Nieuws 2023

19 november 2023
Een hele bijzondere dag vandaag! Onze Lilly is gewoon 14 jaar geworden! Wat een ongelofelijk mooie leeftijd en wat bijzonder dat we dit mee mogen maken! Het gaat nog heel goed met Lilly. Natuurlijk heeft ze wel last van wat ouderdomskwaaltjes, zo is ze stokdoof en heeft ze lichte stembandverlamming, maar ze is nog heel vrolijk, eet graag en gaat nog altijd op de wandeling mee. Ze krijgt elke maand een Librela injectie bij de dierenarts. Dat werkt heel goed bij haar en ze weet altijd precies dat ze na de prik altijd nog een koekje krijgt van de dierenarts. Ze komt er graag en ze weet de koekjespot precies te staan! Ze laat zich ook prinsheerlijk vervoeren in de bakfiets, samen met onze andere oude dame Lexy. Het lopen gaat wat langzamer en strammer, maar ze geniet er nog overduidelijk van. Dat ze doof is, dat is soms wel wat lastiger, maar mevrouw weet overal goed de weg. Overdag slaapt ze wel veel meer, maar dat hoort er allemaal bij. 
 
 
Lilly 14 jaar!
 
08 oktober 2023
Even tijd voor een update, en wel een hele mooie! Onze Maisy is op de show in Maastricht eind september Nederlands Kampioen geworden! Hoera!!! Heel vaak zat ze er al heel dichtbij, maar haalde ze het nèt niet. Daarom is ze ook een tijdje niet geshowd. Met ouder worden werd ze eigenlijk steeds mooier, dus we besloten dit jaar om het gokje maar weer eens te wagen. Haar blije enthousiasme is er met 7,5 jaar nog steeds, wat resulteerde in prachtige resultaten! Flatcoats hebben vaak tijd nodig, dat blijkt maar weer! Heel trots op onze Mees! Zij is nu eindelijk, net als haar moeder Lexy, haar oma Darcy en haar dochter Juicy, Nederlands Kampioen!
 
 
Beste Reu en BOB: Kalexas River Glenmore uit Noorwegen en Beste Teef: Swallowsflight Fiamma Galaxy!
 
Verder zijn we druk met trainen. Juicy gaat lekker en heeft inmiddels 3 mooie SJP-B diploma's gehaald waarvan één keer met een 1e plaats en één keer met een 3e plaats! Dankzij deze mooie B-diploma's met ruim voldoende punten is ze nu ook startgerechtigd voor de MAP's. Dit zijn Meervoudige Apporteer Proeven. Weer een stapje hoger. Ook Monza zit inmiddels in een heus jachthondengroepje. Hij is uiteraard nog erg speels, maar vindt het apporteren een heel leuk spelletje. Hij is inmiddels 11 maanden en uitgegroeid tot een flinke jongen. Het is een heerlijk ventje, echt een grote koddige pup, zo schattig!
 
Lexy en Lilly gaan ook nog goed, onze twee grand old ladies. Lilly is inmiddels zo goed als volledig doof, maar met gebarentaal komen we een heel eind. We hopen dat ze over 6 weken 14 kaarsjes uit mag blazen. Hoe geweldig zou dat zijn! Lexy is op de kampioensclubmatch van de WFRG op 10 september wederom Beste Veteraan geworden! Zo geweldig hoeveel drive zijn nog heeft op haar leeftijd! Twaalf jaar en vier maanden en nog steeds lopen als een trein! Fantastisch!
 
 
Mr. Monzie Monster
 
16 juni 2023
Hiep Hiep Hoera voor onze Lexy! Zij mag vandaag maar liefst 12 kaarsjes uitblazen! Wat voel ik me gezegend met twee prachtige veteraantjes! Lexy is voelt zich nog altijd een jonge blom. Dat bleek ook wel op de clubmatch op 28 mei. Door de drukte heb ik er nog niets over gemeld, maar onze grand old lady werd gewoon 1e in de veteranenklas, was de oudste deelnemer van de clubmatch en won daarmee de Justin Bokaal en als kers op de taart werd ze ook nog gewoon reserve Beste Teef! Fantastisch! Zo trots op haar! Het was zo'n warme dag en de keurmeester was helemaal weg van haar, ze liep de jonkies er allemaal uit zei ze. Wat een mooi compliment! Ze zwemt en rent nog dagelijks, dus ze blijft goed in conditie. We hopen nog lang van haar te mogen genieten!
 
