Nieuws 2022

26 juni 2022
Graag wil ik iedereen bedanken voor de vele lieve berichtjes, appjes, kaartjes, bloemen en knuffelbeertjes die we mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve Bamse. Dat gaf ons veel troost. Een ieder die ooit een hond verloren heeft, weet hoe groot het gemis is. Het is fijn om te weten hoe geliefd en bijzonder hij was bij velen. Ook lieve berichtjes gehad van mensen die een kind van Bamse hebben en die schreven ontzettend blij met hun hondje zijn. Heel fijn dat Bamse zijn lieve, zachte en sociale knuffel karakter zo sterk heeft door gegeven. Zelf zijn we ook heel blij met de prachtige dochter die we van hem hebben. Bamse leeft voort in zijn kinderen en in de vele mooie herinneringen die we koesteren. Het gemis moet langzaam een plekje krijgen en we denken al regelmatig met een glimlach aan hem terug. Ook onze vier Flatcoat dames missen hun "leader of the pack”. Het roedeltje hier moest zich even opnieuw settelen, maar inmiddels hebben de dames hun draai weer gevonden. Wat we wel zeker weten dat er ooit weer een reu terug in huis komt. Hoewel de dames ontzettend lief en makkelijk zijn, missen we het hebben van een reu enorm. Wie weet wat de toekomst voor ons in petto heeft. 
 
Met Juicy heb ik de afgelopen weken wat diplomadagen gehad. Mede door de ziekte en het wegvallen van Bamse viel dit niet altijd mee. Aan 1 kant wil je dolgraag je diploma halen, aan de andere kant kan het je allemaal gestolen worden. Vorige week zaterdag hadden we een diplomadag bij de Curly Coated Retriever Club in het mooie Lochem. Bijna 2,5 uur rijden hier vandaan, een bloedhete lange dag, maar wel zeer succesvol gelukkig. Juicy haalde daar haar eerste B-diploma met 73 punten! Heel trots op ons meisje! De dag erna hadden we nog een wedstrijd in Simonshaven. De verloren zoek en het markeerapport waren keurig binnen. Bij het over water hebben we 2 uur moeten wachten voordat we aan de beurt waren. Toen het eindelijk onze beurt was blokkeerde ze. Ik kreeg haar niet over water waarop ik heb besloten om de wedstrijd voor ons te beëindigen. De C-proeven hebben we niet meer gedaan. Ik denk dat haar koppie vol zat. We hebben ons netjes afgemeld en zijn naar huis gegaan. We hebben de andere dames thuis opgehaald en zijn nog even lekker gaan wandelen en zwemmen. Even relaxen en verder niets. 
 
Verder is onze Lexy op 16 juni alweer 11 jaar oud geworden. Onze lieve Lexy is nog altijd een zeer kwieke en actieve dame! Voor Lilly tellen we de halve jaren, 19 mei werd zij 12,5 jaar! Bij Lilly beginnen de jaren wel te tellen, alles gaat wat trager. Maar we zijn maar wat trots op onze twee grand old ladies!  
 
 Afbeelding invoegen
 
Juicy, apport uit water in Lochem. Foto: Ilse Rietberg.
 
Afbeelding invoegen
 
Lexy en Lilly, onze twee "grand old ladies" zwemmen nog elke dag!
 
16 juni 2022
Op 2 juni jongstleden hebben wij tot ons grote verdriet helaas afscheid moeten nemen van onze allerliefste Bamse. Het is met geen pen te beschrijven wat een fantastisch lieve en fijne "once in a lifetime" hond Bamse voor ons was. Zoveel mooie momenten beleefd samen, nog zoveel plannen.... Het verdriet is immens.
 
Bamse was mijn maatje, mijn soulmate, hij wilde niets liever dan bij me zijn. Wat valt het zwaar om hem nu te moeten missen. Zo dankbaar voor al het moois wat Bamse ons heeft gegeven. Zoveel mooie herinneringen. Zo dankbaar dat hij in ons leven was. Hij was de lieveling van ons gezin, op het werk, op de training. Overal waar hij kwam was hij zo ontzettend geliefd. Voor altijd in ons hart. Dank aan Hannah Verhoeven voor de prachtige foto's van mijn ventje, mijn Bamsy boy... Hannah heeft onmiddellijk tijd vrij gemaakt om nog wat prachtige foto's van mijn lieve Bamse te kunnen nemen sinds we wisten dat hij ziek was. Uit liefde hebben wij hem moeten laten gaan, maar wat doet het vreselijk veel pijn. Zo oneerlijk... Bamse is overleden aan de gevolgen van een milttumor, maar heeft gelukkig tot de laatste dag nog mogen genieten van het leven. Rust zacht lieve jongen... till we meet again....💖
 

 Afbeelding invoegen 

 Bamse in de avondzon op de heide. Foto: Hannah Verhoeven 

Afbeelding invoegen

Voor altijd in ons hart..... 

Afbeelding invoegen

 Bamse's lieve, altijd blije hoofdje. Foto: Hannah Verhoeven  

  
28 maart 2022
Hoera! Juicy heeft gisteren op de show in Hazerswoude haar laatste kwart puntje gehaald voor de titel Nederlands Kampioen! Super trots op ons lieve meisje! Ze is nog maar net 2,5 jaar en zeker in coronatijd waren er niet zoveel shows als normaal gesproken. Knappe Juicy! Voor mij extra bijzonder omdat ze een dochter is van mijn eigen Bamse en Maisy en ook de twee trotse oma's Lilly en Lexy lopen hier nog steeds rond. It's all in the family!
 
