Puppies


 
 

De puppies zijn geboren op 09-09-2019!
Zie verder onder: Dagboek Winchmore D-nest
 

Alle puppies zijn inmiddels uitgevlogen!
 

Dit najaar hebben we een nestje gepland met onze Maisy. Maisy is onze altijd vrolijke spring-in-t-veld met het allerzoetste hoofdje wat ik ooit heb gezien en waarmee ze menigeen moeiteloos weet in te pakken. Aangezien ik heel graag ooit een dochter van onze eigen Bamse zou willen was de keuze voor een reu dit keer niet zo heel erg moeilijk. Bamse is echt mijn oogappeltje, zo’n heerlijke, ongecompliceerde reu! Bamse en Maisy komen uit verschillende lijnen en vullen elkaar op meerdere punten uitstekend aan. Beide wonen bij ons thuis en het zijn allebei hele fijne honden tijdens de alledaagse dingen en ook heel makkelijk en meegaand om mee te trainen. Apporteren is wat ze beide het allerliefste doen. Ook heb ik de beide oma’s in huis, Lexy is de moeder van Maisy en Lilly is de moeder van Bamse, dus extra leuk om hiervan straks hopelijk een kleindochter te krijgen.
 
Deze combinatie voldoet aan alle eisen van de Flatcoated Retriever Club. Klik hier voor de stamboom van de aanstaande Winchmore D-puppies.
 

 
De tortelduifjes Maisy en Bamse!
   
     
 
Het Winchmore B-nest, alle negen keurig op een rij! Foto: Margriet Kersbergen.
  
 
Wij fokken hobbymatig en slechts af en toe een nestje met ouderdieren welke ruimschoots voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en de regels van de Raad van Beheer. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen waarbij hij vrij kan rennen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
Afbeelding invoegen
 
Ons zoontje Finn met zijn lievelingspup!