Winchmore A-nest

   In de nacht van 23 op 24 juni 2013 zijn er 9 prachtige puppies geboren!
Het zijn 7 reutjes en 2 teefjes. Alle pups wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes.
 
Hieronder staan de belevenissen van de pups vanaf de dekking en de geboorte tot de dag
dat de pups naar hun nieuwe baasjes zijn gegaan.
 
Vanwege de vele foto's en filmpjes kan het laden van deze pagina eventjes duren.
Wacht heel even zodat alles kan laden, daarna kun je naar beneden scrollen.
 
 
*****

 
 
 
04 februari 2014
De foto's die mijn zusje heeft gemaakt van de nestwandeling zijn toegevoegd!
Ze zijn te zien door te klikken op deze link: http://www.mijnalbum.nl/Album=WZU4GB6Y#N8L7TPXL
 
 
 
 
02 februari 2014
Eindelijk even wat tijd gehad om wat foto's van de nestwandeling te uploaden. Het zijn de foto's die ik ontvangen heb van Sandra, Nelleke en Ludmilla. Hartelijk dank daarvoor! Ik heb ze op een aparte website geplaatst aangezien mijn website wel erg zwaar beladen wordt met al die foto's. Ze zijn te zien door het klikken op de volgende link:
Er zijn nog veel meer foto's gemaakt door mijn zusje. Die moet ik er nog bij zetten. Die volgen hopelijk zo spoedig mogelijk!  
 
 
10 januari 2014
Ik ben heel blij te kunnen melden dat iedereen naar de nestwandeling komt! Ik ben zo benieuwd naar alle hondjes! Daantje, teefje lila, heeft er inmiddels weer een mooi diploma bij gehaald. Ze is wederom als jongste deelnemer geslaagd voor het diploma "Vervolg I” met alweer een 1e plaats! Hartstikke goed gedaan Ludmilla en Daantje! Van Daantje, Zoey en Mistral staan weer nieuwe foto’s in het Foto Album Pups A-nest.
 
 
 
"Prinses" Daantje!
 
 
26 november 2013
De pupjes zijn inmiddels alweer vijf maanden oud en de meeste tandjes zijn gewisseld. Eindelijk verlost van die vlijmscherpe mesjes! ;-) Van de baasjes van Dax, reutje wit, weer goede berichten en leuke foto's ontvangen. Deze zijn terug te vinden in het Foto Album Pups A-nest.
 
 
Dax knuffelt met zijn jongste baasje Wessel!
 
11 november 2013
Graag wil ik, mede namens de baasjes van Boaz, iedereen bedanken voor de lieve berichtjes na het overlijden van Boaz. Het zal nog wel even tijd nodig hebben om dit verdriet een plaatsje te geven. Zeker voor Sandra en Tom die hem ontzettend missen. Nogmaals heel veel sterkte toegewenst. Boaz was een kanjer die we echt nooit zullen vergeten. Volgens Finn, mij zoontje, is Boaz nu in de hondenhemel en past Teal, onze oude Flatcoat die in 2011 overleden is nu op Boaz. Ze kunnen nu samen spelen en knuffelen. Dat is toch een fijne gedachte. Heerlijk, die kinderlogica.
 
 
Finn met Boaz.
 
Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Zoey, teefje roze van Bob en Mieke in Amsterdam. Het eerste teefje van het nest wat we sinds lange tijd weer terug hebben gezien. En wat is ze leuk! Ze vond het bezoekje van haar mama Lilly en tante Lexy echt helemaal geweldig. Ook was ze dol op Britt en Finn, ze bleef maar likjes geven en spelen. Het leek wel of ze hen nog herkende! We hebben ook nog heerlijk gewandeld in het Amsterdamse Bos. Nooit geweten dat het daar zo mooi was. Lilly en Lexy hebben lekker gezwommen en ook Zoey durfde steeds een stapje verder in het water. Dat duurt vast niet lang meer en dan wordt ze ook een echte waterrat! Zoey heeft inmiddels de puppycursus afgerond en is begonnen met jachttraining. Volgens de trainer heeft ze talent, hartstikke leuk! Mieke, Bob, Emma en Sara, bedankt voor de leuke middag! Foto’s van deze wandeling maar ook nieuwe foto’s van zuslief Daantje tijdens haar vakantie op Ameland en foto's van Mistral en Finney zijn terug te vinden in het Foto Album Pups A-nest.
 
 
 
Zoey aan de wandel in het Amsterdamse Bos!
 
 
Wachten tot Lilly en Lexy weer uit het water komen, zelf durft ze ook steeds verder!
 
Mistral, reutje blauw, is inmiddels geslaagd voor de basiscursus gehoorzaamheid, van harte gefeliciteerd Jan en Nelleke! De vervolgcursus is inmiddels gestart. Ook kwamen Mistral en zijn baasjes nog even kijken tijdens de show in Bleiswijk vorig weekend. Wat was het ontzettend leuk om ook Mistral weer even terug te zien. Hij vond het heel gezellig op de show en heeft veel nieuwe vriendjes gemaakt. Hij was totaal niet onder de indruk van de grote hal vol met mensen en honden. Wie weet doet hij als hij wat ouder is ook een keertje mee met de show!
 
 
04 november 2013
Dit keer helaas een hele verdrietige mededeling. Gisteren is Boaz, pupje oranje van Sandra en Tom, overleden nadat hij de avond ervoor was aangereden door een auto. De dierenarts heeft zijn uiterste best gedaan om Boaz te redden maar het heeft uiteindelijk niet meer mogen baten. Wat een verschrikkelijke nachtmerrie voor zijn baasjes. Ook wij zijn er erg verdrietig van en leven heel erg mee met Sandra en Tom. Zij waren zo dapper om het me persoonlijk te komen vertellen waar ik ontzettend veel respect voor heb. Wat een verdriet en wat een gemis! Wat waren ze dol op hun hondje! In zijn korte leventje had hij al heel wat harten veroverd! Het leven is niet eerlijk. Wij willen Sandra en Tom nogmaals heel veel sterkte wensen om het tragische verlies van Boaz een plekje te geven. 

They say memories are golden
well maybe that is true
I never wanted memories, 
I only wanted you.  

A million times I needed you,
a million times I cried. 
If love alone could have saved you 
you never would have died. 

In life I loved you dearly, 
In death I love you still. 
In my heart you hold a place 
no one could ever fill.  

If tears could build a stairway 
and heartache make a lane, 
I would walk the path to heaven 
and bring you back again.  

Till we meet again my angel.
 


 
27 oktober 2013
Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Pim, Winchmore All or Nothing, ofwel reutje groen van Ivo en Mia Thienpont in België. Zo leuk om hem weer terug te zien! Pim was in het nest al een dikkertje en nog steeds is het een hele mooie, flinke jongen met een prachtig koppie en een ontzettend lief karakter. Ik heb nu alle reuen terug gezien en allemaal hebben ze mooie gestrekte hoofdjes en super karakters. Qua lichaamsbouw lijkt Pim een beetje op mama Lilly toen zij die leeftijd had. Samen met James, de andere Flatcoat van Mia en Ivo en Domino de Cavalier en Lilly en Lexy hebben we een heerlijke wandeling gemaakt in het bos. De honden hebben heerlijk gespeeld en gepoedeld in een grote modderplas. Ze hebben echt allemaal genoten. Ivo en Mia bedankt voor de leuke middag! Foto's van de wandeling staan in het Foto Album Pups A-nest.
 
 
 
Lilly, Lexy en Pim!
 
 
Pim aan de waterkant.
 
20 oktober 2013
Vandaag zijn we naar Sneek geweest om een bezoekje te brengen aan reutje zwart, Winchmore All Time High, ofwel Joey van Auke en Karen. Het was ontzettend leuk om Joey weer terug te zien! In het nest was hij al één van de flinkste puppen en nog steeds is het een behoorlijk flinke jongen met een prachtig flatcoat koppie! Ook met Joey en zijn baasjes zijn we lekker gaan wandelen in een bos in de buurt, daar kon hij lekker spelen en rennen met tante Lexy en mama Lilly. Wat een leuk hondje is het al geworden! Tijdens de wandeling zijn we ook nog hele mooie Schotse Hooglanders tegengekomen. Ook een enorm grote stier waar we met de honden toch maar met een grote boog omheen zijn gelopen! Karen en Auke, bedankt voor de leuke middag! In het Foto Album Pups A-nest zijn nog meer foto's te vinden.
 
 
Lexy, Lilly en Joey!
 
 
Joey, reutje zwart, Winchmore All Time High.
 
 
Mooi!
 
17 oktober 2013
Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Lucie Fransen en Tommy, reutje geel. Het gaat heel goed met Tommy. Het was ontzettend leuk om hem weer terug te zien. Lilly en Lexy hebben heerlijk met Tommy gespeeld in de tuin. Tommy vond het helemaal geweldig! Zeker met Lexy kon hij heerlijk ravotten, Lexy vindt al die jonge honden heel erg leuk en ze is er ook ontzettend lief voor! Voor mama Lilly moest puppy geel nog steeds wel een beetje respect tonen. Spelen oke, maar wel volgens de regels van mama. En zo hoort dat natuurlijk, wel luisteren naar moeders! ;-) Ook nog een mooie wandeling gemaakt in de prachtige Limburgse bossen. De honden vonden het heerlijk en Tommy bleef keurig bij ons in de buurt. Lucie, bedankt voor de leuke middag!
 
 
Lexy, Lilly en Tommy!
 
 
Tommy, reutje geel, Winchmore All Together Now.
 
05 oktober 2013
Daantje (Winchmore All Hands Up) ofwel teefje lila van Ludmilla Lammers is gisteren met vlag en wimpel geslaagd voor het diploma Basiscursus Gehoorzaamheid! Ze was verreweg de jongste deelnemer maar zette desondanks de mooiste prestatie neer! Hartstikke goed! Van harte gefeliciteerd Ludmilla! Van broer Joey, reutje zwart, zijn nieuwe foto's toegevoegd aan het Foto Album Pups A-nest.
 
03 oktober 2013
Afgelopen weekend was de 2-daagse show in Maastricht. Niet zover daar vandaan woont Dax, reutje wit, van de familie Aben dus die hebben we meteen een bezoekje gebracht. Het gaat heel goed met Dax. Het is een ontzettend lief hondje. Hij luistert al goed en hij heeft heerlijk gespeeld met Lexy. We hebben ook nog een mooie wandeling gemaakt in de Limburgse bossen. Het was prachtig weer dus het was echt genieten. Sandra en Jerry hartelijk dank voor alle gastvrijheid. We komen graag nog eens terug naar het mooie Limburg! Meer foto's van Dax en ook van zusje Zoey zijn toegevoegd aan het Foto Album Pups A-nest.
 
 
Dax, reutje wit (Winchmore All Joking Aside) 14 weken oud.
 
