Winchmore E-nest

30 juni 2021
De meeste pupjes zijn inmiddels uitgevlogen en doen het super goed bij hun nieuwe baasjes! Ze waren heel snel gewend en inmiddels al onmisbaar in hun nieuwe gezin! Heel fijn! Een groot aantal pupjes zijn inmiddels al begonnen met de puppycursus en ook daar zetten de kleintjes hun beste beentje voor! Hier thuis hebben we nu nog drie dametjes rondlopen. Bonnie (bandje regenboog), Poppy (bandje oranje) en Vera (bandje donkerroze) blijven hier tot 15 weken omdat zij in het buitenland gaan wonen en zij eerst met 12 weken de verplichte rabiës enting moeten hebben. Drie weken daarna mogen ook zij naar hun forever home! Er wordt ontzettend naar hen uitgekeken! Tot die tijd verblijven ze bij ons en samen met mijn dochter Britt en haar vriendje Kas zitten de drie gezusters sinds kort op puppycursus. Samen met nog 5 broertjes en zusjes uit hetzelfde nest. Zo leuk om elkaar elke weer weer te zien! We trainen bij hondenschool "More than Dogs" van Joep Brosky en krijgen les van Marit Brosky. Heel erg leuk, ons hele klasje bestaat uit 8 Winchmore puppies!
 
Afbeelding invoegen
 
Ons puppyklasje: Veronica met Blitz, Tjeerd met Joplynn, Britt met Poppy, Desiree met Kylo,
Bianca met Vera, Nancy met Noxx, Marjoleen met Izzy en Kas met Bonnie!
 
14 juni 2021
Het is zover! De kleintjes vliegen uit! Na een hele drukke laatste week waarin onder andere de puppytest was en de fotograaf langs kwam zijn de eerste vijf pups afgelopen weekend naar hun nieuwe thuis vertrokken. Heel wat traantjes zijn gelaten, maar wat doen ze het allemaal goed in hun nieuwe gezin! Dat maakt een hoop goed. Heel trots op de kleine aapjes! Gelukkig hebben we er nog 8 over om ons te troosten. Ook zij zullen eerdaags vertrekken. Binnenkort een uitgebreid verslag van de puppytest. Hierbij alvast de welbekende bankfoto. Omdat 13 puppy's op de bank echt niet paste zijn er twee foto's gemaakt. Eentje van de reutjes en eentje van de teefjes! Wat een heerlijk stel! De foto's zijn gemaakt door Margriet Kersbergen, binnenkort volgen er nog meer. Bedankt Margriet!
 
Afbeelding invoegen
 
De mannen! Zwartwit, lichtgroen, rood, donkergroen en bruin.
 
Afbeelding invoegen
 
En de dames! Donkerroze, paars, lichtroze, geel, wit, blauw, oranje en regenboog.
 
 
8 juni 2021
Zeven weken zijn de 13 boefjes nu! Het afscheid nadert! Een spannende tijd voor de aanstaande baasjes, voor de pups en ook voor mij! Nog een hoop te doen en te regelen in de laatste week. Morgen komt Margriet Kersbergen de pups professioneel op de foto zetten. Uiteraard gaan we de traditionele bankfoto weer proberen. Maarja, met 13 pups ben ik nog niet zo zeker of dat gaat lukken! Donderdag de puppytest, een lange dag voor de testers om alle pups te testen. Daarnaast zijn het behoorlijk warme dagen nu. De pups zijn in de ochtend en avond actief en liggen overdag prinsheerlijk hier en daar te slapen. Ze hebben de hele tuin tot hun beschikking. Daar maken ze goed gebruik van want alle planten en struiken worden, helaas niet al te zorgvuldig, gesnoeid! Het is zo'n heerlijk stel bij elkaar! Toch altijd weer een lastig momentje als ze straks allemaal hun eigen weg gaan en het nest gaan verlaten. Er zullen de nodige traantjes gaan vloeien ben ik bang. Ik moet er nog niet teveel aan denken en vooral veel knuffelen met de kleintjes nu het nog kan. Verder moeten er ook 13 koffertjes gepakt worden, dus daar zijn we ook druk mee. Vrijdag, de dag na de puppytest zal ik iedereen laten weten welke pup naar welk gezin gaat. Altijd een grote puzzel, maar alle 13 zijn het echt geweldige pups! En met 13 fijne gezinnen die met smart op hun langverwachte pupje zitten te wachten, moet het vast en zeker goed komen! 
Afgelopen donderdag is de dierenarts hier thuis geweest. Alle pups zijn kerngezond verklaard. De dierenarts vond het een prachtig nest en echt heel bijzonder dat Joss 13 van die heerlijke en mollige pups op de wereld heeft gezet. Vandaag zijn ze weer ontwormd, dit keer met Milbemax. Ook lopen de pups nu geregeld tussen onze andere honden zodat ze de hondentaal goed leren te begrijpen. Hier een daar een brommetje zodat ze weten dat ze straks ook niet elke hond zomaar kunnen benaderen. Heel mooi om te zien hoe zich dat regelt en hoe snel pups leren. Ook Bamse is erg lief en tolerant voor de pups. Trots op mijn ventje!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss geniet nog steeds van haar kleintjes!
 
