Nieuws 2013

29 december 2013
We zijn weer terug van een weekje skiën in Oostenrijk. De sneeuw was minder dan voorgaande jaren maar we mochten niet klagen. De temperatuur was veel te hoog voor de tijd van het jaar wat de sneeuw snel deed smelten. Gelukkig waren de pistes nog goed begaanbaar maar alles naast de pistes was groen! Het was weer een heerlijk weekje. Uiteraard de hondjes wel gemist. Lilly was bij mijn moeder. Lexy logeerde bij de fokker, bij Leonie en Jan en Darcy mocht logeren bij Sandra en Tom van Boaz. Nogmaals dank voor alle goede zorgen! Darcy heeft het prima naar haar zin gehad en ook Sandra en Tom vonden het ontzettend leuk om weer even een hond in huis te hebben. Darcy was super braaf (op het stelen van een broodje van de tafel na ;-)) en ze heeft genoten van de mooie wandelingen. Lexy is samen met Jan naar de kerstshow in Wijchen geweest. Lexy deed het super en haalde een 2e plaats Uitmuntend in de openklas met een prachtig rapportje en werd ook nog eens reserve Beste Teef! De keurmeester was dhr. R. Doedijns. Aankomende zaterdag staat de volgende show alweer op de planning. Hoewel ik me steeds voorneem om het wat rustiger aan te gaan doen qua shows kan ik het toch steeds niet laten ;-). In januari start Lilly met de A-cursus en Lexy met de B-cursus. Eens zien hoe ver we zullen komen aankomend jaar. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!  
 
      
 
Darcy heeft genoten van haar logeerpartijtje!
  
15 december 2013
Een druk weekend achter de rug met zowel op vrijdag als op zondag een show. Vrijdag de Eéndaagse in Amsterdam. Lexy haalde een 4e plaats Uitmuntend in de openklas en Darcy een 1e plaats Uitmuntend in de veteranenklas bij keurmeester mw. Carmen Navarro (Spanje). Zondag wederom naar Amsterdam voor de Winner Show. Lexy haalde dit keer een Zeer Goed in de openklas en Darcy wederom een 1e plaats Uitmuntend èn de titel Veteraan Winster 2013! De keurmeester was dit keer dhr Dimitris Antonopoulos uit Griekenland.   Lilly stond niet ingeschreven. Haar vacht is nog niet helemaal terug na haar nest. Het begint al wel weer te komen gelukkig. Zowel Lilly als Lexy zijn momenteel loops. Weer tegelijkertijd net als in april dit jaar. Op zich wel een voordeel want dan zijn we er maar in één keer weer vanaf.
 

  Darcy Veteraan Winster 2013!
 
 
 
 
25 november 2013
Gisteren heb ik met Lexy meegedaan met een workingtest in Sint-Oedenrode georganiseerd door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club. We waren van ons groepje als eerste aan de beurt. Het waren leuke en inspirerende proeven. Lexy heeft goed haar best gedaan. Bij één proef de dummy helaas niet gevonden, daar werd ze teveel afgeleid door een wit plastic tasje wat vlakbij de helper stond. Dat was natuurlijk ook heel interessant en moest even van dichtbij bekeken worden. Ze was zo afgeleid dat ze daarna de dummy niet meer kon vinden. Verder alle dummies wel binnen gehaald en een heel mooi diploma gehaald met 73/100 punten en een 9e plaats. Ik ben weer heel trots op onze kleine spring-in-t-veld!
 
 
Lexy heeft er weer een mooi diploma bij!
19 november 2013
Hiep Hiep Hoera voor Lilly! Vandaag is ons lieve meisje alweer 4 jaar oud! Wat vliegt de tijd. Ik weet nog als de dag van gisteren dat we haar gingen halen. Uiteraard krijgt ze straks een lekker gebakje!
 
 
Lilly als pup!
 
11 november 2013
Graag wil ik, mede namens de baasjes van Boaz, iedereen bedanken voor de lieve berichtjes na het overlijden van Boaz. Het zal nog wel even tijd nodig hebben om dit verdriet een plaatsje te geven. Zeker voor Sandra en Tom die hem ontzettend missen. Nogmaals heel veel sterkte toegewenst. Boaz was een kanjer die we echt nooit zullen vergeten. Volgens Finn, mij zoontje, is Boaz nu in de hondenhemel en past Teal, onze oude Flatcoat die in 2011 overleden is nu op Boaz. Ze kunnen nu samen spelen en knuffelen. Dat is toch een fijne gedachte. Heerlijk, die kinderlogica.
 
 
Boaz, puppy oranje, hier net geboren. Voor altijd in ons hart.
 
