Nieuws 2022

03 januari 2023
Welkom lieve Monza! Prachtige zoon van Juicy en Tian en kleinzoon van onze allerliefste Bamse! Heerlijk weer een reu in huis! Wij hopen weer veel plezier te kunnen beleven met deze kleine man!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza! - Winchmore Finger Licking Good - Foto: Hannah Verhoeven
 
 
21 december 2022
 
Afbeelding invoegen
 
Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en vredig Nieuwjaar. Wees een beetje lief voor elkaar.
 
20 november 2022
Een dikke Hiep Hiep Hoera voor onze Lilly! Gisteren, op 19 november is zij 13 jaar geworden! Heel blij dat zij deze respectabele leeftijd heeft mogen bereiken en dat het nog altijd zo goed met haar gaat! Uiteraard is onze grand old lady goed verwend. Het gaat heel goed met haar na het verwijderen van de vetbult. Ze blijft goed van de wond af en het geneest goed. Morgen moet ze op controle. Dat wordt weer koekjes scoren aan de balie! We hopen dat ze nog een tijdje in goede gezondheid mee mag gaan.
 
 Afbeelding invoegen
 
Zo aandoenlijk, die oudjes!
 
 
12 november 2022
Wat een drukke dagen hebben we achter de rug met amper slaap. Juicy is, toch iets vroeger dan verwacht, woensdag op donderdagnacht bevallen van 9 puppies. Alles is heel goed gegaan gelukkig. De laatste pup kwam om 07.30 uur ter wereld en om 08.15 uur stond de afspraak voor Lilly om geopereerd te worden. Wat een timing! Gelukkig had ik goede hulp en hebben we het allemaal gered. De operatie is goed gegaan en de vervelende, etterende vetbult bij Lilly is verwijderd. Normaal mag je de hond pas na 15.00 uur ophalen, maar de dierenkliniek belde om 13.00 uur dat onze ouwe bes het behoorlijk zat was en naar huis wilde. Dus ik mocht haar om 13.00 uur alweer ophalen. Thuis was het in de woonkamer natuurlijk lekker warm omdat we flink moeten stoken nu het pasgeboren nest er ligt. Ook Lilly moest goed warm gehouden worden, dus die lag in een rennetje erbij. Het gaat heel goed met Lilly. De wond geneest goed en het ziet er rustig uit. Ze vindt dat ze inmiddels alweer alles kan en mag, maar ze moet echt nog een paar daagjes rustig aan doen. Heel blij dat het achter de rug is en dat ze de operatie goed doorstaan heeft op haar leeftijd. Krasse dame!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly met haar Medical Pet shirt. Ze geniet van het zonnetje en pikt alweer sierappeltjes van de boom!
 
09 november 2022
Lilly moet morgen geopereerd worden. Ze heeft al een tijdje een goedaardige vetbult onder/net voor haar oksel die de laatste tijd erg is gegroeid. Zolang ze eraf bleef was het advies om er niets aan te doen. Het is al een dame op leeftijd natuurlijk. Maar de laatste tijd groeide het snel en het irriteert haar, ze likt ze er constant aan. Ze heeft er geen pijn aan, maar het is voor haar gewoon heel vervelend. Het bloed ook af en toe een beetje en het begint te smetten door het vele likken. Gisteren dus weer naar de dierenarts geweest en de vetbult moet nu toch zo snel mogelijk verwijderd worden voordat hij open klapt. Niet echt een handige timing nu Juicy net op het punt van bevallen staat, maar we kunnen echt niet langer wachten. Je wilt ook niet open klapt als Juicy aan het bevallen is of net puppies heeft. Het moet gewoon zo snel mogelijk weggehaald worden. Gezien haar leeftijd, volgende week wordt ze hopelijk 13 jaar, moest ze eerst een bloedonderzoek doen om te zien of ze een narcose wel aan zou kunnen. Alle waardes waren gelukkig nog prima in orde. Morgenochtend moet ik haar om 08.15 uur brengen en aan het einde van de dag weer ophalen. Gelukkig heb ik hulptroepen paraat mocht ik thuis in verband met Juicy niet weg kunnen. Hopelijk gaat de operatie goed en mag ze daarna nog een tijdje mee.
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly in een oud poloshirt van het baasje zodat ze zo min mogelijk aan haar bult likt.
Met een medische romper kan ze er nog net bij, dus dat werkte niet en een kap op vind ik zo vervelend voor haar.
 