 
Dax!
26 september 2013
Het gaat heel goed met alle pupjes. Ze zijn inmiddels alweer de 12 weken gepasseerd en al helemaal gewend aan hun nieuwe leventje. Toch wel bijzonder hoe snel zo'n pupje zich aanpast aan een nieuwe situatie. Hier thuis gaat alles weer zijn normale gangetje. Vorige week dinsdag ben ik bij Finney, reutje rood, op bezoek geweest. Ook Finney doet het heel goed bij zijn nieuwe baasjes. Heel fijn om te zien. Helaas had ik geen fototoestel bij me maar heb wel een leuke foto toegestuurd gekregen! De pupjes groeien hard, de pootjes en de snoetjes worden steeds langer. Het worden meer en meer echte Flatcoats! Aankomend weekend ga ik met Lexy naar de show in Maastricht en breng dan meteen een bezoekje aan Dax, reutje wit. Ik heb weer nieuwe foto's in het Foto Album geplaatst.
 
 
Finney 12 weken oud.
 
15 september 2013
Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Boaz, reutje oranje en zijn baasjes Sandra Bouma en Tom Blommaert. De Zeeuwse bolussen stonden al op ons te wachten. Heerlijk! Het gaat heel goed met Boaz. Het is al best een flinke jongen geworden. Boaz heeft het prima naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes en doet het ook allemaal heel goed! Zijn baasjes zijn heel blij met hem! Darcy en Lexy waren mee op visite en Boaz vond het helemaal geweldig! De honden hebben heerlijk gespeeld in de grote tuin van Sandra en Tom! Darcy en Lexy vonden vooral de kippen erg interessant! We vonden het heel erg leuk om Boaz weer eens terug te zien. Sandra en Tom, bedankt voor de leuke middag! Meer foto's van Boaz en zijn nestgenootjes zijn toegevoegd aan het Foto Album.
 
 
Boaz bijna 12 weken oud.
 
 
Tante Lexy, oma Darcy en Boaz, blijven zitten gaat goed maar volgende keer wel netjes in de camera kijken!
 
 
10 september 2013
De eerste stamboom is inmiddels uitgereikt! Onlangs zijn we op bezoek geweest bij Mistral, reutje blauw, en zijn baasjes Jan en Nelleke Brink in Hellevoetsluis. Lilly en Lexy hadden zich bij aankomst meteen al flink misdragen door vrijwel direct in de sloot grenzend aan de achtertuin te springen. Maar dat is leuk, zo’n zwembad achter je huis! ;-) Gelukkig was het prachtig weer en hebben ze in de tuin kunnen drogen met een lekker kluifje. Het was ontzettend leuk om Mistral weer terug te zien. Hij herkende zijn mama nog en reageerde ook nog steeds op mijn "puppy-puppy-puppy” geroep! We hebben een heerlijke wandeling gemaakt waarbij de honden lekker konden rennen en spelen. Jan en Nelleke, nogmaals dank voor jullie gastvrijheid!
 
 
Mistral met tante Lexy, samen lekker aan het kluiven in de tuin.
 
 
Samen spelen!  
 
08 september 2013
Het gaat heel goed met alle pupjes! Ze zijn allemaal al helemaal gewend aan hun nieuwe thuis en gaan allemaal naar puppycursus. Van alle baasjes hoor ik goede berichten en krijg ik leuke fotootjes! Heel erg leuk allemaal! Ik zal de foto's binnenkort uploaden in het foto album.
 

29 augustus 2013
Vandaag was het de dag dat we ons allerlaatste pupje moesten uitzwaaien. Pupje rood, ofwel Finney, is bijna twee weken langer bij ons gebleven vanwege de vakantie van de nieuwe baasjes en onbewust ga je je dan toch een beetje extra hechten aan zo’n klein hummeltje. Hij hobbelde al zo lekker mee in ons roedeltje. Dat maakt het afscheid toch wel extra moeilijk, ook omdat het dan ook echt de laatste pup is die vertrekt. Maar ook Finney krijgt vier hele leuke en lieve baasjes die vast heel erg goed voor hem gaan zorgen en ontzettend blij met hem zijn. Ze hebben zo lang naar hem uitgekeken! Finney is een rustig en makkelijk hondje met een blik om bij weg te smelten. Wij wensen Agnes, Jeroen, Matthijs en Renee heel veel geluk en plezier met deze lieve kleine smurf!
 
 
Familie van 't Hof met Finney, reutje rood (Winchmore All Over Again)
 
Onze taak zit er nu op. Alle pupjes zijn aan een nieuwe fase in hun leven begonnen. We wensen alle puppymensen nogmaals heel veel geluk en plezier toe met hun pup. We hopen dat ze allemaal een heel fijn, lang, gelukkig en gezond leven zullen krijgen bij hun nieuwe familie. Uiteraard hopen we nog regelmatig iets van ze te mogen horen. Binnenkort ga ik overal de stambomen langsbrengen, dan kan ik ze allemaal nog even zien en knuffelen! Wij gaan hier nu alle puppy spulletjes opruimen en pakken zo langzaamaan ons gewone leventje weer op. Het nest grootbrengen was een prachtige ervaring maar wel heel erg intensief. Alles hier in huis draaide ruim acht weken lang om de pups en alles wat erbij komt kijken. Daar gaan we nu even lekker van bijkomen. We hebben er echt van genoten en we zijn echt heel blij dat alles rond de zwangerschap, bevalling en de puppytijd zo ontzettend goed is gegaan. Het was tenslotte voor ons ook de eerste keer dat we een nestje puppies kregen! Veel dank aan iedereen die ons hierbij geholpen heeft en met raad en daad heeft bijgestaan. De kinderen kunnen niet wachten op een volgend nestje wat waarschijnlijk over een kleine twee jaar op de planning staat, want dan mogen we wel zelf een puppy houden van papa! ;-)
 
24 augustus 2013
Vandaag was het de beurt aan Boaz, reutje oranje, om met zijn nieuwe baasjes mee naar huis te gaan. Dit altijd blije en ondernemende kereltje gaat wonen bij Tom Blommaert en Sandra Bouma in Clinge (Zeeuws-Vlaanderen). Reutje oranje was van kleins af aan het favoriete hondje van mijn zoontje Finn. We vonden het erg leuk dat we een weekje langer van hem konden genieten. Nu is het tijd om de wereld te gaan verkennen samen met zijn nieuwe baasjes. Tom en Sandra, wij wensen jullie heel veel geluk met deze kleine clown!
 
 
Tom en Sandra met Boaz, reutje oranje (Winchmore All At Once).
 
22 augustus 2013
De pups doen het allemaal heel goed bij de nieuwe baasjes! Van iedereen ontvang ik hele goede berichten en schattige foto's! Erg leuk allemaal! Voor alle foto's heb ik een apart foto album gemaakt, zie Foto Album A-nest. De pups zijn allemaal erg lief en speels. Een aantal hebben de eerste les van de puppycursus al achter de rug en voor anderen begint dat vanaf volgende week. De benchtraining gaat ook steeds beter. Ook met de twee overgebleven pupjes die iets langer blijven vanwege de vakantie ben ik met de benchtraining begonnen. De grote puppyren hebben we opgeruimd en daarvoor in de plaats staan nu twee kleinere aparte benches naast elkaar. ’s Nachts gaat het goed maar overdag protesteren ze ook nog weleens dat ze eruit willen. Met hun stembanden is niets mis! ;-) Verder zijn de twee broertjes afgelopen zondagmiddag mee geweest naar de diplomadag van de FRC in Heerle, dat is hier vlakbij. Daar zijn we eventjes wezen kijken. De pups zaten samen in de Doggy Ride en hadden veel bekijks. Gisterochtend mochten ze met de kinderen mee naar school. Ook dat vonden ze erg leuk, ze genoten van alle aandacht. Ze zijn gek op kinderen. Zaterdag zal Boaz, reutje Oranje, ons gaan verlaten. Finney, reutje Rood, blijft nog een weekje langer. Gezellig! Met Lilly gaat het ook heel erg goed. Ik heb niet het idee dat ze haar pups erg mist. Ze vindt het wel prima zo. Haar taak is volbracht en ze heeft het allemaal geweldig goed gedaan. Ze pakt haar normale leventje weer op en heeft inmiddels ook weer een training achter de rug. Ze vond het heerlijk om weer te apporteren. Ze had enorm veel drive. Over twee weken staat de eerste wedstrijd alweer op het programma dus we moeten weer aan de bak! Als ze weg is geweest zoekt ze bij thuiskomst haar twee overgebleven kindjes wel even op en speelt er dan heel lief en voorzichtig mee, dat is wel heel schattig om te zien.
 
 
Lilly, je bent een kanjer! Foto: Arista Fotografie.
 
18 augustus 2013
Ook vandaag vertrokken er weer twee pupjes. Als eerste was reutje zwart aan de beurt. Zijn roepnaam wordt Joey en hij gaat wonen bij Auke en Karen van Stralen in Sneek. Joey is een heel lief en zacht reutje, een echte knuffelkont! Joey had een hele lange rit voor de boeg. Bijna 3 uur lang in de auto richting Friesland. Hij heeft even gezongen in de auto maar is daarna toch wel wat gaan slapen. Bij thuiskomst was hij ook erg moe van alle nieuwe indrukken en heeft keurig een dutje in de bench gedaan. Auke en Karen, wij wensen jullie heel veel geluk en plezier toe met deze lieve knuffelbeer!
 
 
Auke en Karen met mama Lilly en Joey, reutje zwart (Winchmore All Time High).
 
 
Na Joey was het de beurt aan ons tweede en tevens laatste teefje. Meisje roze gaat wonen bij Bob en Mieke van der Schoot in Amsterdam. Teefje roze lijkt heel veel op Lilly toen zij klein was. Ze heeft de mooie naam Zoey gekregen. Ze heeft even gemopperd in de auto en ging toen lekker slapen op de achterbank tussen Mieke en haar dochter Emma in. Thuis aangekomen ging ze meteen op onderzoek uit, zoveel nieuws om te ontdekken! Mieke, Bob, Emma en Sara, wij wensen jullie heel veel geluk met deze "mini-me" van Lilly!
 
 
Bob, Mieke en Emma met Zoey, teefje roze (Winchmore All Dressed Up).
 
17 augustus 2013
Vandaag was het de beurt aan reutje geel en reutje wit om opgehaald te worden door hun nieuwe baasjes. Beide hondjes gaan naar Limburg en allebei gaan ze trainen bij de hondenschool van Geer Peeters van Flatcoated Retriever kennel Classic Hunters. Ontzettend leuk dat deze twee broertjes elkaar dus zullen blijven zien!
 
Reutje geel was als eerste aan de beurt. Al vroeg stond de familie Fransen voor de deur om hun hun pupje op te halen. Eindelijk was het dan zover! Tommy gaat wonen in Beesel. De lange rit naar Limburg is heel goed verlopen en Tommy heeft het hele huis inmiddels al verkend. Hij staat natuurlijk niet voor niets bekend als een zeer ondernemend en nieuwsgierig mannetje! Lucie, we wensen jou en je gezin heel veel geluk met dit kleine boefje!
 
 
De familie Fransen met Tommy, reutje geel (Winchmore All Together Now).
 
