Winchmore B-nest

  De Winchmore "B" puppies zijn geboren op zaterdag 21 februari 2015.
Alle puppies wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes!
 
 25 april 2015
Alle puppies zijn vorig weekend uitgevlogen. Wat was het ineens stil in huis! De pups doen het gelukkig allemaal heel goed bij hun nieuwe baasjes en iedereen is heel blij met zijn of haar pupje. Dat geeft toch ook altijd weer een goed gevoel en maakt het afscheid ietsje minder moeilijk. Wij wensen iedereen nogmaals heel veel geluk en plezier met hun pupje en ik hoop nog veel van jullie te horen! Gelukkig voor ons mocht er dit keer een pupje blijven en dat is Bamse! Na jaren hebben we nu eindelijk weer eens een reu in huis. We hopen nog veel plezier te mogen beleven met dit mooie, lieve kereltje!

De meeste van onderstaande foto's zijn gemaakt door Margriet Kersbergen en zijn na te bestellen via haar website: www.margriet-kersbergen-fotografie.nl. Margriet, nogmaals ontzettend bedankt voor al die mooie foto's van de pups!
 
   
 
                             Bamse mag bij ons blijven wonen!                                         Winchmore Bet Your Bottom Dollar
 
   
 
      Puppy geel heet vanaf nu Denzo en mocht mee met Ferdy en Marjolein!             Winchmore Better Safe Than Sorry
 
   
 
Puppy oranje mocht onder de mooie naam Flicka mee met Annemarie en Bart!     Winchmore By Leaps and Bounds
 
   
 
Puppy bruin kreeg de Zweedse naam Lasse. Hij mocht mee met Sandra en Tom!   Winchmore Black is my Middle Name
 
    
    
     Ankie en Ben, heel veel geluk met puppy groen, ofwel Borre!                     Winchmore Business as Usual
 
   
 
     Bob en Mieke met hun Nissa, puppy paars. Halfzusje van hun Zoey!             Winchmore Being Full of Beans
 
   
 
                  Ine met haar "Jan zonder vrees" puppy blauw!                                Winchmore Burn The Midnight Oil
 
 
 
De zusjes Daniëlle en Esther met de zusjes Lenthe (puppy wit) en Zoë (puppy roze)!
 
   
 
Winchmore Bag and Baggage (wit)       Winchmore Bundle of Joy (roze)
 
 14 april 2015
Afgelopen zondag is fotografe Margriet Kersbergen op bezoek geweest om mijn negen prachtige pupjes te fotograferen. Het weer was ideaal en de pupjes waren heel braaf. Ik ben zo ontzettend trots op mijn smurfjes en de foto's zijn echt geweldig mooi geworden! Dankjewel Margriet! Wat zal ik ze straks allemaal enorm gaan missen! Hierbij een kleine selectie. Woorden zijn overbodig denk ik zo!
 
 
 
  
 
      
 
 
 
 
 
 

 
11 april 2015
De pups zijn vandaag alweer 7 weken oud. Nog een weekje en ze vliegen uit! Het zijn drukke tijden nu maar wat is het toch genieten! Ze zijn zo ontzettend leuk en lief! Het weer is prachtig dus de pups kunnen overdag heerlijk buiten spelen in de tuin. Hun ren in de woonkamer grenst aan de tuindeuren dus ze kunnen de hele dag zelf in en uit lopen. Ideaal!
Afgelopen woensdag zijn alle pups ingeënt en helemaal nagekeken door de dierenarts. Ze zijn helemaal gezond verklaard en ze vonden het erg gezellig bij de dierenarts. Ze zijn niet snel onder de indruk. Ook het autoritje er naartoe was geen probleem. Dit weekend worden ze voor de 3e keer ontwormd en maandag is de puppytest. Ik ben heel benieuwd hoe de pupjes het zullen doen. Een paar dagen daarna zullen de pups nog op hun bouw worden beoordeeld door Leonie Galdermans. Daarna zal ik de verdeling maken welk pupje het beste bij wie past en welk pupje hier mag blijven. Een lastige keuze want ze zijn allemaal erg leuk! Volgend weekend zullen de pups vertrekken naar hun nieuwe baasjes. Tot die tijd genieten wij nog even flink van ze!
 