 
Lexy, zo'n heerlijke hond! 
 
 
19 mei 2023 
Hiep Hiep Hoera voor onze Lilly! 13,5 jaar is ze vandaag! Wat een prachtige leeftijd voor een Flatcoat! Het gaat nog heel goed met haar. Natuurlijk vertoont ze wat ouderdomskwaaltjes en loopt ze niet zo hard meer, maar al met al mogen we zeker niet klagen. Ze geniet van kleine wandelingetjes en van rustig poedelen in het water. Ze kan heerlijk treuzelen om op haar gemakje te snuffelen of om uitgebreid gras te gaan staan eten. Maar dat mag allemaal op deze respectabele leeftijd! 
 
 
 
 
04 mei 2023
Monza is alweer 6 maanden oud. Wat gaat die puppytijd toch altijd snel voorbij. Qua formaat is hij nu net zo groot als de dames hier, maar qua gedrag nog wel echt een grote, koddige pup! Het is een heerlijk ventje! Juicy is inmiddels loops geworden, 8 maanden na haar nest. Twee weken geleden hadden we de fokdag van het Winchmore E-nest. Blitz, Kylo, Bowie, Jinx Nox, Izzi, Joplynn en mama Joss waren aanwezig. Het was erg leuk om ze allemaal weer terug te zien. Ze zijn allemaal uitgegroeid tot lieve en rastypische Flatcoats! Er waren ook twee nesten van Bamse aanwezig. Ook die twee nesten hadden een prachtige beoordeling. Een aantal hondjes leken echt op Bamse, hetzelfde hoofd en dezelfde vacht. Zo mooi! Vorig weekend mocht Maisy weer naar de show. Dit keer haalde ze een Uitmuntend zonder plaatsing, maar wel met een prachtig rapportje. De keurmeester was mw. Gerda Groeneweg-de Klerk. De volgende show die op de planning staat is de clubmatch van de FRC op 21 mei. Luca, Lexy, Maisy, Juicy, Joss, Joplynn en Monza staan ingeschreven. Dat wordt een druk dagje!
 
Afbeelding invoegen
 
Monzie!

21 april 2023
Monza is inmiddels ruim 5 maanden oud en het is een heerlijk ventje! Hij zwemt inmiddels al heel goed. Overal waar zijn moeder Juicy zwemt gaat hij ook zwemmen. Een betere zwemjuf dan Juicy kun je ook niet hebben. Juicy is een enorme waterrat, dus Monza weet inmiddels ook niet beter dan dat je overal gewoon het water in springt! Bommetjes maken kan hij ook al! Alle tandjes en kiesjes zijn gewisseld en ook qua formaat doet hij niet meer onder voor de dames. Hij is al bijna net zo hoog! 
Vorig weekend mocht hij samen met "oma" Maisy mee naar de show in Zeeland. Keurmeester was mw. Wies Boermans. Een buitenshow die met mooi weer begon maar met veel regen en wind eindigde. Monza deed goed zijn best en kreeg een mooi rapportje van de keurmeester en werd Beste Baby. Ook Maisy deed het heel erg goed en kreeg een 1e plaats Uitmuntend in de openklas en werd ook nog Beste Teef! Weer heel trots op de hondjes! 
Aanstaande zondag is de fokdag van het Winchmore E-nest. Ik ben heel benieuwd!
 
Afbeelding invoegen
 
Onze 5 schatjes op een rij!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza mee naar het werk! 
 