04 november 2013
Dit keer helaas een hele verdrietige mededeling. Gisteren is Boaz, pupje oranje van Sandra en Tom, overleden nadat hij de avond ervoor was aangereden door een auto. De dierenarts heeft zijn uiterste best gedaan om Boaz te redden maar het heeft uiteindelijk niet meer mogen baten. Wat een verschrikkelijke nachtmerrie voor zijn baasjes. Ook wij zijn er erg verdrietig van en leven ontzettend mee met Sandra en Tom. Zij waren zo dapper om het me persoonlijk te komen vertellen waar ik ontzettend veel respect voor heb. Wat een verdriet en wat een gemis! Wat waren ze dol op hun hondje! In zijn korte leventje had hij al heel wat harten veroverd! Het leven is niet eerlijk. Wij willen Sandra en Tom nogmaals heel veel sterkte wensen om het tragische verlies van Boaz een plekje te geven.
 
They say memories are golden
well maybe that is true
I never wanted memories, 
I only wanted you.  
 
A million times I needed you,
 a million times I cried. 
If love alone could have saved you 
you never would have died.  
 
In life I loved you dearly, 
In death I love you still. 
In my heart you hold a place 
no one could ever fill.  
 
If tears could build a stairway 
and heartache make a lane, 
I would walk the path to heaven 
and bring you back again.  
 
Till we meet again my angel.
 

 
 
12 oktober 2013
Lexy heeft vandaag haar workingtest C-diploma gehaald bij de Nederlandse Labrador Vereniging in Oudewater met 78/100 punten!
 
 

 
06 oktober 2013
Vandaag met Lexy naar de show in Zwolle geweest. Maar liefst 43 flatcoats deden er mee waarvan 9 in de openklas teven. Lexy haalde in deze klasse weer een mooie 2e plaats met een prachtig rapportje:
 
Very feminine Flatcoat bitch. Full of breed type and quality. Balanced throughout. Very attentive to handler. Constant wagging tail. Very Promising. 2e plaats Uitmuntend, reserve CACIB. Keurmeester mr. H. Nelson (UK).
 
Volgende week zaterdag heb ik met Lexy een workingtest in Oudewater.
 
 
03 oktober 2013
Afgelopen weekend was de 2-daagse show in Maastricht. Lexy haalde de volgende mooie resultaten:
- Zaterdag 28 september 2013, openklas teven, keurmeester dhr. A. Korózs (HON): 3e plaats Uitmuntend
- Zondag 29 september 2013, openklas teven, keurmeester mw. S. Kealy (IRL): 2e plaats Uitmuntend
 
We hebben tussen de shows door ook nog een bezoekje gebracht aan Dax, pupje wit uit het nest van Lilly. Zie Dagboek A-nest.
 
 
Dax en Lexy!
 
15 september 2013
Donderdag had ik met Lilly een veldwerk clinic in De Heen georganiseerd door Herman Riemslag met als keurmeester Ronald van der Hul. Het was een hele leuke en leerzame clinic. Ik was heel tevreden over Lilly. Ze was steady en stil en heeft mooie apporten gehaald. Jammer genoeg kon ik niet tot het einde blijven want ik moest met Britt naar paardrijles. De volgende dag hadden we de KNJV-proef in Bleiswijk. Een prachtige locatie. We begonnen met verloren zoek te land. Dat ging prima, staand afgegeven dus een 9. Daarna volgen en vooruitsturen een 9 en een 8. Daarna markeren, veel honden hadden hier een onvoldoende. Wij scoorden gelukkig een 7. Daarna verloren apport over water. Ik had even van tevoren de kantjes bekeken en zag dat het hoge houten beschoeiing was. Ik had al een voorgevoel dat Lilly dat raar zou vinden. Wij zijn alleen maar natuurlijke en glooiende kantjes gewend. En inderdaad, Lilly ging niet te water. Ze vond het maar vreemd. Helaas, een nul en geen B-diploma dit keer. Uiteraard wel de overige proeven afgemaakt. Apport uit water een 9. Down uit zicht een 10 en kort apport te land een 9. Uiteindelijk toch een mooi C-diploma met 45 punten. Het B-diploma hadden we gelukkig vorige week in Heerle al gehaald. Maar ik ga toch nog eens terug naar deze locatie om dit soort kantjes eens te oefenen. Tijdens de wedstrijd kwam heel onverwachts ook pup Finney met zijn baasje Agnes even kijken! Wat een ontzettend leuke verrassing! Heel erg leuk om Finney weer even terug te zien! Gisteren zijn we op puppy-bezoek geweest bij Boaz, reutje oranje. Meer hierover in het Dagboek A-nest.
 
 
Veldwerk clinic. Lilly en ik staan als 3e van rechts.
 