 
Na Tommy was het de beurt aan Dax, het reutje met het witte bandje. Dax is een heerlijk pluizenbolletje. Hij heeft een hele dikke vacht met een kraag als een leeuw, zo grappig! Hij gaat wonen bij de familie Aben in Heythuysen. Ook Dax had een lange rit voor de boeg maar thuis lagen er allemaal mooie, nieuwe speeltjes voor hem klaar die de kinderen speciaal voor Dax hadden gekocht. Sandra, Jerry, Kirsty en Wessel, ook jullie wensen we heel veel geluk met deze lieve teddybeer!
 
'
 
De familie Aben met Dax, reutje wit (Winchmore All Joking Aside).
 
16 augustus 2013
Vandaag was het de beurt aan reutje blauw om de wijde wereld in te gaan. Reutje blauw heet nu Mistral en woont nu bij Jan en Nelleke. Inmiddels heeft Mistral het hele huis al onderzocht en is daarna uit zichzelf heerlijk in de bench gaan slapen. Ook heeft hij al kennis gemaakt met "kleine Jan”, de 2-jarige kleinzoon van Jan en Nelleke. Dat ging heel goed. Kleine Jan voelde zich ineens heel groot. Want ja Mistral, dat is pas een baby! Jan en Nelleke, wij wensen jullie heel veel geluk met dit lieve kereltje!
 
 
Jan en Nelleke met Mistral, reutje blauw (Winchmore All The Best). 
15 augustus 2013  
Vanochtend is het tweede pupje opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Reutje groen gaat nu door het leven als Pim en gaat wonen bij Ivo en Mia. Inmiddels heeft hij al kennis gemaakt met James, de andere Flatcoat van Ivo en Mia, Domino de Cavalier King Charles Spaniel en de kat des huizes. De kennismaking verliep prima, Pim gedraagt zich voorbeeldig. Ivo en Mia, heel veel geluk met dit mooie mannetje!
 
 
Mia met Pim, reutje groen (Winchmore All Or Nothing).
14 augustus 2013  
De eerste pup is inmiddels vertrokken. Teefje lila heet vanaf nu Daantje en mocht met Ludmilla mee naar Heerhugowaard. Teefje lila was de kleinste van het stel maar is wel een heel stoer en pittig meisje. Precies wat haar nieuwe baasje zocht in een Flatcoat. De eerste berichten zijn heel goed, het is een heerlijk hondje! Daantje heeft inmiddels al kennis gemaakt met Merel en Maartje, de twee andere Flatcoats in huis. Merel en Maartje zijn al helemaal verzot op hun nieuwe kleine zusje! Ludmilla, heel veel geluk met Daantje!
 
 
Ludmilla met Daantje, teefje lila (Winchmore All Hands Up).
 
Vanmiddag met de acht overgebleven pups een autoritje gemaakt richting de Grevelingen. In het begin waren ze behoorlijk luidruchtig maar na vijf minuten rijden werd het al een stuk rustiger achterin de auto. Op de Grevelingen hebben ze wat rond mogen stappen. Bij het water was het best druk met strandbezoekers dus we zijn alleen op het gras gebleven. Dat was voor de puppies al interessant genoeg. Bij thuiskomst waren ze erg moe van alle nieuwe indrukken en zijn ze heerlijk in de tuin in slaap gevallen.
 
 
Met z'n allen in de auto.
 
 
Heerlijk slapen na afloop.
 
 
Dax (reutje wit) is ook moe.
 
 
Even knuffelen met Boaz (reutje oranje)!
  
12 augustus 2013 
Vandaag hebben we de puppytest gehad. Een hele leuke en leerzame ervaring onder leiding van Nel Blaakman en Truus Wink! Nogmaals bedankt dames! Ik zal later nog een wat uitgebreidere beschrijving maken van de puppytest. Naar aanleiding van de resultaten van de puppytest hebben we gekeken naar welke pup het beste in welk gezin past. Inmiddels is iedereen op de hoogte gesteld van hun puppy en iedereen is daar gelukkig erg blij mee dus hoog tijd om ze allemaal even officieel voor te stellen:
 
 
Winchmore All Or Nothing (Reutje Groen), roepnaam: Pim
 
 
Winchmore All The Best (Reutje Blauw), roepnaam: Mistral
 
 
Winchmore All Time High (Reutje Zwart), roepnaam: Joey
 
 
Winchmore All Together Now (Reutje Geel), roepnaam: Tommy
 
 
Winchmore All At Once (Reutje Oranje), roepnaam: Boaz
 
 
Winchmore All Joking Aside (Reutje Wit), roepnaam: Dax
 
 
Winchmore All Over Again (Reutje Rood), roepnaam: Finney
 
 
Winchmore All Dressed Up (Teefje roze), roepnaam: Zoey
 
 
Winchmore All Hands Up (Teefje Lila), roepnaam: Daantje
 
 
Voor de laatste keer met alle pups op de foto!
 
  
11 augustus 2013
Vandaag was voor ons het laatste weekend dat het hele nest compleet was. Aankomende week zullen de meeste pups aan een nieuw avontuur beginnen bij hun nieuwe baasjes. Wat zullen we ze enorm gaan missen! Pfff, de tissues staan al klaar.... Twee pupjes blijven iets langer vanwege de vakantietijd. Gisteren is Sijkje Winter met haar man Ritske op bezoek geweest. Sijkje is de eigenaar van Pepsi, de papa van de puppies. Sijkje vond alle puppies erg mooi. Een heel homogeen en stabiel nest met prachtige hoofdjes en hele leuke, vrije karakters. De pups hebben ook nog kennis gemaakt met Harry, de 4,5 maanden oude pup van Sijkje die gezellig mee was. Harry was heel lief en voorzichtig naar de pups toe. Nogmaals bedankt voor jullie komst Sijkje en Ritske! Morgen weer een spannende dag, de langverwachte puppytest! Vanaf morgen zullen we weten welke pup bij welk gezin mag gaan wonen! Zodra ik eruit ben laat ik het de aanstaande baasjes weten. Voor de liefhebbers hieronder weer twee afleveringen van Puppy TV!
 
 
Lekker keten met z'n allen!
 
 
 Wat zullen de pupjes elkaar ook enorm gaan missen!
 
09 augustus 2013
De pupjes zijn vanochtend gechipt. Alle pups hebben nu hun eigen chipnummer en bijbehorende stamboomnaam. Net zoals bij de inenting eerder deze week gaven de puppies ook bij het chippen geen krimp, terwijl het toch een behoorlijk dikke naald was. Wat een stoere puppies! Hierbij een overzicht van de stamboomnamen. Ook hebben we de pupjes gisteren weer eens gewogen.
 
Reutje Groen Winchmore All Or Nothing 5420 gram
Reutje Blauw Winchmore All The Best 5140 gram
Reutje Zwart Winchmore All Time High 5575 gram
Reutje Geel Winchmore All Together Now 5270 gram
Reutje Oranje Winchmore All At Once 4955 gram
Reutje Wit Winchmore All Joking Aside 5240 gram
Reutje Rood Winchmore All Over Again 4855 gram
Teefje Roze Winchmore All Dressed Up 5130 gram
Teefje Lila Winchmore All Hands Up 4615 gram
 
 

 
07 augustus 2013  
Vandaag zijn we met de pupjes in de Doggy-Ride naar de dierenarts geweest voor hun eerste inenting. Een Doggy-Ride is een hondenfietskar die je ook als wandelwagen kan gebruiken. Ik heb hem vaak gebruikt toen Lexy nog klein was. Ze kon toen toch mee op de wandeling met de andere honden en na een tijdje lekker uitrusten in de wagen. De pupjes waren heel dapper en braaf. Ze vonden het wel gezellig om de hele spreekkamer door te banjeren. Ze lieten zich goed bekijken door de dierenarts en gaven geen krimp bij het prikje. Ze zijn allemaal kerngezond verklaard!  We hadden veel bekijks met zoveel schattige pupjes in de Doggy-Ride. Weer thuis aangekomen waren ze wel erg moe van alle nieuwe indrukken en vielen ze al snel als een blok in slaap.
 
 
Een Doggy-Ride vol doggies!
 
 
Een wagen volgeladen!
 
 
De puppies gaan helemaal "los" in de spreekkamer!
 
 
Ook heb ik een voorproefje van de nieuwe foto's van Arista Fotografie gekregen. Ze zijn werkelijk prachtig! Ik ben er echt heel blij mee. Een blijvende herinnering aan een prachtige puppytijd die voor mij helaas bijna ten einde is. De fotografen Jos en Anita hebben nog veel meer foto's gemaakt, deze volgen later nog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06 augustus 2013 
Gisteren zijn de pupjes voor de derde keer ontwormd. De afspraak om ze te laten enten heb ik verzet naar woensdag omdat ik er graag een dag tussen wilde hebben, tussen de ontworming en de enting. Vanochtend hebben een aantal pupjes kennis gemaakt met onze kippen en konijnen. Elke keer mocht er één pupje mee naar de kippenwei en daar mocht de pup tussen onze kippetjes en konijnen rondlopen. Het ging heel goed. Onze kippen en konijnen zijn aan honden gewend dus die keken er niet echt raar van op. De pupjes vonden het allemaal wel reuze interessant!
 
 
Wie ben jij?
 
 
Onze Vlaamse Reuzen zijn nu nog groter dan de puppies maar dat duurt vast niet lang meer!
 
 
04 augustus 2013 
Vandaag een superleuke fotoshoot gehad met Anita Lauwers en Jos Fraats van Arista Fotografie! Deze fotoshoot stond eigenlijk voor morgen gepland maar omdat de weersvoorspelling voor vandaag wat beter was dan voor morgen hebben we de datum aangepast. En wat waren de pupjes weer braaf! Echte fotomodelletjes in de dop! Jos en Anita zijn ook zo ontzettend lief voor ze. Ze genieten echt van hun werk, zo leuk om te zien. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s! Deze volgen uiteraard zo spoedig mogelijk. Het gaat heel goed met de pupjes. Ze zijn zo makkelijk. Morgen krijgen ze hun derde ontworming. Woensdag gaan we het eerste autoritje maken naar de dierenarts, dan worden alle pupjes ingeënt en helemaal nagekeken. Vrijdag komt de chipper, dan weten we welk pupje welke stamboomnaam toegewezen krijgt en dan volgende week maandag de langverwachte puppytest. De dagen erna zullen de pups ons gaan verlaten. Pfff, daar wil ik nog maar even niet aan denken. Het liefst zou ik ze alle negen lekker zelf houden! ;-)
 
 
Auw, auw, de puppies hangen in m'n haar!
 
 
Ze leren alles van mama Lilly, zo ook afwashulpje spelen.
 