13 oktober 2022
Vandaag ben ik met onze Lilly even naar de dierenarts geweest. Volgende maand hopen we dat ze 13 jaar mag worden, maar we merken goed dat ze nu echt oud begint te worden. Haar achterhand wordt duidelijk zwakker en ze is sneller buiten adem en soms heeft ze wat moeite om haar ontlasting op te houden, terwijl ze net daarvoor is uit geweest. Verder is ze nog wel heel vrolijk en ze eet goed. Het zijn kwaaltjes die er allemaal bij horen op deze leeftijd. Voor mijn eigen gemoedsrust vond ik het tijd voor een APK'tje bij de dierenarts. Straks met het nest heb ik daar natuurlijk weinig tijd voor, dus voor vandaag maar meteen een afspraak gepland. Ze is van voor tot achter helemaal nagekeken. Hartje en longen klonken gelukkig goed. De bespiering in de achterhand begint duidelijk af te nemen. Ze heeft wat artrose in haar rechter elleboog wat normaal is op deze respectabele leeftijd. Het hijgen hoort er ook een beetje bij. Het zou beginnende stembandverlamming kunnen zijn, maar daarvoor zou de dierenarts echt diep in haar keel moeten kijken. Dat vond hij gezien haar leeftijd niet nodig. Ze heeft pijnstilling gehad voor de artrose en we hopen dat ze zo nog een tijdje mee mag hobbelen. Of rijden, want mevrouw laat zich maar al te graag rijden in de bakfiets! Op naar de 13 Lilly!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly, inclusief kuifje, in de bakfiets.
 
10 oktober 2022
Juicy is drachtig!!! Zie Dagboek Winchmore F-nest 
 
22 september 2022
Doris Bratschi van kennel Sanibelbreeze in Zwitserland heeft voor ons een mooie nestaankondiging gemaakt! Vielen Dank liebe Doris!
 
Afbeelding invoegen 
 
 
 
21 september 2022
Even tijd om onze Lexy in het zonnetje te zetten! Onze "Grand Champion" met haar gewonnen rozet! Is het geen plaatje?
 
   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Lexy, 11 jaar en 3 maanden, still shining en altijd in voor een lolletje! 
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
14 september 2022
Afgelopen vrijdag was Juicy jarig! Drie jaar is ze alweer! Van vrolijk en bijdehand pupje is ze uitgegroeid tot een heerlijke, altijd blije Flatcoatdame! Zaterdagochtend vroeg zijn we vertrokken naar Zwitserland voor de dekking met Tian. Meer hierover is te vinden in het Dagboek Winchmore F-nest. Lexy moest die zaterdag naar de show in Zwolle en logeerde bij haar fokster en mede-eigenaar Leonie Galdermans. Lexy haalde op de show in Zwolle een 1e plaats Uitmuntend in de veteranenklas met wederom grote complimenten voor haar geweldige conditie met haar ruim 11 jaar! Zondag was de clubshow van de WFRG. Zo jammer dat ik daar niet bij kon zijn. Lexy, Maisy en Kylo deden mee. Kylo en Maisy kregen allebei een Uitmuntend met mooie rapportjes. De ster van de dag was wederom onze Lexy! Ondanks de warme temperaturen showde ze als een jongedame! Wederom complimenten van deze keurmeester voor haar topconditie! Zo leuk! Ze kreeg wederom een 1e plaats Uitmuntend en werd Beste Veteraan! Met dit 3e veteranenpunt mag zij zich nu ook Veteranenkampioen 2022 noemen en omdat ze in haar jonge jaren ook jeugdkampioen en Nederlands kampioen is geweest krijgt ze nu ook de titel "Grand Champion"! Apetrots op onze Lexy! Dank aan Leonie, Jan, Annemarie, Tjeerd, Sijkje, Anja, Desiree, Marjoleen, Marianne, Nel en Suzan die allemaal geholpen hebben om de honden te verzorgen, te laten logeren en/of uit te brengen op de shows en vervolgens mijn hondjes weer thuis hebben afgeleverd. Even een paar dagen weg voor een dekking had nog heel wat voeten in aarde! Felicitaties ook aan Marjoleen die met Izzi, Winchmore Enough is Enough een hele mooie 3e plaats Uitmuntend in de tussenklas kreeg! Super gedaan!
 