08 september 2013
Gisteren had ik met Lilly een jachtwedstrijd van de KNJV in Heerle. Ze heeft gezien haar nest maanden niet getraind dus ik ging er eigenlijk zonder verwachtingen heen. We zouden er gewoon een leuke dag van maken. We begonnen met de B-onderdelen. Als eerste moesten we markeren. Ze markeerde prima maar bleef even staan met de eend in haar bek. Dus ik moest haar bij me fluiten. Staand afgegeven dus een 7. Verloren apport te land ging heel goed, wel weer staand afgegeven dus een 9. Over water vindt ze bij onbekend water soms nog lastig en daar had ze wat extra commando's nodig om aan de overkant te komen.  Eenmaal aan de overkant had ze de eend snel gevonden en kwam vlot terug. Ook weer staand afgegeven dus er bleef een 6 over. Pffff... dat was even spannend maar we zitten nog in de race! Daarna moesten alle C-onderdelen en die deed ze uitstekend! Twee minuten down uit zicht  een 10. Kort apport te land een 9, weer staand afgegeven. Aangelijnd en los volgen een dikke 10. Vooruitsturen en terugkomen een 8 en de laatste spannende proef apport uit water weer een dikke 10! Met als gevolg een mooi KNJV-B diploma met 69 punten! Ik was uiteraard hartstikke trots op Lilly! Haar laatste pup is tenslotte nog maar 2 weken geleden vertrokken en de trainingen waren natuurlijk de afgelopen tijd maar minimaal. Knappe Lilly! Dit is Lilly haar 2e KNJV-B diploma met voldoende punten wat haar toegang geeft tot een nieuwe wedstrijdvorm, de map!
 
 
 
 
25 augustus 2013
Darcy heeft vandaag haar derde en laatst benodigde puntje weten te bemachtigen voor de titel "Nederlands Veteranen Kampioen"! Op de show in Rotterdam haalde ze de 1e plaats Uitmuntend in de veteranenklas. Ook in de erering waar van elk ras de beste veteraan naartoe mocht deed ze het weer super! Als een jonge blom ging ze door de ring. De keurmeester was dhr. Les Chambers uit Ierland. Ze won de 2e prijs als beste veteraan van de show! Geweldig! Wat zijn we weer ontzettend trots op onze Darcy! Ook haar dochter Lexy deed het heel goed. Zij haalde in de open klasse een 1e plaats uitmuntend! De keurmeester in de flatcoatring was dhr. Attila Czeglédi uit Hongarije.
 
 
Swallowsflight Dapper Darcy!
 
 
2e plaats Beste Veteraan van de Show!
 
10 juli 2013
Vandaag via Kynoweb nog wat extra foto's gekregen van Darcy op de show in Echt.
 
 
 
Darcy als Beste Veteraan van de Dag met de keurmeester mw. Mensink. Foto Kynoweb.
 
 
Darcy in de erering. Ze kwispelt haar staart bijna van haar kont af! Foto Kynoweb.
 
09 juli 2013
Wat doe je als je jaloers bent op de prachtige showresultaten van je moeder? Dan scheur je stiekem die mooie rozet die ze gewonnen heeft aan flarden! Grrrrr..... stoute Lexy! Gelukkig heb ik hem nog enigszins kunnen repareren.
 
 
Ik ging even een boodschap doen en trof toen dit aan...... met dank aan Lexy.
 
 
Gerepareerd, het kan er net mee door.
 
07 juli 2013
Vandaag ben ik met Darcy en Lexy naar de show in Echt geweest. De show in Echt is een buitenshow en er was warm weer voorspeld. Van tevoren had ik eigenlijk niet zoveel fut om te gaan. Het was een behoorlijk eindje rijden en de nachten zijn al zo kort met het verzorgen van de pups. En natuurlijk wilde ik gewoon het liefste bij de puppies blijven. Maar ja, ik had nu eenmaal ingeschreven en ik had gelukkig een hele goede oppas. Uiteindelijk toch maar gegaan en met een waanzinnig goed resultaat! Darcy werd onder keurmeester mw. Viva Maria Soleckyj-Szpunar uit Polen 1e in de veteranenklas en daarna ook nog eens Beste Teef en Beste van het Ras! Echt geweldig! Ze stond en liep prachtig, ondanks het bloedhete weer bleef haar staartje flink kwispelen!
In de erering deed ze het wederom super! Van alle veteranen die die dag per ras gewonnen hadden, werd zij Beste Veteraan van de Dag! De keurmeester, mevrouw Mensink, vond haar er nog uitzien als een jonge hond! Ja, Flatcoats zijn laat af, en dat geldt zeker voor Darcy! ;-). Haar dochter Lexy stond vandaag voor het eerst in de open klas en haalde meteen een mooie 2e plaats Uitmuntend!
 
 
Swallowsflight Dapper Darcy, 1e plaats Uitmuntend, VCAC, Beste Teef, CAC, BOB en Beste Veteraan van de Dag!
 