En weer wat nieuwe afleveringen van Puppy TV:
 
 
 
 
 
Als we honger hebben laten we dat duidelijk horen! ;-)
 
02 augustus 2013 
Het gaat heel goed met Lilly en haar kroost. De puppies worden erg ondernemend en rennen nu de hele tuin door. Van alles wordt in de bek genomen en er wordt volop gespeeld met elkaar. Nu met het warme weer zijn ze vooral vroeg in de ochtend en in de avond actief. De rest van de dag houden ze zich wat gedeisd, het is echt veel te warm om dan te spelen. Gistermiddag was het hier 35 graden en vandaag belooft het nog warmer te worden. Ze liggen dan binnen of ze zoeken buiten een plekje in de schaduw. Lilly neemt steeds meer afstand. Melk krijgen ze alleen nog als toetje. Ze is haar pups soms al best wel een beetje beu. Als de pups haar maar even in de gaten krijgen wordt ze meteen door 9 kleine veelvraatjes met vlijmscherpe tandjes achtervolgt. En was Lilly ze in het begin te snel af, nu kunnen de kleine zwarte monstertjes al heel hard rennen! Dus dan mag Lilly snel naar binnen en moeten de kleintjes aan de andere kant van het hekje blijven. Even rust voor mama! Verder zijn het echte knuffelbeertjes. Ze vinden het heerlijk om in je armen te liggen en te knuffelen dus daar maken we nog gretig gebruik van nu het nog kan, want over een kleine twee weekjes vliegen ze alweer uit. Negen hele fijne gezinnen staan te popelen om straks hun langverwachte pupje op te halen!
  
 
Pupje nr. 1 van de schoonmaakdienst.
 
 
En pupje nr. 2 van de schoonmaakdienst.
 
 
Pupje Lila is klaar voor haar eerste zwemles!
 
 
Brrr... toch best nat, dat water!
 
 
Buiten spelen en op onderzoek uit.
 
 
Ondeugende witte randjes, deze pup is wat van plan!
 
 
Drinken mag, maar alleen als mama het goed vindt!
 
30 juli 2013  
De pupjes zijn inmiddels ruim 5 weken oud. Afgelopen weekend hadden ze wat last van diarree. Volgens de dierenarts heerst er een virusje want er waren al veel honden in zijn praktijk geweest met dezelfde klachten als mijn pupjes. Gelukkig ging het de volgende dag alweer een stuk beter met ze. Echter werd Lilly ook nog eens gestoken door (waarschijnlijk) een wesp en kreeg hierop een hele heftige allergische reactie. Boven haar ogen en haar neusrug werd het helemaal dik en ze kreeg enorme jeuk over haar hele lijf. Hele vlokken haar vlogen er door het huis. Ze wist zich echt met zichzelf geen raad, zo’n jeuk had ze. Echt zo zielig! Dus op naar de dierenarts waar ze een prik Cortisol kreeg. Dat werkte gelukkig goed. Echter ’s nachts om 01.00 uur kwam de jeuk weer in alle hevigheid terug en is de dierenarts weer langs geweest voor nog een prik. Uiteindelijk werd ze rond 02.30 uur weer rustig en konden we eindelijk een beetje slapen. De dag erna heeft ze gelukkig geen last meer gehad. Alles gaat weer helemaal prima met Lilly en haar babies, gelukkig maar. De kleintjes spelen, stoeien en slapen weer volop! Ze zijn graag in de tuin. Het liefst de hele dag maar als het wat gaat regenen moeten ze toch echt even naar binnen. Ze krijgen sinds gisteren 4 x per dag te eten en daarna meestal nog een lekker toetje van mama Lilly. Verder houden mama Lilly en tante Lexy zich bezig met de opvoeding van de puppies. De kleintjes moeten leren wat wel en wat niet mag en tot hoe ver ze mogen gaan. Dit leren ze ook door te spelen en te stoeien met elkaar. Na afloop vallen ze dan weer in diepe slaap. Afgelopen zaterdag was Darcy hier. Ze vindt de puppies ook erg leuk en ze is er ook ontzettend lief voor. 
 
 
 Aan tafel!
 
 
Meneer Geel
 
 
Reutje Groen
 
 
Buiten spelen, op ontdekking en stoeien met elkaar.
 
 
Buiten spelen, op ontdekking en stoeien met elkaar.
 
 

 En natuurlijk slapen ze ook nog veel.

27 juli 2013 
Het is deze week een drukke week geweest met veel puppyvisite. De pupjes worden graag gezien! We boffen ontzettend met het prachtige weer. Het is echt heerlijk dat de pups zoveel naar buiten kunnen. Gisterochtend begon het zowaar even te regenen. Het maakte weinig indruk op de pups die eigenlijk alleen nog maar tropische temperaturen gewend zijn. Ze bleven heerlijk doorslapen buiten onder te tuintafel in de regen. Lekker verkoelend. Toen het wat harder ging regenen hebben we de pups toch maar even binnen gezet. De pups geven het al goed aan als ze naar buiten willen om een grote of kleine boodschap te doen. Als de deur open staat dan lopen ze al zelf naar buiten en anders beginnen ze flink te krijsen voor het hekje dat ze toch echt naar buiten willen. Knappe hondjes!
De puppytest zal plaats vinden op maandag 12 augustus door de puppytesters van de Flatcoated Retriever Club. Na deze puppytest zullen we eindelijk weten welke pup bij welk gezin mag gaan wonen. Heel spannend voor iedereen! Want natuurlijk zijn ze allemaal even lief en schattig, maar ze hebben wel ieder hun eigen karaktertje, net als kinderen eigenlijk. En bij ieder karakter past een bepaald soort baasje of gezin. Om daar naar te kijken is de puppytest ontwikkeld. Hierbij wat meer informatie over het belang van de puppytest:
De puppytest geeft een karakteromschrijving waar in samenspraak met de fokker een plaatsingsadvies aan gekoppeld kan worden. Is het een rustig afwachtend hondje of wellicht een tikkeltje dominant? Is de pup geschikt voor een gezin met (jonge) kinderen? Of liever bij een ouder echtpaar zonder kinderen? Er wordt aan een puppytest geen waarde oordeel gehangen; het is dus geen kwestie van goed of fout. De puppytest wordt gedaan als de pup 7 weken is. De pup is dan oud genoeg om op alle prikkels te kunnen reageren omdat al zijn zintuigen ontwikkeld zijn maar heeft nog niet genoeg geleerd wat invloed heeft op de test. Er wordt namelijk getest op aangeboren gedrag en niet op aangeleerd gedrag. De pup wordt getest door een onbekend persoon en op onbekend terrein, zodat hij geen steun heeft aan een vertrouwde omgeving. Zo kan goed bekeken worden hoe hij zich gedraagt als hij op eigen benen moet staan en hoe hij reageert in een nieuwe omgeving. In het algemeen blijkt dat de test een goed beeld geeft van de persoonlijkheid van de pup. De test duurt lang genoeg (20-25 minuten per pup) om ook bij hondjes die langzaam op gang komen inzicht te krijgen in hun 'ware' aard. Uiteraard kunnen door training en opvoeding later bepaalde eigenschappen verder worden ontwikkeld of juist worden geremd, maar de basistrekjes die een hond heeft komen onveranderlijk uit de test naar voren. Kortweg: er wordt geprobeerd de beste match te maken tussen de pup en zijn of haar toekomstige baasje.
 
Vanochtend vroeg alweer twee filmpjes gemaakt van de pups:
 
 
De puppies in de tuin 27-07-2013
 
 
Brave hondjes!
 
 
Later als ik groot ben.... Reutje Zwart
  
 
Welk pupje mag straks met Kirsty en Wessel mee naar het mooie Limburg?
 
 
Onze twee meisjes, teefje roze en teefje lila!
 
 
Reutje rood heeft een heerlijk slaapplaatsje gevonden.
 
 
 24 juli 2013 
Vandaag is het 23 jaar geleden dat onze eerste Flatcoat Joeri werd geboren. Een speciale datum die toch altijd in je hoofd blijft zitten. Nu, zoveel jaar later dribbelen er hier in huis 9 van die kleine hummeltjes rond. De pups zijn vandaag vrijwel de hele dag buiten geweest. Ze kunnen zelf naar binnen lopen maar ze zijn gewoon liever buiten. Ze maken gretig gebruik van de mooie kuilen die Lilly, voordat ze moest bevallen heeft gegraven. Dat zijn heerlijke, koele en beschutte plekjes! Mijn zoontje Finn heeft de pups kennis laten maken met een borstelbeurt. Ik had speciaal een zachte borstel gekocht. Ze vonden het borstelen wel fijn maar ze vonden het ook heel leuk om in de borstel te bijten. Ze gaan overal hun kleine tandjes in zetten. Dus puppyvisite wees gewaarschuwd, trek vooral niet je mooiste kleren aan! ;-)
 
 
 Alle pupjes worden zorgvuldig geborsteld door Finn.
 
 
Ze beginnen ook met van alles te slepen!
 
 
Reutje Wit
 
 
Reutje Groen
 
 
Reutje Rood
  
 
Reutje Blauw gaat even een knuffel halen bij tante Lexy!
 
  
23 juli 2013 
Lilly is gelukkig weer helemaal opgeknapt. Gisteren zijn de pupjes voor de 2e keer ontwormd. Verder zijn ze veel buiten. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn. Ze kruipen lekker weg in de bosjes, daar is het lekker koel. Vandaag heb ik de nieuwe voerbakken van Weanafeeda binnen gekregen. Wat een uitkomst! Geen geschuif, geruzie en geknoei meer met eten! Echt ideaal. Ik heb er een filmpje van gemaakt. Ook nog een filmpje van de dag ervoor. De pups spelen nu steeds meer met elkaar. Ook echte rangorde spelletjes inclusief stoeien, grommen, schudden en blaffen. Zo leren ze de hondentaal, wat heel belangrijk is voor later.
 
 
 De Puppy Bar!
 
 
 
  Lekker buiten in de tuin!
  
 21 juli 2013 
Vandaag zijn de pups alweer 4 weken oud. Wat vliegt de tijd! Ik moet er niet aan denken dat ze ons over een kleine 4 weken alweer gaan verlaten. De aankomende baasjes denken er waarschijnlijk heel anders over, voor hen kan het waarschijnlijk niet snel genoeg gaan. Iedereen kijkt er zo naar uit! Nu met het mooie weer gaan ze elke dag wel even een paar keer naar buiten. Ze kunnen ook zelf vanuit hun binnenren naar de buitenren maar ze mogen af en toe ook lekker door de hele tuin banjeren. Ging het in het begin met een hoop gekrijs, nu vinden ze het fantastisch om buiten te zijn! Ook mag er elke avond een pupje de hele huiskamer in z’n eentje doorstappen. Met Lilly ben ik vanochtend even langs de dierenarts geweest. De pups waren vannacht om 04.00 uur wakker en dan laat ik ook meteen Lilly even uit. Ze liep toen voor ontzettend mank. Ze wilde eigenlijk helemaal niet lopen. Ik dacht dat ze zich misschien verstapt had de avond ervoor. Ze had toen flink met Lexy gespeeld. Om half 9 ging ze haar pups weer voeden en toen gromde ze af en toe een klein beetje. Ook liep ze nog steeds mank. Toen ik haar uiers controleerde, wat ik elke dag wel even doe, bleek de voorste, die onder haar rechterpoot enorm dik, hard en warm wat duidt op mastitis, ofwel melkklierontsteking. Dit is enorm pijnlijk voor de hond. Direct gekoeld met coldpacks, gemasseerd en een pup aangelegd. De pup probeerde wel te drinken maar de borst was zo hard dat het hem bijna niet lukte. Meteen maar even de dierenarts gebeld en ik kon direct komen. Haar temperatuur was 39,5 graden. Ze heeft een prik gehad wat de zwelling moet laten slinken en een kuurtje om de ontsteking te remmen. Ze klaarde zienderogen op en liep na een paar uurtjes alweer normaal. Ook voedt zij haar pupjes weer zonder problemen. Wat een opluchting. We waren er dus gelukkig op tijd bij.
 