Afbeelding invoegen
 
Puppy zwartwit is van de afdeling declaraties.
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje donkerroze houdt de tuin bij.
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker lui!
 
Afbeelding invoegen
 
Regenboogje.
 
Afbeelding invoegen
 
Tante Juicy wil graag met respect behandeld worden.
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje lichtgroen en teefje wit.
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje oranje en reutje rood erachter.
 
Afbeelding invoegen
 
Wij hebben honger!!!!
 
 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 

 
01 juni 2021
De pups zijn de 6 weken alweer gepasseerd. Afgelopen donderdag zijn ze gechipt en ze hebben nu allemaal hun officiële stamboomnaam toegewezen gekregen. Ook is er DNA afgenomen om te controleren of Joss en Darwin wel hun echte papa en mama zijn. De pups groeien mooi gelijkmatig op. Ze genieten volop van het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de komende dagen beloven ook prachtig te worden. Ze zijn heel veel buiten. Ze maken de hele tuin onveilig, snoeien hier en daar wat struiken en vallen daarna heerlijk op het gras in slaap. Dertien kleine vrijbuiters! Donderdag komt de dierenarts hier op bezoek om alle pupjes op hun gezondheid te controleren. Fijn dat dit thuis kan en ik niet met 13 pups de wachtkamer in hoef. Verder hebben de pups het razend druk met het vermaken van alle puppyvisite. Ook moet zo langzaamaan alles in orde gemaakt worden voor hun aanstaande vertrek. Volgende week woensdag komt Margriet Kersbergen de pups op de foto zetten en donderdag is de puppytest. Dat worden twee lange dagen met 13 pups! Vanaf dat weekend zullen de eerste pups naar hun nieuwe baasjes gaan, die staan te popelen van ongeduld. Ik moet er nog niet aan denken, mijn kleine smurfjes die de wijde wereld in gaan. Nog even flink genieten!
   
Pup Stamboomnaam  Gewicht 6 weken oud
Reutje donkergroen Winchmore Eat Your Heart Out  4820 gram
Reutje rood Winchmore Easier Said than Done  4545 gram
Reutje bruin Winchmore Every Jack has his Jill  4630 gram
Reutje lichtgroen Winchmore Exception to the Rule  4340 gram
Reutje zwartwit Winchmore Every Man has his Price  4460 gram
Teefje oranje Winchmore Ever So Clever  4290 gram
Teefje paars Winchmore Easy Does It  4300 gram
Teefje blauw Winchmore Expect the Unexpected  4620 gram
Teefje lichtroze Winchmore Eight Days a Week  4360 gram
Teefje wit Winchmore Easy Peasy  4600 gram
Teefje geel Winchmore Enough is Enough  4560 gram
Teefje donkerroze Winchmore Easy Come Easy Go  4540 gram
Teefje regenboog Winchmore Eeny Meeny Miny Moe  4415 gram


 Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 


26 mei 2021
Ruim 5 weken zijn de pups nu en wat zijn ze ontzettend leuk. Drukke tijden in huize Winchmore, maar wat is het genieten! Het zijn stuk voor stuk zulke heerlijke hondjes! Het liefst zou ik ze alle dertien zelf houden, zo leuk zijn ze. Inmiddels kunnen ze vanuit de woonkamer zelf de tuin in stappen. Ze zijn graag buiten en zijn nergens bang van. Een beetje wind of regen deert ze ook niet. Stoere puppies! Ze eten nu vier keer per dag Carnibest vlees en krijgen na afloop nog een toetje van mama Joss. Hoewel Joss het zogen wel  beu wordt, hier en daar laat ze nu wel een grommetje horen als het er te wild aan toe gaat. Opvoeden noemen ze dat, en gelijk heeft ze. Van wie kunnen ze de hondentaal beter leren dan van moeders. Morgen komt de chipper langs om elke pup te chippen en hun DNA af te nemen. De Raad van Beheer controleert hiermee of de pups wel echt Darwin en Joss als papa en mama hebben. Vanaf morgen weten we dan ook welke pup welke stamboomnaam krijgt. 
 
 
Woensdag 26 mei. Het nieuwe speelgoed testen!
 
 
23 mei 2021. Voor het eerst in de tuin op het gras.
 
Afbeelding invoegen
 
Joepie!
 
Afbeelding invoegen
 
De wereld aan het verkennen!
 
Afbeelding invoegen
 
Ik kom er aan!
 
Afbeelding invoegen
 
Partners in crime!
 
Afbeelding invoegen
 
De pups worden plat geknuffeld!
 
Afbeelding invoegen
 
Oma Lilly, inmiddels 11,5 jaar, tussen de pups. Stiekem vindt ze het nog wel leuk.
 
Afbeelding invoegen
 
Toetje!!!
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

 
17 mei 2021
De dertien dikke dotjes zijn alweer 4 weken oud vandaag! Wat vliegt de tijd en wat zijn ze toch ontzettend leuk! Ik moet er niet aan denken dat ze over vier weken al gaan uitvliegen. Hun ontwikkeling gaat zo snel nu. Het zijn echte mini hondjes! Zo leuk! Sinds afgelopen donderdag eten ze Royal Canin startersmousse gemengd met Farmfood puppymelk en dat krijgen ze drie keer per dag. Ze vinden het heerlijk en waren er ook echt aan toe. Deze week wordt de startersmousse vervangen door Carnibest Puppy. Uiteraard komt Joss nog langs met het toetje, maar ook Joss is blij dat ze de pups nu wat minder hoeft te zogen. Dertien mini monstertjes aan je lijf gewapend met vlijmscherpe tandjes en dito nageltjes is niet altijd even prettig. Verder hebben we maar liefst drie nanny's die het geweldig vinden om de pups te poetsen na hun maaltijd. Zowel Lexy, Maisy als Juicy genieten net zo hard mee van het kleine spul. Zo mooi! 
 
Afbeelding invoegen
 
Aanvallen!
 
Afbeelding invoegen
 
Tafelmanieren moeten de pups nog leren.
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker snoetje! Lexy, Maisy en Juicy komen ze maar al te graag schoon poetsen!
 
Afbeelding invoegen
 
Het leven is zwaar! Mama Joss met zoonlief mr. Brown
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
10 mei 2021
Vandaag zijn de pups alweer drie weken oud! Inmiddels zijn een aantal pups al boven de 2 kg. Ik weeg ze niet elke dag meer want ze zitten geen minuut stil op de weegschaal. Maar je ziet ze gewoon groeien, dus dat zit wel goed. Het worden meer en meer echte hondjes. Ze gaan steeds meer zien. Je ziet ze soms verwonderd om zich heen kijken. Ze gaan nu ook elkaar ontdekken en spelen en happen voorzichtig naar elkaar. De tandjes en kiesjes zijn door en de oortjes open. Het gaat zo hard nu. En het zijn ook echte Flatcoats want ze delen al lieve, kleine likjes uit, zo schattig! De puppyvisite komt ook op gang. Drukke tijden dus, maar wel erg gezellig! Het is fijn om te merken hoe iedereen er naar uit kijkt.  Afgelopen dinsdag zijn de pups ontwormd en eind deze week zullen we beginnen met de startersmousse. Met Joss gaat het ook goed. Ze neemt al wat meer afstand van de pups. Het is voeden en weg wezen, al houdt ze ze vanuit haar ooghoeken nog wel in de gaten. Al die kleine tandjes en nageltjes zijn natuurlijk geen pretje voor haar. Joss zal blij zijn als de kleintjes straks meer en meer overgaan op vaste voeding.