 
Darcy met al haar prijzen. De rozetten zijn echt prachtig! Ze kreeg ook nog een grote zak hondenvoer,
een mooie tas met hondenkoekjes, een hondenspeeltje en wat tijdschriften cadeau. En een mooie bos bloemen!
  
 
Onze Darcy ziet er ook nog niet uit als een veteraan en gedraagt zich al helemaal niet zo!
 
 
 
Filmpje van de eindkeuring Beste Veteraan van de dag! Met dank aan Alinda Smit!
 
 
16 juni 2013
Hoera! Lexy is vandaag 2 jaar oud! Wat een heerlijk hondje is het toch! Uiteraard heeft ze genoten van een lekker gebakje! Ook alle broertjes en zusjes van Lexy natuurlijk van harte gefeliciteerd!
 
 
Taart voor Lexy!
 
03 juni 2013
Zaterdag had ik met Lexy de workingtest in Borculo. Een prachtige locatie en goed hondenweer. Wel wat frisser dan voorspelt maar ideaal voor de honden. Ik stond met Lexy ingeschreven in de C-klasse. De proeven waren best pittig, zeker voor de C-hondjes. Lexy had er enorm veel zin in. Ze heeft goed gewerkt, ze is razendsnel. Helaas kan dat ook in haar nadeel werken wat door haar snelheid vloog ze soms de valplek van de markeer voorbij. Het gras stond ook nog eens vrij hoog wat het nog moeilijker maakte. Jammer, want dat kost punten. Helaas op 1 puntje na net geen diploma gehaald. Toch was ik wel tevreden. Ze is wel zo fanatiek en ze werkt zo graag en zelfstandig. Van twee keurmeesters zelfs complimenten gekregen dat het zo’n goed werkhondje is met heel veel doorzettingsvermogen. Dat is toch leuk om te horen! Zondag ben ik niet meer naar de C-B-A wedstrijd geweest. Ik wil graag dat ze eerst een goed workingtest C niveau heeft voordat we doorstromen naar de B1 klasse. We moeten nog even doortrainen op haar concentratie. In het  najaar wil ik nog wat workingtesten in de C klasse lopen. We hebben in ieder geval de smaak te pakken!
 
 
Lexy!
 
29 mei 2013
Er staat een druk weekend voor de boeg met Lexy! Zaterdag een workingtest bij de Nederlandse Labrador Vereniging in Borculo en zondag een diplomadag bij de Golden Retriever Club in Simonshaven. De training bij Sas gaat heel goed. Strakke lijnen lopen met verleiding en het aannemen van de juiste lijn bij verschillende lijnen gaat echt steeds beter! In het begin dacht Lex het altijd zelf beter te weten, echt typisch iets voor een Flatcoat! ;-) Maar ze doet het ongelofelijk graag allemaal, ze heeft zoveel drive! Ik ben benieuwd hoe het aankomend weekend zal gaan!
 
22 mei 2013
Hoera! Lilly is drachtig! Lees verder onder: Puppy Dagboek Lilly!!!
 
19 mei 2013
Vandaag weer mooie resultaten geboekt op de Pinkstershow in Arnhem. keurmeester was dhr. G. Mensink (NL).
 
Darcy, veteranenklas teven: Teef van 8 jaar. Gestrekt totaalbeeld. Gestrekt vrouwelijk hoofd. Goed oor en oog. Voor leeftijd prima gebit. Goede hals en bovenbelijning. Prima onderbelijning. Evenredige hoekingen voor en achter. Nog steeds krachtige voeten. Mooie vacht. Laat voor leeftijd nog een prima gangwerk zien. Temperamentvol.
1e plaats Uitmuntend Veteranen-CAC, Beste Veteraan
 
Lexy, tussenklas teven: 23 maanden. Prima ras- en geslachtstype. Gestrekt vrouwelijk hoofd. Goed oor, oog en gebit. Voldoende hals. Goede rugbelijning. Goed gewelfde, diepe ribkorf. Voldoende gehoekt voor. Goed gehoekt achter. Goede benen en voeten. Voor leeftijd al een glanzende vacht. Laat een vlot gangwerk zien. Prima temperament.
1e plaats Uitmuntend, Reserve Beste Teef, Reserve CAC
 
 
Lexy in de ring. Foto Hannah Kaashoek-van Wingerden.
 
 
13 mei 2013
Gisteren weer een mooie dag gehad op de kampioensclubmatch van de FRC. Meer dan 200 flatcoats deden mee aan deze buitenshow. Het weer is gelukkig nagenoeg droog gebleven want er was van tevoren veel regen voorspeld. Lexy heeft in de jongehondenklas een mooie 2e plaats Uitmuntend gehaald met het volgende verslag: 22 months. Beautiful, well balanced bitch. Lovely expression. Well reach of neck. Excellent front. Good angulation, bone and feet. Moved well and with drive. 2e plaats Uitmuntend. Keurmeester mrs. Pauline Cole (UK).
 