Afbeelding invoegen
 
Statieportret van onze knappe Juice!
 
De dag ervoor waren Juicy en ik ook al op pad. Toen waren we op de diplomadag in Bergschenhoek van de WFRG/NSDTRC. We begonnen met de C-onderdelen die ze allemaal perfect deed. ze haalde 5 x een tien! Toen markeren, altijd spannend. De keurmeester wachtte erg lang met het tikje om je hond te sturen. Maar Juicy bleef keurig zitten en markeerde goed, ietsje te snel de neus aan de grond volgens de keurmeester, maar wel weer netjes en vlot afgegeven. Een negen, blij mee! Toen de verloren zoek. Ze zocht en ze zocht maar ze vond de dummy niet. Zo jammer. Ze was er echt in de buurt geweest zei de keurmeester, maar de grond was kurkdroog en ze kreeg geen verwaaiing. Wat een pech. Een nul helaas. We waren niet de enige voor wie deze proef heel lastig was. Toen nog over water. Een hoog kantje waar ze zo in moest springen. Dat deed ze wel maar halverwege was ze toch niet zo zeker van haar zaak en keerde ze om. Jammer. Een dingetje om te oefenen, hoge kantjes! Verder wel heel trots op m'n meisje dat ze zo goed gewerkt heeft en heel braaf was. Ze heeft genoten van haar dagje uit en was aan het einde van de dag toch wel erg moe. We blijven nog even door trainen, die B komt er wel!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, zo'n heerlijk meisje! Foto: Silvia Renders WFRG.
 
Tijdens de diplomadag zijn ook de puppies van Bamse en Anne geboren! Tijdens de wedstrijd werd ik op de hoogte gehouden door Alice van kennel Roughcovers! Anne had gelukkig een probleemloze bevalling en zette heel vlot 8 prachtige babies op de wereld! 3 bruine reutjes en 5 zwarte teefjes! Moeder en kids doen het prima! Heel fijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd Wim en Alice! Alle puppies zijn al besproken. Binnenkort gaan we uiteraard op kraamvisite!
  
21 februari 2022
Hiep Hiep Hoera voor onze Bamse! Vandaag is Bamse alweer 7 jaar geworden! Wat genieten wij elke dag van dit heerlijke, lieve mannetje! Uiteraard is Bamse flink verwend op zijn verjaardag en heeft heerlijk gesmuld van een slagroomgebakje! Als kers op de taart kwam er nog heel leuk ander nieuws dat Bamse weer papa gaat worden, dit keer bij kennel Roughcovers! Anne had vandaag de echo en ze is in blijde verwachting! Er worden zwarte en bruine puppies verwacht. Super leuk!
 
      Afbeelding invoegen
 
Birthday boy!
 
25 januari 2022 
De Flatcoated Retriever Club heeft onze fokaanvraag goedgekeurd! Komend najaar hopen wij op puppies van Juicy en Tian "Almanza Secret of Success"!
Tian is een prachtige reu die in Zwitserland woont en qua roots van Zweedse komaf is. Van pup af aan vond ik hem al erg mooi en heb ik hem al die tijd gevolgd. Inmiddels is hij alweer bijna 6 jaar oud. Ook de lijnen in zijn stamboom trokken me erg aan. Qua type vind ik hem wel wat weg hebben van mijn eigen oogappeltje Bamse, die ook de papa van Juicy is. Niet al te groot, elegant, harmonisch gebouwd en een mooie vacht. Verder werkt hij heel goed en succesvol en alle gezondheidsuitslagen zijn ook prima in orde. Tian heeft een heel vriendelijk karakter met veel will to please. Veel dank aan zijn eigenaresse Yasmina Zuberbuhler voor haar goedkeuring voor deze prachtige combinatie van haar mooie Tian en mijn lieve Juicy!
 
Afbeelding invoegen
 
Tian '"Almanza Secret of Success" 
 
Afbeelding invoegen
 
Tian aan het werk
 
Afbeelding invoegen
 
Tian met zijn baasje Yasmina op een veldwedstrijd in Frankrijk.
 
Afbeelding invoegen
 
Knappe Tian! Beauty and brains!
 
17 januari 2022
Het begin van een nieuw jaar met mooie, nieuwe plannen! Maisy en Juicy zijn momenteel loops. Juicy zal bij haar volgende loopsheid gedekt gaan worden door een hele knappe, werklustige reu die ik van jongs af aan al heel erg leuk vond en al die tijd heb gevolgd. Heel blij dat ik hem voor Juicy mag gaan gebruiken! De fokaanvraag ligt momenteel bij de Flatcoated Retriever Club ter goedkeuring. Juicy haar volgende loopsheid wordt juli/augustus verwacht. Nog even geduld dus, maar wel een heel leuk vooruitzicht!
 
Juicy traint inmiddels volop door voor haar B-diploma. Het is een heerlijk meisje die altijd vriendelijk, vrolijk en ontzettend blij is. Ook met Juicy haar papa Bamse trainen we nog steeds door. Hij wordt volgende maand alweer 7 jaar. De tijd vliegt! Ook de twee oude dames Lilly en Lexy hobbelen nog altijd mee. De Winchmore E-puppies worden deze maand alweer 9 maanden oud en zullen hopelijk dit jaar hun eerste showtje gaan lopen en wellicht hun eerste diplomadag. Er wordt in ieder geval al goed voor getraind!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy "Winchmore Drama Queen"