Nieuws 2011

12 december 2011
Vandaag zijn we naar de Kerstshow in Wijchen geweest met als keurmeester dhr. W. Wellens. Lilly deed mee in de openklas teven en werd: 1 Uitmuntend CAC/CACIB, Beste Teef en Beste van het Ras!!! Jippie!
 
Haar verslag:
24 maanden. Knappe teef. Goede verhoudingen in hoofd en lichaam. Goede balans. Mooie zachte rastypische expressie. Scharend gebit. Fraaie hals. Uitmuntende boven- en onderbelijning. Prima hoekingen. Goede vlak aanliggende beharing. Mooie glans. Gaat vlot. Prima staartdracht en kwispel. 1 Uitmuntend CAC/CACIB BOB
 

We zijn uiteraard weer super trots op onze Lillebil!
 
 
27 november 2011
Vandaag was de Winnershow in Amsterdam met als keurmeester Mrs. Freda Marshall (UK). Voor Lilly was het de eerste keer in de openklas nu ze vorige week twee jaar is geworden. Tussen al die mooie volwassen teven moesten we maar afwachten hoe we het er nu vanaf zouden brengen. Ze werd uiteindelijk 3e van de acht teven met een heel mooi verslag dus we zijn dik tevreden. Lexy deed mee in de babyklas. Die kleine smurf showt al heel behoorlijk! Ze werd 1 Veelbelovend met een prachtig rapportje en mocht daarna door naar de erering. Ook hier liep ze weer als een trein. Helaas viel die keurmeester op heel andere type honden maar al met al hebben we genoten van onze "one minute of fame” in de erering!
 
Verslag Lexy Babyklas:
5 months. Presents a beautiful outline. Balanced and sound. Well moulded head of excellent proportions. Good eye and expression. Excellent dentition. Excellent front angulation. Good bone. Neat feet. Correct proportions in body and loin. Good angulation in hindquarters. Moved out freely with excellent profile, showing all her virtues to advantage.
1e plaats Veelbelovend, Beste Baby
 
 
Verslag Lilly Openklas:
24 months. Excellent breed type. Full of quality. Good head, eye and expression. Pleasing bite and dentition. Clean neckline. Correct balanced angulation. Good bone and neat feet. Well developed body for age. Good strength in loin. Strong well muscled hindquarters. Good topline and tailcarriage. Free easy movement with good profile.
3e plaats Uitmuntend
 
  
 
Lexy in de erering.                       Lexy met haar Beste Baby rozet.                           Lilly 3 Uitmuntend.
 24 november 2011
Vandaag mochten we met ons trainingsgroepje van Multidog mee op jacht met Eugène. Eugène traint bij ons in de groep met Mila, zijn Heidewachtel. We waren allemaal erg benieuwd hoe onze hondjes zouden reageren. Het weer en de omgeving waren prachtig. Er waren twee geweren. Eugène en Corné, en ook van Angelique, de vrouw van Eugène kregen we diverse aanwijzingen in het veld. Lilly heb ik los naast me laten lopen en dat ging prima. Ze was zo braaf! Ze had al snel door dat ze die man met het geweer in de gaten moest houden. We hebben verschillende velden afgelopen maar helaas zat er vandaag weinig wild. Een fazant was aangeschoten maar heeft het in de hoge begroeiing, een gladiolenveld, op een lopen gezet en was niet meer te vinden. Verder schoot er nog vlak voor onze voeten een haas weg. Lilly zag hem maar bleef keurig bij me. We stonden naast het geweer maar ook op de harde knallen reageerde ze totaal niet. Ook vloog er nog een groep patrijzen op. Ik ben zo trots op ons meisje! Voor ons allebei een mooie ervaring. Hopelijk mogen we nog een keertje mee. Eugène, Angelique en Corné, nogmaals bedankt voor de gezellige dag, voor de koffie, worstenbroodjes en uiteraard de bijbehorende borrel! Meer foto's van vandaag staan in het foto album.
 
 
Eugène en Lilly.
20 november 2011
Vandaag ben ik met Lexy en Lilly op bezoek geweest bij Karin Vels en Joris in Emmeloord. Joris is een broertje van Lexy. Mama Darcy kon helaas niet mee want zij is sinds maandag loops geworden. Het was erg leuk om Joris weer eens te zien. Overduidelijk een broertje van Lexy! Er werd meteen volop met elkaar gespeeld. Ja, Joris vond al die hondenvisite geweldig! Uiteraard zijn we met de honden naar het bos geweest waar ze heerlijk hebben kunnen rennen en spelen met elkaar. Lilly en Lexy hebben ook nog gezwommen maar Joris durfde alleen nog maar pootje te baden. Ach, dat zwemmen komt vanzelf. De foto's zijn helaas niet optimaal vanwege de dichte mist maar we hebben toch een paar leuke foto's kunnen maken. Karin, Lianne en Ben, bedankt voor de gezellige middag!
 
 

Lexy en Joris in het mistige bos!
 
 
Lilly, Joris en Lexy.
 
 
Duidelijk broer en zus, links Lexy en rechts Joris.
19 november 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Hiep Hiep Hoera! Lilly is vandaag alweer 2 jaar oud!
13 november 2011
Vandaag was de fokdag van het nest waar Lilly uitkomt, het "Swallowsflight S - Hussy" nest. In totaal waren er 6 honden uit dit nest aanwezig. Het was erg leuk om wat broers en zussen van Lilly terug te zien. Het zijn allemaal lieve en enthousiaste flatcoats geworden. Er werd heel wat afgespeeld met elkaar. Het nest is een geslaagde combinatie geweest. De keurmeester Marjo Hahne was er zeer tevreden over. Ze wilden ook allemaal graag apporteren. Ook alle baasjes zijn tevreden over hun hond. De honden zelf hebben nog het meest genoten van de frikandellenrace. Hier moesten de honden een frikandel apporteren maar die werden uiteraard vliegensvlug opgesmikkeld door de hondjes zelf!
 
 
Fokdag nest Twello x Hussel, v.l.n.r. Shadow, Kai, Joey, Shine, Lilly en Luna.
 
 
Klaar voor de frikandellenrace, v.l.n.r. Shadow, Luna, Lilly, Kai en Joey.
 
05 november 2011
Vandaag zijn we met onze drie dames naar de show in Bleiswijk geweest. Het was een gezellige dag. Lilly stond ingeschreven in de tussenklas en haalde een mooie 2e plaats Uitmuntend. Lexy maakte haar showdebuut in de Babyklas en werd 1 Veelbelovend! Onze "peuter" showde en liep al heel netjes zo voor de eerste keer. Darcy was gewoon voor de gezelligheid mee en genoot van alle aandacht. De keurmeester was Per Iversen uit Noorwegen.
 
Lexy: 4,5 months old. A lovely puppy and moving so well. I like her head and expression. Good reach of neck. Nice topline. Good bone and feet. Very happy. Showing well. 1e plaats Veelbelovend – Beste Baby

Lilly: Very good size and pleasing outline. Would like a slightly better expression. Good neck. Nice body. Tail set a bit low. Excellent coat. Moving well. Well presented. 2e plaats Uitmuntend

                   
 
           Lilly 2 Uitmuntend in de Tussenklas.                        Lexy met haar gewonnen "Beste Baby" rozet.
 