De stamboomnamen zijn goed gekeurd door de Raad van Beheer. Welke pup welke naam krijgt wordt pas bepaald tijdens het chippen. De roepnaam mag iedereen uiteraard helemaal zelf verzinnen. Dit zijn de stamboomnamen:
 
Voor de mannen: 
- Winchmore Every Man Has His Price
- Winchmore Eat Your Heart Out
- Winchmore Exception to the Rule
- Winchmore Every Jack has his Jill
- Winchmore Easier Said than Done

En voor de dames:
- Winchmore Expect the Unexpected
- Winchmore Eight Days a Week
- Winchmore Eeny Meeny Miny Moe
- Winchmore Ever So Clever
- Winchmore Easy Peasy
- Winchmore Enough is Enough
- Winchmore Easy Come Easy Go
- Winchmore Easy Does it
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 

 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
04 mei 2021
Gisteren waren de pups alweer twee weken oud! Wat vliegt de tijd! Inmiddels zijn de oogjes goed open, al zien ze nog niet veel. Dat komt later pas. Ze stappen al goed rond in de werpkist. Geluid produceren kunnen ze ook al heel goed. Blaffen, grommen en krijsen als het ze allemaal niet snel genoeg gaat. Maarja, met 13 pupjes zal je toch echt af en toe op je beurt moeten wachten. Ze laten dan duidelijk horen dat ze het daar eigenlijk niet mee eens zijn. Maar in groepjes drinken is veel rustiger voor zowel de pups als voor mama Joss. Ze heeft nu eenmaal niet genoeg tepels om ze allemaal tegelijk te voeden. De tijd tussen de drinkbeurten door wordt gelukkig al wat ruimer. Kwamen ze de eerste week om de twee uur, de tweede week om de 3 uur en nu komen ze soms al om de 3,5 a 4 uur. Wel zo fijn voor mijn nachtrust wanneer je tenminste een paar uurtjes achter elkaar kunt slapen ;-) Onlangs zijn de beide "oma's" Lilly en Lexy ook op kraamvisite geweest. Die logeren momenteel bij Tjeerd zodat hij niet helemaal hondloos is nu Joss hier is voor haar nest. Lilly liet de pups links liggen en had meer oog voor de knuffels. Lexy daarentegen vond de pups helemaal geweldig! Ze begon meteen druk te poetsen en ging er heerlijk tussen liggen. Ze genoot er echt van. Zo lief! Joss vindt het allemaal prima. Het zijn zulke lieve en gemoedelijke honden. Stiekem vindt ze het wel makkelijk dat anderen haar razend drukke taak eventjes overnemen, en gelijk heeft ze.
 
Afbeelding invoegen
 
Oma Lexy van 10 jaar in haar nopjes met het kleine spul.
 
Afbeelding invoegen
 
Kiekeboe! Teefje regenboog
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje lichtgroen
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje zwart/wit steekt zijn tong uit
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker slapen
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje paars
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje lichtroze
 
30 april 2021
De puppies en Joss doen het super! De kleintjes zijn 11 dagen oud inmiddels en negen van de dertien pups zijn inmiddels al de 1 kilogram gepasseerd. De overige vier zitten er al dicht in de buurt, dus ook dat zal niet lang meer duren. Bij een aantal pups beginnen de oogjes te kieren. Gisteren en vandaag heb ik bij alle pups de nageltjes geknipt. Altijd een priegelwerkje, die ieniemienie, maar vlijmscherpe nageltjes. Joss is een hele relaxte mama, ze voelt zich goed en is heel ontspannen. Ook Bamse en Juicy mogen inmiddels bij de kleintjes komen kijken. Bamse snuffelt even en merkt weinig actie dus het boeit hem niet zoveel. Juicy daarentegen is heel nieuwsgierig naar de pups. Ze benadert hen heel voorzichtig en vindt het allemaal ontzettend interessant.
 