Afbeelding invoegen
 
Onze Lexy, Swallowflight Galaxy Gem Darcy. 
 
Afbeelding invoegen
 
Marianne met Kylo! Winchmore Every Jack has his Jill.
 

06 september 2022
De avonturen van Juicy en het aanstaande nest zijn terug te vinden in het Dagboek Winchmore F-nest. 
 
We hebben een druk weekend achter de boeg. Zaterdag ben ik met Kylo "Winchmore Every Jack has his Jill" naar de show in Luxemburg geweest. Kylo stond ingeschreven in de jeugdklas bij een Duitse keurmeester mw. M. Moller-Sieber. Kylo haalde een 1e plaats Uitmuntend en werd hiermee LUXEMBURGS JEUGD KAMPIOEN! Ook is hij nu Crufts gekwalificeerd. Dat betekent dat hij voorjaar 2023 mee zou mogen doen met de grootste show in Engeland. Het land waar zijn papa vandaan komt. Heel erg leuk! We gaan proberen om alles verder in orde te krijgen qua papieren om hem daar ook daadwerkelijk te kunnen showen in Engeland. Het is sowieso een eer om op dat mooie groene tapijt te mogen staan! Oma Lilly is er in het verleden ook geweest.
 
Zondag was de gundogshow op het prachtige terrein van kasteel Doorwerth. Hier was de keurmeester mw. Ricky Loch-Romans (NL). Kylo haalde een 1e plaats Uitmuntend met JCAC in de jeugdklas en met dit 3e JCAC mag hij zich ook NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN noemen! Heel trots op Kylo! Ook werd hij nog reserve Beste Reu met RCAC! 
 
Ook Lexy had ik met haar 11 jaar en 3 maanden weer eens ingeschreven voor een show. Voor haar leeftijd is ze nog een hele kwieke dame! Ze mocht samen met Kylo mee naar de Gundogshow en ze genoot van haar dagje uit en kreeg in de veteranenklas een 1e plaats Uitmuntend met het VCAC en een prachtig rapportje. Trots op onze grand old lady!
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen 
 
Kylo met zijn rozet van Luxemburg                                                      Lexy en Kylo poseren voor kasteel Doorwerth 
 

28 augustus 2022
Hehe, Juicy is eindelijk loops geworden! Gisteren was ik met Kylo en Maisy naar de show geweest en bij thuiskomst dacht ik laat ik Juicy nog eens checken. Kylo reageert nog helemaal niet op Juicy en is juist helemaal verliefd op Maisy, dus ik had het eigenlijk niet verwacht. Maar het is toch echt zo. Het is nog heel pril, maar ze is loops! Eindelijk!
 
Afbeelding invoegen
 
Zat je hier nu zo lang op te wachten? Lijkt Juicy te denken. Foto Hannah Verhoeven.
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn lieve, mooie en altijd blije meisje Juicy! Foto: Silvia Renders.