 
 
Finn zet pupje groen als eerste op tafel.
 
 
 
Stoere pup!
 
 
 
Finn zou het goed doen als dierenarts assistent!
 
 
 
Heel relaxed bij de dierenarts in de spreekkamer.
 
 
 
Met z'n allen in de Doggy-Ride!
 
 
 
We willen eruit!
 
 
 
Lekker spelen in de tuin!
 

 
Puppy TV!
  03 april 2015
Gisteren zijn de puppies gechipt. Ze waren heel stoer en gaven geen krimp! Ze hebben nu allemaal een officiële stamboomnaam. Volgende week woensdag worden ze geënt. Alles gaat zo snel nu! Ondanks dat het nu een drukke tijd is moet ik er niet aan denken dat ze over twee weken uit zullen vliegen. Ze zijn allemaal zo leuk! Tijd om ze allemaal even officieel voor te stellen:
 
 
 
 Winchmore Bet Your Bottom Dollar - Reutje Rood
 
 
 
Winchmore Black Is My Middle Name - Reutje Bruin
 
 
 
Winchmore Better Safe Than Sorry - Reutje Geel
 
 
 
Winchmore Business As Usual - Reutje Groen
 
 
Winchmore Burn The Midnight Oil = Reutje Blauw
 
 
  
Winchmore Being Full of Beans - Teefje Lila
 
 
 
Winchmore Bag And Baggage - Teefje Wit
 
 
 
Winchmore Bundle Of Joy - Teefje Roze
 
 
 
Winchmore By Leaps And Bounds - Teefje Oranje
 
 29 maart 2015
Vijf weken oud alweer! Wat vliegt de tijd! Het worden nu echte hondjes, ze spelen, rennen en stoeien met elkaar. Ze gaan nu elke dag een paar keer naar buiten en ze durven steeds verder de tuin in. Ze stappen ook al regelmatig rond in de huiskamer. Alles moet onderzocht worden. Knuffelen doen ze nog steeds erg graag. Het zijn echte schoothondjes! Met mama Lilly gaat het ook heel goed. Ze voedt nog steeds een aantal keer per dag. De puppies vinden moedermelk toch nog altijd het allerlekkerst!
 
  
Droppie! Puppy rood.
 
 
Puppy blauw zet de bloemetjes buiten!
 
 
Wat mama Lilly durft dat durven wij ook!
 
 
Finn krijgt gaatjes in zijn oren!
 
 
Van al dat spelen word je heel moe! Puppy bruin.
  
 
Puppy TV! 
 
24 maart 2015
Even de tijd gevonden voor een update. Een drukke tijd is nu aangebroken. De puppies worden groter en actiever en de weekenden zijn volgepland met puppyvisite. Dat vinden de pups erg gezellig, al die aandacht! Ze houden erg van knuffelen! De kleintjes zijn alweer vier weken oud. Wat vliegt de tijd! Niet te geloven dat deze hummeltjes over een kleine vier weken het nest alweer zullen gaan verlaten. De pupjes doen het uitstekend. Het zijn echt hele makkelijke en relaxte hondjes. Ze wegen inmiddels allemaal ruim boven de 2 kg. Gisteren zijn ze voor het eerst eventjes buiten in de tuin geweest. Het weer was goed. Zonnig en weinig wind dus het ideale moment. Ze vonden het erg leuk buiten maar toch ook wel een beetje spannend. Na een kwartiertje buiten spelen mochten ze weer naar binnen en vielen ze al snel in slaap. Even alle nieuwe indrukken verwerken. Vanaf gisteren krijgen ze nu drie keer per dag Carnibest vlees. Dat gaat er gretig in! Aankomende week zullen ze voor de tweede keer worden ontwormd.
 
 
 
Meneer de Bruin: van slapen worden we groot!
 