De pups hebben vanaf vandaag overigens echte halsbandjes om. Vanavond heb ik de pupjes ook weer eens eventjes gewogen. Ik doe dit niet elke dag meer. De pups groeien goed en ze zitten geen moment stil op de weegschaal. Maar nu ze exact 4 weken zijn is het wel even leuk om te noteren. Ongelofelijk hoe hard ze groeien eigenlijk.
 
Pup Geboorte Gewicht Gewicht met 4 weken
Reutje Blauw 520 gram 2580 gram
Reutje Wit 495 gram 2560 gram
Reutje Rood 465 gram 2465 gram
Teefje Roze 425 gram 2560 gram
Reutje Zwart Wit 465 gram 2805 gram
Reutje Oranje 500 gram 2440 gram
Teefje Lila 350 gram 2220 gram
Reutje Groen 530 gram 2725 gram
Reutje Geel 540 gram 2610 gram
 
 
 
Lekker drinken bij mama, gelukkig voor Lilly weer pijnloos!
 
 
De eerste stappen richting behendigheidstraining zijn al gemaakt!
 
 
Happy puppy mr. Blue, het is net of hij lacht!
 
 
Meneer Zwart Wit, momenteel de zwaarste van het stel!
 
19 juli 2013 
De pups krijgen nu 2 keer per dag bijvoeding. 's Middags Carnibest puppyvlees en 's avonds voor het slapen gaan Farmfood puppymelk gemengd met Carnibest puppyvlees. Voor de rest drinken ze nog melk bij Lilly want dat blijft toch nog altijd het lekkerst natuurlijk! Het puppyvlees gaat er goed in. Het zorgt voor de opbouw van een gezonde darmflora. Na afloop mogen Lilly en Lexy alle bakjes en pupjes schoon poetsen. Alle pupjes wegen nu boven de 2 kg! De pups gaan nu elke dag een paar keer naar buiten. Het worden al echte hondjes die overal op onderzoek uit gaan. Ze durven steeds een stapje verder. Lexy wil dolgraag met de pups spelen maar is soms nog net een tikkeltje te wild met ze maar ze bedoelt het allemaal goed. Ze kan bijna niet wachten tot ze kan rennen en stoeien met de pups!
 
 
Etenstijd!
 
 
Spelen en op onderzoek uit in de tuin.
 
 
Zoekplaatje!
 
 
De zit en blijf oefening vergt nog enige training!
 
18 juli 2013 
Vandaag is Anita Lauwers van Arista Fotografie langs geweest. Zij heeft prachtige foto's gemaakt van de pups! Ik ben er echt heel blij mee! Nogmaals bedankt Anita! De pupjes waren heel braaf en werkten allemaal goed mee. Het werk van Anita is terug te vinden op haar Facebooksite en op www.arista-fotografie.nl. Straks, als de pups zes weken oud zijn komt Anita nog eens terug voor een tweede fotosessie!
 
 
Reutje Zwart/Wit. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Blauw. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Geel. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Groen. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Oranje. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Teefje Lila. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Rood. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Teefje Roze. Copyright Arista Fotografie.
 
 
Reutje Wit. Copyright Arista Fotografie.
  
17 juli 2013 
Mocht ik nog twijfelen of ik misschien niet iets te vroeg was met de start van het afspenen van de pups omdat Lilly op zich nog ruim voldoende melk heeft dan heeft Lilly mijn twijfel vanavond helemaal weggenomen. Ze had vanavond haar bak Carnibest op en ging daarna de pups voeden. Dit doet ze de laatste dagen het merendeel staand. Dan voelt ze die vervelende nageltjes waarschijnlijk niet zo. Ik ging even naar buiten om een vetbedje van de waslijn te halen. Bij terugkomst zie ik de pups in een kring staan met de koppies naar beneden, driftig te eten en mama Lilly deed ook mee. Wat deden ze daar toch? Bleek dus dat Lilly haar eten had opgebraakt voor haar pups en de kleintjes stonden het allemaal fanatiek op te eten! Blijkbaar vindt Lilly het dus zelf ook tijd dat de kleintjes op vast voer over gaan! En ja, zo gaat dat in de natuur. Sinds gisteren was ik zelf al begonnen om de puppymelk te mengen met een klein beetje Carnibest puppyvlees in plaats van rijstebloem. De Bambix rijstebloempap in de grote ronde  trog gaf elke keer zo’n enorme rommel. De pups zaten er echt helemaal onder en het plakt ontzettend dus het was een hele klus om de pups daarna weer een beetje schoon te krijgen. Nu neem ik ook elke pup apart en geef de pap met een heel klein beetje vlees gemengd en dan in een klein schaaltje. Ik ben wel wat langer bezig maar het scheelt een hoop poetsen en de kleintjes vinden het net zo lekker!
 
 
Deze kleine smeerpoets gaat er nog in liggen ook!
 
Verder zijn de pups vandaag voor het eerst vanuit de ren in de kamer direct naar buiten geweest. De ren staat aan de achterkant van de woonkamer bij de openslaande deuren naar de tuin. Het is prachtig weer dus ik had de deur even open gezet zodat de pups zelf konden kiezen of ze binnen wilde blijven of naar buiten toe wilden. Dit heb ik weer eventjes gefilmd.
 
 
De pupjes kunnen ook al kwispelen!
 
 
Op onderzoek uit.
 
 
 15 juli 2013 
De pups zijn vanmiddag voor het eerst naar buiten geweest. Het is prachtig weer dus ze mochten even met z’n allen op het gras in de tuin. Een hele nieuwe en spannende ervaring voor ze! Na een kwartiertje vonden ze het wel best en vielen ze heerlijk op het gras in slaap. Toen hebben we ze maar weer binnen gelegd waar ze rustig verder gingen slapen. Even alle nieuwe indrukken verwerken. Het blijft de komende dagen mooi en warm weer dus ik denk dat ze vanaf nu elke dag wel even naar buiten zullen gaan. Uiteraard heb ik er weer een filmpje van gemaakt en wat foto's.
 
 
De pupjes voor het eerst naar buiten!
 
 
Teefje Lila gaat op onderzoek uit.
 
 
Even drinken bij mama Lilly.
 
 
Mr. Blue
 
 
Reutje Geel
 
 
Finn met pup.
14 juli 2013 
De pupjes zijn vandaag 3 weken oud! Het worden al echte hondjes. Ze lopen, zien, horen, blaffen, grommen en spelen. Het wordt eigenlijk steeds leuker. En het was al zo leuk! De oortjes zijn open en oogjes zijn nu mooi helder blauw van kleur. De tandjes komen ook al door. De afgelopen week hebben we al aardig wat puppybezoek gehad. Het is fijn om te merken dat de pups strakjes ontzettend welkom zijn. Vandaag hebben we van elke pup geprobeerd een mooie kopfoto te maken. Maarja, stilzitten is niet hun sterkste kant.
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Groen
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Wit
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Blauw
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Rood
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Zwart-Wit
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Oranje
 
    
 
Foto hierboven: Reutje Geel
 
    
 
Foto hierboven: Teefje Lila
 
    
 
Foto hierboven: Teefje Roze
 
 
Stop! No more pictures please!
 
 13 juli 2013 
Gistermiddag hebben de pups voor het eerst pap gegeten. Ze vonden het echt heerlijk en wisten er meteen wel raad mee. Driftig werden de bakjes pap leeg geslurpt! Mama Lilly stond van een afstandje te kijken en heeft na afloop alle puppies nog eens extra gepoetst en alle bakjes nog eens na gelopen. Helaas voor haar, de kleine veelvraatjes hadden alles zelf al opgesmikkeld. De extra poetsbeurt van Lilly was wel nodig want de pups zaten behoorlijk onder de pap. Goede manieren moeten ze duidelijk nog krijgen. Vanochtend heb ik ook weer de nageltjes van de pups geknipt, ook dat was weer hard nodig.
 
 
Mjammie, wat is dat voor lekkers?
 
 
Smeerpoets!
 
 
Met z'n allen lekker pap eten!
 
 
Reutje Rood
 
 
Reutje Wit
 
 
Reutje Blauw
 
12 juli 2013 
Gisteravond zijn onze kinderen weer terug gekomen van een weekje vakantie naar Griekenland met opa en oma. Ze hebben het ontzettend naar hun zin gehad maar het is toch ook wel weer fijn dat ze weer thuis zijn. Ondanks dat we een nest puppies hebben was het toch wel erg stil in huis. Ook de kinderen waren erg blij om de puppies weer te zien. Ze waren verbaasd hoeveel de pupjes gegroeid zijn en dat ze inmiddels kunnen lopen en zien! Er werd natuurlijk meteen heel wat afgeknuffeld! Vanochtend heb ik de puppyren wat vergroot en het voorpaneel uit de werpkist gehaald zodat de pups makkelijker in en uit de werpkist kunnen lopen. Ze zijn al behoorlijk actief en nu hebben ze geen last meer van de opstaande rand waar ze elke keer overheen moesten klauteren. Ook heb ik een krantje in de ren gelegd en af en toe ligt er al zowaar een plasje op de krant. Knappe puppies!
 
 
 
Knuffelen met de puppies!
 
 
Mama! Ik heb honger!!!
 
 
 
Reutje groen poseert eventjes.
 
 
Zo lief!
 
10 juli 2013 
De puppies hebben gelukkig totaal geen last gehad van de ontwormingskuur, buiten dat ze het wel heel erg vies vonden smaken natuurlijk. De eerste puppymensen zijn inmiddels op bezoek geweest om de pups in het echt te komen bewonderen! Welke het precies zal worden dat weten we uiteraard nog niet. Ze zijn allemaal even lief en schattig. De rest van de week zullen er nog een aantal aanstaande baasjes langs komen. Met Lilly gaat het ook nog steeds prima. Ze verzorgt haar kindjes heel goed met hier en daar wat assistentie van tante Lexy. Lilly verliest momenteel enorm veel haar. Dit schijnt normaal te zijn. Moeder zijn en het verzorgen en voeden van de pups is nu eenmaal een zware taak. Al haar energie gaat naar het produceren van voedzame melk voor haar kroost. Vanaf aankomend weekend zullen we de pups gaan bijvoeren met pap. Eens zien of ze dat wel lekker vinden. 
 
  
Lilly voedt haar pups en Lexy assisteert vanaf de zijlijn. Een taak die ze maar al te graag uitvoert!
 
 
De puppies slapen nog veel. Alle bandjes goed in beeld en zowaar niet afgebeten door Lilly.
 
 
De gewichtjes na 2 weken en één dag.
 
 
Sweet dreams!
 