De showresultaten van dit weekend op de dogshow Rotterdam Ahoy:
Zaterdag 27 augustus 2022. keurmeester Mw. G. Groeneweg-de Klerk (NL).
Kylo - Winchmore Every Jack has his Jill, jeugdklas reuen: 1e plaats Uitmuntend JCAC en Reserve Beste Reu
Maisy - Swallowsflight Fiamma Galaxy, openklas teven: 2e plaats Uitmuntend
 
Zondag, 28 augustus 2022. Keurmeester mw. Christiane Lohman (DE). 
Kylo - Winchmore Every Jack has his Jill, jeugdklas reuen: 2e plaats Zeer Goed
Maisy - Swallowsflight Fiamma Galaxy, openklas teven: Zeer Goed
 
Kylo heeft nu 2 jeugdpunten. Nog eentje te gaan! Fingers crossed!
 
Afbeelding invoegen
 
Kylo en Maisy, samen een weekendje op stap!

12 augustus 2022
Juicy is nog altijd niet loops. Ik denk dat ze het veel te warm vindt om loops te worden en op reis te gaan en ik kan haar geen ongelijk geven. We wachten het maar af. Goed werk heeft tijd nodig zeggen ze. Overdag houden we de dames rustig en binnen met alles dicht. Een schaaltje yoghurt of karnemelk als koel tussendoortje valt zeer in de smaak bij de de meisjes. Ook blauwe bessen uit de koelkast vinden ze heerlijk. Zeker onze oude Lilly heeft het toch wat zwaarder met deze hoge temperaturen, 12 jaar en 9 maanden is ze inmiddels. Hopelijk komt er snel wat verkoeling.

Hieronder nog wat actiefoto's van de workshop hekken springen van Juicy. De foto's zijn gemaakt door Nicole de Vries Fotografie. Dankjewel Nicole voor de mooie foto's!
 
Afbeelding invoegen
 
We begonnen laag....
  
Afbeelding invoegen
 
Steeds een stapje hoger....
 
Afbeelding invoegen
 
Knappe Juicy!
 
 
19 juli 2022
De loopsheid van Juicy laat nog even op zich wachten. Ik had gehoopt dat ze, zoals voorgaande keren, met haar moeder Maisy mee zou gaan doen. Maar inmiddels is Maisy alweer van haar loopsheid af en valt er bij Juicy nog steeds niets te ontdekken helaas. Ze plast wel vaker, dat is ook wel een voorteken, maar ze heeft blijkbaar een langere aanloop dan normaal nodig. We wachten (on)geduldig af. Op 9 juli hadden we een workshop "hekken springen" van de WFRG. Ik had gedacht dat ik er niet aan mee kon doen vanwege haar loopsheid, maar er was nog niets aan de hand dus we hebben gewoon mee gedaan. Een erg leuke en leerzame workshop waarbij de sprongen goed werden opgebouwd. Op een juiste manier over een barricade springen heeft veel voordeel bij het lopen van wedstrijden. Een fotograaf heeft nog mooie foto's van alle honden gemaakt. Ik hoop deze binnenkort te ontvangen. Ook aan de onderlinge wedstrijd van hondenschool More Than Dogs konden we op 16 juli gewoon mee doen. We waren ingedeeld in de B klasse. Juicy heeft mooi gewerkt. Ik was heel blij met de mooie verloren zoek waarbij ik goed kon zien dat ze echt goed zocht, goed doorzette en haar neusje gebruikte. Ze kreeg een dikke 10. Helaas hadden we de markeerproef op 1 meter gemist waardoor we dit keer geen diploma hadden. Jammer, maar het was verder een erg leuke en gezellige dag. Verder houden we ons momenteel erg rustig met deze warme temperaturen, de teller tikte vandaag de 39 graden aan. Bizar, zo warm! Alleen 's ochtends vroeg en 's avonds gaan we op pad om even een frisse duik te halen.
 
Afbeelding invoegen
 
De dames bij hun favoriete zwemvijver.
 