 
 
En na het eten zien we er zo uit!  Puppy Geel.
 
 
 
Met de pootjes gekruist, net zoals mama Lilly dat vaak doet.
 
 
 
De pupjes al even in stand gezet om hun bouw te kunnen bekijken. 
 
 
 
Meisje Lila.
  
 
Puppy TV: voor het eerst naar buiten!
   
 
Puppy TV: voor het eerst naar buiten, deel 2.
 
 
 
Bandkleur
Geboortegewicht Gewicht met 4 weken
Puppy Groen (reu)
555 gram
2430 gram
Puppy Blauw (reu)
460 gram
2390 gram
Puppy Roze (teef)
365 gram
2200 gram
Puppy Rood (reu)
465 gram
2245 gram
Puppy Lila (teef)
450 gram
2280 gram
Puppy Geel (reu)
450 gram
2480 gram
Puppy Oranje (teef)
470 gram
2340 gram
Puppy Wit (teef)
520 gram
2350 gram
New Bruin (reu)
465 gram
2480 gram

 
18 maart 2015
De pups hebben gisteren voor het eerst kennis gemaakt met vast voedsel. Negen kleine bakjes met een beetje Carnibest Puppy vlees gemengd met een beetje warme Farmfood puppymelk. Ze vonden het heerlijk! Mama Lilly en tante Lexy stonden te trappelen om alle bakjes uit te likken en de pupjes schoon te poetsen. De pups zullen vanaf vandaag twee maal daags zo'n maaltijd voorgeschoteld krijgen. Uiteraard hebben we deze smulpartij gefilmd:
 
 
Puppy TV! Eerste maaltijd!
 
  
 
Meisje Lila
 
  
 
Reutje Rood
 
 
  
 Zo schattig!
 16 maart 2015
Het weekend was volgeboekt met puppyvisite. Er werd heel wat af geknuffeld. Het worden meer en meer echte hondjes. De kiesjes komen ook al door. Nog even en we kunnen de pups gaan afspenen. Ik merk aan Lilly dat ze het zogen soms al een beetje beu is. Ze doet het uiteraard nog wel, ze zorgt heel goed voor haar babies en ze heeft gelukkig ook voldoende melk. Maar ze is blij als het weer voorbij is en de kleintjes hun buikje weer vol hebben. Negen van die kleine hongerige wolfjes die je meteen enthousiast aanvallen zodra je maar in de buurt komt is ook niet altijd even prettig met die scherpe nageltjes en tandjes. Maar gelukkig heeft Lilly twee lieve nanny's, Darcy en Lexy, die maar wat graag wat taken van Lilly overnemen. De pups worden vol overgave door beide dames gepoetst en vertroeteld. Ook de pupjes genieten van al die extra aandacht en Lilly vindt het allemaal prima. Mooi om te zien hoe dat gaat in zo'n roedeltje.
 
 
 
Met z'n allen in een mandje, nu past het nog.
 
 
 
De kleine Benthe kwam ook even puppies knuffelen!
 
 
 
En ook onze dochter Britt krijgt geen genoeg van dat kleine spul!
 
 
 
Uitbuiken doe je het beste op je rug!
 
 
 
 
Made in Sweden!
 
 
 
 
En weer een nieuwe aflevering van Puppy TV!  Spelen!
 
14 maart 2015
Het is alweer drie weken geleden dat de puppies geboren zijn en wat ontwikkelen ze zich toch snel! Inmiddels kunnen ze zien en horen en ook de tandjes beginnen langzaam maar zeker door te komen. Ze stappen inmiddels al behoorlijk rond en spelen soms ook al met elkaar. Ze zijn erg op mensen gericht en vaak als je bij ze gaat zitten in de ren dan klimmen ze regelmatig uit zichzelf bij je op schoot om even te komen knuffelen. Vaak vallen ze dan heerlijk op schoot in slaap. Van de ontwormingskuur van afgelopen week hebben ze gelukkig helemaal geen last gehad. De eerste puppyvisite is inmiddels al langs geweest en niemand kon zijn ogen van die prachtige puppies afhouden. Ze zijn allemaal zo welkom! Mijn zoontje Finn stelde vanmiddag voor of we ze toch niet allemaal zelf konden houden. Maar nee, dat wordt een beetje erg druk denk ik! ;-)
 
 
 
Knuffelen doen ze graag!
 