Afbeelding invoegen
 
Nieuwsgierige Juicy.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy doet een open sollicitatie bij Joss als nanny van de pups.
 
Afbeelding invoegen
 
Joss voedt haar 13 babies in groepjes, wel zo relaxed.
 
Afbeelding invoegen
 
Zo lief!
 
Afbeelding invoegen
 
Slapen en groeien.
 
 
27 april 2021
De pups zijn alweer 1 week oud! De kleintjes doen het super en groeien als kool! De gewichtjes liggen inmiddels tussen de 650 en 855 gram. Het is hard werken voor Joss om 13 hongerige mondjes te voeden, dus ik voer ze sinds een paar dagen 2 a 3 maal daags bij met Farmfood puppymelk. Het is een dagtaak voor zowel mij als Joss want de kleintjes melden zich om de twee uur. De wasmachine draait overuren, maar wat is het weer genieten! De stamboomnamen zijn aangevraagd bij de Raad van Beheer. Het is nog even afwachten of ze allemaal goedgekeurd worden. De pups worden met de dag sterker. Ze proberen al een beetje rechtop op hun pootjes te staan, maar negen van de tien keer rollen ze na een paar wankele stappen om. Zo grappig!
 
Afbeelding invoegen
 
Je ziet ze groeien!
 
Afbeelding invoegen
 
Trotse mama Joss
 
Afbeelding invoegen
 
Relaxte mama!
 
Afbeelding invoegen
 
Aan de melktap!
 
Afbeelding invoegen
 
Uitbuiken!
 
Afbeelding invoegen
 
...en weer slapen.
  
23 april 2021
De puppies van Joss en Darwin zijn afgelopen maandag 19 april geboren! Op mijn verjaardag nog wel! Dertien prachtige cadeautjes. Iets mooiers kun je je niet wensen voor je verjaardag! Joss is in een sneltreinvaart van 5,5 uur bevallen van maar liefst 13 kerngezonde puppies. 5 reutjes en 8 teefjes met prachtige gewichtjes tussen de 335 en 500 gram! Een bevalling volgens het boekje. Joss is een geboren moedertje en zorgt heel goed voor haar kleintjes. Super trots op Joss!
Inmiddels zijn de pups 4 dagen oud en ze doen het allemaal geweldig goed. Ze komen allemaal goed aan en zijn al heel sterk. Je ziet ze gewoon groeien! Het is wel aanpoten, zowel voor Joss als voor mij. Maar het is echt genieten! Alle puppies hebben al een toekomstig baasje.
 
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
17 april 2021
De laatste loodjes! Vandaag is Joss precies 8 weken drachtig en de laatste week is ingegaan. Ze is ontzettend zwaar. Ik ben zo benieuwd hoeveel pupjes er straks geboren zullen gaan worden. Ondanks haar ontzettend dikke buik is Joss gelukkig nog wel vrolijk. Ze schikt zich er goed in, het is zoals het is. Ze is wel wat sneller buiten adem. Ze loopt nu alleen nog op ons eigen terrein maar zelfs dat is al best zwaar voor haar. Rennen doet ze niet meer, behalve als ze de koekjestrommel hoort, dan is ze er nog als de kippen bij! Vandaag genoot ze heerlijk in de tuin van het mooie weer. Het eten gaat goed zolang het zacht is en in kleine porties. Ze krijgt nu Carnibest Puppy en Renske stoomvlees. Haar temperatuur is nog mooi stabiel, de kleintjes hebben het nog prima naar hun zin daar binnen, gelukkig maar. Af en toe graaft Joss de kleden in de werpkist al overhoop. De nesteldrang waar ik al even last van heb, begint bij haar nu ook op te spelen. Het aftellen is nu echt begonnen!