 
Lexy jongehondenklas 2e plaats Uitmuntend
 
Darcy deed voor het eerst mee in de veteranenklas. Ze genoot van haar dagje uit en ook zij behaalde een mooie 2e plaats met een Uitmuntend. Haar verslag: 8 years old today and what a lovely attitude. Well moulded head with kind expression. A reachy neck. Good front with pronounced sternum. Well laidback shoulder and return of upperarm. Level topline. Moderate bent of stifle. Neat feet. Moved positively with enthusiastic tail action. Overall a lovely picture. 2e plaats Uitmuntend. Keurmeester mrs. Jane Jones (UK).
 
 
Darcy veteranenklas 2e plaats Uitmuntend
 
Lilly stond ook ingeschreven in de kampioensklas maar we vonden het uiteindelijk toch beter om haar nu thuis te laten om eventuele risico’s op mogelijke besmettingen, ook al is de kans klein, te voorkomen. Nu ze hopelijk drachtig is zijn we toch een beetje extra voorzichtig met haar.
 
 
In de fokkerijklas behaalde de Swallowsflight groep met daarin Pèr, Darcy, Lexy, Shine en Jente de eerste plaats!
 
11 mei 2013
Hoera! Darcy wordt morgen 8 jaar oud! Morgen is ook de kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Een jaarlijks evenement waarbij meer dan 200 Flatcoats aanwezig zullen zijn. Darcy mag daar voor het eerst mee doen in de veteranenklas. Ik ben heel benieuwd hoe onze "veteraan" het er vanaf zal gaan brengen. Ze voelt zich in ieder geval nog lang geen veteraan! Gelukkig maar. We hopen nog heel veel jaartjes van haar te mogen genieten!
 
Darcy zal tijdens de clubmatch ook meteen meedoen aan het project "Kankeronderzoek bij dieren". Voor dit onderzoek verzamelen ze allerlei gegevens van gezonde veteranen d.m.v. een vragenlijst en neemt een dierenarts een buisje bloed af. Zodoende probeert men meer te weten te komen over het ontstaan van kanker en onderzoeken ze waarom de ene hond het niet krijgt en de andere wel. Het is voor ons een kleine moeite en we dragen natuurlijk graag ons steentje bij. Alle gezonde veteranen vanaf 8 jaar mogen mee doen. Meer info: http://www.kankeronderzoekbijdieren.nl en www.ficca.nl.
 
 
Hoera! Darcy, 8 jaar oud!
16 april 2013
Vanavond weer heerlijk getraind met Lexy! Het ging weer super ondanks dat ze loops is. Ze is super snel, lekker gretig en ze laat zich niet snel van de wijs brengen. Ze heeft er zoveel plezier in, heerlijk om te zien! Ik baal er echt van dat we niet mee mogen doen aan de workingtest aanstaande zaterdag. Maar ja, dat risico loop je met een teefje. Hopelijk krijgen we nog een kans bij de workingtest van de Labradors (NLV) in juni.
 
 
Gekke Lexy!
 
09 april 2013
Het is zover.... zowel Lilly als Lexy zijn vandaag loops geworden! Wat een toeval, alsof ze het samen zo afgesproken hebben! Aan Lexy had ik van tevoren nog weinig gemerkt. De training gaat juist super. Geen last van opspelende hormonen en geen andere tekenen dat de loopsheid er weleens aan zou kunnen komen. Wel heel erg jammer dat we nu niet mee mogen doen met de workingtest van de FRC op 20 april.
 
Ja, en voor Lilly, maar ook voor ons, breekt er nu een hele spannende tijd aan! Ze zal gedekt gaan worden en hopelijk moeder worden van een mooi nestje Flatcoat puppies! Al haar belevenissen omtrent de dekking en dracht zal ik in een apart dagboek bijhouden, zie Dagboek Nest Lilly 2013. Volgende week gaan we naar de dierenarts om progesteron te prikken zodat we precies weten wanneer het tijd is om naar haar aanstaande echtgenoot Pepsi toe te gaan.
 
06 april 2013
Om alvast een beetje warm te lopen zijn we vandaag wezen "puppy knuffelen” bij Jannie Tannemaat in Borculo. De pupjes van Dana en Dex zijn nu bijna 7 weken oud dus een heerlijke leeftijd om met ze te knuffelen en te spelen! Het waren hele leuke en vrolijke pups. De kinderen kregen er geen genoeg van! Ze kunnen niet wachten tot Lilly ook puppies zal krijgen! Nog even geduld.... Jannie en Ben, nogmaals dank voor de gastvrijheid!
 
Bij thuiskomst lag er nog een leuke verrassing op de deurmat! Een diploma voor Lilly van de FCI, ofwel Lilly is nu officieel Internationaal Showkampioen!! Ze heeft de titel in december al gehaald maar de officiële bevestiging duurt altijd even.
 