 
 
 Lief!
  
 
 
De pups hebben nu allemaal echte halsbandjes om.
 
 
 
Oma Darcy is een fantastische pleegmoeder voor de pups!
 
 
 
Hoofdjes om verliefd op te worden!
 
 
 
Mama Lilly heeft een zware taak met die 9 kleine veelvraatjes!
 
 
 
Ze gaan steeds meer zien!
 
 
Gezellig een dutje doen in een mandje.
 
 
Meneer de Bruin heeft een zwaar hoofd.
 
 
 
Uiteraard slapen de kleintjes ook nog veel.
 
10 maart 2015
Vandaag zijn de puppies met hulp van Britt en Marjolein ontwormd en ook de nageltjes zijn weer geknipt. De puppies zijn inmiddels zo sterk dat sommige al over de 25 cm hoge instap van de werpkist kunnen klauteren! Mama Lilly is niet meer veilig! Overdag haal ik nu af en toe de hoge schuifrand uit de werpkist zodat de pups zowel in de werpkist als in het rennetje voor de werpkist kunnen. Het zijn echt hele knappe puppies want sinds een paar dagen leg ik een krantje in de kist en de meesten plassen al keurig op de krant! Ongelofelijk hoe snel ze dit door hadden! Ze kunnen inmiddels ook heel schattig op hun kontje zitten en vervolgens met hun blauwe kraaloogjes een beetje verbaasd om zich heen zitten kijken. Hun wereldje wordt steeds groter natuurlijk. De kleintjes slapen nog veel maar kunnen ook al behoorlijk actief zijn. Zeker als ze honger hebben en mama Lilly eerst alle puppies wil poetsen alvorens te gaan voeden. Ze worden echt steeds leuker! Hieronder ook weer een nieuwe aflevering van puppy TV!
 
 
Sweet dreams!
 
 
 Welterusten!
 
 
Puppy TV!
 
  07 maart 2015
Vandaag zijn de pups alweer twee weken oud. Wat gaat de tijd toch snel! Het gaat prima met moeder en kids. Lilly heeft wel hele goede melk want de kleintjes groeien als kool. Je ziet ze gewoon groeien! Alle pups wegen inmiddels al boven de  één kg. Het zijn lekkere mollige pupjes! Lichamelijk worden ze steeds sterker. Ze waggelen al heel behoorlijk door de kist. Zeker als ze mama Lilly ruiken worden ze helemaal enthousiast. Alle oogjes zijn inmiddels open. Zo’n schattig gezicht die wazige blauwe kijkertjes! Langzaamaan gaan ook de oortjes open. Het worden meer en meer echte hondjes! Af en toe happen en sabbelen ze ook naar en op elkaar. Het begint een klein beetje op spelen te lijken, zo lief! Met Lilly gaat het ook heel goed. Ze neemt al wat meer afstand van haar pups. Ze ligt eigenlijk alleen nog in de werpkist wanneer ze wil voeden of haar pupjes poetsen. Als dat gedaan is ligt ze liever in de kamer of in de tuin. Uiteraard blijft ze wel een oogje in het zeil houden maar ze wil al graag haar eigen dingetjes weer doen en dat is natuurlijk geen probleem als haar babies toch lekker liggen te slapen. Een beetje quality time voor haarzelf heeft ze wel verdiend! Britt en ik hebben vanmiddag geprobeerd kopfotootjes te maken maar dat viel nog niet mee! Stilzitten is niet hun sterkste kant. Zie hieronder het resultaat.  
 