 31 oktober 2011
Afgelopen weekend zijn we op uitnodiging van de baasjes van Noor, nestzusje van Lexy en dochter van Darcy, op Texel geweest om eens kennis te maken en lekker te wandelen met de hondjes. Rick en Janna verhuren appartementen en bungalows op Texel, zie: www.vogelensangh.com. Het was zo leuk om weer eens een zusje van Lexy te zien! Lexy en Noor lijken erg veel op elkaar. Zowel in uiterlijk als karakter. Je kunt goed zien dat het zusjes zijn. We hadden soms moeite om ze uit elkaar te houden! Ze hebben dan ook heerlijk met elkaar gespeeld en ook Darcy en Tess, hun andere hond, hebben zich prima vermaakt op het strand en in het bos. Texel is echt een prachtig eiland! Op Texel woont nog een dochter van Darcy, dat is Faya. Ook Faya hebben we mogen ontmoeten. Faya heeft Swallowsflight Jolly Joker als vader. Faya lijkt qua hoofd ook erg op Darcy. Het was dus een echte familie reünie! De baasjes van Faya hebben ook nog twee andere bruine flatcoats, Iggy en Utah en een Jack Russel. Alles ging prima onderling. We waren zelf nooit eerder op Texel geweest maar zullen zeker nog een keer terug gaan. Het is zo hondvriendelijk en de omgeving is zo ontzettend mooi! Een echte aanrader. Darcy en Lexy maar ook wij hebben er echt van genoten! Janna en Rick, nogmaals ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid. Het was een heel geslaagd weekend! Hieronder wat foto's van afgelopen weekend. Meer foto's zijn terug te vinden in het foto album Texel.
 
 
Noor, Darcy en Lexy op Texel!
 
 
Noor
 
 
Groepsfoto, vlnr: Lexy Darcy, Noor, Tess, Utah, Faya en Iggy.
 
    
 
Faya                                                      Noor
 
25 oktober 2011
Vandaag zijn we met Lilly naar oogspecialist Dr. Verbruggen geweest voor het oogonderzoek. Het was toch wel even spannend of alles goed zou zijn. Ze liet alle onderzoeken rustig toe en gelukkig is alles in orde! Ze is ook gonio vrij. Lilly voldoet nu ruimschoots aan alle eisen om eventueel in de toekomst een nestje met haar te mogen fokken.
 
Hieronder nog een nieuwe foto van Lexy. Ze kan ontzettend lief en onschuldig kijken maar er schuilt een klein boefje achter dat lieve smoeltje! Gisteren heeft ze in een onbewaakt ogenblik een keukenkastje opengemaakt een een voorgebakken stokbrood gestolen! Het toch wel stugge plastic kapot gescheurd en het stokbrood heerlijk voor de helft opgegeten, toen werd ze betrapt! Lilly stond erbij en keek er naar, die wist blijkbaar dat het niet mocht of Lexy liet het zich niet afpakken. Ja, het is een pittig dametje.
 
 
Lexy 18 weken.
 
11 oktober 2011
Lexy is inmiddels alweer 4 maanden oud. Wat gaat het toch snel! Tijd dus voor wat nieuwe foto's. Dat viel nog niet mee. Alles schudt, draait en beweegt! Ze staat geen moment stil. Ook het enthousiaste kwispelen en lebberen heeft ze duidelijk van haar moeder Darcy geërft! Lexy is haar zachte puppyharen langzaam aan het verliezen en er komt een mooie gladde en glimmende vacht voor terug. Ook is ze volop aan het wisselen maar we hebben helaas nog geen tandjes kunnen vinden. Lilly heeft een beetje last van schijnzwangerschap. Ze heeft weinig zin om te wandelen en is verschrikkelijk lui. Ze slaapt het liefst de hele dag. Hopelijk gaat het snel over.
 
 
Netjes blijven staan valt nog niet mee.
 
 
Op de hondenschool moet ik juist gaan zitten voor iets lekkers!
 
 
 
Schiet nou eens op met die koekjes!
 
 
Lexy 16 weken.
 
08 oktober 2011
Vandaag was de certificaatdag van de FRC in Ewijk. Zon en regen wisselden elkaar af. Lilly heeft weer een mooi C-diploma gehaald met 46 punten. De B hebben we vandaag voor de eerste keer geprobeerd maar helaas niet gehaald, maar toch weer een mooie C erbij. Die B komt er volgend jaar vast wel. Coja, die met ons meereed heeft samen met Kay wel hun eerste B-diploma gehaald! Nogmaals van harte gefeliciteerd Coja! Er gingen 9 honden op voor de A waarvan er slechts eentje door de dirigeer heen kwam, altijd mooi om te zien. Ook de sleep werd goed afgelegd en zo haalde Saskia de Kort met haar flatcoat teefje Santa hier hun eerste felbegeerde A-diploma! Nogmaals van harte!
 
Ook weer mooie berichten gehad van Lenka over Rocky de broer van Lilly die in Tjechië woont:
- 18.09.2011 - Clubshow Tjechië. Judge Brenda Hutchinson Waverton kennel: 1 Uitmuntend en CLUB WINNAAR!
- 08.10.2011 - International DogShow / CACIB / Ceské Budejovice: 1 Uitmuntend CAC/CACIB!
 
 
Lilly. Foto: Nick Groeneveld.
02 oktober 2011
Vandaag was de show in Zwolle. Al vroeg vertrokken met veel dikke mist onderweg. Er waren maar liefst 53 flatcoats ingeschreven waarvan zes in de jongehondenklas teven. De keurmeester, een bekende rasspecialist uit Engeland, nam uitgebreid de tijd voor elke hond en Lilly had er spontaan weer zin in. Ze kwispelde enorm! Waarschijnlijk had het de vorige keer toch met haar loopsheid te maken dat ze even een dipje had. Lilly kreeg uiteindelijk de 2e plaats Uitmuntend met een heel mooi keurverslag:
 
22 months. Very nice. Scores in head. Nice eye. Good reach of neck. Good front assembly with nice bone. Good body. Nice leveled topline. Good rear angulation. Moved with purpose. 2 Excellent. Keurmeester Mr. R.A. Millbank (UK).
 
 
Lilly op de show in Zwolle. Foto: Wies Boermans "Brightmoor"
 
 
Ook heb ik Floyd (Brightmoor Winter Wren) van Soraya Jansen weer mogen showen. Ik showde hem al eens eerder op de kampioensclubmatch van de FRC. Hij werd 1 Uitmuntend in de jongehondenklas reuen en daarna ook nog eens reserve Beste Reu! Nogmaals van harte gefeliciteerd Soraya!
 
 
Floyd, Brightmoor Winter Wren. Foto: Wies Boermans "Brightmoor"
 
De dagen ervoor nog veel getraind en op zaterdag kwamen we een fotograaf tegen die wat mooie plaatjes aan het schieten was in het bos. Hij vroeg of hij wat foto's van onze honden mocht maken. Nou, graag! Het resultaat is hieronder te zien. Ik vind de foto's werkelijk prachtig geworden. Ik ben er heel erg blij mee. Bedankt Nick! Meer mooie natuurfoto's zijn te vinden op zijn website: http://www.nickgroeneveld.nl/ 
 
Zaterdag doen we mee met de clubdiplomadag van de FRC in Ewijk!
 
