Nieuws 2015

 
 24 november 2015
In het voorjaar van 2016 hopen we dat onze Lexy voor het eerst mama mag gaan worden! Lexy is een ontzettend leuk en makkelijk trainbaar hondje met ontzettend veel "will to please", ofwel ze wil heel graag haar baasje een plezier doen. Ze is razendsnel en altijd vrolijk. Mensen, kinderen, andere dieren, ze vindt iedereen even lief. Qua show- werk- en gezondheidsuitslagen voldoet zij ruimschoots aan alle eisen die door de Flatcoated Retriever Club en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied worden gesteld. Wie de papa wordt is nog niet helemaal zeker. Zodra dit bekend is zal ik het hier vermelden en foto's van hem plaatsen. Het nestje zal geboren worden bij de fokster van Lexy, Leonie Galdermans, www.swallowsflight.com
Lexy zal vast en zeker een voorbeeldige moeder worden. Ze heeft al veel ervaring op kunnen doen bij de twee eerdere nesten van Lilly waarbij ze het geweldig vond om te helpen bij het poetsen en verzorgen van de puppies. Ze was echt de ideale nanny! Ik vind het zo leuk voor haar dat ze hopelijk straks haar eigen babies mag gaan verzorgen! Wordt vervolgd!
 
 
 
Lexy!
    
  19 juli 2015
Eindelijk weer eens tijd voor een update! Ik heb het ontzettend druk gehad zowel qua werk als prive zodat er weinig tijd overbleef om de website te updaten. Daarnaast heb ik verdrietig nieuws te brengen over Darcy. Op 13 juni hebben we tot ons grote verdriet helaas afscheid moeten nemen van onze lieve Darcy. Na twee ingrijpende operaties in één week tijd was ze zo verzwakt dat we niets anders konden dan haar laten gaan. Wat begon met een baarmoederontsteking eindigde in een darmverstopping met buikvliesontsteking als ernstige complicatie. De dierenartsen hebben enorm voor haar gevochten. Ze is een week opgenomen geweest en heeft diverse bloedtransfusies gehad maar haar bloedwaardes wilden maar niet stijgen waardoor ze de buikvliesontsteking maar niet de baas kon worden. Een paar keer leek ze op te knappen maar uiteindelijk werd ze zo zwak dat we niets anders konden dan haar laten gaan. Ze laat een onuitwisbare indruk achter. Ze was zo'n geweldige, lieve en vrolijke Flatcoat. We hebben samen zoveel mooie momenten meegemaakt. Het is vreselijk om haar te moeten missen. Voor altijd in ons hart..... Leonie en Jan, bedankt voor de mooie jaren dat Darcy bij ons heeft mogen wonen.
 
 
 
Sweet memories....
 
 
Swallowsflight Dapper Darcy, voor altijd in ons hart..... 
 

 
Met de Winchmore B-puppies gaat het heel goed. Inmiddels zijn ze alweer 5 maanden oud en uitgegroeid tot lieve en zeer leergierige hondjes. Bij een aantal ben ik al langs geweest om de stamboom te brengen. Erg leuk om ze allemaal weer terug te zien en zo grappig hoe ze nog altijd reageren op mijn stem. Ook met Bamse gaat het heel goed. Het is zo'n gemakkelijk hondje. Super lief, ontzettend braaf en hij leert zo snel. We zijn heel erg blij met hem!
 
 
 
Bamse na de jachttraining, 5 maanden oud. Foto: Annemarie Sepers.
 
 
Lief mannetje! 
 
 
 
Bamse! 
  
25 april 2015
Na een zeer intensieve maar mooie periode hebben wij onze puppies vorig weekend uitgezwaaid! Wat een heerlijk nest was het toch weer, wat hebben we genoten! Wij wensen alle nieuwe baasjes heel veel geluk en plezier toe met hun hondje! Eén pupje mocht bij ons blijven wonen en dat is Bamse!
 
 
 
Bamsy Boy! 
   
23 februari 2015
Hoera! De puppies van Lilly en Blazer zijn geboren! Kijk op Dagboek B - nest
 

13 februari 2015
De fokdag van het Winchmore A-nest wordt gehouden op zondag 8 november 2015! 
 