 
 
Reutje Groen
 
 
  
Reutje Blauw
 
 
 
Reutje Rood
 
 
 
Reutje Geel
 
 
 
Reutje Bruin
 
 
 
Teefje Oranje
 
 
 
Teefje Lila
 
 
 
Teefje Roze
 
 
Teefje Wit
 03 maart 2015
De pups zijn alweer 10 dagen oud. Rond deze tijd gaan langzaam aan de oogjes open. Uiteraard vanochtend meteen gekeken en ja hoor, bij puppy oranje, puppy lila en puppy blauw beginnen de oogjes te kieren! Zo schattig! Ze kijken door twee hele kleine spleetjes de wereld in. Zien doen ze nog niet veel maar het begin is er. De anderen zullen vast snel volgen! Groeien doen ze allemaal nog steeds erg goed. Puppy groen is de eerste die de 1 kg grens inmiddels overschreden is! Vanavond hebben Britt en ik ook samen de nageltjes voor het eerst geknipt. Een heel karwei want die nageltjes zijn nog zo klein en de pups zitten geen moment stil. Maar ze werden al wel erg scherp dus het moest toch eventjes gebeuren. Verder proberen de kleintjes al op hun beentjes te staan. Ze worden steeds sterker! Op de voorpootjes lukt al aardig maar de achterbeentjes werken nog niet helemaal mee waardoor ze regelmatig omvallen. Maar ze zetten dapper door! Zie het filmpje hieronder.
 
 
 
I can see you!
 
 
 
Alle 9 op een rij! V.l.n.r. bruin, blauw, wit, rood, groen, roze, geel, oranje en lila.
 
 
 
Gewoon lief!
 
 
 
Finn helpt bij het wegen van de puppies.
 
 
 
Ja hoor, ruim over de kilo heen!
 
 
 
Zo lief!!!
 

 
Puppy TV, de eerste wankele stapjes!
 
  28 februari 2015
Wat gaat de tijd toch snel! Vandaag zijn de puppies alweer één week oud en wat zijn ze gegroeid in één week tijd. Ze doen het zo goed allemaal! Vanmiddag is Lexy op kraamvisite geweest en ze mocht ook even kijken naar de pups van Lilly. Lexy vond het kleine grut zoals verwacht helemaal geweldig! De kleintjes boffen maar met maar liefst twee nanny's die staan te popelen om te mogen helpen straks als de pups wat ouder zijn.
 
 
 
 
Ik heb inmiddels bericht gehad van de Raad van Beheer dat de aangevraagde stamboomnamen allemaal zijn goedgekeurd!
 
Voor de heren:
-          Winchmore Bet Your Bottom Dollar
-          Winchmore Black Is My Middle Name
-          Winchmore Better Safe Than Sorry
-          Winchmore Business As Usual
-          Winchmore Burn The Midnight Oil
 
En voor de dames:
-          Winchmore Being Full of Beans
-          Winchmore By Leaps and Bounds
-          Winchmore Bag and Baggage
-          Winchmore Bundle of Joy
 
Uiteraard mogen de aanstaande baasjes de roepnaam van hun aanstaande hondje helemaal zelf verzinnen.  
 
 
 
Puppy blauw, één week oud.
 
 
 
Puppy bruin, één week oud.
 
 
 
Puppy rood krijgt een poetsbeurt. 
 
 
 
Mooie glimmende voetjes!
 

 
 Puppy TV!
   27 februari 2015
De pupjes doen het allemaal super! Ze groeien als kool! Ze krijgen allemaal lekkere bolle buikjes en vocaal worden ze ook steeds sterker. Zodra ze mama Lilly ruiken willen ze naar haar toe om te drinken. Dat gaat natuurlijk nog allemaal nog niet zo snel als ze zouden willen dus ze kunnen dan al behoorlijke geluidjes maken. Zeker de dametjes! Als ze gedronken hebben is alles weer goed. Meer dan slapen, drinken bij Lilly en groeien doen ze eigenlijk niet maar het is zo mooi om te zien!
 
 
 
Goed gevulde buikjes! Puppy geel.
 
 
 
De dikste van het stel: puppy groen!
 
 
 
Nog een dikkertje: puppy blauw. 
 