 
 
 
 
 
Foto's copyright Nick Groeneveld.
 
29 september 2011
Lexy heeft gisteren haar eerste "diploma" gehaald! Ze heeft de puppycursus met succes afgerond. Nu gaan we verder met de vervolgcursus. Vandaag zijn Darcy en Lilly naar de kapper geweest want zondag is de show in Zwolle. Ook Lexy heeft al even op de trimtafel gestaan bij Jessica om even kennis te maken. Uiteraard nog niets geknipt want ik wil graag zo lang mogelijk genieten van die heerlijke puppyvacht.

20 september 2011
Nu Lexy volledig geënt is heeft ze vandaag voor het eerst echt zwemles gehad van mama Darcy! Ik gooide een dummy voor Darcy in het water en Lexy zwom meteen achter haar moeder aan. Ze zwemt al heel behoorlijk en vond het erg leuk. Foto's hiervan zijn terug te vinden in het foto album van Darcy en het foto album van Lexy. Verder is Lexy een beetje stout geweest vandaag. Ik was even de kinderen naar school brengen en Darcy en Lexy lagen zo lief te slapen samen dat ik ze in de kamer heb gelaten. Ach, dat kan wel even, dacht ik. Toen ik terug kwam lag de hele kamer bezaaid met troep! Lexy had de vuilnisbak opengemaakt en van alles eruit gehaald, kapot gescheurd en opgegeten! Kleine dondersteen!
 
  
Lexy's eerste zwemles!
 
18 september 2011
Vanmiddag tussen de buien door weer wat plaatjes geschoten van Lexy maar het commando "blijf" vindt ze toch nog wel heel erg moeilijk! Zodra ik door mijn hurken ga om een foto te maken komt ze vrolijk aangerend! Uiteindelijk toch een paar leuke plaatjes van haar kunnen schieten en deze vond ik toch wel heel erg lief. Ze krijgt nu wat meer lengte in haar snuitje.
 
 
Lexy 13 weken oud.
11 september 2011
Lexy is donderdag voor de laatste enting geweest en woog toen 8,7 kg. Het gaat heel goed met deze kleine meid. Ze is alweer 12  weken oud. Ook over haar broertjes en zusjes horen we gelukkig alleen maar goede berichten! Omdat Lilly loops is mocht Darcy afgelopen vrijdagochtend mee naar de jachttraining. Dat vond ze helemaal geweldig! Nu mocht zij eens mee en moest Lilly thuis blijven! Uiteraard werden de proefjes voor Darcy iets eenvoudiger gemaakt. Ze moet de dummy wel zien vallen maar ze vindt het zo leuk om te doen! Ondanks dat ze nooit eerder jachttraining heeft gedaan zit de wil en het plezier om te apporteren er van nature in. De volgende les mag Darcy weer in Lilly haar plaats totdat de loopsheid van Lilly weer voorbij is.
 
 
Lexy 12 weken oud.
5 september 2011
Afgelopen donderdag is Lilly voor de derde keer loops geworden. Jammer dat ze niet nog heel eventjes gewacht heeft want nu mogen we helaas niet meedoen met de KNJV-proef in Bleiswijk over twee weken. Wel balen want de training ging juist zo goed. Vrijdag nog getraind met wild. 's Ochtends met konijnen en 's avonds met eenden voor het eerst in de bieten. Dat was nog best wennen om in de bieten te lopen. We hebben nog wel een certificaatdag in Ewijk in oktober. Zaterdag was de extra clubmatch van de FRC in Harich (Friesland). Een behoorlijk eindje rijden dus we moesten vroeg op. Darcy en Lexy mochten ook mee voor de gezelligheid. Het was een prachtig terrein en we hadden schitterend weer. Lilly stond ingeschreven in de jongehondenklas met in totaal 9 teefjes. Omdat Lilly het showen niet geweldig vindt bood Angelique Riegman mij aan om Lilly eens door haar te laten showen. Wellicht dat een ander haar wat enthousiaster kan maken. In het begin was ze nog wel vrolijk maar mede door haar loopsheid en het warme weer zakte haar staartje toch weer wat naar beneden. Ondanks dat kreeg Lilly toch een Uitmuntend en mocht ze zelfs achter bordje 2 plaatsnemen! We zijn uiteraard weer heel erg trots op haar. Haar zusje Shine werd 1 Uitmuntend. Zo grappig dat deze zusjes altijd zo dicht bij elkaar liggen op de show. Angelique, nogmaals hartelijk dank voor het showen van Lilly! Scott, het broertje van Lexy van Hans en Marie-Anne was er ook. Het leek wel of Darcy hem herkende want ze begon hem meteen likjes te geven, zo lief!
 
Het verslag van Lilly:
Leuke teef van 21 maanden. Heeft vandaag niet zoveel zin in showen. Uitmuntend hoofd. Goed oor en gebit. Goede voor- en achterhand. Zag oogkleur graag wat donkerder. Voor mij iets te zwaar in lichaam. Prachtige vacht en bone. Gangwerk OK maar mis de kwispel. 2 Uitmuntend. Keurmeester: mw. C.S. Rathenau.
 
 
Lilly 2e plaats! Foto: Nel Blaakman
01 september 2011
Vandaag weer wat leuke foto's gemaakt van onze kleine meid! Wat een ondeugend koppie heeft ze toch met die donkere kraaloogjes! Ook een klein beetje geoefend met de puppy dummy, dat vond ze erg leuk! Ze sleept sowieso graag met van alles en nog wat, ook dingen van de straat pakt ze op, dat is soms wat minder fris. Aanstaande zaterdag gaan we naar de clubmatch van de FRC in Friesland. Lilly staat ingeschreven in de jongehondenklas. Een buitenshow dus hopelijk vindt Lilly het daar wel gezellig ;-). Meer foto's van Lexy staan in haar foto album.
 
 
Lexy 11 weken oud.
 28 augustus 2011
Vandaag was de show in Rotterdam. Lilly stond als enige ingeschreven in de tussenklas. Ze haalde een 1e plaats Uitmuntend en het reserve CACIB. De keurmeester was Mr. Jose Haro Haro uit Spanje. Het is jammer dat ze niet zo wil kwispelen in de ring. Showen is niet echt haar ding. Haar verslag dit keer was erg kort maar toch netjes.   
Very nice bitch with excellent body. Good angulation. Nice topline. Good front. Moves well.
22 augustus 2011
Een filmpje van Darcy en Lexy vanmiddag in de tuin.
 
