Nieuws 2022

28 maart 2022
Hoera! Juicy heeft gisteren op de show in Hazerswoude haar laatste kwart puntje gehaald voor de titel Nederlands Kampioen! Super trots op ons lieve meisje! Ze is nog maar net 2,5 jaar en zeker in coronatijd waren er niet zoveel shows als normaal gesproken. Knappe Juicy! Voor mij extra bijzonder omdat ze een dochter is van mijn eigen Bamse en Maisy en ook de twee trotse oma's Lilly en Lexy lopen hier nog steeds rond. It's all in the family!
 
Afbeelding invoegen
 
Statieportret van onze knappe Juice!
 
De dag ervoor waren Juicy en ik ook al op pad. Toen waren we op de diplomadag in Bergschenhoek van de WFRG/NSDTRC. We begonnen met de C-onderdelen die ze allemaal perfect deed. ze haalde 5 x een tien! Toen markeren, altijd spannend. De keurmeester wachtte erg lang met het tikje om je hond te sturen. Maar Juicy bleef keurig zitten en markeerde goed, ietsje te snel de neus aan de grond volgens de keurmeester, maar wel weer netjes en vlot afgegeven. Een negen, blij mee! Toen de verloren zoek. Ze zocht en ze zocht maar ze vond de dummy niet. Zo jammer. Ze was er echt in de buurt geweest zei de keurmeester, maar de grond was kurkdroog en ze kreeg geen verwaaiing. Wat een pech. Een nul helaas. We waren niet de enige voor wie deze proef heel lastig was. Toen nog over water. Een hoog kantje waar ze zo in moest springen. Dat deed ze wel maar halverwege was ze toch niet zo zeker van haar zaak en keerde ze om. Jammer. Een dingetje om te oefenen, hoge kantjes! Verder wel heel trots op m'n meisje dat ze zo goed gewerkt heeft en heel braaf was. Ze heeft genoten van haar dagje uit en was aan het einde van de dag toch wel erg moe. We blijven nog even door trainen, die B komt er wel!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, zo'n heerlijk meisje! Foto: Silvia Renders WFRG.
 
Tijdens de diplomadag zijn ook de puppies van Bamse en Anne geboren! Tijdens de wedstrijd werd ik op de hoogte gehouden door Alice van kennel Roughcovers! Anne had gelukkig een probleemloze bevalling en zette heel vlot 8 prachtige babies op de wereld! 3 bruine reutjes en 5 zwarte teefjes! Moeder en kids doen het prima! Heel fijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd Wim en Alice! Alle puppies zijn al besproken. Binnenkort gaan we uiteraard op kraamvisite!
  
21 februari 2022
Hiep Hiep Hoera voor onze Bamse! Vandaag is Bamse alweer 7 jaar geworden! Wat genieten wij elke dag van dit heerlijke, lieve mannetje! Uiteraard is Bamse flink verwend op zijn verjaardag en heeft heerlijk gesmuld van een slagroomgebakje! Als kers op de taart kwam er nog heel leuk ander nieuws dat Bamse weer papa gaat worden, dit keer bij kennel Roughcovers! Anne had vandaag de echo en ze is in blijde verwachting! Er worden zwarte en bruine puppies verwacht. Super leuk!
 
      Afbeelding invoegen
 
Birthday boy!
 
25 januari 2022 
De Flatcoated Retriever Club heeft onze fokaanvraag goedgekeurd! Komend najaar hopen wij op puppies van Juicy en Tian "Almanza Secret of Success"!
Tian is een prachtige reu die in Zwitserland woont en qua roots van Zweedse komaf is. Van pup af aan vond ik hem al erg mooi en heb ik hem al die tijd gevolgd. Inmiddels is hij alweer bijna 6 jaar oud. Ook de lijnen in zijn stamboom trokken me erg aan. Qua type vind ik hem wel wat weg hebben van mijn eigen oogappeltje Bamse, die ook de papa van Juicy is. Niet al te groot, elegant, harmonisch gebouwd en een mooie vacht. Verder werkt hij heel goed en succesvol en alle gezondheidsuitslagen zijn ook prima in orde. Tian heeft een heel vriendelijk karakter met veel will to please. Veel dank aan zijn eigenaresse Yasmina Zuberbuhler voor haar goedkeuring voor deze prachtige combinatie van haar mooie Tian en mijn lieve Juicy!
 
Afbeelding invoegen
 
Tian '"Almanza Secret of Success" 
 
Afbeelding invoegen
 
Tian aan het werk
 
Afbeelding invoegen
 
Tian met zijn baasje Yasmina op een veldwedstrijd in Frankrijk.
 
Afbeelding invoegen
 
Knappe Tian! Beauty and brains!
 
17 januari 2022
Het begin van een nieuw jaar met mooie, nieuwe plannen! Maisy en Juicy zijn momenteel loops. Juicy zal bij haar volgende loopsheid gedekt gaan worden door een hele knappe, werklustige reu die ik van jongs af aan al heel erg leuk vond en al die tijd heb gevolgd. Heel blij dat ik hem voor Juicy mag gaan gebruiken! De fokaanvraag ligt momenteel bij de Flatcoated Retriever Club ter goedkeuring. Juicy haar volgende loopsheid wordt juli/augustus verwacht. Nog even geduld dus, maar wel een heel leuk vooruitzicht!
 
Juicy traint inmiddels volop door voor haar B-diploma. Het is een heerlijk meisje die altijd vriendelijk, vrolijk en ontzettend blij is. Ook met Juicy haar papa Bamse trainen we nog steeds door. Hij wordt volgende maand alweer 7 jaar. De tijd vliegt! Ook de twee oude dames Lilly en Lexy hobbelen nog altijd mee. De Winchmore E-puppies worden deze maand alweer 9 maanden oud en zullen hopelijk dit jaar hun eerste showtje gaan lopen en wellicht hun eerste diplomadag. Er wordt in ieder geval al goed voor getraind!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy "Winchmore Drama Queen"