 
Leuk speeltje, zo'n lange vlecht!
 
 
Finn in de puppykamer!
 
 
Zo lief!!!
 
 
Diploma "Internationaal Show Kampioen"
 
01 april 2013
Gisteren ben ik met Lilly en Lexy naar de show in Luxemburg geweest. Er waren maar liefst 49 flatcoats ingeschreven. Lilly haalde in een sterke kampioensklas van maar liefst 7 teven een mooie 3e plaats en Lexy haalde in de tussenklas een 1e plaats Uitmuntend met CACL! (CACL = een punt voor de Luxemburgse kampioenstitel).
 
25 maart 2013
Tijdens de show in Leiden heeft Anita Lauwers van Arista fotografie onze hondjes weer op de foto gezet. Er stond helaas veel wind maar toch zijn ze best leuk geworden. Bedankt Anita! Afgelopen zondag heb ik met beide dames getraind. Het was ijzig koud, brrr... Met Lexy ging het heel goed. Ze had er enorm veel zin in. Ook Lilly had er veel zin in maar was een soms wel een klein beetje stout, ze was ineens vergeten wat sommige commando's ook alweer betekenen.... Of zouden toch haar hormoontjes aan het opspelen zijn? Wat zou kunnen betekenen dat haar loopsheid er nu echt snel aan komt. Veel dingen wijzen er al wel op dus wie weet.... Stiekem hoop ik natuurlijk van wel! ;-)
 
 
Lilly, foto Arista Fotografie
 
 
Lexy, foto Arista Fotografie
 
 
23 maart 2013
Lexy heeft vandaag mee gedaan met de show in Leiden en daarbij een mooie 1e plaats Uitmuntend gehaald in de tussenklas!
De keurmeester, mw. G.J. Toeters-Riethof, deelde veel ZG-tjes uit dus we zijn extra blij met deze mooie Uitmuntend. Ze had ook weer een prachtig rapportje:
 
21 maanden. Heel mooi type. Mooi vrouwelijk totaalbeeld. Mooi vrouwelijk hoofd. Goed oog, oor en gebit. Mooie hals. Evenredige hoekingen voor en achter. Goede toplijn. Mooie vacht. Goede staartactie. Gaat vlot met drive.
1e plaats Uitmuntend
 
17 maart 2013
Vandaag was de fokdag (nestreünie) van het laatste nestje van Darcy. Wat was het leuk om een flink aantal broertjes en zusjes van Lexy na circa 1,5 jaar weer eens terug te zien!
De honden werden eerst op hun uiterlijk gekeurd. De hondjes presenteerden zich keurig aan de keurmeester. Dat ging heel goed, zeker voor hondjes en baasjes die nog nooit zoiets gedaan hadden. Daarna moesten de hondjes wat proefjes doen. Alle "pups” hadden een heel vriendelijk en vrij karakter en ze wilden allemaal graag apporteren. Het eindoordeel was dat het allemaal hele sociale en lieve Flatjes zijn geworden! Ook tussen de honden onderling ging het allemaal prima. Er werd heel wat afgelebberd zoals alleen Flatcoats dat kunnen! Na afloop zijn we nog gezellig met de honden gaan wandelen. Even lekker rennen, zwemmen en spelen met elkaar. Dat is pas genieten! Met dank aan Jeroen Vels voor de prachtige foto’s en uiteraard ook iedereen bedankt voor zijn komst! Nog meer foto's staan in het Foto Album.
 
 
Darcy met haar kroost!
 
 
Joris maakt een bommetje!
 
 
Wordt er nog iets gegooid?
 
05 maart 2013
Het is nu even rustig qua uitslagen, even een paar weken geen shows of wedstrijden. We trainen uiteraard wel lekker door. Afgelopen zondag ben ik met Lilly bij Saskia de Kort wezen trainen in Waalwijk. De proefjes waren heel uitdagend en behoorlijk pittig met veel verleidingen. Echt iets voor Lilly, ze had er enorm veel zin in! Het was een hele leuke en leerzame training. Heerlijk dat ook de temperatuur nu wat beter wordt, dan kunnen we eindelijk weer wat waterwerk gaan doen! Lexy heb ik ingeschreven voor de workingtest van de Flatcoated Retriever Club op 20 april in Bergschenhoek.
 
Darcy is sinds vorige week maandag 18/2 loops. Lilly en Lexy zijn vooralsnog niet van plan om mee te gaan doen. Met beide dames zitten we er toch een beetje op te wachten. Zeker voor Lexy, haar vorige loopsheid was alweer 9 maanden geleden. Maar natuurlijk ook voor Lilly want dan zal ze gedekt gaan worden! Spannend allemaal. Onze fokplannen staan nu ook op de nestenlijst van de FRC. Langzamerhand gaan we nu ook inkopen doen voor het aanstaande nestje.
 