 
 
Puppy lila. Moe van het drinken bij mama Lilly.
 
 
Puppy bruin.
 
 
Mama Lilly met haar babies.
 
 
 
Teefje oranje.
 
 
 En voor de liefhebbers weer een filmpje! Hier zijn de pups 6 dagen oud.

 26 februari 2015
Puppy TV! Een filmpje van de pups. Hier waren ze drie dagen oud. Van links naar rechts: pupje wit, rood, blauw, lila, roze, wit, bruin, geel en pupje groen!
 
  
 26 februari 2015
Het gaat heel goed met Lilly en haar kroost. De kleintjes groeien goed en ze worden steeds sterker. Ze tijgeren al flink door de werpkist. Alle navelstrengetjes zijn inmiddels ingedroogd en eraf gevallen. Lilly heeft best last gehad van vervelende naweeën maar ook dat lijkt nu voorbij gelukkig. Haar puppies zijn heel tevreden dus af en toe gaat ze al buiten de werpkist liggen. Maar ze hoeft maar een klein piepje te horen en ze staat er vliegensvlug weer bij. Het is echt een super goed moedertje. Darcy mag inmiddels ook al wat dichterbij komen. Eén keer is ze al stiekem in de werpkist gaan liggen toen Lilly even in de tuin was. Even lekker de trotse oma uithangen! Lexy is nu bij mijn moeder omdat Lilly haar babies de eerste dagen erg beschermde en Lexy ontzettend dol is op puppies. Tante Lexy mag komend weekend op kraamvisite komen en hopelijk voor haar mag ze van Lilly de puppies poetsen, dat deed ze bij het eerste nest van Lilly ook zo graag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 23 februari 2015
Hoera! De pupjes van Lilly en Blazer zijn op zaterdag 21 februari geboren! De puppies konden blijkbaar erg goed verstoppertje spelen want de echo gaf aan dat het een klein nestje zou worden maar uiteindelijk zijn er 9 blakend gezonde puppies ter wereld gekomen! Ze zijn zo mooi! Lilly en haar babies doen het prima. Ze drinken en groeien goed en Lilly is een op en top moedertje voor haar kleintjes!
 
 
 
De pupjes vlak na de geboorte. Nog blind en doof maar de weg naar mama weten ze feilloos te vinden!
 
 
Wat zijn ze mooi!
 
 
 
De kleintjes zoeken warmte bij elkaar.
 
 
 
Mama Lilly en haar kindjes komen bij van de bevalling.
 
 
De geboorte van puppy rood, nog helemaal verpakt in de vruchtblaas.
 
Bandkleur
Tijdstip
Geslacht
Gewicht
Puppy Groen
09.30 uur
Reu
555 gram
Puppy Blauw
09.40 uur
Reu
460 gram
Puppy Roze
10.05 uur
Teef
365 gram
Puppy Rood
10.52 uur
Reu
465 gram
Puppy Lila
11.25 uur
Teef
450 gram
Puppy Geel
11.43 uur
Reu
450 gram
Puppy Oranje
12.00 uur
Teef
470 gram
Puppy Wit
12.50 uur
Teef
520 gram
Puppy Bruin
12.58 uur
Reu
465 gram
 
 
18 februari 2015
Het aftellen is begonnen! Vanaf vandaag gaan we beginnen met temperaturen zodat we ongeveer weten wanneer de bevalling gaat beginnen. Haar buikje groeit en groeit. De echo van de dierenarts gaf aan dat het geen al te groot nest zou worden maar ze wordt toch wel heel erg zwaar nu. Worden het dan flinke pups? Heeft ze soms veel vruchtwater? Of kunnen een paar pupjes misschien heel goed verstoppertje spelen? Nog een paar dagen geduld en we weten het! Ze zijn in ieder geval meer dan welkom! Qua gewicht is ze wel iets minder aangekomen dan het vorige nest. Toen 10 kg en nu 8,5 kg. Nog heel eventjes geduld!
 