 
26 maart 2023
Gisteren had ik met Juicy een diplomadag in Delft georganiseerd door de WFRG en de NSDTRCN. Onze tweede poging dit jaar om een 2e B diploma te halen. In februari had ze op een haar na de markeer gemist, zo zonde. Gisteren dus poging 2. Het was nog even spannend of ze niet loops zou worden want ze plast al vaker, is soms wat snibbig naar de andere dames hier en ook Monza snuffelt al regelmatig bij zijn moeder, maar gelukkig is er tot op heden nog geen loopsheid te bespeuren. Vol goede moed vertrokken we naar Delft. De training gaat heel goed, maar het moet op zo'n dag en op vreemd terrein allemaal maar in 1 keer lukken. Er stond ontzettend veel wind, maar met de regen viel het gelukkig mee. Juicy deed goed haar best en dat resulteerde in een prachtig B-diploma met 75 punten. Heel trots op Juicy, mijn altijd blije ei! Nu mag ze loops worden, zodat we later in het seizoen wat SJP-wedstrijden kunnen gaan lopen. Met dank aan Simone Kroon voor de mooie actiefoto's van Juicy tijdens de clubdiplomadag.
 
Afbeelding invoegen
 
Het mooie diploma van Juicy!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy aan het werk! Foto: Simone Kroon
 
Afbeelding invoegen
 
Foto: Simone Kroon
 
Afbeelding invoegen
 
Foto: Simone Kroon
 
Drie pups van Juicy hadden vorige week hun showdebuut! Monza, Cooper en Veerle stonden voor de eerste keer ingeschreven in de Babyklasse. Monza in Nederland, Cooper in België en Veerle in Zwitserland. De pups waren totaal niet onder de indruk van het hele showgebeuren en hebben alle drie hun beste beentje voor gezet! Alle drie kregen ze een 1e plaats Veelbelovend in hun klasse! Ze waren wel de enige in hun klasse, maar dat mag de pret niet drukken. Ze hebben het alle drie heel knap gedaan! Heel trots op de kleintjes! Felicitaties aan de trotse baasjes van Veerle en Cooper! Super!
 
Afbeelding invoegen
 
Veerle "Winchmore Feather in my Cap" van Doris Bratschi. Foto: Maria Antich
 
Afbeelding invoegen
 
Cooper "Winchmore Flabbergasted" van Christel Cuypers
 
Afbeelding invoegen
 
En m'n eigen kleine mannetje, Monza "Winchmore Finger Licking Good"
 
Afbeelding invoegen
 
Monza met zijn vriendinnetje Jella van Annemarie en Leonie.
 
12 maart 2023
Terug van ons Crufts avontuur! Omdat Kylo in Luxemburg een Crufts kwalificatie had gewonnen leek het me wel leuk om hem in te schrijven voor 's werelds grootste hondenshow in Engeland. Daar mag je alleen heen als je een kwalificatie hebt gehaald. Zeker ook omdat "granny" Maria Heskins daar woont en ook zou komen. Maria is de eigenaresse van Darwin, de vader van het E-nest waar Kylo uit komt. Darwin is afgelopen jaar door een medische fout overleden waar Maria het logischerwijs nog altijd heel moeilijk mee heeft. Ze heeft de pups nog niet eerder terug kunnen zien, het is ook niet naast de deur natuurlijk. Dus dit was een geweldige mogelijkheid om eens af te spreken. Samen met Marjoleen die Izzi, een zusje van Kylo heeft, zijn we op woensdag vertrokken naar Engeland. Een heel avontuur want zowel in Nederland als in Engeland was het slecht weer. Sneeuw en veel wind! Daarnaast had ik per ongeluk de ferry in Calais geboekt in plaats van de trein. Op zich ook geen probleem, maar bij de ferry aangekomen bleek het Franse personeel te staken waardoor de ferry niet zou varen! Alsnog door gereden naar de shuttle in Calais en gelukkig ging dat goed. Het links rijden blijft opletten, zeker op rotondes en kruisingen, maar we hebben de rit goed doorstaan en kwamen rond 18.00 uur in ons hotel aan vlakbij het NEC beursgebouw. Kylo was heel braaf gedurende de reis en op de hotelkamer. De volgende dag was de show en het beursgebouw was op slechts 5 minuten van ons hotel, dus we hoefden gelukkig niet met de auto. Het was super leuk om Maria en haar man Michael te ontmoeten en ze vonden Kylo helemaal geweldig. Hij lijkt ontzettend veel op zijn vader Darwin. Maria vond het een eer om Kylo uit te brengen en Kylo liep ook heel mooi bij Maria. In de Yearling klasse waren 20 reuen ingeschreven en Kylo haalde een 4e plaats! Echt fantastisch! In Engeland mag je als je dat wilt in een 2e klasse inschrijven en ja, als we er dan toch zijn dan meteen maar twee keer op dat mooie groene tapijt! In de Undergratuate klasse haalde Kylo een hele mooie 5e plaats! Zo gaaf! De keurmeester was mw. Louise Jones uit Engeland. Verder hebben we ook Kaos, de opa van het E-nest gezien en Tian, de knappe papa van Monza die 1e werd in de werkhondenklasse! De hele dag door werden er Flatcoats gekeurd. Er deden in totaal meer dan 400 Flatcoats mee en daarnaast zijn er heel veel winkeltjes dus de dag was zo om! Het is niet te vergelijken met een show in Nederland. De volgende dag zijn we nog op visite geweest bij Maria en Michael thuis en hebben we daar heerlijk geluncht om vervolgens nog maar net op tijd onze ferry terug naar Duinkerken te halen! Dank aan Maria en Michael voor hun gastvrijheid en voor het showen van Kylo! Ze liepen samen zo mooi alsof ze nooit anders deden, terwijl ze eigenlijk vreemd voor elkaar waren. Zo knap! Ook dank aan Carla Ranson die op mijn kleine Monza en op Juicy heeft gepast en dank aan mijn dochter Britt die voor Maisy en onze twee oudere dames Lexy en Lilly heeft gezorgd! Zonder jullie had ik nooit een paar dagen van huis gekund. Marjoleen bedankt voor je gezelligheid en al het lekkers onderweg en Desiree bedankt dat jij Kylo zo in topconditie houdt! De mooie standfoto's zijn gemaakt door Sarah Egginton! Thank you so much!
 
