Puppies


Voorlopig verwachten wij geen puppy's.
 
*****

Flatcoats zijn actieve en sociale honden die graag actief samenwerken met hun baasje. Ze zijn dol op water en zwemmen het liefst elke dag!

  Afbeelding invoegen

Denk a.u.b. heel goed na voordat u een hond aanschaft. Meer informatie over de aanschaf van een hond en alles wat erbij komt
kijken vindt u hier: https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/
 
Afbeelding invoegen
 
Weet u het heel zeker?
 
  
Wij fokken hobbymatig en slechts af en toe een nestje met ouderdieren welke ruimschoots voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en de regels van de Raad van Beheer. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen waarbij hij vrij kan rennen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
Afbeelding invoegen