08 juli 2013 
Na alle mooie resultaten op de show gisteren ben ik nu weer volop bezig met de puppies. Heerlijk! Wat had ik ze gemist gisteren! Maar Lilly en haar 9 smurfen zijn prima verzorgd door manlief en alles was goed gegaan. Toen ik gisterenavond thuis kwam lagen de kleintjes heerlijk te slapen. Vandaag zijn de pups alweer twee weken oud. Het lopen gaat heel goed. Zeker als ze mama ruiken stappen ze flink rond van opwinding. Want waar mama is daar is melk natuurlijk. De oogjes zijn zo goed als open bij de meeste pups maar zien doen ze nog niet zoveel, ze gaan nog echt op hun reuk af. Blindelings weten ze Lilly te vinden! Nu ze twee weken oud zijn is het ook tijd voor de eerste ontwormingskuur. Voor pups is dit als pasta in een tube en vies dat ze het vonden! Ze gingen allemaal met hun koppie schudden. Ook Lilly, Lexy en Darcy zullen we meteen mee ontwormen. Hopelijk hebben de pups er niet al teveel last van. Hieronder weer 2 filmpjes van vandaag. Ook is het foto album weer aangevuld met wat nieuwe foto's.
 
  
 
Je kunt nu goed de oogjes zien!
 
 
Het lopen gaat steeds beter!
 
 
Bah! Die ontwormingspasta is vies!
 
 
 
Lekker slapen.
05 juli 2013
Het is weer tijd voor twee nieuwe afleveringen van puppy TV! Op filmpje 1 zie je dat de pups de tepel proberen te pakken als Lilly nog staat. Dit gaat met vallen en opstaan, ze zijn nog net iets te klein daarvoor. Maar deze stoere jongens en meisjes blijven het natuurlijk proberen! Ook zie je een aantal pups al flink rondstappen. Op filmpje 2 is Lilly haar pups aan het voeden. Dit doet ze het liefst op het vetbed wat voor de werpkist ligt. Daar heeft ze wat meer ruimte want al die hongerige pups krioelen meteen om haar heen in de werpkist en waar moet je dan gaan liggen? De pups worden steeds groter en sterker en het is soms echt vechten om een tepel! Ze proberen elkaar te verdringen om het beste plekje te bemachtigen! Als ze uiteindelijk klaar zijn met drinken vallen ze als een blok in slaap en heeft mama Lilly weer eventjes rust.  
 
 
 
 Het is dringen geblazen!
05 juli 2013  
De oogjes gaan steeds een stukje verder open. Ik heb geprobeerd er wat foto's van te maken. Heel voorzichtig want ik zou niet willen dat de pups meteen verblind werden door de flits van de camera. Er zit nog wel een soort van vliesje over de oogbol heen wat met een paar dagen zal verdwijnen. De oogjes zijn nog heel mooi blauw gekleurd, pas met een week of zes worden ze bruin van kleur. Waarschijnlijk zullen de oogjes na het weekend volledig open zijn. Soms lijkt het of de pups al een beetje willen spelen met elkaar. Ze doen de bekjes dan open en happen een beetje om zich heen. Zo schattig!
 
 
Kleine kiertjes!
 
 
Kiekeboe!
 
 
Broertjes!
 
 04 juli 2013 
De pups zijn vandaag ruim 10 dagen oud en de oogjes gaan langzaam open! Vanmiddag zagen we bij de meeste pups hele kleine oogspleetjes! Ook heb ik vanmiddag bij alle pups voor het eerst de nageltjes geknipt. Ze werden erg scherp en Lilly kreeg er krassen van op haar buik. Naast dochter Britt als "nanny” heeft nu ook Lexy de smaak te pakken. Tante Lexy, zoals we haar noemen, poetst de pups nu ook. In het begin vond ze het allemaal erg spannend en snuffelde ze alleen wat, maar nu heeft ze de kunst afgekeken van Lilly en poetst ze de pups volop mee! Lilly vindt het allemaal prima, dat scheelt haar weer wat werk natuurlijk. Hieronder een filmpje van tante Lexy met de pups.
 
 
 
Tante Lexy poetst de pups!
 
 
Met z'n allen lekker uitbuiken na het eten!
 
 
Uitbuiken gaat natuurlijk het beste op je rug!
 
 
Samen in een mandje, nu past het nog.
 
 
Ohh, ze zijn zo lief!
 
03 juli 2013 
Hierbij weer wat filmpjes van de pups. Het viel nog niet mee om het wankele lopen van de pups vast te leggen. Op de filmpjes is wel goed te zien dat mama Lilly van schone pups houdt. Voordat de pups mogen drinken worden ze stuk voor stuk eerst helemaal gepoetst. De pups protesteren soms hevig, die willen maar één ding: melk! De eerste bezoek afspraakjes met de toekomstige baasjes zijn inmiddels gemaakt. Ik hoop dat jullie de pups net zo leuk zullen vinden als wij!
 
 
Lilly poetst haar pups, en ja hoor.... ze heeft weer een bandje afgebeten!
 
 
 
02 juli 2013 
De pups proberen al te gaan lopen! Het wegen is daardoor vrijwel onmogelijk geworden. Ze liggen echt geen moment stil op de weegschaal en proberen al echt op hun pootjes te staan. Het lopen gaat nog heel wankel, het is echt vallen en opstaan, maar ze komen vooruit! Ik zal proberen om er morgen een filmpje van te maken. Vijf pups zijn inmiddels de 1 kilo grens overschreden. Vanavond ben ik met Lexy wezen trainen. Mijn kinderen hebben samen met papa op Lilly en de puppies gepast. Toen Lilly zag dat ik de dummytas pakte stond ze al helemaal te popelen bij de achterdeur dat ze ook mee wilde. Helaas voor Lilly, zij moet nog eventjes voor haar kindjes zorgen.
 
 
Zou dit nu comfortabel liggen?
 
 
Lilly leert haar puppies klimmen en klauteren!
 
 
01 juli 2013
Vandaag zijn de pups precies één week oud! Wat is deze week snel voorbij gevlogen! En wat is het nog steeds genieten van deze prachtige kleine hummeltjes. Ik heb zojuist geprobeerd om van elk pupje een kopfoto te maken. Dat viel nog niet mee! Onder de laatste foto ook weer een overzicht van de gewichtjes van vandaag.
 
 
Reutje Zwart/Wit
 
 
Reutje Oranje
 
 
Teefje Lila
 
 
Reutje Groen
 
 
Reutje lichtblauw
 
 
Reutje Rood (voorheen blauw/rood)
 
 
Reutje Geel
 
 
Teefje Roze
 
 
Reutje Wit (voorheen blauw/wit)
 
 
De gewichtjes met 1 week oud.
 
30 juni 2013
Morgen zijn de pupjes alweer één week oud. Waren de oortjes net na de geboorte nog helemaal kaal, nu zijn ze voorzien van allemaal zachte zwarte haartjes. De nageltjes worden ook steeds langer en scherper. Ook Lilly genoot vandaag van het mooie weer en kwam vanmiddag even lekker een poosje buiten in het zonnetje liggen toen wij ook in de tuin zaten. Haar babies lagen heerlijk voldaan te slapen in de werpkist dus dan is het prima dat ze even een momentje voor zichzelf pakt.
 
Hierbij weer de nieuwste aflevering van Puppy TV:
 
 
De pups op 30 juni 2013
 
 
Ook onze dochter Britt geniet van de pupjes!
 
 
Elke avond wegen we samen de pupjes om te kijken of ze goed groeien.
 
 
 
Dringen aan de melkbar!
 
 
29 juni 2013
Ondanks dat ze nog niet veel meer doen dan slapen en drinken is het echt een genot om naar de puppies te kijken. Ze groeien als kool! Ik weeg ze elke avond maar gewoon met het blote oog is al goed te zien dat de pups al een flink stuk gegroeid zijn. Reutje groen is momenteel de zwaarste van het stel en woog gisteravond precies 800 gram. De pups worden lichamelijk ook al steeds sterker en ook vocaal laten ze steeds meer van zichzelf horen als ze honger hebben. Als ze eenmaal hun buikje vol gedronken hebben gaan ze weer heerlijk slapen en daar groeien ze natuurlijk ook weer van.
 
 
Reutje groen
 
 
Ieniemienie hondenpootjes
 
 
Lilly voedt haar pups
 
 
Hongerige pupjes nadat de werpkist weer verschoond is, druk op zoek naar mama.
Toch knap hoe ze haar weten te vinden ondanks dat ze nu nog blind en doof zijn op deze leeftijd.
 
28 juni 2013
Ik heb bericht gekregen van de Raad van Beheer dat alle aangevraagde stamboomnamen zijn goedgekeurd!
 
Voor de reutjes:
-          Winchmore All Or Nothing
-          Winchmore All The Best
-          Winchmore All Time High
-          Winchmore All Together Now
-          Winchmore All At Once
-          Winchmore All Joking Aside
-          Winchmore All Over Again
 
En voor de teefjes:
-          Winchmore All Dressed Up
-          Winchmore All Hands Up
 
Verder gaat alles prima met moeder en pups! Ze zijn wederom allemaal goed aangekomen. Twee reutjes zelfs 105 gram op 1 dag! Lilly gaat af en toe al even buiten de werpkist liggen als de kleintjes slapen. Even een momentje voor haarzelf. Maar als ze één piepje hoort gaat ze vlug even kijken of alles nog in orde is.
 
 
 
 Zo klein en zo mooi!
 
 
Lief!
 
Voor de liefhebbers nog een filmpje van vandaag:
 
 
 
 
27 juni 2013
Vandaag was eigenlijk de uitgerekende dag. Het is maar goed dat de bevalling een paar dagen eerder was want als deze dikkertjes een aantal dagen langer in haar buik hadden gezeten had de bevalling wellicht heel zwaar geweest. De pups groeien goed. Ik weeg ze elke avond rond 22.30 uur en de pups waren gisteravond allemaal 40 tot 85 gram aangekomen. Drie reuen zitten al over de 600 gram heen. De pups hebben een enorme zuigkracht. Het is soms lastig om ze van de tepel af te krijgen. Die kleine bekkies zijn net zuignappen! Lilly poetst haar kindjes goed. Soms iets te goed want ze bijt soms ook de gekleurde bandjes door! We hebben daarom de puppies extra gemarkeerd met een klein stipje nagellak op de staartpunt zodat we toch weten wie wie is mocht het bandje er weer eens naast liggen. De pups gaan nu ook steeds meer geluidjes maken. Dat is ook te horen op onderstaand filmpje van vanochtend.
 
 
 
Reutje zwart (voorheen zwart/wit) op de weegschaal gisteravond.
 
 
Het kraambed wordt verschoond dus de pups even in een mandje.
 