Afbeelding invoegen
 
Maria en Kylo 'Winchmore Every Jack has his Jill" Foto: Sarah Egginton
 
Afbeelding invoegen
 
Twee prachtige resultaten!
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
      Proud granny!                                                                    Kylo met zijn rozet!
 
Afbeelding invoegen
 
Kylo stond er prachtig bij! Foto: Sarah Egginton.
 
 
13 februari 2023
Even tijd voor een update. Het gaat heel goed met Monza. Hij is inmiddels ruim 13 weken oud en woog afgelopen zaterdag maar liefst 15,8 kilo! Het is een flinke jongen met stevige poten en nog steeds een heel fluffy vacht. Het is zo'n heerlijk en makkelijk ventje! Zo blij met hem! Hij is dol op zijn moeder Juicy en mama Juicy ook op hem. Ze kunnen zo leuk spelen samen! En ook bij onze andere dames kan Monza inmiddels een aardig potje breken. Niemand die zijn charmes kan weerstaan! Ook met alle andere puppies gaat het heel goed. Ze doen het super bij hun nieuwe baasjes. Monza gaat al geregeld mee naar mijn werk en ook op de puppycursus doet hij het heel goed. Vandaag heeft hij voor het eerst een ritje gemaakt in de bakfiets. Maar zoals alles eigenlijk, was meneer totaal niet onder de indruk. Hij vond het wel gezellig, zo'n fietstochtje! Uiteraard zit hij wel goed vast zodat hij er niet uit kan springen.
 
Afbeelding invoegen
 
De kleine man wordt gereden!
 
Afbeelding invoegen
 
Blij ei!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza 13 weken oud met zijn overgrootoma Lilly van 13 jaar. Zo bijzonder!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza aan het werk! ;-)
 
Afbeelding invoegen
 
Zelfgemaakte mandjes liggen toch het lekkerst!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza 12 weken oud.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy en Monza, samen spelen!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza, Winchmore Finger Licking Good!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza 11 weken lekker warm bij overgrootoma Lexy!
 
Afbeelding invoegen
 
Boevenblik!
 
Afbeelding invoegen
 
Klein dik dotje! 
 
Afbeelding invoegen
 
Onze kleine prins te midden van zijn mama, oma en twee overgrootoma's!