Puppies


 
  Momenteel hebben wij geen puppy plannen.

Wel zullen onze reuen, als alles goed gaat, puppy's krijgen bij andere fokkers:


 Rond 2 oktober 2018 worden er puppy's verwacht van Bamse en Sem bij kennel "Of the Brightly Dunes" van Marian Nihot! 
 
Sem is op 3 oktober bevallen van 10 prachtige babies! 7 reutjes en 3 teefjes. Het gaat heel goed met Sem en haar puppies. Er zijn geen pupjes meer beschikbaar.
 
Afbeelding invoegen
 
Sem met haar puppies 1 dag oud.
 
 Rond 23 oktober 2018 worden er puppy's verwacht van Bamse en Lexy bij kennel "Swallowsflight" van Leonie Galdermans! 
 
Lexy is op 20 oktober bevallen van 10 prachtige puppies! 7 reutjes en 3 teefjes. Alles gaat heel goed met Lexy en haar pups. Er zijn geen pups meer beschikbaar.
 
 
Lexy met haar babies, net geboren!
 
 Rond eind oktober 2018 worden er puppy's verwacht van Luca en Happy bij kennel "Shining Stardancers" van Carla Ranson in België! 
 
Happy is op 23 oktober bevallen van maar liefst 11 pups! 4 reutjes en 7 teefjes. Alles gaat prima met moeder en babies. Er zijn geen pups meer beschikbaar.
 
 
Happy met haar pas geboren pups!
 

  
     
 
Het Winchmore B-nest, alle negen keurig op een rij! Foto: Margriet Kersbergen.
  
 
Wij fokken slechts af en toe een nestje met ouderdieren welke ruimschoots voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en de regels van de Raad van Beheer. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen waarbij hij vrij kan rennen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
Afbeelding invoegen
 
Ons zoontje Finn met zijn lievelingspup!