 
 
Stralend zwanger! Nog een paar dagen te gaan!
13 februari 2015
Nog maar 11 dagen te gaan! Lilly wordt alsmaar dikker, het gaat echt hard nu. Als je je hand op haar buik legt voel je de pupjes al bewegen! Zo mooi! Afgelopen woensdag woog Lilly 5 kg meer dan haar normale gewicht. Ze wordt haar dikke buik langzaam aan wel een beetje beu. Ze is met alles wat voorzichtiger geworden, alsof ze weet dat ze puppies in haar buik heeft. Wandelen doet ze op haar gemakje aan en in de auto springen lukt nog wel maar uit de auto blijft ze keurig wachten totdat ik haar eruit til. Ook houdt ze andere honden die te wild op haar af komen een beetje op afstand door zachtjes een brommetje te geven. Ze beschermt haar buikje!
De werpkist staat inmiddels al in de woonkamer en zowel Lilly als Lexy gaan er af en toe al in liggen. Zo kunnen ze op hun gemakje wennen aan alles wat komen gaat! De aanstaande papa van het aankomende nestje was gisteren jarig, Blazer van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag!
 
 
 
Lilly 7,5 week zwanger! Op deze foto nog 12 dagen te gaan!
 
 
 
Happy Birthday to Blazer!
 07 februari 2015
Aanstaande dinsdag is Lilly 7 weken zwanger. Haar buikje groeit sinds deze week enorm! Je kunt goed zien dat ze zwanger is. Met wandelen wordt ze ook wat slomer. Haar dikke buik zit in de weg. Eten doet ze nog steeds als de beste. Sinds afgelopen week krijgt ze 3 keer per dag eten en dat gaat er goed in. Gisteren heb ik haar gewogen bij de dierenarts en ze is inmiddels 4 kg aangekomen. Morgen gaan we de werpkist in de woonkamer zetten zodat ze daar op haar gemakje aan kan wennen. Langzamerhand gaan we richting de bevalling, spannend, spannend!
 
 
 
Lilly afgelopen donderdag tijdens de boswandeling. Hier 6,5 week zwanger!
 
27 januari 2015
Het gaat heel goed met Lilly. Ze is vandaag precies 5 weken zwanger, nog 4 weekjes te gaan! Ongelofelijk eigenlijk hoe snel die pupjes groeien! In negen weken tijd zijn het gewoon complete wezentjes. Ik kan me er nog altijd over verbazen. Lilly voelt zich prima. Haar buikje begint al te groeien en ze heeft een enorme eetlust. Als het enigszins kan steelt ze van alles! Niets is veilig meer. Ze is altijd al een goede eter maar nu is het wel heel erg. We vonden zelfs een leeg pakje kauwgom terug in haar mand. Tja, je moet maar honger hebben! Een frisse adem heeft ze nu in ieder geval wel! ;-)
 
   
 
Lilly 5 weken zwanger, nog 4 weekjes te gaan!
 
 
  
 Lilly! Zou ze weten wat er komen gaat?
 
  21 januari 2015                                  HOERA!!! LILLY IS ZWANGER!
 
De alles onthullende echo! Altijd weer spannend. Lilly vertoont alle zwangerschapsverschijnselen maar je wilt het toch altijd graag bevestigd hebben. En ja hoor! Vrijwel direct kwam er heel mooi een pupje in beeld! We hebben een mooi aantal pupjes gezien maar het blijft tot het laatst toe afwachten hoeveel pupjes er over een kleine 5 weken geboren zullen worden.
  
 
 
In de zwarte vlek (vruchtzakje) zie je duidelijk een pupje zitten!
  12 januari 2015
Het gaat heel goed met Lilly. Ze vertoont al verschillende zwangerschapsverschijnselen. Ze is lekker lui en aanhankelijk en het lijkt op ze iets voller in haar flanken wordt. Ook vallen de haren rondom haar tepels uit. Zo het dan echt...? We willen het natuurlijk ook erg graag zien! Nog een weekje geduld en dan weten we het zeker.
 