Afbeelding invoegen
 
Joss 8 weken drachtig.
 
Afbeelding invoegen
 
In de tuin aan het genieten van het voorjaarszonnetje, samen met Juicy.
 
Afbeelding invoegen
 
Een walrusje!
 
Afbeelding invoegen
 
Stralend zwanger!
 
 
Joss aan het spelen met Juicy. Joss geeft duidelijk haar grenzen aan als Juicy iets te onstuimig wordt.

 
13 april 2021
Joss haar babies gaan steeds meer in de weg zitten. Het eten gaat steeds moeizamer. Ze is zeker wel geïnteresseerd in haar eten, maar er is simpelweg weinig plaats meer in haar buik. Ze krijgt nu gestoomd vlees van Renske in verschillende smaken. Dat eet makkelijk weg. Verder krijgt ze allerlei tussendoortjes zoals vanochtend een haring en vanmiddag een kakelvers eitje van onze eigen kippetjes. Dat gaat er allemaal nog goed in gelukkig. 
Vanavond heb ik samen met mijn zoon Finn de werpkist in de woonkamer gezet zodat Joss er aan kan wennen. Ook ben ik begonnen met temperaturen zodat ik weet wat haar normale temperatuur is. Zodra haar temperatuur flink daalt is dat een teken dat de bevalling snel zal gaan beginnen. Spannend!
 
Afbeelding invoegen
 
Ideaal, zo'n handige man in huis!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss heeft de werpkist goed gekeurd!
 
 
11 april 2021
Sinds vandaag is Joss definitief hier gekomen ter voorbereiding op de aanstaande bevalling. Ze is al kind aan huis natuurlijk, dus wennen hoeft ze eigenlijk niet. Maar ik wil haar graag goed kunnen observeren in deze laatste spannende periode. Ik schrok er van hoeveel ze gegroeid is in slechts 1 week tijd! Jeetje, wat een buik! Zoonlief Finn kwam net thuis en vond haar ook echt mega! Zo benieuwd naar wat er straks geboren gaat worden! Alle benodigde kraamspulletjes zijn verzameld. Handdoekjes en kleedjes gewassen en alle inkopen zijn gedaan. Voordat Tjeerd naar huis ging hebben we nog gewandeld met alle hondjes. Joss liep rustig op haar gemakje mee. Met al die pups in je buik loop je natuurlijk niet zo hard meer als voorheen. Nog een kleine 2 weken te gaan!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss ruim 7 weken drachtig.
 
02 april 2021
Jossje haar buik groeit en groeit! Ze had de afgelopen dagen wel wat last van de warmte. Het wandelen wordt echt al wat zwaarder voor haar. Gelukkig is het sinds vandaag weer wat koeler en heeft ze vandaag gezellig gewandeld en gezwommen met Bamse en de andere dames hier. Verder is de nieuwe werpkist binnen die ik speciaal op maat heb laten maken. Ik wilde graag een grotere werpkist. Joss is best een flinke tante en met een groot nest zou mijn oude werpkist van 140 x 100 toch wat krapjes worden wellicht en ik wil het voor de aanstaande kraamvrouw uiteraard graag zo comfortabel mogelijk maken. De nieuwe werpkist is 150 x 150 cm en heeft een hele mooie puppyren er aan vast. Alle ruimte dus straks voor Joss en haar babies! Nog 3 weekjes te gaan ongeveer!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss 6 weken drachtig.
 
Afbeelding invoegen
 
De nieuwe werpkist!
 
27 maart 2021
Joss is vandaag 5 weken drachtig. Haar buikje begint al goed te groeien! Ze krijgt nu drie maal daags te eten en met de wandeling loopt ze al wat rustiger. Zou ze weten wat er zich in haar buikje allemaal afspeelt? Verder voelt ze zich prima. Ze is vrolijk, blinkt als een spiegeltje en ze eet heel goed. Verder ben ik al begonnen met het inkopen van allerlei puppyspulletjes. Vetbedjes, puppybandjes, puppymelk etc. Heerlijk!
   
