde in Leeuwarden zijn kwalificatie en dan is het natuurlijk een hele eer om daar met hem te mogen staan tussen allemaal hele knappe Flatcoats! Vorig jaar deden we mee met Kylo en jaren geleden hebben overgrootoma Lilly en haar dochter Flicka daar ook op het mooie groene tapijt gestaan. Het wordt een beetje een traditie! Ook zijn papa Tian uit Zwitserland zal er zijn. Heel leuk om hem straks weer even terug te zien! Ook nog mooi nieuws uit BelgiĆ«! Broerlief Cooper 'Winchmore Flabbergasted" is Belgisch Jeugdkampioen geworden! Heel knap! Van harte gefeliciteerd Christel! 
 
 
         
 
 
 
21 januari 2024
December was een nare maand voor ons. Het begon met Maisy die plots een maagkanteling kreeg. Gelukkig was ik op dat moment thuis en herkende ik de symptomen. Ik heb onmiddellijk de dierenarts gebeld en kon gelukkig meteen komen. Bij de dierenarts werd mijn vermoeden bevestigd en is er meteen actie ondernomen. Maisy kreeg een roesje en met een sonde werd geprobeerd om de maag terug te kantelen. Dat lukte gelukkig waardoor ze niet a la minute geopereerd hoefde te worden. Wel is haar maag een paar dagen later alsnog laparoscopisch vastgezet omdat de kans op herhaling erg groot is. Inmiddels gaat het weer heel goed met Maisy. Ze heeft echt geluk gehad!
Vervolgens werd halverwege december manlief plots opgenomen in het ziekenhuis met abcessen op zijn darm. In 3 weken tijd was hij 16 kilo afgevallen! Ruim een week heeft hij in het ziekenhuis gelegen om de ontstekingen onder controle te krijgen. Ook dat gaat nu met medicatie gelukkig weer goed. Door zijn ziekenhuisopname konden we helaas niet op wintersport. Jammer, want ik had onze oude Lexy graag meegenomen. Maar gezondheid staat voorop uiteraard. 
Toen was het 28 december, bijna oud en nieuw. Ik bedacht me in de ochtend om even naar Bergen op Zoom te gaan om grote stukken kophuid te kopen zodat de honden lekker wat te knabbelen zouden hebben met de nieuwjaarsnacht. Ze zijn gelukkig niet bang voor vuurwerk, maar ze kunnen wel wat blafferig zijn met al dat geknal. Bij terugkomst lag Lilly languit in de kamer en ze reageerde niet toen ik binnen kwam. Op zich niet abnormaal omdat ze doof is. Maar ze lag in haar eigen urine en kon niet opstaan, ze deed ook geen poging. Ze kwispelde nog wel een beetje, maar reageerde verder amper. Dan weet je dat het moment daar is. Altijd zo'n vreselijk moment! De dierenarts was er gelukkig snel en ze is thuis in de woonkamer rustig heen gegaan. Ze heeft gelukkig niet lang hoeven lijden. Die ochtend was ze nog gewoon mee uit geweest en had nog gewoon goed gegeten. Dat is een schrale troost. We missen haar enorm, maar zijn ook ontzettend dankbaar voor de 14 prachtige jaren die zij ons gegeven heeft. Zij is de start van alle Winchmoortjes die er nu rond lopen. Een betere stammoeder had ik me niet kunnen wensen. We hebben zoveel mooie momenten beleefd samen. Ze leeft voort in onze herinneringen en in haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen aan wie ze haar fantastische, lieve en stabiele karakter heeft doorgegeven. Rust zacht lief meisje en geef alle honden die we zo missen een dikke knuffel daar boven!
 
  
 
One day I'll fly away... Lilly "Swallowsflight Starlight-Hussy" 19-11-2009 * 28-12-2023
 
 
Lilly haar achterkleinzoon Monza groeit uit tot een mooie jongen. Op de Winnershow in Leeuwarden haalde hij zijn 3e jeugdpunt waardoor hij zich nu Nederlands Jeugd Kampioen mag noemen. Ook werd hij Jeugdwinner! Super leuk! In Frankrijk haalde hij een Internationaal Jeugdpunt en werd zelfs Beste Reu! Vorig weekend hebben we voor het eerst een show gelopen in Duitsland. Ik had Juicy en Monza ingeschreven voor de 2-daagse show in Kassel, maar Juicy was in de tussentijd loops geworden en precies in dat weekend dekrijp! Dan is het niet handig om dan in je uppie met een reu en teef een heel weekend op stap te gaan. Gelukkig wilde mijn dochter Britt wel een keertje met mij mee naar de show zodat we moeder en zoon uit elkaar konden houden. Dag 1 werd Monza 1e in de jeugdklas en Juicy 1e in de kampioensklas en tevens reserve beste teef! Dag 2 werd Monza wederom 1e in de jeugdklas en met zijn 14 maanden ook  nog eens Beste Reu! Britt wilde ook weleens showen en bracht Juicy voor. Ze vond het super spannend, maar ze deed het echt heel netjes en ze werden beloond met een 1e plaats in de kampioensklas teven en vervolgens Beste Teef! Super knap van Britt! Nu moesten moeder en zoon en moeder en dochter tegen elkaar strijden! De keurmeester koos Monza als Beste van het Ras! Die kleine snotaap! Het was een gezellig en succesvol weekend! Met dit Duitse en Franse jeugdpunt mag Monza zich tevens Internationaal Jeugd Kampioen noemen!
 
 
Moeder en zoon op de show in Kassel!
 
Omdat we nu toch zo goed op weg zijn in Duitsland had ik nog een show ingeschreven. Een show van de Duitse Retriever Club. Ik wilde Juicy ook inschrijven, maar het maximum aantal honden was al bereikt, dus dan alleen maar met Monza op stap. Ook hier zette hij zijn beste beentje weer voor en werd beloond met een 1e plaats en Beste Jeugdhond! Monza heeft nu 3 jeugdpunten in Duitsland waardoor hij nu ook Duits Jeugd Kampioen en Duits VDH jeugdkampioen is! Trots op mijn lieve ventje! 
 
 

Mr. Monzie!
 
 
 
   Moeder en dochter showen moeder en zoon!