 
Lexy houdt de wacht. Ze vindt de puppies ook heel erg leuk!
 26 juni 2013
Vanochtend was Lilly wat onrustig. Ze ging steeds maar in en uit de werpkist en wilde alsmaar in de tuin. In de tuin begon ze meteen driftig te graven in de kuilen die ze voor de bevalling al had gegraven. Op een gegeven moment zag ik ook al een knuffel richting kuil verdwijnen. Hmmm...., nu een knuffel, straks misschien een pup! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus uiteindelijk de achterdeur maar dicht gedaan en even Leonie Galdermans, de fokster van Lilly, geraadpleegd. Leonie vertelde dat dit nog steeds naweeën zijn, dit zakt meestal na een tijdje weer af en dit kan wel een dag of 3/4 aanhouden. Ook de vele warmte van warmtelamp kan haar wat onrustig maken. Dus wat bruikbare tips gekregen en nu is alles gelukkig weer rustig. Bedankt Leonie! Ze ligt nu weer heel rustig en braaf in de werpkist haar pups te voeden!
 
Verder heb ik gisteren de stamboomnamen aangevraagd bij de Raad van Beheer. De stamboomnamen zullen allemaal beginnen met een A. Zodra ik de goedkeuring heb zal ik ze op de website plaatsen. De pups hebben nu ook een eigen Foto Album.
 
 
Op dit filmpje puft ze nog wat na.
 
 
En op dit filmpje is de rust weer helemaal wedergekeerd.
 
 
Teefje Lila
 
25 juni 2013
Iedereen bedankt voor alle felicitaties! Het gaat heel goed met Lilly en haar babies. De navelstrengetjes zijn ingedroogd en vallen er bij de meeste pups al af. Ze drinken en groeien allemaal goed. Ook Lilly haar eetlust is al weer helemaal als vanouds! Dat heeft ze nu ook wel nodig natuurlijk. Ze is echt een hele goede moeder. Ze is niet bij de werpkist weg te slaan. Buiten is het snel haar behoefte doen en dan vlug weer terug naar huis waarna alle pups weer uitgebreid gecontroleerd en gepoetst worden. Darcy en Lexy hebben ook al even bij de pups mogen snuffelen. Lilly vindt dat helemaal niet erg dat ze even komen kijken naar al dat moois. Zeker Lexy vindt het super interessant al dat kleine spul. Alle puppies hebben inmiddels al een toekomstig baasje gevonden. Ik vond het wel heel jammer dat ik een aantal mensen heb moeten teleurstellen. Ik had graag iedereen blij gemaakt met een puppy, maar het is helaas niet anders. Hieronder weer wat foto's en filmpje van vanochtend.
 
 
 
Lilly en haar babies.
 
 
De navelstrengetjes vallen af.
 
 
Poetsbeurt!
 
 
24 juni 2013 - 15.00 uur
Hieronder twee filmpjes van de pups. Wat doen ze het allemaal ongelofelijk goed! De dierenarts is vanochtend geweest en vond het een kerngezond nestje pups. De buikjes waren al helemaal gevuld met melk. Ook mama Lilly vond hij nog steeds in super conditie! Ze doet het zo goed allemaal! De pups zijn heel tevreden. Het zijn lekkere, gezonde dikkertjes! Onderaan nog een tabel met de geboorte gewichtjes.
 
 
 
 
Dierenarts Frank controleert moeder en pups, ze zijn allemaal goedgekeurd!
 
 
De geboorte gewichten van onze kleine dikzakjes!
 
 24 juni 2013 - 05.00 uur
Hoera! De puppies zijn geboren! Gisterochtend, zondag 23 juni om 05.45 uur werd ik wakker van Lilly. Ze was onrustig en ze was ontzettend aan het hijgen. De hele dag ging dit door. Af en toe werd ze iets rustiger en daarna begon het weer. Ook haar temperatuur schommelde en ze wilde niet eten. Dat wil in het geval van Lilly heel wat zeggen! Ze was ook constant aan het graven zowel binnen als buiten. Na de hele dag ontsluitingsweeën te hebben gehad begonnen om 22.30 uur uur de persweeën. De eerste pup werd geboren om 23.08 en alle pups volgden elkaar snel op. De laatste pup was er om 02.51 uur. De bevalling ging heel soepel en vlot. Uiteindelijk zijn er 9 prachtige puppies geboren met gewichten variërend van 350 gram tot 540 gram. Prachtig volgroeide pups! Ze tijgeren al flink rond en drinken goed. Lilly is een super moeder, ze doet het allemaal zo geweldig! Ze poetst haar kinderen constant. Prachtig om die trotse blik in haar ogen te zien! Moeder en pups liggen er tevreden bij. We gaan nu even bijkomen van de bevalling en strakjes komt de dierenarts voor de nacontrole van moeder en kroost. Daarna zullen we contact opnemen met alle mensen op de puppylijst. Hierbij alvast wat fotootjes!
 
 
Lilly zo trots als een pauw op haar kroost!
 
 
Zo mooi!
 
 
Drinken bij mama.
 
 
Stoere kerel!
 
 
Welcome to the world!
22 juni 2013
Vandaag is het dag 59 van de dracht geteld vanaf de eerste dekking. Mocht de geboorte nu op gang komen dan zijn de pups levensvatbaar. Maar ze kunnen ook nog prima een paar dagen in mama's buik blijven zitten. Lilly is nog rustig en ze eet nog goed. Nog geen tekenen van een op handen zijnde bevalling. Haar temperatuur is ook nog steeds stabiel. Je kunt de pups heel goed voelen bewegen in haar buik. Ze hebben het volgens mij nog prima naar hun zin daarbinnen. We wachten rustig af.
 
 
Lilly 59 dagen drachtig, een buik als een skippybal.
 
 
19 juni 2013
De laatste week is ingegaan! Het komt nu echt zo dichtbij! Vanochtend heb ik haar weer even gewogen bij de dierenarts. Ze woog maar liefst 38,5 kg! Ruim 10 kg meer dan haar normale gewicht! Ze eet nog steeds heel goed. Gisteren had ze veel last van het warme, drukkende weer. Ze heeft de hele dag binnen gelegen op de koude tegels. Gelukkig is het vandaag iets koeler. Hopelijk wordt het volgende week ook niet al te warm als ze moet bevallen. Vanaf vandaag zal ik haar 2 x daags gaan temperaturen zodat ik weet wat haar normale temperatuur is. Als haar temperatuur gaat zakken is dat een teken dat de bevalling binnen niet al te lange tijd zal gaan beginnen dus het is belangrijk om alles goed bij te houden.
 
 
Lilly op de weegschaal, braaf meisje!
  
 
Lilly 56 dagen drachtig, nog een weekje te gaan!
 
16 juni 2013
Lilly wordt echt tonnetje rond! De laatste loodjes wegen het zwaarst. Letterlijk en figuurlijk! Ik vraag me echt af hoeveel puppies er nu in die buik zullen zitten. Ik ben wel zo benieuwd! Streken heeft ze nog wel hoor. Ze heeft gisteravond toen wij aan het koffie drinken waren bij mijn schoonouders een rol Carnibest vlees  van 1 kg van het aanrecht gestolen en bijna helemaal opgegeten! Die lag daar in de wasbak te ontdooien voor de volgende dag. Doet ze anders nooit hoor! Met haar dikke buik is het toch gelukt om met haar voorpoten tegen het aanrecht aan te springen en die worst uit de wasbak te vissen. Ze krijgt nu al 1,5 kg vlees per dag maar blijkbaar is dat naar haar idee nog steeds niet genoeg. Verder treft Lilly zo haar eigen voorbereidingen voor het aanstaande nestje. Ze is druk met het graven van kuilen in de tuin. Plekjes onder grote struiken zijn favoriet, daar wil zij straks wel haar babies ter wereld brengen. Maar nee Lilly, laat de pups maar gewoon binnen in de werpkist geboren worden. Dat lijkt me een veel beter plan!
 
 
Relaxen in de tuin.
 
12 juni 2013
Zojuist Lilly gewogen bij de dierenarts en ik geloofde mijn eigen ogen niet.... 35 kg! Maar liefst 4 kg meer dan vorige week! Wat gaat het hard! Ook Lexy meteen even gewogen, 27,8 kg. Ja, dan klopt die weegschaal toch! ;-)  Ook nog even snel een standfoto gemaakt waarop haar opbollende buikje goed te zien is. Vanmiddag voelde ik ook voor het eerst de pups in haar buik bewegen! Heel bijzonder!
 
 
Lilly 7 weken drachtig!
 
 
Spelen in de tuin met Lexy!
 
11 juni 2013
Nog maar 2 weekjes voordat de pups van Lilly geboren zullen worden! Haar buik wordt dikker en dikker. Hij gaat ook echt in de weg zitten. Ik denk dat ze haar buik soms een beetje beu begint te worden. Ze wil nog graag rennen maar al gauw merkt ze  dat het allemaal niet zo soepeltjes meer gaat en besluit ze maar snel om wat rustiger lopen. Ze eet nog steeds heel goed. Ze is nog steeds erg hongerig dus inmiddels hebben we de hoeveelheid eten weer opgeschroefd en verdeeld over 4 keer per dag. Ze moet ook al veel vaker uit. Zondagavond hebben we de werpkist opgezet. Eerst even de huiskamer verbouwd want ik wilde de werpkist graag aan de achterkant van de kamer bij de openstaande deuren zodat de puppies straks, als ze wat ouder zijn en als het mooi weer is, zelf naar buiten kunnen lopen. Lilly heeft nu nog 2 weken de tijd om aan de werpkist te wennen. Vooral Lexy ligt er al heel graag in! Morgen zal ik Lilly weer even wegen bij de dierenarts. Ik ben benieuwd hoeveel ze weer is aangekomen.
 
 
Lilly en Lexy in de werpkist.
 
05 juni 2013
Lilly is vandaag alweer 6 weken zwanger! Nog maar 3 weekjes voordat de pupjes geboren zullen worden! Het gaat nog steeds heel goed met Lilly. Ze eet als een bootwerker! Maar wat wil je met zo’n alsmaar groeiende buik vol puppies! Ze krijgt nu 3 x per dag eten. Haar taille is zo goed als verdwenen. Je kan nu echt goed zien dat ze drachtig is. Ze heeft naar ons idee toch wel een beetje een raar gevoel in haar buik. Zodra ze buiten is eet ze gras. Ze graast echt als een koe in de wei. Het liefst hele bossen gras gaan in één keer naar binnen. Het zal ook wel een vreemd gevoel zijn voor haar, al dat gerommel in haar buik. Ze rolt ook graag op haar rug. We hebben haar vandaag weer gewogen en ze woog precies 31 kg. Ook hebben we haar buikomvang opgemeten: 66 cm! Een week na de dekking was dit 55 cm. Daar zijn dus heel wat centimeters bij gekomen. Ook haar tepels worden voller dus ook de melkproductie komt langzaam op gang. Dit weekend gaan we de werpkist in de kamer zetten zodat ze er al een beetje aan kan wennen. Ook de puppybandjes zijn al gehaakt door mijn moeder. Vrijwel alle inkopen zijn gedaan. Nog slechts 3 weken te gaan!
 
 
Lilly 6 weken drachtig, haar buikje groeit en groeit!
 
 
Lilly vindt het heerlijk om te rollebollen!
 
