In Memoriam

 God saw he was getting tired,
and cure was not to be.
So he puts his arms around him
and whispered, come with me.
With tearful eyes we watched him
suffer and slowly fade away.
Although we loved him dearly,
we could not make him stay.
A golden heart stopped beating,
and playful paws were put to rest.
God broke our hearts to prove us,
he only takes the best.
 
Afbeelding invoegen
 
BAMSE - "WINCHMORE BET YOUR BOTTOM DOLLAR"
 
21 februari 2015 - 02 juni 2022
 
Mijn allerliefste Bamse. Geen woorden die kunnen omschrijven, hoe zeer ik jou mis.
 

***
  
 
Afbeelding invoegen 
 
DARCY - "SWALLOWSFLIGHT DAPPER DARCY"
 
12 mei 2005 - 13 juni 2015
 
  Darcy, een teef van Leonie die ik altijd al erg mooi vond. Toen Teal overleed en ik nog geen tijd had voor het opvoeden van een pup omdat de kinderen nog erg klein waren mocht uitgerekend jij van Leonie bij ons komen wonen. Lieve Darcy, altijd vrolijk en blij met een eeuwig kwispelende staart. Je kwispelde zo hard dat het puntje van je staart regelmatig kapot sloeg tegen de muur. Nadat je bij ons kwam wonen heb je nog één nest gekregen bij Leonie. Ik mocht voor de dekking op pad en bij de bevalling zijn. Een prachtige ervaring. Ook hebben we nog heel veel mooie showresultaten met je mogen halen. Je werd Nederlands Kampioen, Veteranenkampioen, Veteranenwinster en diverse malen Beste Veteraan van de hele show. Alles vond je leuk, zolang je maar mee mocht. Geestelijk bleef je een jonge blom. Vol allure ging je door de ring. Je had één rare eigenschap, dat was het opeten van sokken, lapjes stof, klein speelgoed etc. Waarom je het deed was ons een raadsel maar het was hap, slik, weg. Dit in combinatie met baarmoederontsteking is je uiteindelijk fataal geworden. Je hebt zo hard gestreden, je wilde nog zo graag bij ons blijven maar je lichaam kon het niet meer aan en je werd de buikvliesontsteking maar niet de baas. Je had heel veel pijn en we konden niet anders dan je laten gaan. Een hele bijzondere dame die nog altijd wordt gemist, voor altijd in ons hart.
 
 
 ***
 
 
Afbeelding invoegen
  
 BOAZ – "WINCHMORE ALL AT ONCE"
 
  24 juni 2013 - 03 november 2013 
 
 Boaz, reutje oranje uit het eerste nestje van Lilly is helaas op zondag 3 november overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Het beschermengeltje wat hij op dat moment zo hard nodig had was er op dat moment helaas even niet. Zo verdrietig. Hij wordt nog elke dag vreselijk gemist door zijn lieve baasjes Sandra en Tom. Het is zo verschrikkelijk jammer dat zijn leventje maar zo kort heeft mogen duren en dat zijn baasjes die juist zo lang naar zijn komst hebben uitgekeken en zo ontzettend blij met hem waren maar zo kort van dit prachtige kereltje mochten genieten. En waarom, niemand die het weet. Ze hadden vast dringend een (b)engeltje nodig daarboven. Rust zacht lieve Boaz, onze puppy oranje uit het A-nest. Voor altijd in ons hart.
 
 
 ***
 
 
 Afbeelding invoegen
   
  TEAL - "CAMWOOD THE BIG DEAL"
  
16 oktober 1998 - 30 januari 2011 
 
Met 12 weken kwam jij als heerlijk bolletje wol uit Zwitserland. Je was een prachtige flinke pup en je bood ons troost en afleiding na het verlies van Joeri. Je groeide uit tot een grote en imposante Flatcoat met een heel rustig en stabiel karakter. Je was erbij bij de start van ons bedrijf, de verhuizing naar Brabant en de komst van onze kinderen. Je hebt zoveel met ons meegemaakt. Jouw aanwezigheid was altijd zo vanzelfsprekend. Het is moeilijk om jouw te moeten missen maar je hebt gelukkig een prachtige leeftijd bereikt en we konden niet anders dan je laten gaan. Tealtje, bedankt voor al die mooie jaren. We zullen je nooit vergeten.
 
 
 ***
 
 
 
 
 
RYAN - "SWALLOWSFLIGHT RAVEN WINCHMORE"
 
19 september 1999 - 13 november 2009 
  
Ryan, onze eeuwige pup. Een clown in hart en nieren. Een halfbroertje van Teal maar zowel in uiterlijk als in karakter zo verschillend. Voor Ryan was het leven één groot feest. Wat in zijn hoofd opkwam moest gebeuren. Toch liep hij hoge punten met de gehoorzaamheidscursus en apporteren vond hij ook het einde. Ryan was een hele lieve en super sociale hond. Helaas werd er bij hem een tumor ondekt in de elleboog waardoor hij mank ging lopen. Hij heeft toen nog 5 mooie maanden gehad waarna we helaas afscheid van Ryan hebben moeten nemen. Het ging niet meer. Ryan is 10 jaar oud geworden.
 
 
 ***
 
 
 
 
 JOERI - "ARYAN JOERI VAN DE LINQUENDA HOEVE"
 
24 juli 1990 - 21 januari 1999
 
Joeri, onze eerste Flatcoat en daardoor heel speciaal. Een lang gekoesterde droom die eindelijk werkelijkheid werd. Joeri was een Flatcoat van het wat zwaardere type. Een schat van een hond maar soms ook wel wat eigenwijs. Met hem zette ik de eerste stappen in het hondenwereldje. We hebben samen veel verschillende soorten cursussen gedaan maar de jachttraining vonden we allebei toch wel het leukste van allemaal. We hebben ontzettend veel van hem geleerd. Bedankt jongen, jij gaf ons de liefde voor dit heerlijke ras!