 
 
19 augustus 2011
Vandaag is Lexy naar de dierenarts geweest voor de 9 weken enting. Ze woog 6,1 kg en ze is helemaal goedgekeurd! Ook Darcy was mee. Haar jaarlijkse enting was ook bijna verlopen dus die heeft ze ook meteen gehad. Ook Darcy is helemaal nagekeken. De dierenarts vond haar er goed uit zien na zo'n groot nest. De buiklijn is al mooi opgetrokken. Ze geeft vrijwel geen melk meer. Heel af en toe probeert Lexy nog wel te drinken bij haar moeder maar veel zal daar niet meer uitkomen.
Afgelopen woensdag is Lexy voor het eerst naar puppycursus geweest. We hebben een leuk groepje met verschillende soorten puppies. Ze kan inmiddels al zitten op commando en we zijn begonnen met volgen. De les was nog wel wat vermoeiend voor haar dus ik heb haar ook gewoon veel laten kijken om nieuwe indrukken op te doen. Thuis hebben we een start gemaakt met de benchtraining. Ze kroop al regelmatig zelf in de bench maar altijd met het deurtje open. De laatste paar dagen het deurtje eens dicht gedaan. Ik had haar een kluifje gegeven en dat ging prima. Totdat het kluifje op was. Tjonge, wat kan zo'n klein hondje krijsen zeg! De eerste keer heeft ze bijna 3 kwartier zitten jammeren. Zo zielig! Toen was ze eindelijk stil en heb ik voorzichtig het deurtje weer open gedaan. Dag 2 gaf ze het al sneller op. Toen duurde het janken een klein half uurtje. Dag 3 ging verbazingwekkend goed. Geen morretje gehoord, ze ging heerlijk slapen. Hopelijk blijft dat zo. Verder gaat het prima. Het is een heel makkelijk hondje. Darcy speelt graag met haar dochter en is heel voorzichtig met haar. Af en toe mag Lexy mee op een wat langere wandeling in de Doggyride, ideaal zo'n kar.
 
 
Lexy in de Doggyride. Ze doet hier wel heel stoer maar ze zit uiteraard
vast aan een speciaal riempje in de Doggyride zodat ze er niet uit kan springen.
15 augustus 2011
Lexy is nu 4 dagen hier en inmiddels al helemaal gewend aan haar nieuwe huis. De eerste twee nachten heb ik beneden geslapen omdat ze toch wat piepte ondanks dat haar moeder bij haar was. Sinds twee nachten slaap ik weer heerlijk in mijn eigen bed. De wekker gaat om 03.00 uur en om 07.00 uur en dat gaat goed. Heel af en toe nog een plasje binnen overdag maar dat is meer mijn eigen schuld. Dan ben ik te laat met buiten zetten of heb ik niet gemerkt dat ze wakker was geworden. Het is een heerlijk meisje! De kennismaking met Lilly ging ook prima. Aanstaande woensdag begint de puppycursus al. Van een aantal broers en zusjes van Lexy ook al bericht gehad dat het prima gaat. Fijn om te horen! Ook met Darcy gaat het goed. Ze heeft alweer een paar keer naast de fiets gelopen en zondagchtend een heerlijke lange boswandeling gemaakt. Lexy blijft dan uiteraard thuis. Die is daar nog veel te klein voor en zo leert ze ook zonder haar moeder te zijn. Verder slaapt ze uiteraard nog veel. Ze heeft nu ook haar eigen foto-album gekregen.
 
 
Lexy in de tuin, ruim 8 weken oud.
11 augustus 2011
Na acht weken lang perfect voor haar pups te hebben gezorgd mochten we Darcy gisteren eindelijk weer ophalen bij Leonie. En dat niet alleen....... we mochten ook een prachtige dochter van haar meenemen: Lexy! Wat zijn we ontzettend blij met dit lieve, kleine meisje!
 
 
Lexy (Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy) 8 weken oud.
 
Ook de meeste andere pups vliegen deze week uit. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier met hun puppy en wensen ze een lang, gelukkig en gezond leventje toe! Het volgen en enigzins begeleiden van dit nest van het begin tot het eind was in één woord fantastisch, een hele mooie ervaring. Ik hoop dat ik af en toe nog eens iets van jullie mag horen over hoe het met de kinderen van Darcy gaat. Geniet ervan!
 
23 juli 2011
 
 
Geweldig nieuws doorgekregen van Lenka, de eigenaresse van Rocky, de broer van Lilly. Hij werd op de show in zijn thuisland Tjechië 1 Uitmuntend BOB en won ook nog eens de 5e plaats BIG! Congratulations Lenka!
 
 

 
10 juli 2011
De jachttraining met Lilly gaat super! Ze is bloedfanatiek en supersnel. Een heerlijk hondje om mee te trainen. Sinds een tijdje gaat ze goed over water zonder enige hulp. Ik denk dat we dit najaar wel kunnen proberen om een B te halen. Alle onderdelen zou ze moeten kunnen. Ik hoop alleen niet dat een aanstaande loopsheid roet in het eten zal gaan gooien. Ze gaat alweer wat vaker plassen dan normaal dus ik ben bang dat ze met een paar weken weer loops zal zijn. Dan zou er dus maar weer 5 maanden tussen zitten net zoals de vorige keer. We zullen zien.
 
 
Inzetten voor over water.
03 juli 2011
Hondenshow Echt: Lilly 1e plaats Uitmuntend jongehondenklas!
Keurmeester mw. A. Ulltveit-Moe (Zweden)
Haar verslag:
Clean nice head. Very good topline and tail. Good front and hindquarters. Good coat. Excellent tailcarriage. Sound mover.
 
Nog een ander klein nieuwtje: mijn onlangs aangevraagde kennelnaam "Winchmore" is goedgekeurd door de Raad van Beheer! Fokplannen met Lilly zijn nog lang niet zeker maar het kan maar beter ruim van tevoren in orde zijn.
 
 
 
Foto's hierboven: Show Echt 3 juli 2011. Met dank aan Nel Blaakman en Caroline Franken.
 
 
Lilly op de clubmatch.
 
19 juni 2011
Lilly is vrijdag onderzocht op Patella Luxatie (een erfelijke aandoening aan de knieschijven) door Dr. Luc Janssens van de Kliniek voor Specialistische Dierengeneeskunde in Rotterdam en ze is patella vrij bevonden! Met als opmerking: perfecte knieschijven! 
 
16 juni 2011
 
HOERA! DARCY IS VANDAAG MOEDER GEWORDEN
VAN 12 PRACHTIGE FLATCOAT BABIES!
 
 
 
Het zijn 8 reutjes en 4 teefjes en moeder en pups maken het uitstekend!
Zie verder onder DAGBOEK NESTJE DARCY
12 juni 2011
Vandaag was de show in Arnhem met als keurmeester Dhr. B. Meerssman. Lilly en haar zusje Shine stonden in de tussenklas. De keurmeester kon maar niet kiezen tussen deze twee dames en vroeg zich af of het soms familie van elkaar was.  Ja......, zusjes!  Hij zag geen verschil en vond ze allebei even mooi. Na lang wikken en wegen mocht uiteindelijk Shine naar plaats 1 en Lilly naar plaats 2. Dat de keurmeester erg gecharmeerd was van deze twee zusjes bleek wel toen later Shine Beste Teef werd en Lilly reserve Beste Teef! Shine werd ook nog eens BOB! Ook Pèr (Swallowsflight Xplosive Yinti), een halfbroer van Lilly die ik vandaag mocht showen haalde een 1 Uitmuntend en zijn eerste Jeugd CAC! Hij werd ook nog eens reserve Beste Reu! Leonie, Sjaak en Iet, van harte gefeliciteerd!
 
Het verslag van Lilly dit keer: 
19 maanden. Harmonisch gebouwde teef. Prima hoofd, oor en gebit. Goede boven- en onderbelijning. Goede voorborst. Goede hoeking voor en achter. Prima bone en voeten. Goede vacht. Prima gangwerk. 2U reserve CAC/CACIB
 
09 juni 2011
Zondag gaan we met Lilly naar de Pinkstershow in Arnhem. Ze eet sinds een week alleen nog maar vers vlees in plaats van brokken en het lijkt wel of ze al iets afgevallen is. Op de clubmatch vond de keurmeester haar namelijk ietsje te dik terwijl ze in verhouding al heel weinig brokken kreeg. Blijkbaar zet ze daar toch teveel van aan. Ik heb me laten vertellen dat dit komt door de bietenpulp en suikers die in brokken verwerkt zit. Ze vindt het KVV vlees in ieder geval erg lekker. Ook hebben we een afspraak gemaakt voor het patella luxatie onderzoek. Deze staat voor volgende week vrijdag gepland. Hopelijk is alles in orde. Maandag gaan we Darcy terug brengen naar de fokster, daar zullen de puppies geboren gaan worden. Het gaat nu echt opschieten! Zie verder onder Dagboek nestje Darcy.
 
 
Lilly 9 juni 2011
 
04 juni 2011
Gisteren was de training bij Multidog en Lilly deed het weer prima! Ze heeft er zoveel plezier in. Ze heeft voor het eerst een gans geapporteerd! Dat was wel even wennen, zo'n grote gans! Jammer dat ik geen fototoestel bij me had. Ze heeft ook nog een klein sleepje gelopen met de gans en dat ging ook heel netjes!
 
30 mei 2011
Gisteren was de Kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club in Almere. Een show met circa 250 flatcoats. Lilly haar debuut in de jongehondenklasse begon niet verkeerd: 3e plaats Uitmuntend! Haar zusje Shine had de 4e plaats Uitmuntend. Daarnaast heb ik nog wat andere honden mogen showen van andere mensen met een prima resultaat. Alle honden werden geplaatst! Als eerste Swallowsflight Jolly Joker van Leonie Galdermans in de Fokkersklas reuen 1e plaats Uitmuntend, daarna Swallowsflight Yoran Jetblack van Bernadette Schouten 4e plaats Uitmuntend in de openklas reuen, Swallowsflight Ticket-Zorra van Leonie en Arlinda 3e plaats Uitmuntend in de jongehondenklas reuen en als laatste Brightmoor Winter Wren van Soraya Janssen in de jongehondenklas reuen 1e plaats Uitmuntend. Iedereen van harte gefeliciteerd! Ook heb ik meegeholpen met de groepskeuring. Hier had ik Swallowsflight Flashing Firefly. De "Swallowsflight" groep werd eerste! Coja, die met ons mee reed haalde met Kay een hele mooie Uitmuntend in een sterke jeugdklas. Super gedaan Coja en dat voor de eerste keer! Al met al was het een hele geslaagde dag!
 
 
 
                 Lilly 3e plaats Jongehondenklas teven                                    "Swallowsflight" Beste Groep van de show.
 
Foto's: Nel Blaakman, bedankt Nel!
 
Verslag Lilly: Classic head with gentle expression. Good eye colour. Well placed shoulders. Good length of upperarm. Nice bone. Neat feet. Short coupled. Well bent stifle. Level topline. Good mover, carrying a little too much weight which made her roll on the move. 3 Excellent. Keurmeester. Mrs. Strudwick (UK).
 
De keurmeester vond Lilly dus ietsje te dik en ik moet haar daar gelijk in geven. Er zit ietsje teveel spek op maar in verhouding krijgt ze al heel weinig brokken. Blijkbaar zet ze daar toch erg van aan. Daarom heb ik besloten om over te gaan op KVV (kant en klaar vers vlees). Wellicht dat dit in haar geval beter is. Lilly vindt het in ieder geval erg smakelijk!
 
17 mei 2011
Hoera! Darcy is in blijde verwachting! Vanmiddag zijn we naar de dierenarts geweest voor de langverwachte echo. Darcy haar buik werd een beetje geschoren en ze kreeg een speciale gel op haar buik. Al snel zagen we één puppy, toen nog eentje en nog eentje! Uiteindelijk zaten we op drie pups. De dierenarts deed nog wat meer gel op de buik en toen zagen we in een andere hoek nog vier pups! Je kon de hartjes al zien kloppen! Zo mooi! In totaal hebben we 7 pups kunnen tellen maar het is afwachten hoeveel puppies er daadwerkelijk geboren zullen gaan worden, maar dat ze drachtig is dat is een feit! Meer informatie èn twee filmpjes zie: Dagboek nestje Darcy.
 
    
 
15 mei 2011
Gisteren heeft Lilly een mooie derde plaats Uitmuntend gehaald met het volgende verslag:
Bijna 18 maanden. Prima rasbeeld. Licht gestrekt. Goed belijnd hoofd. Goede stop. Mooi donker oog. Prima lichaam. Goede ribben, voorborst en hoekingen. Goede voeten. Mooie, aanliggende vacht. Loopt vlot. 3 Uitmuntend. Keurmeester Dhr. C.F. Rutten
Shine, het zusje van Lilly werd voorgebracht door Iet van der Slot en mocht achter bordje 2 gaan staan.  Ze werd ook nog reserve beste teef. Iet heeft met Jussi, haar eigen reu een mooie 2 Uitmuntend gehaald in de jeugdklas reuen. Gefeliciteerd! Daarnaast heb ik twee andere honden van Leonie mogen showen omdat zij naar de fokdag moest. Ziggy werd 2 Uitmuntend en Fancy kreeg een 3ZG. Het was een drukke maar gezellige dag. Over twee weken de clubmatch, voor het eerst in de jongehondenklasse. Verder gaan we volop aan de slag met de B-training. Zeker het blind over water sturen heeft nog wat aandacht nodig. Rocky, het broertje van Lilly, is dit weekend Pools Jeugdkampioen geworden!
 
 
Lilly tijdens de vakantie in Frankrijk. Klik op de foto voor nog meer foto's.
 
13 mei 2011
We zijn vandaag terug gekomen van een heerlijk weekje vakantie in Noord Frankrijk. De honden hebben heerlijk genoten van de prachtige bossen en heerlijk gezwommen in het kraakheldere water. Ik zal binnenkort wat vakantiekiekjes plaatsen. Tijdens de vakantie heb ik per e-mail nog een mooie foto gekregen van Lilly's broertje Rocky (Swallowsflight Startrack-Hussy). Zie hieronder. Rocky is inmiddels Tjechisch, Slowaaks en Duits jeugdkampioen en dit weekend proberen ze de jeugdtitel in Polen te bemachtigen. We zullen voor ze duimen! Zelf gaan we dit weekend met Lilly naar Goes. Onze laatste keer in de jeugdklas. Met Darcy gaat het prima. Ik kan nog niet echt zeggen of ze daadwerkelijk drachtig is. Qua gedrag is ze nog weinig veranderd. Aankomende week zullen we een afspraak maken voor een echo die ons hopelijk meer duidelijkheid zal geven.
 
01 mei 2011
Lilly had vandaag haar eerste workingtest en heeft een mooi diploma gehaald! Het was een leuke en leerzame dag. Ze heeft heel goed gewerkt. Ik was heel tevreden. De proeven waren namelijk behoorlijk pittig voor de C-hondjes. Binnenkort een verslagje van de proeven.
 
  25 april 2011
Vandaag zijn we naar de Paasshow in Leeuwarden geweest. Onze beide dames deden mee. Lilly stond ingeschreven in de jeugdklasse met in totaal 10 deelnemers. Lilly behaalde dit keer een mooie 4e plaats Uitmuntend met een prachtig keurverslag:
 
17 months old. Quality bitch in front and rear. Good angulations. Classic head. Good front and sternum. Well of the bone. Good layback of shoulder. Very well sprung ribs. Super topline and tail set. Moved really well. Good condition.
4 Excellent. Keurmeester Mr. R. Lane (UK).
 
Darcy deed voor het eerst sinds lange tijd weer eens mee op een show en stond in de open klas met in totaal 8 teven. Darcy vond het showen helemaal geweldig en kreeg ook een Uitmuntend. Dit was het keurverslag van Darcy:
 
6 years old. Lovely head and expression. Good front, rear and angulation. Nice topline and tailset. Her coat is coming in. Will look better when it is in full bloom. Moved really well. Excellent. Keurmeester Mr. R. Lane.
 
Aankomende zondag doet Lilly mee met een workingtest van de Labrador Kring in Heerle.
 
 
Lilly april 2011
 
12 april 2011
Darcy is vorige week loops geworden en heeft vandaag de eerste progesterontest gehad. Zie verder onder de button Dagboek nestje Darcy.
 
10 april 2011
Gisteren ben ik met Lilly naar de diplomadag van de FRC geweest. Het weer was prachtig en het was een hele leuke, gezellige en goed georganiseerde dag. Lilly heeft dit keer de 3e plaats gehaald in de C-klasse met 43 punten! We mochten dus een diploma èn een mooie trofee mee naar huis nemen! Hieronder een verslagje van de proeven.
 
Proef 1. We begonnen met apport uit diep water. Wij hadden startnummer 1 en mochten dus het spits afbijten. Lilly bleef keurig zitten en ging na mijn commando als een bommetje te water met als gevolg water in haar oren waardoor ze ging schudden toen ze uit het water kwam. Dit kostte ons 2 punten, de keurmeester was daar erg streng in. Ik heb de dummy vervolgens staand aangepakt wat ons nog een punt kostte. Eindcijfer een 7.
Proef 2. Los en aangelijnd volgen. Een mooi vlak grasveldje. Heel wat anders als in Ottersum. Het volgen ging super. Zowel aangelijnd als los liep Lilly keurig en attent naast me. Een dikke 10!
Proef 3. Vooruitsturen en komen op bevel. Veel honden doken meteen links de bosjes in en belandden uiteindelijk achter het prikkeldraad. Lilly keek halverwege ook even die kant op. Blijkbaar was daar toch iets heel interessants maar ze liep toch verder. Toen mocht ik haar terugfluiten. Ze stopte, keek me aan en ik zag haar denken: ik moet toch een dummy meenemen? Nee, dit keer niet! Ze bleef stokstijf staan. Dus ik had wat extra commando's nodig om haar bij me te krijgen. Een 7. Pfff, gelukkig!
Proef 4. Twee minuten down uit zicht. Dat gaat de laatste tijd weer prima dus ik had er eigenlijk wel vertrouwen in. Deze proef doen altijd twee honden tegelijk. Na een minuutje zagen we aan de blik van de keurmeester dat er iets mis was en er stak een flatcoat hoofdje de hoek om. Shit, dat is vast Lilly dacht ik nog want die andere flatcoat was een A-hond. Nee, het was Lilly niet! Maar wat zal ze doen? Heeft ze die andere flatcoat weg zien lopen? Gaat ze er achter aan? Nee, ze bleef keurig liggen. Een 10!
Proef 5. Apport te land. Lilly bleef keurig zitten totdat ze het commando kreeg dat ze de dummy mocht halen. Even bleef ze staan op de valplek dus een extra commando. Toen kwam ze de dummy netjes zittend afgeven, een 9.
 
De diploma uitreiking van de C-hondjes was om 13.00 uur dus we konden op tijd naar huis. Er waren slechts 10 C-diploma's gevallen en dit keer vielen we zelfs in de prijzen. Iets wat ik eigenlijk niet verwacht had maar wel heel erg leuk natuurlijk.
 

 
05 april 2011
Aankomende zaterdag hebben we onze tweede diplomadag in Voorthuizen, bij Apeldoorn. Ditmaal van de Flatcoated Retriever Club. Gisteren tijdens de wandeling nog een klein beetje geoefend met Lilly en Darcy. Ook Darcy apporteert graag. Ik kan het niet laten om toch ook wat oefeningetjes met haar te doen. Zeker omdat ze er zo van geniet. Ze is nog niet zo steady maar daar wordt aan gewerkt. Het voornaamste is dat ze er plezier in heeft en ze komt de dummy graag bij je brengen. Ze is ook zacht in de bek. Gisteren heeft ze zelfs een lijntje vooruit gelopen. Heel knap van haar want ze is zo mensgericht dat ik haar moeilijk op de lijn kan zetten. Maar opeens viel het muntje en ze liep recht op de dummy af. Knappe meid!
 

Rocky (Swallowsflight Startrack-Hussy) de broer van Lilly 1U JCAC JCH Germany.
Congratulations to Lenka! Kennel Aknel Top. Well done!
 
21 maart 2011
Yes!!! Gisteren heeft Lilly haar eerste C-diploma gehaald!
 
 
 
Als eerste hadden we zaterdag de show van de KC Leiden in Hazerswoude-Dorp. Lilly haalde dit keer een ZG met het volgende verslag:
 
Lief teefje van 16 maanden. Goed hoofd, oog, oor en gebit. Mooie toplijn. Opperarm kon iets schuiner liggen. Goed gehoekt achter. Voldoende bone. Zag graag iets sterkere voeten. Gangwerk voorvoeten iets naar binnen. Nog wat los in de rug.
 
Haar zusje Shine werd 2 uitmuntend. Verder een hoop bekenden gezien en nog wat inkopen gedaan. De volgende ochtend weer vroeg op voor de diplomadag in Ottersum. Ook dit was een mooie en gezellig dag met prachtig weer. Lilly heeft netjes gewerkt met als resultaat een heel mooi C-diploma. Ik ben weer apetrots op ons meisje!
 
De proeven waren alsvolgt:
Proef 1. Los en aangelijnd volgen: Onze eerste proef en de zon stond nog wat laag en belemmerde het zicht een beetje. Mede door de zenuwen miste ik wat paaltjes en werd mijn achtje (het uitgezette parcour in de vorm van het cijfer acht) wat groter dan dat de bedoeling was en werd het een klein beetje rommelig. Maar goed, toch nog een mooie 8.
Proef 2. Vooruitsturen en komen op bevel: Het was een ruig terrein met riet en in plaats van rechtdoor dook Lilly schuin naar rechts. Ze ging van me vandaan dus ik dacht laat maar lopen. Bij de bosrand bleef ze staan dus een extra commando vooruit. Toen ging ze als een speer alsnog rechtdoor het ruige terrein op. Toen mocht ik haar van de keurmeester weer terughalen terwijl ze net lekker op dreef was. Dus na de fluit een extra commando, toen kwam ze als een speer weer netjes bij me. Weer een mooie 8 en een zorg minder. 
Proef 3. Twee minuten down uit zicht. Ging perfect, een dikke 10! Het ergste (vooruitsturen en down uit zicht) hebben we gehad! Nu alleen nog maar leuke dingen: apporteren!
Proef 4. Kort apport te land. Eindelijk een apporteerproef. Los voorgejaagd en ze sprong gelukkig niet in. Even een extra commando bij het terugkomen en ze gaf de dummy netjes zittend af. Een 9, mooi!
Proef 5. Kort apport uit water. Los voorgejaagd, dummies in het water vindt ze reuze spannend maar ze bleef keurig zitten totdat ik haar mocht sturen. Op de terugweg zag ze ineens een wel heel interessante helper staan langs de waterkant met een kist vol mooie dummies. Ja, daar wilde ze eigenlijk wel eventjes gaan kijken zag je haar denken. Dus voor de zekerheid maar een extra commando "kom hier" gegeven. Toen kwam ze keurig terug zittend de dummy afgeven. Weer een mooie 9. Jippie, de C is binnen!
 
 
 
     Heerlijk in de zon aan het kijken bij de B-proef over water.                           V.l.n.r. Wiebe, Fenna, Lilly en Kees.
 
17 maart 2011
Vandaag bericht gekregen dat de pups van Sara, de Labrador Retriever van Frances geboren zijn! Acht prachtige en gezonde pups. Frances, ook langs deze weg van harte gefeliciteerd! Wat een prachtige foto's van de eerste "Foxes Lake" labjes!
 
 
 
De loopsheid van Lilly loopt gelukkig op zijn eind. Morgen eindelijk weer trainen, zaterdag naar de show in Leiden en zondag naar Ottersum voor onze eerste poging om een C-diploma te halen. Een druk weekendje dus. Ik merk dat ik toch al een beetje zenuwachtig aan het worden ben voor deze wedstrijd. Door haar loopsheid hebben we afgelopen drie weken toch wat minder kunnen trainen dan normaal. Ze zou het moeten kunnen, we zullen zien.
 
06 maart 2011
Gisteren was de show in Groningen. Een heel eind rijden dus we moesten vroeg op. Iets te vroeg voor mijn verstand blijkbaar want ik had me verslapen! Gelukkig was het rustig op de weg dus met de turbo aan richting Groningen. Uiteindelijk kwamen we toch nog op tijd aan en de flatcoats waren pas na de middag aan de beurt. Lilly showde netjes en mèt kwispel! In totaal deden er 52 flatcoats mee waarvan 10 in de jeugdklas teven. Lilly behaalde dit keer de 2e plaats Uitmuntend! Haar zusje Shine werd dit keer derde. Het blijft spannend elke keer.
 
Verslag Lilly: Typical Flatcoat bitch of excellent type. Lovely head. Feminine. Good reach of neck. Well bodied & angulated. Excellent movement. Very good proportions. Good size. 2 Excellent. Keurmeester: Mw A. Liland (Noorwegen).
 
Filmpje jeugdklas teven: Klik hier!
Filmpje keuring Lilly: Klik hier!
 
Darcy is bij mijn vader gebleven en dat is ook prima gegaan. Ze kwispelt zo hard tegen de kastjes dat ze haar staart bijna kapot kwispelt. Mijn vader dacht eerst dat Darcy ook loops geworden was maar het was van haar staart, die bloedde een klein beetje. Ze heeft ook zoveel kracht in haar staart. Zowel Darcy als Lilly staan ingeschreven voor de show in Leeuwarden.
 
Vanochtend na een heerlijke boswandeling manlief gestrikt om even te helpen met wat standfoto's van Darcy. 
 
 
     
 
Darcy 06 maart  2011; ze kwispelt zo snel en enthousiast dat haar staart er op heel veel foto's gewoon niet op staat!
 
 
03 maart 2011
Vanochtend een heerlijke lange wandeling gemaakt in het Zuid-Beijerlandse Bos met de dames van de jachttraining bij Multidog. In totaal 5 labradors: Zina, Choco, Zara, Gimbly en Bruno en 1 flatcoat, dat was Darcy. Ze heeft echt van de wandeling genoten en kon goed opschieten met de andere honden. Lilly mocht helaas niet mee vanwege haar loopsheid. Ze was wel een beetje beledigd dat ze niet mee mocht. Als goedmakertje daarna maar een eindje met haar gaan fietsen zodat ze toch aan haar beweging komt. Zaterdag mag Lilly weer mee op pad. Dan gaan we naar de show in Groningen.
 
28 februari 2011
Na het overlijden van Teal bleven we met de vraag zitten, wat nu? Aangezien ik nog volop bezig ben met de training van Lilly ging onze voorkeur uit naar een wat oudere hond, gewoon voor de gezelligheid. De training met Lilly gaat zo lekker dat ik eigenlijk over een jaar of twee pas weer aan een pup wil beginnen. Lilly is tenslotte ook nog maar één jaar oud. Nu een pup erbij zou ten koste gaan van de tijd die ik aan Lilly kan besteden. Lilly is deels bij mijn moeder en deels bij mij dus de tijd die ik heb moet ik volop gebruiken om te trainen aangezien ik ook nog twee jonge kinderen heb die ook hun tijd en aandacht vragen. En dan is het, nu Teal er niet meer is, toch stil in huis als Lilly bij mijn moeder is. Dit geldt uiteraard ook voor mijn moeder als Lilly bij mij is. Ik heb met verschillende mensen de voors en tegens besproken en Leonie Galdermans, de fokster van Lilly, bood ons Darcy aan. Een rustig en stabiel teefje van bijna 6 jaar, heel lief voor kinderen en andere honden. Officieel heet ze Swallowsflight Dapper Darcy. Zij was mij al eerder opgevallen toen we vorig jaar op puppyvisite kwamen om naar het nest waar Lilly uit kwam te kijken. Ik vond haar toen al een prachtige flatcoat. Na overleg hadden we afgesproken om bij Leonie langs te gaan om te kijken of het klikte. Darcy is best een flinke teef met een heel mooi en lief  hoofdje waar je meteen voor smelt. Ze is ontzettend mensgericht en vrolijk. We waren direct verkocht. Ook met Lilly en de kinderen die mee waren klikte het prima. Darcy sprong enthousiast de auto in en ging graag met ons mee. We mochten het proberen en als het niet zou gaan kon ze zonder problemen terug naar Leonie. Ze is nu een week bij ons en het gaat echt fantastisch. Ze heeft zich ontzettend snel aangepast en is al helemaal gesetteld. Inmiddels heeft ze alle harten gestolen. En het bijzondere is dat ze iets heeft wat Teal ook had. Ik weet niet precies wat maar ik herken iets van Teal in haar. Dat vind ik wel bijzonder. In de stamboom komen een aantal dezelfde honden voor, dat zou het deels kunnen verklaren. Ze gedraagt zich keurig in huis en met wandelen gaat het ook prima. Ook Lilly geniet ervan dat ze er nu een vriendinnetje bij heeft. Het is heerlijk om ze samen te zien ravotten buiten. Het is de bedoeling dat Darcy straks ook regelmatig naar mijn moeder gaat net zoals we dat nu met Lilly doen. We zijn echt heel erg blij met haar.
 