Afbeelding invoegen
 
Jossje 5 weken drachtig!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss lekker in het zonnetje!
  
19 maart 2021
Wat een spannende dag vandaag! Zou Joss drachtig zijn of niet? Ze vertoonde alle kenmerken. Mijn gevoel zei van wel, maar echt hardop durfde ik het nog niet echt uit te spreken. Ook omdat een aantal teven bij andere fokkers leeg waren gebleven. Om 13.30 hadden we de afspraak in Sleeuwijk. Het echo apparaat raakte nog maar net haar buik en en plop, meteen vier vruchtjes in beeld! Joepie! Echt zo bijzonder!! Als alles goed blijft gaan belooft het een flink nest te worden. Spannend! Hieronder een filmpje van de echo.
 

Zo mooi! 
 
Afbeelding invoegen
 
Kijk eens wat er in mijn buikje groeit!

 
07 maart 2021
Vandaag was Joss bij ons op bezoek. Tjeerd vindt haar hongeriger dan normaal. Een goed teken! Verder valt er nog weinig uit af te leiden, daarvoor is het echt nog te vroeg. We moeten echt nog eventjes geduld hebben. Ze voelt zich in ieder geval heel goed en we hebben gezellig gewandeld met alle hondjes en in de tussentijd duimen we flink door! Over twee weekjes de echo! 
 
Afbeelding invoegen
 
Joss nam haar favoriete speeltje mee op de wandeling en heeft hem de hele ronde gedragen.
 
 
20 februari 2021
De afgelopen dagen hebben geheel in het teken gestaan van de progesteronwaarde van Joss. Er zijn heel wat ritjes heen en weer naar Sleeuwijk en naar Eersel gemaakt want het progesterongehalte moest precies de goede waarde zijn. Gisteravond en vanochtend was het eindelijk zover! Omdat we helaas niet naar Engeland mogen reizen is Joss in Eersel geïnsemineerd met het sperma van Darwin. Op Darwin zijn 7e verjaardag nog wel! Hopelijk brengt dat geluk! Het sperma is begin november al met speciaal vervoer deze kant op gekomen omdat de kans om naar Engeland te mogen reizen steeds kleiner werd. Momenteel is het zelfs helemaal niet meer toegestaan is om te reizen door alle strenge corona maatregelen, dus ik was blij dat het ruim op tijd hier was. Het is al die tijd opgeslagen geweest bij minus 196 graden in het Cryolab in Eersel. Wonderbaarlijk dat het allemaal kan. Nu is het flink duimen dat al onze moeite niet voor niets is geweest en dat we straks een mooi nestje Flatcoat puppies mogen verwelkomen. Ik hoop het zo! Op vrijdag 19 maart laten we een echo maken. Spannend!!! 
 
Afbeelding invoegen
 
Joss voor de kliniek in Eersel
 
 
04  februari 2021
Joss is eindelijk loops geworden! Ons avontuur gaat beginnen!
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
De Flatcoated Retriever Club heeft ons ingediende fokplan getoetst en goedgekeurd! De reu die we voor Joss gekozen hebben is de Engelse reu "Rotherfield Black Illusion". Zijn roepnaam is Darwin en hij is 7 jaar oud. Hij woont bij Maria Heskins en Michael Bell in huis samen met Flatcoat vriendje Dante. Darwin is volgens zijn eigenaresse een hele lieve, zachte en vriendelijke reu die het liefst de hele dag met een knuffelbeer in zijn bek rond loopt en constant met zijn staart zwiept.  Ik heb Darwin een aantal jaren geleden op Crufts gezien en ik vond hem toen al erg leuk. Hij is nooit uit mijn gedachten verdwenen. Ook ben ik weg van zijn vader "Greenbayhill Black Tuxedo" roepnaam Jura. Jura heeft onlangs zijn 11e verjaardag mogen vieren. We hopen natuurlijk dat alles mag gaan lukken en dat we in het voorjaar van 2021 een lief nestje Flatcoats mogen verwelkomen! Hieronder wat fotootjes van de aanstaande papa:
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen