Nieuws 2017

19 december 2017
Weer een aantal mooie showresultaten te melden! Een mooie afsluiting van dit jaar! Ook van de puppies die inmiddels alweer 9 maanden oud zijn. Zij maakten hun debuut in de jeugdklas! Wat gaat de tijd toch snel! 
 
Holland Cup Amsterdam, 8 december 2017, keurmeester mw. Manola Pogessi (IT)
- Winchmore Country Man "Luca", jeugdklas reuen 1e plaats Uitmuntend JCAC
- Winchmore Better Safe Than Sorry "Denzo" openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend RCAC/CACIB, het RCAC telt als volledig CAC daar de Beste Reu al kampioen was!
- Winchmore Created at Christmas "Joss" jeugdklas teven, 4e plaats Uitmuntend
 
Winner Amsterdam, 10 december 2017, keurmeester mw. Satu-Yla-Mononen (FI)
- Winchmore Country Man "Luca", jeugdklas reuen, 3e plaats Uitmuntend 
- Winchmore Curiosity is Calling "Dana" jeugdklas teven, 3e plaats Uitmuntend
- Winchmore Created at Christmas "Joss" jeugdklas teven, Zeer Goed
- Swallowsflight Starlight-Hussy "Lilly" veteranenklas teven, 2e plaats Uitmuntend
 
Kerstshow Wijchen, 17 december 2017, keurmeester mw. T. Urek
- Winchmore Country Man "Luca" jeugdklas reuen, 2e plaats Uitmuntend
- Winchmore Better Safe Than Sorry "Denzo" openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend, RCAC/CACIB
- Winchmore Created at Christmas, "Joss" jeugdklas teven, 2e plaats Uitmuntend
 
Brussels Winner, 17 december 2017, keurmeester dhr Ray Strudwick (UK)
- Winchmore Country Man "Luca" jeugdklas reuen, 3e plaats Uitmuntend
- Winchmore All or Nothing "Pim" openklas reuen, 2e plaats Uitmuntend
- Winchmore Created at Christmas "Joss", jeugdklas teven, 3e plaats Uitmuntend
 
Uiteraard zijn we weer heel trots op onze hondjes! Nu lekker genieten van de kerstvakantie! Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2018!
 
Afbeelding invoegen
 

19 november 2017
Vandaag vieren we de 8e verjaardag van onze allerliefste Lilly! Ongelofelijk dat ze vanaf vandaag een echte veteraan is. Wat vliegt de tijd! Het gaat prima met Lilly. Ze geniet van de dagelijkse wandelingen en haalt af en toe nog eens een dummy'tje op. Een klein grijs sikje heeft ze al wel maar dat mag natuurlijk op deze leeftijd. We hopen nog heel lang van haar te mogen genieten!
 
Afbeelding invoegen
 
Hoera! Lilly is jarig!
 
06 november 2017
Na Bamse is nu ook zuslief Flicka "Winchmore By Leaps and Bounds" Nederlands kampioen! Joepie! Heel trots op Fliekje! Echt heel knap gedaan!
Afgelopen weekend was de Dogshow Bleiswijk. Een tweedaagse show en Flicka "Winchmore By Leaps and Bounds" van Leonie Galdermans en Annemarie Sepers en Denzo "Winchmore Better Safe Than Sorry" van Marjolein Schneiderberg stonden ingeschreven. Denzo stond in een klas met maar liefst 7 reuen en werd 1e in zijn klas! Daarna werd hij ook nog eens Beste Reu! Super! Daarna waren de teefjes aan de beurt en ook Flicka won haar klasse en werd daarna ook nog Beste Teef! Geweldig! Uiteindelijk moesten dus  broer en zus, Denzo en Flicka, tegen elkaar en werd Flicka Beste van het Ras! Super gaaf! Beide Winchmoortjes wonnen dus een kampioenspunt en Flicka had er nog maar eentje nodig om kampioen te worden. Zij is vanaf nu dus NEDERLANDS KAMPIOEN! De tweede Winchmore die deze titel haalt! Echt top! Keurmeester deze dag was dhr. M. Johansson uit Zweden.

Afbeelding invoegen
 
Broer en zus Beste Reu en Beste teef op de show in Bleiswijk! 
 
De dag erna haalde Denzo onder keurmeester R. Leenen (NL) een 3e plaats met een Uitmuntend en Flicka deed haar feestje gewoon nog een keertje over en werd wederom Beste Teef en BOS! Wat een weekend! Annemarie, Leonie en Marjolein nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kanjers!
 
Afbeelding invoegen
 
Een trotse Annemarie Sepers met haar kersverse Nederlands Kampioen! 
 
  
29 oktober 2017
Er zijn weer een aantal hele mooie resultaten te melden van drie verschillende Winchmoortjes:
 
- Winchmore All Dressed Up, Zoey van Mieke van der Schoot haalde op 16 oktober 2017 in Elburg haar tweede MAP-B diploma met 456 punten!
- Winchmore Being Full of Beans, Nissa van Bob van Dijk haalde op 22 oktober 2017 in Simonshaven een Workingtest C-diploma met 75 punten en een 4e plaats!
- Winchmore Business as Usual, Borre van Ankie Debije haalde op 28 oktober 2017 in Valkenswaard een C-diploma met 46 punten en daarmee de 2e plaats!
 
Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd! Wat een knappe hondjes èn knappe baasjes! Trots op jullie!
 
Afbeelding invoegen
 
 Onze wekelijkse zondagochtend wandeling! Dit keer met een heel elftal! Vlnr: Boef, Bono, Maisy, Fem, Denzo, Luca, Bamse, Lilly, Coco, Flicka en Ace!

 
17 oktober 2017
De Winchmoortjes hebben weer prachtige resultaten behaald zowel op de show als in het veld!
Flicka "Winchmore By Leaps and Bounds" van Leonie Galdermans en Annemarie Sepers werd vorig weekend op de show in Zwolle 1 Uitmuntend, Beste Teef en Beste van het Ras! De dag erna deed ze ook mee en werd ze wederom 1e met een Uitmuntend in de open klas en reserve Beste Teef! Knappe Fliek! 

Zusje Zoë "Winchmore Bundle of Joy" van Esther heeft afgelopen zaterdag meegedaan met de Finse proef georganiseerd door de Flatcoated Retriever Club. Zoë heeft heel mooi werk laten zien en de keurmeester was heel tevreden. Heel knap van Zoë en Esther die sinds kort samen hun eerste stappen in de jachttraining hebben gezet en daar samen heel veel plezier in hebben! Zoë blijkt een echt natuurtalentje! Hartstikke goed!

Halfzus Zoey "Winchmore All Dressed Up) van Mieke van der Schoot heeft in Enkhuizen haar eerste MAP-B diploma gehaald! Echt heel knap! Zoey heeft dit jaar al heel wat mooie KNJV B-diploma's gehaald dus dit MAP-B diploma is een mooie bekroning! Echt ontzettend goed gedaan!
 
Met Lexy en haar babies gaat het ook heel goed! Ze zijn inmiddels al weer vier weken oud en groeien als kool! Ik heb helaas nog geen tijd gehad om eens langs te gaan. Hopelijk gaat het er binnenkort van komen. Annemarie heeft al een filmpje van het kleine grut gemaakt, zie deze link: https://youtu.be/goT1Wwm4fCE

 

 Afbeelding invoegen
 
Links de Swallowsflightjes en rechts de Winchmoortjes en de Border Terrier die inmiddels denkt dat ze ook een Flatcoat is in het midden!
 
01 oktober 2017
Gisteren met Maisy, Luca en Denzo naar de show in Maastricht geweest. Het was voor Maisy de laatste keer in de jeugdklas. Vanaf vandaag is ze 18 maanden en moet ze in de tussenklas. Dit was dus haar laatste kans om haar 3e puntje te halen voor de jeugdtitel. Heel spannend dus maar... het is gelukt! Onze spring-in't'-veld is Nederlands Jeugdkampioen 2017! Heel blij mee! Denzo van Marjolein haalde een mooie 2e plaats Uitmuntend in de openklas. Luca mocht ook mee en werd 1 Veel Belovend in de puppyklas en werd Beste Pup. Ook Flicka en Annemarie waren met ons mee en haalde een 1e plaats Uitmuntend in de openklas met RCAC en CACIB! Iedereen van harte gefeliciteerd! De keurmeester was mr. J.M. Doval uit Spanje.
 
De rapportjes:
Luca (Winchmore Country Man) puppyklas reuen: Nice head and expression. Excellent body and substance for his age. Good neck. Good coat quality. A bit leggy at the moment. Good temperament. Good movement. 1 Very Promising, Beste Pup 
 
Denzo (Winchmore Better Safe Than Sorry) openklas reuen: Correct type. Very good body. Excellent coat, tail and topline. I would like to have a little bit more stop in the head. Easy movement. 2e plaats Uitmuntend
 
Maisy (Swallowsflight Fiamma Galaxy) jeugdklas teven: Correct type. Still in process of maturity but showing nice progress. Excellent neck and front. Nice temperament. Correct movement. 1e plaats Uitmuntend JCAC en hiermee definitief Nederlands Jeugdkampioen
 
Verder nog super nieuws ontvangen vanuit Italië! Kaos, de papa van het Winchmore C-nest is vandaag Italiaans kampioen geworden! Well done!
 
Afbeelding invoegen
 
Luca (nu 7 maanden) en Maisy op de show in Maastricht!
 
Afbeelding invoegen
 
Maisy "Swallowsflight Fiamma Galaxy" nu Nederlands Jeugdkampioen 2017!
   
23 september 2017
Op zondag 17 september is Lexy bevallen van 9 prachtige puppies! Vijf zwarte reutjes en vier zwarte teefjes. Het nestje is geboren bij de fokster van Lexy: Leonie Galdermans. Meer informatie is te vinden op haar website www.swallowsflight.com. Moeder en kids doen het gelukkig prima. Lexy neemt haar taak als moeder zeer serieus en is zeer zorgzaam voor haar kleintjes. Alle puppies hebben al een toekomstig baasje.

Afbeelding invoegen
 
De babies van Lexy 1 dag oud!
 
 20 augustus 2017 
Vrijdag zijn we terug gekomen van een weekje vakantie op de Veluwe met de paarden en de honden. Genoten van de mooie bosrijke omgeving en de prachtige heide die momenteel in bloei staat. Maar vandaag moesten Maisy en ik alweer aan de bak want we stonden ingeschreven voor de certificaatdag van de Flatcoated Retriever Club in Simonshaven. Onze eerste poging voor een jachtdiploma. Maisy had er, zoals altijd eigenlijk, enorm veel zin in. Het is een actieve dame. Ze deed flink haar best en we mochten een prachtig C-diploma in ontvangst nemen met 43 punten! Heel trots op onze Maisy mafkeessie!
 
Afbeelding invoegen 
 
Maisy haar eerste C-diploma met 43 punten!
 
30 juli 2017 
Dit weekend was een druk showweekend voor de Winchmoortjes. Een dubbelshow in Rotterdam. Zaterdag stonden Denzo, Maisy en Joss ingeschreven. Bamse is nu Nederlands kampioen dus broerlief Denzo van Marjolein mocht het eens proberen. Denzo deed het super en kreeg de 1e plaats Uitmuntend in de openklas en werd daarna ook nog eens Beste Reu met CAC/CACIB en beste van het ras! Wowwie! In de erering zat hij ook nog eens in de selectie van de laatste zes! Knappe Denzo!
 
Afbeelding invoegen
 
 Denzo "Winchmore Better Safe Than Sorry" Beste van het Ras op de Internationale Hondententoonstelling Rotterdam!
 

Voor Joss was het de allereerste keer dat ze naar een show ging. De kleine dame liet zich van haar beste kant zien en stond en liep er keurig bij! Ze kreeg een 1e plaats met een Veelbelovend en werd Beste Baby! In de erering werden er 9 babies geplaatst en mocht Joss naar plek 7 en kreeg ze een mooie beker!! Super leuk zo voor de eerste keer!
 
Afbeelding invoegen
 
Joss "Winchmore Created at Christmas" 1e plaats Veelbelovend, Beste Baby en 7e plaats Beste Baby van de show!
 

Maisy haalde een 3e plaats Uitmuntend in de jeugdklas en Flicka van Annemarie en Leonie een 3e plaats Uitmuntend in de openklas. Keurmeester deze dag was mw. H. Warendorf (NL)
 
De rapportjes:
Denzo: 2,5 jaar. Flinke reu die een mooi silhouette laat zien. Gestrekt hoofd. Mooi oor, oog en gebit. Evenredige hoekingen. Mooie bovenbelijning. Mooie staartaanzet met enthousiaste kwispel. Fraaie vacht. Goed bone en voeten. Loopt achter tikje nauw. 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB/BOB
 
Joss: 5 maanden. Al mooi gebouwde teef. Prima hoofd. Scharend en volop wisselend gebit. Goed oog en oor. Mooi in balans in de hoekingen. Strakke bovenbelijning. Prima staartaanzet en kwispel. Mooie vacht en sterk bone. Voeten mogen nog iets vaster worden. Loopt al heel behoorlijk voor haar leeftijd. Wij zien haar graag nog eens terug. 1e plaats Veelbelovend. Beste Baby, 7e plaats Beste Baby van de dag
 
Maisy: 16 maanden. Teefje van goede maat en verhoudingen. Goed gevormd hoofd. Goed oog, oor en gebit. Goede voorhandhoeking. Achter matig gehoekt. Bovenbelijning loopt wat af in stand. Staartaanzet kan iets vloeiender. Al een volwassen aanvoelend lichaam. Goed bone. Voetjes kunnen iets sterker. Loopt vlot, voor nog wel wat los. Nog niet in optimale beharing. Om het totaalbeeld: 3e plaats Uitmuntend
 
En zondag hadden we als keurmeester dhr. Colin MacKay uit Engeland. Deze keer mocht Luca "Winchmore Country Man" mee samen met Denzo en Maisy en ook Flicka was er weer. Net zoals zijn zusje Joss showde Luca alsof hij nooit anders deed. Hij liep keurig in draf aan het lijntje en vond het allemaal heel normaal. Ook Luca kreeg een prachtig rapportje en kreeg net zoals zijn zusje een 1e plaats Veelbelovend en werd Beste Baby. Jammer genoeg in de eindkeuring waar alle Beste Babies van alle rassen tegen elkaar moeten niets gehaald maar ik ben echt heel trots hoe die kleintjes in de erering liepen. De erering hangt vol met speakers waaruit van alles omgeroepen wordt en harde muziek klinkt, het is er druk met allemaal mensen en honden maar ze deden het echt super allebei! Heel trots op onze ukkies!
 
De rapportjes van zondag:
 
Luca, babyklas reuen: Lovely Flatcoated Retriever. Correct head shape. He will mature with age. Has a very promising future. 1e plaats Veelbelovend. Beste Baby.
 
Denzo, openklas reuen: Very sound and well balanced Flatcoated Retriever. Lovely head. Correct shoulder placement. Depth and strong in body. Moves very well in both ways. 2e plaats Uitmuntend.
 
Maisy, jeugdklas teven: Well balanced young lady. Very sound on the move. Very well balanced all though. Nice and easy free moving female. Uitmuntend
 
Flicka van Annemarie en Leonie haalde een 1e plaats Uitmuntend in de open klas teven. Het was een druk maar succesvol en gezellig weekend! Iedereen van harte gefeliciteerd!
 
Afbeelding invoegen
 
Luca "Winchmore Country Man" 1e plaats Veelbeloved en Beste Baby!

 
En ook weer super nieuws op werkgebied: Zoey, Winchmore All Dressed Up heeft wederom een geweldig SJP B-diploma gehaald in Lunteren. Weer een hele dikke B met wederom 78/80 punten en een prachtige 2e plaats! Echt super knap van Zoey en Mieke! Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Jullie mogen gaan mappen! 
 
Afbeelding invoegen
 
Mieke en Zoey met wederom een prachtig SJP B-diploma en de 2e plaats! Wat een topteam samen!
 
 15 juli 2017 
Gisteren zijn Lexy en Maisy naar Wageningen geweest voor het jaarlijkse oogonderzoek. Altijd spannend, zeker voor Maisy voor wie het de eerste keer was. Ik was benieuwd of deze beweeglijke dame wel voldoende stil kon zitten voor het onderzoek maar ze heeft zich wonderwel keurig gedragen met de complimenten van de oogarts. Gelukkig kregen we goed nieuws! Maisy is vrij van alle oogziekten, inclusief gonio! Ook Lexy is weer voor een jaar goed gekeurd!
 
09 juli 2017
Super trots op deze twee Winchmore halfzusjes en hun baasjes!
Winchmore All Dressed Up "Zoey"  haalde gisteren haar SJP B-diploma met maar liefst 78/80 punten en daarmee de tweede plaats! Super goed gedaan Mieke! Zoey's jongere halfzusje Nissa "Winchmore Being Full of Beans" haalde ook haar SJP B-diploma met 58 punten! Heel goed van deze jongedame! Gefeliciteerd Bob! Super goed gedaan allebei! Wat een toppertjes!
 
Afbeelding invoegen
 
Mieke en Zoey (rechts) met hun prachtige diploma! Foto: Arista Fotografie.
 
Afbeelding invoegen

 Een cijferlijst om van te dromen! Wat een mooie punten!
 
Verder vorig weekend nog naar de avondshow in Echt geweest. Maisy haalde dit keer in de jeugdklas een 4e plaats Uitmuntend met wederom een heel mooi rapportje:
15 maanden. Uitmuntend rasbeeld. Goede hoogte-lengte verhouding. Mooi silhouette. Vrouwelijk hoofd. Voldoende donker oog. Prima gebit. Goede hals-rug overgang. Prima lichaam met goede voorborst. Staat prima op de benen. Mooie bovenbelijning. Prima temperament. Loopt goed met voldoende en stuwend gangwerk. 4e plaats Uitmuntend.
 
Ook mocht ik Flicka "Winchmore By Leaps and Bounds" showen van Annemarie Sepers en Leonie Galdermans. Flicka haalde een 2e plaats Uitmuntend in de open klas en het reserve CAC/CACIB! Keurmeester was dhr. D. Rutten (NL). Gefeliciteerd Annemarie en Leonie! De dag ervoor haalde Flicka een heel mooi C-diploma met 45 punten op de clubdiplomadag in Simonshaven. Goed gedaan Flicka en Annemarie! De B helaas net niet gehaald maar dat gaat vast goed komen! 
 
Afbeelding invoegen
 
Een mooi C diploma voor Flicka!
 
 30 juni 2017
En dat is twee! Na Bamse is ook Lexy nu officieel Nederlands Kampioen!

Nog meer leuk nieuws: in het voorjaar van 2018 zal Lexy waarschijnlijk haar 2e en laatste nestje krijgen. We zijn nu druk zoekende naar een passende reu! Het nest zal geboren worden bij Leonie Galdermans in Zuidwolde van kennel Swallowsflight.
 
Felicitaties aan de Winchmore A-puppies! De pups van ons eerste nestje zijn op 24 juni alweer 4 jaar oud geworden! Ook Lexy is jarig geweest op 16 juni en mocht alweer 6 kaarsjes uitblazen! De taart smaakte haar heerlijk!
 
 Afbeelding invoegen 
 


22 juni 2017 
Vanaf vandaag is het officieel bevestigd: Bamse is Nederlands Kampioen!
 
Afbeelding invoegen
 
 
18 juni 2017
Even een paar weken geen shows. Ook weleens lekker om het hele weekend gewoon eens thuis te zijn. Bamse heb ik ingeschreven voor drie KNJV-proeven in het najaar en eind augustus mag Maisy proberen om een C-diploma te halen op de certificaatdag van de FRC in Simonshaven. Deze kleine zwarte tornado zou het allemaal moeten kunnen. Alhoewel twee minuten blijven liggen nog weleens lastig is voor haar. Ze is graag bij me zodat ze alles precies in de gaten kan houden, nieuwsgierig als ze is. Maar gelukkig hebben we nog even de tijd om te oefenen. Verder gaat het met alle Winchmore C-puppies ook heel goed. Ze zijn inmiddels alweer 16 weken oud, wat gaat het toch snel!   
 
Afbeelding invoegen
 
Luca "Winchmore Country Man" 15 weken oud
 
Afbeelding invoegen
 
 
Joss "Winchmore Created at Christmas" 15 weken oud. Foto: Marjan Kreuk 
 
Afbeelding invoegen
 
Joss met haar Golden vriendinnetje Lucy! Foto: Marjan Kreuk
 
05 juni 2017
Wat een week! Na Oss hadden we vorige week zondag de kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Een mooie zonnige dag met circa 200 flatcoats. We hebben mooie resultaten gehaald met onze hondjes:
 
 
Bamse, fokkersklas reuen, Uitmuntend
Denzo, openklas reuen, Uitmuntend
Lexy, fokkersklas teven, Uitmuntend 
Flicka, openklas teven, Zeer Goed
 
En dan Maisy. Zij stond ingeschreven in de jeugdklas. Een klas met maar liefst 41 inschrijvingen! Daar verwachtte ik dus weinig van met zo ontzettend veel concurrentie. Een klas waar ook heel veel G'tjes vielen. Maar het onmogelijke gebeurde, mijn kleine sprietje werd gewoon eerste in deze ongelofelijk grote klasse! Ik kon het gewoon niet geloven! Mijn kleine meissie, onze "spring-in-t-veld" op de 1e plaats! De keurmeester, rasspecialist Mrs. Maureen Scott uit Schotland was helemaal weg van haar! Hiermee haalde Maisy meteen haar eerste JCAC! Super! Alle hondjes hadden ook prachtige rapportjes.
 
Woensdag nog geholpen met een prachtige bevalling van de pups van Happy! Een bevalling volgens het boekje. Heel bijzonder dat ik hierbij mocht zijn. Nieuw leven is en blijft een wonder en Happy is een geboren moedertje! Carla, nogmaals van harte gefeliciteerd met je 10 prachtige puppenkinderen! Geniet ervan en ik kom graag nog eens puppyknuffelen als ze weer wat groter zijn.
 
En dan vandaag. Wederom een show op het programma, de Pinkstershow in Venray. Een prachtige nieuwe locatie. Een ruime, nette hal met genoeg plaats voor iedereen. Bamse, Lexy en Maisy stonden ingeschreven maar Bamse heeft de Nederlandse Kampioenstitel in Oss gehaald dus die mocht lekker thuis blijven en ik heb hem 's ochtends netjes afgemeld. Dus alleen met de twee dames op pad, moeder en dochter! Maisy haalde wederom een 1e plaats Uitmuntend met een prachtig rapportje en haalde zo haar 2e JCAC! Mama Lexy deed mee in de openklas en haalde een 2e plaats Uitmuntend en het reserve CAC! Heel erg blij mee want dit was eindelijk haar laatste kwart puntje die ze nodig had voor de titel Nederlands Kampioen! Twee kampioenen in ruim een week tijd! Echt super!
Ook Flicka van Annemarie en Leonie deed mee en haalde een mooie 3e plaats Uitmuntend.
 
De rapportjes van keurmeester mw. C.S. Rathenau (NL):
 
Maisy: 14 maanden. Actieve teef. Zeer rastypisch hoofd en uitstraling. Kwispel non-stop. Goede hals, voorhand en lichaam. Mooie bovenbelijning en staartaanzet. Voor de leeftijd voldoende beharing. Actievol gangwerk. 1e plaats Uitmuntend, JCAC
 
Lexy: Bijna 6 jaar oude dame. Rastypische verschijning. Uitmuntend hoofd. Attente expressie. Harmonische verhoudingen. In prima conditie en beharing. Blijde kwispel. Goed gangwerk op prima bone. 2e plaats Uitmuntend, reserve beste teef, reserve CAC
 
Afbeelding invoegen
 
Moeder en dochter! Links Maisy en recht Lexy!
27 mei 2017
Bamse heeft vandaag zijn laatste punt gehaald voor de titel Nederlands Kampioen! Suuuuuper blij mee! Met slechts 27 maanden en 1 week oud heeft hij deze titel gehaald. De titel kan pas gehaald worden na 27 maanden dus dit was wel een hele grote verrassing! Mijn eerste eigen gefokte hondje Nederlands kampioen! Ik ben er toch wel heel erg trots op! Het is ook zo'n heerlijk ventje! Gisterochtend had hij nog een koudwaterstaart, ook wel cold water tail genoemd. Een soort kneuzing van zijn staart. Hij had die ochtend heerlijk gezwommen zoals hij een paar keer per week doet maar nu had hij ineens een recht naar beneden hangende staart! Wat een timing! Twee shows dit weekend! Gelukkig had ik nog Rimadyl, pijnstiller voor honden, in huis en dat heb ik meteen gegeven. Hij was verder wel vrolijk maar toch schijnt een koudwaterstaart behoorlijk pijn te doen. Vanochtend ging het gelukkig al een stuk beter. Toch nog een Rimadyl gegeven en op de show kwispelde zijn staartje als vanouds! Morgen hebben we nog een show, de clubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Een paar honderd Flatcoats bij elkaar, altijd leuk!
 
Afbeelding invoegen
 
Beste teef van Lidy Udo en Bamse Beste reu! Keurmeester mw. L. Finne (Finland) Foto: Nel Blaakman
 
Afbeelding invoegen
 
Bamsy boy! <3
 
 
 21 mei 2017 
Gisteren met Bamse en Maisy naar de show in Wieze-Aalst België geweest. Bamse haalde in de open klas een 1e plaats Uitmuntend en werd Beste Reu met CAC en daarmee Hopkoning 2017! Daarna moest hij tegen de beste teef en werd ook Beste van het Ras en daarmee Hopkeizer 2017! Dit is zijn tweede punt voor het Belgisch kampioenschap! Heel blij mee! Maisy deed mee in de jeugdklas en haalde een 4e plaats Uitmuntend! De keurmeester was dhr. R. Feyaers uit België.
 
 
 
Volgend weekend zit ook volgeboekt met shows. Zaterdag de show in Oss en zondag de clubmatch van de Flatcoated Retriever Club! Maar vanochtend eerst heerlijk gewandeld met ons vaste wandelclubje. De hondjes hebben zich weer prima vermaakt en heerlijk gezwommen! Hieronder wat Bamsy bommetjes in slowmotion!
 
 
 

 
 
    
12 mei 2017
We hebben wederom leuk puppynieuws te melden! Lilly wordt OMA! Daantje (Winchmore All Hands Up) uit Lilly haar eerste nestje van 2013 is in blijde verwachting! Ontzettend leuk nieuws natuurlijk! De fokster van dit nest is Ludmilla Lammers uit Heerhugowaard. Het nestje wordt in huiselijke kring geboren en groot gebracht en het nest voldoet volledig aan de regels van de Flatcoated Retriever Club. Ook de aanstaande papa van dit nest, Sjors, ken ik goed en is een ontzettend leuke en lieve reu! Wij wensen Ludmilla heel veel succes met dit aanstaande nestje wat begin juni verwacht wordt en uiteraard komen wij graag rond die tijd een keertje puppyknuffelen met de kleinkinderen van Lilly! Voor meer informatie omtrent dit nestje kunt u een kijkje nemen op de website: www.knightsofthepearls.nl 
   
 Afbeelding invoegen
  
   Daantje als pup van 3 weken oud. Binnenkort gaat zij zelf mama worden!
 
 02 mei 2017 
Nu de pups bijna allemaal zijn uitgevlogen krijgen we eindelijk weer tijd voor andere dingen. De afgelopen weken waren zo intensief maar we hebben er ook ontzettend van genoten. Van alle nieuwe baasjes krijg ik allemaal hele positieve berichten. De pupjes doen het allemaal super en de baasjes zijn heel blij met hun hondje! Dat is ontzettend fijn om te horen! Van dit allerlaatste nestje van Lilly hebben we zowel een reutje als een teefje op naam aangehouden waar we hopelijk in de toekomst nieuwe plannen mee kunnen maken. Het reutje, Luca, woont bij Marjolein en zijn grote halfbroer Denzo en het teefje, Joss, woont bij Tjeerd en Golden Retriever Lucy. Beiden zullen hier ook geregeld over de vloer komen en ook Ukkie zal ik regelmatig blijven zien aangezien zij bij mijn ouders is gaan wonen samen met mama Lilly en inmiddels als Fay door het leven gaat. De training met Bamse is inmiddels weer opgepakt en ook met Maisy en Lexy wil ik weer aan de slag. Ook zijn de eerste shows alweer ingeschreven waaronder de clubmatch van de Flatcoated Retriever Club eind mei. We vervelen ons gelukkig niet.
     
 
Afbeelding invoegen
  
Bamse tijdens de training! Gelukkig, hij kan het nog! ;-)
   
 1 april 2017
Hoera voor Maisy! Onze kleine spring-in-'t'-veld is alweer 1 jaar oud! De tijd vliegt! Maisy is inmiddels uitgegroeid tot een mooie en elegante dame met een tomeloze energie. Het leven is één groot feest voor haar! Uiteraard hebben we haar verjaardag gevierd met een heerlijk gebakje!
 
 Afbeelding invoegen
 
 
Mjammie, dat is lekker, jarig zijn!
  
 21 februari 2017  
Hoera! Onze Bamse is vandaag jarig en mag twee kaarsjes uitblazen! Bamse, pupje rood uit het nest van Blazer en Lilly. Zo'n geweldig lieve hond, mijn schaduw en onze grote knuffelbeer. We zijn heel blij met jou! Voor zijn verjaardag heeft hij een mooie nieuwe knuffel gehad en alle honden wat lekkers om op te knabbelen. Wij wensen ook alle broertjes en zusjes uit het Winchmore B-nest een hele fijne verjaardag toe!
 
  
Afbeelding invoegen
 
 Bamsy met zijn nieuwe knuffel "Buurman"
 
 14 februari 2017
Valentijnsdag! En we kregen hele leuke post uit Luxemburg! De Luxemburgse Jeugdtitel van Bamse is nu officieel bevestigd! We hebben er een half jaar op moeten wachten, maar hij is binnen!
  
 
 
Afbeelding invoegen
  
Bamse Luxemburgs Jeugd Kampioen!
 
 05 februari 2017
Afgelopen vrijdag naar de show in Eindhoven geweest, gezellig samen met Marjolein. Marjolein ging haar Denzo, het knappe broertje van Bamse voor het eerst showen. Thuis hadden ze al heel goed geoefend en ze deden het heel netjes! Jammer genoeg haalden Bamse, Denzo en Maisy dit keer allemaal een Zeer Goed ondanks de mooie rapportjes. Zeer goed  is ook heel goed natuurlijk maar we hadden liever een U-tje gehad. Ach, volgende keer beter. Gelukkig hield zuslief Flicka de familie eer hoog met een 1e plaats Uitmuntend en het reserve CAC/CACIB! Voor nu eventjes geen shows meer. Wij gaan met z'n allen met zwangerschapsverlof, de kraamkamer gaan we in orde maken en we gaan ons nu helemaal richten op de aanstaande puppies!
 
  
Afbeelding invoegen
 
  
Marjolein met Denzo (Winchmore Better Safe Than Sorry)
 
 
Zoals vrijwel elke zondag hebben we vandaag weer een mooie wandeling gemaakt met Marjolein en Annemarie en onze hondjes! Tijdens onze boswandeling nog een nieuw watertje ontdekt. De honden vonden het heerlijk! Zie hieronder een filmpje. Dit is pas echt genieten voor hen maar ook voor ons!
  
 
 
                                                                                
 
 
  10 januari 2017
Het Dagboek C-nest is weer geupdated. Eind vorige week hebben de hondjes heerlijk genoten van de sneeuw. Voor Maisy en Bamse was het de eerste keer sneeuw en ze vonden het geweldig! Afgelopen zondag ben ik met Maisy en Bamse naar de show in Genk geweest in België. Beide haalde ze een mooie 2e plaats met een Uitmuntend. Voor Maisy was het met haar krap 9 maanden de eerste keer in de jeugdklas. Ze stond al heel behoorlijk en kwispelde haar staart bijna van haar kleine kippenkontje af! Ik herken heel veel van oma Darcy in haar! Darcy was ook altijd zo ontzettend vrolijk in de ring. Zo bijzonder om bepaalde karaktertrekjes terug te zien! Met dank aan Nel Blaakman voor de foto's!
 
  
Afbeelding invoegen
  
Maisy!
 
 
Afbeelding invoegen
 
 Bamsy!
 
  
01 januari 2017
Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2017! Lilly is eind december gedekt en wij hopen eind februari op een lief nestje Flatcoated Retriever puppies. De belevenissen rond haar nest zijn te volgen via haar dagboek: zie Dagboek C-nest.

Afbeelding invoegen