 
Puppybandjes!
29 mei 2013
Het is weer tijd voor de wekelijkse update! Vandaag is Lilly 35 dagen drachtig, ofwel we gaan de 5e week in! Ze is al over de helft, wat gaat de tijd toch snel! We hebben haar vanmiddag gewogen en ze woog 29,8 kg. Vorige week met de echo woog ze 28,7 kg. Ze is in één week tijd dus 1,1 kg aangekomen! Ze heeft nog steeds een enorme eetlust. Ze krijgt nu ook al wat meer te eten dan normaal, ze heeft tenslotte heel wat extra mondjes te voeden nu. Verder zijn we druk met inkopen doen voor het aanstaande nest en uiteraard moest er gisteren na afloop van de training met Lexy getrakteerd worden op iets lekkers!
 
 
Heerlijke tompoezen!
 
 
Lilly 35 dagen drachtig! Je begint het te zien!
 
 
24 mei 2013
We hebben allemaal hele leuke reacties gekregen op het nieuws van Lilly’s zwangerschap! Alle toekomstige pupmensen waren uiteraard ontzettend blij met het goede nieuws! Het aftellen kan gaan beginnen! Vanochtend lag er zelfs een felicitatiekaartje in de brievenbus, speciaal voor Lilly! Verder gaat alles prima met haar. Ze heeft wel een enorme eetlust! Ze at altijd al graag maar nu is het nog veel erger. Ze pikt het liefst je boterham van je bord en je moet heel snel iets in de prullenbak gooien anders vist mevrouw het er razendsnel weer uit! Haar flankhaartjes gaan ook wat wijder staan en haar buik voelt wat meer gespannen. We gaan nu langzamerhand richting de tweede helft van de zwangerschap, vanaf nu zal haar buik flink gaan groeien.
 
 
Post speciaal voor Lilly!
 
22 mei 2013
Hoera! Onze vermoedens zijn vanochtend bevestigd: Lilly is in blijde verwachting!
 

 
Wat een mooi moment vanochtend bij de dierenarts toen we verschillende piepkleine hartjes zagen kloppen! De pupjes zijn nu ongeveer 1,5 tot 2 cm groot. We hebben minimaal 6 pups geteld maar de ervaring leert dat het er vaak meer zijn. Sowieso draagt Lilly de pups vrij hoog volgens de dierenarts waardoor het heel goed kan dat er een aantal van hen heel goed verstopt zaten, buiten het zicht van het echo apparaat. Het blijft spannend! Hieronder vier filmpjes van de echo! Als je goed kijkt zie je de hartjes, zo klein als ze zijn, al kloppen!
  
 
 
 
 
 
Lilly echo na 28 dagen dracht!
 
19 mei 2013
Even een foto van Lilly bij mijn ouders in de tuin van afgelopen middag. Dit is haar favoriete plekje in het gras onder de Japanse Esdoorn. Vandaag op de show hebben verschillende ervaren fokkers mij bevestigd dat haar rustige, ietwat lome en enorm aanhankelijke gedrag toch wel heel erg wijst op een zwangerschap! Laten we het hopen! Nog heel eventjes geduld!
 
 
Lilly even relaxen in de tuin.
15 mei 2013
We zijn weer een weekje verder! Het gaat nog steeds erg goed met Lilly. Ze ziet er prachtig uit. Haar vacht blinkt als een spiegeltje. Ze is nog steeds erg aanhalig en aanhankelijk. Het lijkt wel of dat steeds erger wordt. Zelfs buiten bij wildvreemde mensen gaat ze op de grond liggen en draait ze op haar rug om maar aangehaald te worden. Ze kruipt nog net niet op schoot! De datum van de echo is vervroegd! De afspraak stond op vrijdag 24 mei, dat is 30 dagen na de eerste dekking. Maar het kan eigenlijk al 28 dagen na de eerste dekking en dat is volgende week woensdag 22 mei. En ja, om dan twee dagen langer in spanning te moeten zitten, daar zijn we natuurlijk veel te ongeduldig voor! ;-)
 
08 mei 2013
Vandaag is het alweer twee weken na de eerste dekking. Lilly is in huis nog steeds wat rustiger dan normaal. Ze slaapt veel en is wat minder attent. Ze ligt vaak uit zichzelf in de bench, lekker te slapen. Buiten is er gelukkig niets aan de hand, dan rent en speelt ze als vanouds. Vorige week donderdag heb ik nog met haar getraind en dat deed ze super! Markeren, over water, verloren zoeken, het ging allemaal uitstekend en ze had er echt zin in! We hebben haar taille opgemeten en die is toch al wel ietsje ruimer geworden. Twee weken geleden was haar taille 55 cm en nu is haar taille 57 cm! De afspraak voor de echo staat op vrijdag 24 mei. Dan zullen we het echt zeker weten!
 
 
Lilly lekker in het zonnetje.
01 mei 2013
Vanavond is het een week na de eerste dekking. Wat gaat de tijd toch snel! Het gaat heel goed met Lilly. Ze lijkt qua gedrag wel ietsje anders dan normaal. Ze is in huis iets rustiger, iets matter, dan anders. Zou dat een voorteken zijn? Beginnen de zwangerschapshormonen haar al een beetje op te spelen? Wie weet.... We hebben zaterdag, de dag na de tweede en laatste dekking nog progesteron laten prikken en die stond toen op 20,6. Dus qua waarden moet ze echt op het juiste moment gedekt zijn. Nog drie spannende weken te gaan voordat de echo het kan bevestigen.
 
Hierbij nog een overzichtje van de stijging van het progesterongehalte. Zo langzaam als het begon, zo snel ging het op het laatst!
 
Dag   8  -   0,20
Dag 11  -   0,73
Dag 14  -   3,57
Dag 16  -   8,96
Dag 19  - 20,60
 
 
Lilly is helemaal blij met haar nieuwe knuffel!
 
27 april 2013
Vrijdagavond om 19.00 uur stond het tweede afspraakje tussen Lilly en Pepsi gepland. In verband met het slechte weer en drukte op de weg door het begin van de meivakantie was ik al om 14.00 uur van huis vertrokken. Gelukkig waren we ruim op tijd en is er weer een prima dekking geweest. Ze hebben wederom zo'n 40 minuten gekoppeld gestaan. Hieronder wat foto's van het liefdespaar. Over circa 30 dagen zullen we een echo laten maken bij de dierenarts. Nu maar duimen dat alles gelukt is!
 
  
 
Lilly wacht met smart op Pepsi!                                                   Heel blij om elkaar weer te zien!
 
  
 
Lilly wilde eerst weer even spelen!                                         En na afloop nog even samen poseren!
 
25 april 2013
Gisterenavond is Lilly voor het eerst bij Pepsi op bezoek geweest. Toen Pepsi kwam aangerend was Lilly al meteen dol enthousiast! Het was echt liefde op het eerste gezicht! Eerst samen wat gespeeld maar Pepsi wist natuurlijk al lang waar Lilly voor kwam. Lilly liet alles prima toe en de dekking is heel goed verlopen. Ze hebben circa 40 minuten gekoppeld gestaan. Aanstaande vrijdag zien de twee tortelduifjes elkaar weer!
 
24 april 2013
Yes! Het is zover! De progesteronwaarde was vanochtend (dag 16) gestegen tot maar liefst 8,96! Vanavond zullen de twee geliefden elkaar voor het eerst gaan ontmoeten!
 
22 april 2013
Vanochtend zijn we weer naar de dierenarts geweest. Het is nu dag 14 en de waarde is nu gestegen tot 3,57. Het begint eindelijk te komen. In de wachtkamer probeerde Lilly al een oude en veel te dikke blonde labrador te versieren. Ze begon helemaal te piepen en te springen toen ze hem zag! Zelf vond ik hem toch ietsje minder geschikt als potentiële huwelijkskandidaat ;-). Woensdagochtend gaan we weer prikken. De verwachting is dat het dan echt niet lang meer kan duren. Wordt dus weer vervolgd!
 
19 april 2013
Vanochtend, dag 11 van de loopsheid, weer geprikt en Lilly heeft nog steeds geen haast. De waarde was nu 0,73. Maandagochtend gaan we het opnieuw proberen.
 
16 april 2013
Lilly doet het rustig aan. Het is nu de achtste dag van de loopsheid en de progesterontest gaf vanochtend een waarde aan van slechts 0,2. Dit moet tussen de 10 en 15 zijn dus we hebben nog even. Verder is Lilly nog helemaal nagekeken door de dierenarts. Ze is helemaal gezond bevonden en verkeerd volgens de dierenarts in topconditie. Altijd fijn om te horen natuurlijk. We hebben haar ook nog even gewogen. Ze weegt 28 kg. Vrijdagochtend gaan we weer prikken.
 
10 april 2013
De eerste afspraak is inmiddels gemaakt. Volgende week dinsdag 16 april gaan we naar dierenkliniek Visdonk in Roosendaal voor de eerste progesterontest!
 
09 april 2013
Lilly is vandaag loops geworden!
 

 

                                   

   
 
 
     Flat Garden's Sigfred XVIII (Pepsi)                                 Swallowsflight Starlight-Hussy (Lilly)
 
 
Voor het eerste nestje van Lilly hebben we gekozen voor de reu Flat Garden’s Sigfred XVIII, kortweg Pepsi. Pepsi is van oorsprong afkomstig uit Noorwegen en is met circa 1,5 jaar naar Nederland gekomen. Hij is eigendom van Sijkje Winter van kennel Flat Castle's. Vanaf het begin af aan vonden we Pepsi al een hele leuke reu. We denken dat hij qua type ook heel goed bij Lilly past. Pepsi heeft een heel lief en enthousiast karakter. Zijn gezondheidsuitslagen zijn allemaal prima in orde en ook op de show heeft hij al vele mooie resultaten behaald. Zijn kinderen uit eerdere nesten zijn allemaal uitgegroeid tot lieve, rastypische Flatcoats met heerlijke, sociale karakters. Daarnaast werken ze ook ontzettend graag met veel "will to please”. Uit deze combinatie worden alleen zwarte pups verwacht. Meer informatie over Lilly en foto's van haar zijn terug te vinden onder de knop "Onze honden" en in het Foto album.
 
 
 
Stamboomnaam : Flat Garden's Sigfred XVIII Stamboomnaam : Swallowsflight Starlight-Hussy
Roepnaam : Pepsi Roepnaam : Lilly
Geboortedatum : 02-07-2008 Geboortedatum : 19-11-2009
HD-uitslag : A (= vrij) HD-uitslag : A (= vrij)
Patella Luxatie : Vrij Patella Luxatie : Vrij
PRA/Cataract : Vrij (v.v.) PRA/Cataract : Vrij (v.v.)
Gonio : Vrij Gonio : Vrij
Werk : Retrievertest FRC                            Werk : KNJV-B, Clubdiploma B, Epreuve B
Show
: 1U CAC/CACIB 
  2U Kampioensclubmatch FRC
Show
: Nederlands Kampioen
  Internationaal Show Kampioen
 
 
Klik hier voor de stamboom van de pups.
 
 
 
 
Wij fokken alleen met gezonde ouderdieren welke voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
 
De belevenissen van dit nest zijn terug te vinden in het Puppy Dagboek
  
 
   
 
Pepsi                                                                                        Lilly