07 februari 2015
Gisteren ben ik met Lexy naar de show in Eindhoven geweest. Lexy stond ingeschreven in de open klas waarin 8 andere teefjes mee deden. Ze behaalde een mooie 4e plaats Uitmuntend. De franse keurmeester vond Lexy momenteel ietsje te dik. Ze is misschien ook wel ietsje dikker dan normaal omdat ze graag meedeelt in de extraatjes die Lilly nu krijgt! ;-)
Mijn dametjes zijn nu eenmaal verzot op eten en om haar nu helemaal niets te geven terwijl Lilly wel krijgt vind ik ook weer zo sneu. Als straks de pupjes uitgevlogen zijn lopen ze die paar extra pondjes er zo weer vanaf.
  
Voorlopig was dit voor ons de laatste show. We gaan ons nu volledig richten op het nestje wat komen gaat. Lexy heeft zich al aangemeld als kraamhulp. Bij het vorige nestje hielp ze zo graag pupjes poetsen en Lilly vond dat allemaal prima. Zo lief! Ik ben benieuwd of dat bij dit nestje weer zo zal gaan. "Tante" Lexy kan vast niet wachten!
 
 21 januari 2015
Joepie! Lilly is zwanger!!! Zie Dagboek B - nest!
 
 
12 januari 2015
Gisteren ben ik met Darcy naar de Hond van het Jaar show geweest. Deze show is alleen op uitnodiging en alleen de honden die in het afgelopen jaar de rasgroep gewonnen hebben of beste veteraan van de hele show zijn geworden mogen mee doen. Voor Darcy was het de tweede keer dat ze mee mocht doen. Een hele eer natuurlijk! Darcy showde op de speciale catwalk als vanouds, bijna 10 jaar oud en nog altijd zeer enthousiast met een eeuwig kwispelende staart! Uiteindelijk zaten wij in de selectie van de zes beste veteranen! Uit deze zes honden werden de nummers 1 en 2 gekozen. Helaas werden wij dat niet maar ik ben toch ontzettend trots dat Darcy wederom zo ver gekomen is. Nummer 1 werd een Shiba Inu en nummer 2 werd een Labrador Retriever. Darcy kreeg een prachtige rozet als aandenken. 

     

Super trots op m'n veteraantje!
02 januari 2015
Het nieuwe jaar is begonnen. Wij wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2015! 
Wij zijn inmiddels weer terug uit Zweden waar Lilly en Blazer een paar mooie en romantische dagen met elkaar hebben gehad. Alle belevenissen omtrent het (hopelijk) aanstaande nestje zijn te lezen via het Dagboek B - nest. Ook terug te vinden via het menu aan de linkerzijde onder Winchmore B-nest.
 
Toen wij in Zweden waren heeft Lexy bij Leonie Galdermans gelogeerd. Lexy stond ingeschreven voor de Kerstshow in Cuijk waar ze professioneel werd voorgebracht door een hele goede junior handler: Melissa van Oosten. Lexy haalde in een sterke open klas van 8 teven een mooie 2e plaats met een Uitmuntend en een heel mooi rapportje:
 
Teef van 3 jaar. Prima rasbeeld. Goede hals-rugbelijning. Goed gestrekt vrouwelijk hoofd met goed oog, schaargebit en prima oren. Goede hals. Goed gehoekt voor en achter. Goede ribbenpartij. Prima staartaanzet. Laat een vlot, stuwend gangwerk zien met ruime paslengte. Goede vacht. Prima temperament. 2e plaats Uitmuntend. Keurmeester dhr. A.F.M. Simons (NL)
 
Leonie nogmaals bedankt voor het logeren en Melissa bedankt voor het voorbrengen van Lexy!
 
Darcy is dit jaar wederom uitgenodigd voor de Hond van het Jaarshow op 11 januari aanstaande. Deelname is alleen op uitnodiging en omdat Darcy in Rotterdam Beste Veteraan van de hele show werd heeft zij net zoals vorig jaar weer een ticket bemachtigd voor dit jaar. Inmiddels is Darcy ruim 9,5 jaar maar nog altijd even vrolijk en kwiek als altijd! We hopen in mei haar 10e verjaardag te vieren!
 
 
 
Happy New Year!