Verder hebben we op 3 juli ook de nestwandeling gehad van de Winchmore E-puppies! De kinderen van Joss en Darwin. Heel leuk om iedereen weer terug te zien! We hebben een mooie wandeling gemaakt en daarna lekker geluncht met zijn allen. De honden hebben heerlijk kunnen ravotten met elkaar, dat ging heel goed onderling.
 
Afbeelding invoegen
 
Een groepsfoto maken viel nog niet mee, maar het is gelukt!
 
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk zwemmen met elkaar!
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Hier waren ze nog schoon....                             Modderslootje ontdekt....                                        Smeerpoets Kylo!

 
26 juni 2022
Graag wil ik iedereen bedanken voor de vele lieve berichtjes, appjes, kaartjes, bloemen en knuffelbeertjes die we mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve Bamse. Dat gaf ons veel troost. Een ieder die ooit een hond verloren heeft, weet hoe groot het verdriet en het gemis is. Het is fijn om te weten hoe geliefd en bijzonder hij was bij velen. Ook lieve berichtjes gehad van mensen die een kind van Bamse hebben en die schreven ontzettend blij met hun hondje zijn. Heel fijn dat Bamse zijn lieve, zachte en sociale knuffel karakter zo sterk heeft door gegeven. Zelf zijn we ook heel blij met de prachtige dochter die we van hem hebben. Bamse leeft voort in zijn kinderen en in de vele mooie herinneringen die we koesteren. Het gemis moet langzaam een plekje krijgen en we denken al regelmatig met een glimlach aan hem terug. Ook onze vier Flatcoat dames missen hun "leader of the pack”. Het roedeltje hier moest zich even opnieuw settelen, maar inmiddels hebben de dames hun draai weer gevonden. Wat we wel zeker weten dat er ooit weer een reu terug in huis komt. Hoewel de dames ontzettend lief en makkelijk zijn, missen we het hebben van een reu enorm. Wie weet wat de toekomst voor ons in petto heeft. 
 
Met Juicy heb ik de afgelopen weken wat diplomadagen gehad. Mede door de ziekte en het wegvallen van Bamse viel dit niet altijd mee. Aan 1 kant wil je dolgraag je diploma halen, aan de andere kant kan het je allemaal gestolen worden. Vorige week zaterdag hadden we een diplomadag bij de Curly Coated Retriever Club in het mooie Lochem. Bijna 2,5 uur rijden hier vandaan, een bloedhete lange dag, maar wel zeer succesvol gelukkig. Juicy haalde daar haar eerste B-diploma met 73 punten! Heel trots op ons meisje! De dag erna hadden we nog een wedstrijd in Simonshaven. De verloren zoek en het markeerapport waren keurig binnen. Bij het over water hebben we 2 uur moeten wachten voordat we aan de beurt waren. Toen het eindelijk onze beurt was blokkeerde ze. Ik kreeg haar niet over water waarop ik heb besloten om de wedstrijd voor ons te beëindigen. De C-proeven hebben we niet meer gedaan. Ik denk dat haar koppie vol zat. We hebben ons netjes afgemeld en zijn naar huis gegaan. We hebben de andere dames thuis opgehaald en zijn nog even lekker gaan wandelen en zwemmen. Even relaxen en verder niets. 
 
Verder is onze Lexy op 16 juni alweer 11 jaar oud geworden. Onze lieve Lexy is nog altijd een zeer kwieke en actieve dame! Voor Lilly tellen we de halve jaren, 19 mei werd zij 12,5 jaar! Bij Lilly beginnen de jaren wel te tellen, alles gaat wat trager. Maar we zijn maar wat trots op onze twee grand old ladies!  
 
 Afbeelding invoegen
 
Juicy, apport uit water in Lochem. Foto: Ilse Rietberg.
 
Afbeelding invoegen
 
Lexy en Lilly, onze twee "grand old ladies" zwemmen nog elke dag!
 