Op zondag 17 maart hebben we de fokdag (= nestreunie) van het nest van Darcy. Zoals het er nu naar uitziet komen er 8 kinderen uit dit nest. Dat zou een hele mooie opkomst zijn. Ik ben zo benieuwd naar alle broers en zusjes van Lexy!
 
 
Deze molletjes zien we hopelijk terug op 17 maart!
 
16 februari 2013
Vandaag ben ik met Lexy naar de Internationale hondenshow in Hoogstraten in België geweest. Lexy haalde een 1e plaats Uitmuntend met CAC/CACIB en werd ook nog eens Beste van het Ras! Keurmeester was mw. H. Warendorf. Met dank aan Pascale van Gestel voor de foto!
 

Lexy 1e plaats Uitmuntend CAC/CACIB en BOB!
 
13 februari 2013
We hebben vandaag goed nieuws gekregen van de begeleidingscommissie van de Flatcoated Retriever Club. Het door ons voorgestelde fokplan van Pepsi en Lilly is goedgekeurd! Meer info, zie Puppies!
 
 
 
Genieten van een heerlijke boswandeling!
 
01 februari 2013
Lexy heeft vandaag in de tussenklas de 1e plaats Uitmuntend gehaald op de show Eindhoven! Er waren 30 flatcoats te keuren voor keurmeester mw. R. Loch-Romans (NL). Lexy werd ook nog reserve Beste Teef!
 
Haar rapportje:
Mooi vrouwelijk rasbeeld met goede verhoudingen. Hoofd met veel adel en goede belijning. Mooie, vriendelijke expressie. Goede hals/rugbelijning. Voor en achter normaal gehoekt. Goede ribwelving. Voeten bijna correct. Gangwerk met veel allure en temperament en juiste staartdracht. Super gedrag.
1e plaats Uitmuntend, reserve Beste Teef, reserve CAC en volledig CACIB
 
 
Lexy
28 januari 2013
Afgelopen zaterdag heb ik met Lilly voor het eerst deelgenomen aan de Koudwildtest van de FRC. Koud was het zeker maar wel heel erg leuk en leerzaam. Weer heel iets anders dan de normale proeven. Het werd gehouden in Vilsteren op het prachtige terrein van de familie van Voorst tot Voorst. We werden vriendelijk ontvangen met koffie en cake door de mensen van de jachtcommissie van de FRC. Tussendoor werden we ook goed verzorgd met koffie en koek en tussen de middag werden we weer op temperatuur gebracht met een heerlijke kop soep met diverse belegde broodjes. Ook met de nabespreking werden we van diverse lekkere hapjes voorzien.
 
Bij de eerste proef zaten we met 2 x 3 honden op post. In de verte werden een stuk of 8 eenden opgegooid met veel geknal en gebrul. Om beurten moest een hond een eend ophalen. Lilly was als 3e hond aan de beurt. Dat vond ze toch wel spannend en heeft toen 1 klein piepje gegeven (doet ze anders nooit hoor! ;-)). Daarna heb ik haar gelukkig niet meer gehoord. Vlak voor Lilly aan de beurt was renden er een aantal reeën dwars over het veld. Lilly bleef gelukkig zitten maar een stuk of 3 honden gingen achter de reeën aan. Toen mocht ik Lilly inzetten op het apport en ze liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door het verse reeënspoor. Ze nam de lijn goed aan en bracht de eend terug. Ook gaf ze even later nog een "eyewipe” aan een hond die naast ons zat en leeg terug kwam. Ik mocht toen Lilly nog een keer sturen en zij vond de eend gelukkig wel. 
 
De volgende proef was op linie lopen. Voor, achter en aan beide zijkanten werd geschoten. De honden moesten los volgen. Lilly moest een apport halen wat achter ons gevallen was. Ik had het niet zien vallen en Lilly ook niet. We keken meer naar wat er voor ons gebeurde. Bij veldwerk is het de bedoeling dat je echt overal kijkt en niet op je hond hoeft te letten. De keurmeester zei waar het ongeveer lag en ik moest Lilly er heen sturen. Ze reageerde prima op de zitfluit en nam weer goed de richting aan die ik aangaf waardoor ze vlot bij het konijn was. Bij het op linie lopen bleef ze goed bij me en is niet ingesprongen. Na een tijdje mocht ze ook nog een fazant apporteren.
 
De 3e proef was weer op linie lopen en weer verdeeld in twee groepen. Er stonden hier veel bremstruiken. De ene aan de ene kant van het veld en de andere groep aan de andere kant van het veld. Ook hier werd weer flink geknald. Lilly moest een markeerapport halen maar haar zoekgebied was vrij groot volgens de keurmeester. Uiteindelijk vond ze het konijn wel. Daarna mocht ze nog op een markeer verderop maar ze ging teveel naar links en was uit mijn zicht verdwenen. Op een gegeven moment dacht ik dat ze weer naar me toe kwam. Ze liep ter hoogte van de valplek dus ik gaf de zitfluit om haar daarna naar links te sturen. Ze ging niet zitten en bleef op me inlopen. Toen de hond dichterbij kwam bleek het Lilly niet te zijn maar Twinkle, een andere Flatcoat die tegelijkertijd met Lilly aan het werk was aan de andere kant van het veld. Oeps! Die zwartjes lijken allemaal op elkaar zo in het veld. Maar waar was Lilly dan? Een helper in de verte wees dat ze daar zat, op haar kont. Ze had blijkbaar wel geluisterd naar mijn zitfluit. Maar ze kwam niet op mijn komfluit. We konden elkaar ook niet zien door de hoge bremstruiken. Ze blokkeerde wellicht omdat ze me niet zag. Sowieso is ze niet gewend dat er twee honden tegelijk werken en er twee voorjagers staan te fluiten. Dat is dus iets waar we op moeten trainen. Uiteindelijk kwam ze zonder apport terug. De Labrador naast me werd gestuurd maar ook hij vond de fazant niet. De 3e hond, ook een Labrador mocht het proberen. Ze had geluk dat het apport in een rechte lijn voor haar lag en uiteindelijk hadden zij wel het apport binnen. We hadden dus een "eyewipe” tegen.
 
De laatste proef was op een groot stoppelmaisveld. Het was inmiddels gaan sneeuwen. We stonden in twee groepen tegenover elkaar aan de rand van de akker. Aan beide zijden stonden de geweren. Aan beide zijden werden duiven geschoten en de hond moest het verste apport ophalen dwars over de besneeuwde stoppels. Op de terugweg werd er weer geschoten en opgegooid. Lilly deed dat heel goed. Ze markeerde goed en werd niet afgeleid door het geknal van de anderen apporten. Vervolgens moesten we op een andere plek op de akker staan en werd de proef nog eens gedaan. De afstand was ook groter, er waren meer valplekken en het apport lag een stuk lastiger. Ik probeerde Lilly vooruit te sturen maar ze ging helaas niet. Door de vele valplekken was ze het een beetje kwijt. Uiteindelijk haalden maar 2 honden van ons groepje uiteindelijk dit tweede apport binnen met veel dirigeren. Dit was duidelijk een A-apport en voor ons nog iets te hoog gegrepen. Na afloop werden alle honden besproken. Al met al was het wel een hele leuke en leerzame dag en was ik best tevreden over hoe onze dag was verlopen. Er was ook nog een fotografe aanwezig die wat foto's heeft gemaakt van de honden. Deze volgen hopelijk later.
 
 
 
Lilly tijdens de training voorafgaand aan de koudwildtest.
 
 
Lilly thuis na afloop van de Koudwildtest. Even lekker bijkomen van een lange, koude dag!
 
19 januari 2013
We hebben eindelijk besloten welke reu hopelijk de papa mag gaan worden van Lilly's eerste nestje!
Voor meer informatie zie: Puppies!
 
05 januari 2013
Als eerste willen wij iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2013 toe wensen.
 
Terugkijkend op 2012 kan ik niets anders zeggen dat we een geweldig jaar achter de rug hebben met onze hondjes! Wie had van tevoren kunnen bedenken dat we dit jaar zoveel zouden halen op zowel show- als werkgebied! Ongelofelijk eigenlijk. Lilly Nederlands èn Internationaal showkampioen, een KNJV B diploma en de Epreuve B. Lexy Nederlands Jeugdkampioen en een C-diploma met de eerste plaats! En zelf ook heel braaf geweest door het behalen van mijn KK1 diploma!
 
Lilly is nu klaar met showen. Ze zal alleen nog geshowd worden op de clubmatch en de Winner. Met Lexy zullen we nog wel een aantal showtjes lopen maar ze heeft nog wel tijd nodig om volwassen te worden. De fokdag van het nest van Darcy waar Lexy ook uit komt wordt gehouden op zondag 17 maart 2013 in Kerkwijk (bij Zaltbommel). Hier krijgen alle nestgenoten nog een officiële uitnodiging van. Hopelijk zien we veel broertjes en zusjes terug. Darcy wordt 8 jaar in mei, zij zal straks uitgebracht worden in de veteranenklas. In de tussentijd gaan we rustig verder met de jachttraining. Lilly heb ik opgegeven voor de Koudwildtest van de FRC eind januari. Eens kijken hoe ons dat afgaat. Verder zien we wel wat het jaar ons brengt, we gaan vooral genieten van onze flatjes.
 
En ja, dan de fokplannen.... Ik moet nu ècht keuzes gaan maken. Ik hoop hier binnenkort meer nieuws over te kunnen plaatsen!