  
 
 
Darcy heeft zich al helemaal aangepast aan haar nieuwe leventje en geniet er volop van!
 
26 februari 2011
Lilly is vandaag voor de tweede keer loops geworden! Slechts 5 maanden na haar eerste loopsheid. Ik vond haar alweer wat vaker plassen dan normaal en ook met trainen deed ze af en toe wat vreemd. Gisteren met de training ging ze als een speer naar de dummy, pakte hem op en bleef vervolgens op de valplek met de dummy in haar bek naar mij staan kijken. Zo van: Ja.... en wat nu? De hormoontjes liggen duidelijk weer overhoop! Ik ben er eigenlijk wel blij mee dat ze nu al loops is geworden want nu kunnen we gewoon meedoen met de eerste proeven eind maart en begin april.
 
16 februari 2011
Vandaag kregen we de officiële uitslag binnen van de heupfoto's van Lilly: HD-A!!!
 
14 februari 2011
Lilly had een druk weekend. Vrijdag getraind, zaterdag getraind en zondag een heerlijke strandwandeling van het Flatcoat Forum langs het strand in Hellevoetsluis. Lilly heeft echt genoten. Het was een hele leuke en gezellige middag! Bedankt Danny!
 
 
Heerlijk uitwaaien aan het strand. Lilly is de vijfde hond van links, naast de hond met het jasje aan.
De hond met het jasje is de ruim 13-jarige Franny, die ook mee liep. Wat geweldig dat ze op haar leeftijd nog mee kan!
Foto's: Angelique Riegman
 
 
 
08 februari 2011
We zijn nu ruim een week verder en langzamerhand begint het verlies van Teal een plekje te krijgen. Soms zijn er nog wel moeilijke momenten maar regelmatig denken we toch ook al met een glimlach aan hem terug. We hebben ook zoveel mooie herinneringen aan hem. We zijn dankbaar voor al die mooie jaren. Twaalf jaar is voor een flatcoat toch best bijzonder. Het gemis moet een plekje krijgen en dat heeft gewoon tijd nodig.
 
Lilly is vrijdag naar de show in Eindhoven geweest. Ze was op dat moment helaas uit vacht. De nieuwe vacht begint gelukkig door te komen. Er waren 11 teefjes in de jeugdklas ingeschreven. Lilly kreeg een uitmuntend maar werd helaas niet geplaatst. Haar zusje Shine werd derde. Het verslag van Lilly was:
 
14 maanden. Zeer racy gebouwd. Vrouwelijk in hoofd. Goede nekbelijning. Goede toplijn. Staart wat laag aangezet. Borst moet nog dieper komen. Goede opribbing. Goede voorhandhoeking. Goed gehoekt in achterhand. Rechte voorbenen. Stevige dijen. Wat trippelend in gangwerk. Uitmuntend. Keurmeester J. de Cuijper (B).
 
En vandaag hebben we weer heerlijk getraind. De training ging heel goed. Alleen sinds Teal er niet meer is wil ze niet meer down uit zicht. Zodra ik me omdraai en wegloop staat ze naast me. Of het met het verlies van Teal te maken heeft of dat ze gewoon aan het puberen is weet ik niet. Het is wel toevallig dat ze dit sinds vorige week, de week dat Teal er niet meer is, doet. Ze was in het begin ook erg aan het zoeken naar Teal. Daar moeten we dus aan gaan trainen, even een stapje terug. Het gaat vast weer goed komen.
 
     
 
 
30 januari 2011
Vandaag hebben we met veel verdriet onze geliefde Teal moeten laten gaan. Bedankt jongen, je was in één woord geweldig. Bedankt voor al die fijne jaren. Je was een hond waarmee ik kon lezen en schrijven, zo makkelijk. Aan één blik van elkaar hadden we genoeg. Zo ook vandaag, het is goed zo. Je bent en blijft onze "once in a lifetime dog". We missen je enorm.
 

           

09 januari 2011
Gisteren heeft Lilly voor het eerst een kauw geapporteerd. Ze pakte de kauw meteen goed op en bracht hem netjes terug. Ook hebben we weer met eend getraind. Veel dubbele apporten waarbij ze het liefste het eerste apport ook altijd als eerste zou willen gaan halen. Dat vindt ze soms nog best moeilijk. Ze is dan zo gefixeerd op het eerste apport wat ze heeft zien vallen. Maar het gaat steeds beter. De kauw mochten we mee naar huis nemen dus daar hebben we vandaag nog even mee getraind. Verder is Lilly momenteel heel erg aan het verharen. We vinden ineens zoveel haar in huis. Het is te hopen dat ze niet al te veel uit vacht raakt want over een kleine maand is de show in Eindhoven. Het is vandaag ook precies een jaar geleden dat we Lilly als kleine pup van ruim 7 weken hebben opgehaald bij de fokker. Wat is het jaar voorbij gevlogen!
 
 
             Lilly heeft de kauw zojuist opgepakt..........                                          ......en komt hem netjes brengen.
 
 
                         Aangelijnd en los volgen.                                                          Lijntjes lopen met de dummy.
 
04 januari 2011
Een nieuw jaar vol plannen met Lilly! De jachttraining gaat weer beginnen. Na een paar weekjes rust gaan we weer volop aan de slag. We hebben er zin in. Dit jaar zullen we proberen een C-diploma te gaan halen. De eerste certificaatdag is in april dus we hebben nog even de tijd om verder te trainen. Ook gaan we verder met het showen want ze doet het tot nu toe best goed. We hebben haar ingeschreven voor Eindhoven, Groningen en Leiden. Dit jaar zullen ook de gezondheidsonderzoeken bij Lilly gedaan worden. De fokdag, een soort nestreünie, zal ook dit jaar gehouden worden. We kijken er naar uit om straks haar broertjes en zusjes terug te zien. En heel misschien komt er dit jaar wel een pupje bij, de tijd zal het leren. We hebben geen haast maar het is een leuk vooruitzicht. Met Teal gaat het nog steeds redelijk goed gezien zijn leeftijd. Af en toe heeft hij moeite met opstaan en moet hij een handje geholpen worden maar voorlopig heeft hij nog altijd zin in het leven, is vrolijk en eet goed. We zijn zo trots op ons ouwetje!