16 juni 2022
Op 2 juni jongstleden hebben wij tot ons grote verdriet helaas afscheid moeten nemen van onze allerliefste Bamse. Het is met geen pen te beschrijven wat een fantastisch lieve en fijne "once in a lifetime" hond Bamse voor ons was. Zoveel mooie momenten beleefd samen, nog zoveel plannen.... Het verdriet is immens.
 
Bamse was mijn maatje, mijn soulmate, hij wilde niets liever dan bij me zijn. Wat valt het zwaar om hem nu te moeten missen. Zo dankbaar voor al het moois wat Bamse ons heeft gegeven. Zoveel mooie herinneringen. Zo dankbaar dat hij in ons leven was. Hij was de lieveling van ons gezin, op het werk, op de training. Overal waar hij kwam was hij zo ontzettend geliefd. Voor altijd in ons hart. Dank aan Hannah Verhoeven voor de prachtige foto's van mijn ventje, mijn Bamsy boy... Hannah heeft onmiddellijk tijd vrij gemaakt om nog wat prachtige foto's van mijn lieve Bamse te kunnen nemen sinds we wisten dat hij ziek was. Uit liefde hebben wij hem moeten laten gaan, maar wat doet het vreselijk veel pijn. Zo oneerlijk... Bamse is overleden aan de gevolgen van een milttumor, maar heeft gelukkig tot de laatste dag nog mogen genieten van het leven. Rust zacht lieve jongen... till we meet again....💖
 

 Afbeelding invoegen 

 Bamse in de avondzon op de heide. Foto: Hannah Verhoeven 

Afbeelding invoegen

Voor altijd in ons hart..... 

Afbeelding invoegen

 Bamse's lieve, altijd blije hoofdje. Foto: Hannah Verhoeven  

  
28 maart 2022
Hoera! Juicy heeft gisteren op de show in Hazerswoude haar laatste kwart puntje gehaald voor de titel Nederlands Kampioen! Super trots op ons lieve meisje! Ze is nog maar net 2,5 jaar en zeker in coronatijd waren er niet zoveel shows als normaal gesproken. Knappe Juicy! Voor mij extra bijzonder omdat ze een dochter is van mijn eigen Bamse en Maisy en ook de twee trotse oma's Lilly en Lexy lopen hier nog steeds rond. It's all in the family!
 
Afbeelding invoegen
 
Statieportret van onze knappe Juice!
 
De dag ervoor waren Juicy en ik ook al op pad. Toen waren we op de diplomadag in Bergschenhoek van de WFRG/NSDTRC. We begonnen met de C-onderdelen die ze allemaal perfect deed. ze haalde 5 x een tien! Toen markeren, altijd spannend. De keurmeester wachtte erg lang met het tikje om je hond te sturen. Maar Juicy bleef keurig zitten en markeerde goed, ietsje te snel de neus aan de grond volgens de keurmeester, maar wel weer netjes en vlot afgegeven. Een negen, blij mee! Toen de verloren zoek. Ze zocht en ze zocht maar ze vond de dummy niet. Zo jammer. Ze was er echt in de buurt geweest zei de keurmeester, maar de grond was kurkdroog en ze kreeg geen verwaaiing. Wat een pech. Een nul helaas. We waren niet de enige voor wie deze proef heel lastig was. Toen nog over water. Een hoog kantje waar ze zo in moest springen. Dat deed ze wel maar halverwege was ze toch niet zo zeker van haar zaak en keerde ze om. Jammer. Een dingetje om te oefenen, hoge kantjes! Verder wel heel trots op m'n meisje dat ze zo goed gewerkt heeft en heel braaf was. Ze heeft genoten van haar dagje uit en was aan het einde van de dag toch wel erg moe. We blijven nog even door trainen, die B komt er wel!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, zo'n heerlijk meisje! Foto: Silvia Renders WFRG.
 
Tijdens de diplomadag zijn ook de puppies van Bamse en Anne geboren! Tijdens de wedstrijd werd ik op de hoogte gehouden door Alice van kennel Roughcovers! Anne had gelukkig een probleemloze bevalling en zette heel vlot 8 prachtige babies op de wereld! 3 bruine reutjes en 5 zwarte teefjes! Moeder en kids doen het prima! Heel fijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd Wim en Alice! Alle puppies zijn al besproken. Binnenkort gaan we uiteraard op kraamvisite!
  
21 februari 2022
Hiep Hiep Hoera voor onze Bamse! Vandaag is Bamse alweer 7 jaar geworden! Wat genieten wij elke dag van dit heerlijke, lieve mannetje! Uiteraard is Bamse flink verwend op zijn verjaardag en heeft heerlijk gesmuld van een slagroomgebakje! Als kers op de taart kwam er nog heel leuk ander nieuws dat Bamse weer papa gaat worden, dit keer bij kennel Roughcovers! Anne had vandaag de echo en ze is in blijde verwachting! Er worden zwarte en bruine puppies verwacht. Super leuk!
 
      Afbeelding invoegen
 
Birthday boy!
 
25 januari 2022 
De Flatcoated Retriever Club heeft onze fokaanvraag goedgekeurd! Komend najaar hopen wij op puppies van Juicy en Tian "Almanza Secret of Success"!
Tian is een prachtige reu die in Zwitserland woont en qua roots van Zweedse komaf is. Van pup af aan vond ik hem al erg mooi en heb ik hem al die tijd gevolgd. Inmiddels is hij alweer bijna 6 jaar oud. Ook de lijnen in zijn stamboom trokken me erg aan. Qua type vind ik hem wel wat weg hebben van mijn eigen oogappeltje Bamse, die ook de papa van Juicy is. Niet al te groot, elegant, harmonisch gebouwd en een mooie vacht. Verder werkt hij heel goed en succesvol en alle gezondheidsuitslagen zijn ook prima in orde. Tian heeft een heel vriendelijk karakter met veel will to please. Veel dank aan zijn eigenaresse Yasmina Zuberbuhler voor haar goedkeuring voor deze prachtige combinatie van haar mooie Tian en mijn lieve Juicy!
 
Afbeelding invoegen
 
Tian '"Almanza Secret of Success" 
 
Afbeelding invoegen
 
Tian aan het werk
 
Afbeelding invoegen
 
Tian met zijn baasje Yasmina op een veldwedstrijd in Frankrijk.
 
Afbeelding invoegen
 
Knappe Tian! Beauty and brains!
 
17 januari 2022
Het begin van een nieuw jaar met mooie, nieuwe plannen! Maisy en Juicy zijn momenteel loops. Juicy zal bij haar volgende loopsheid gedekt gaan worden door een hele knappe, werklustige reu die ik van jongs af aan al heel erg leuk vond en al die tijd heb gevolgd. Heel blij dat ik hem voor Juicy mag gaan gebruiken! De fokaanvraag ligt momenteel bij de Flatcoated Retriever Club ter goedkeuring. Juicy haar volgende loopsheid wordt juli/augustus verwacht. Nog even geduld dus, maar wel een heel leuk vooruitzicht!
 
Juicy traint inmiddels volop door voor haar B-diploma. Het is een heerlijk meisje die altijd vriendelijk, vrolijk en ontzettend blij is. Ook met Juicy haar papa Bamse trainen we nog steeds door. Hij wordt volgende maand alweer 7 jaar. De tijd vliegt! Ook de twee oude dames Lilly en Lexy hobbelen nog altijd mee. De Winchmore E-puppies worden deze maand alweer 9 maanden oud en zullen hopelijk dit jaar hun eerste showtje gaan lopen en wellicht hun eerste diplomadag. Er wordt in ieder geval al goed voor getraind!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy "Winchmore Drama Queen"