 
  01 januari 2015
Afgelopen zondag zijn we weer terug gekomen van ons Zweedse avontuur. We zijn een week weg geweest en hebben in totaal ruim 4000 km afgelegd! Zweden is werkelijk een prachtig land en de mensen zijn heel vriendelijk. Boven Stockholm werd het echt een winter wonderland! Wel erg koud, soms wel min 18 graden maar zo mooi met al die besneeuwde bomen. Er is daar zoveel ruimte en zoveel bos! We moeten zeker nog eens terug.
Op de heenreis zijn we eerst nog gestopt in de plaats Uppsala, net boven Stockholm. Hier zit een hele grote universiteitskliniek en hier hebben we nogmaals bloed geprikt. De bloedwaardes waren nu hoog genoeg. De volgende dag hebben Lilly en Blazer elkaar voor het eerst ontmoet en het was gelukkig liefde op het eerste gezicht! Wat een leuke reu is Blazer! Niet alleen Lilly is verliefd op hem geworden! ;-)
We hebben heerlijke dagen gehad in Zweden en willen Sonja en haar familie nogmaals hartelijk danken voor al hun gastvrijheid en voor het heerlijke Zweedse kerstdiner en alle andere lekkernijen die we voorgeschoteld kregen. Ook wil ik graag mijn zusje Sylvia nogmaals bedanken dat ze me vergezelde op deze "wereldreis"! Ook Lilly heeft zich geweldig gedragen. De vele uren in de auto, de veerboot en de hotels, ze vond het allemaal heel gewoon. Nu is het afwachten. Over een kleine 3 weken laten we een echo maken om te zien of er puppies op komst zijn! Spannend!
 
 
 
Blazer maakt Lilly het hof!
 
 
 
Samen spelen in de sneeuw!
 
 
 
Ze vinden elkaar erg leuk!
 
 
 
Blazer pikt Lilly's favoriete knuffel!
 
 
 
Pak me dan, als je kan!
 
 
 
Lilly en Blazer!
 
 
  
Blazer gaat er met Knorrie vandoor!
 
  
  
Blazer zittend en Lilly staand.
   
  
 
 Het kerstkoppel in de sneeuw, mooier kan niet!
 
 
Blazer, Whizzbang's Hit or Miss.
 
20 december 2014
Vanochtend voor de zekerheid nog maar eens geprikt en de progesteronwaarde begint langzaam maar zeker te stijgen. Ze stond nu op 1,8 (dag 13). Het ziet er naar uit dat het een romantische "kerstdate" wordt tussen Lilly en Blazer! Alle spullen zijn gepakt, we zijn klaar voor de reis! Vanaf hier wensen wij iedereen: Prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2015!
 
 
 
Van de baasjes van Blazer ontving ik een hele mooie kerstkaart met uiteraard een hele mooie foto van Blazer erop!
 
 18 december 2014
Lilly neemt er de tijd voor. Vanochtend weer geprikt en ze stond nu op 0,4 (dag 11). Ze heeft net zoals bij haar vorige nest duidelijk geen haast. Zondag vertrek ik samen met mijn zusje en Lilly richting Zweden. We kunnen in ieder geval op ons gemakje rijden. We maken er meteen maar een kleine vakantie van! Het is een flinke rit dus tegen de tijd dat we aangekomen zijn zal haar progesteron waarde vast wel weer een eindje gestegen zijn.
 
 
 
Blazer aan het trainen met zijn bazinnetje Sonja!
 15 december 2014
Vandaag op dag 8 van de loopsheid voor het eerst geprikt. Haar progesteronwaarde stond zoals verwacht nog erg laag: 0,33. Donderdag gaan we weer prikken. Verder is ze nog helemaal nagekeken en beluisterd door de dierenarts en gelukkig helemaal gezond verklaard!
 
 
  
Blazer, de aanstaande minnaar van Lilly wacht met smart op haar komst!

 
 09 december 2014
Joepie! Lilly is loops geworden! Binnen nu en twee weken gaat ons Zweedse avontuur dan echt beginnen! Waarschijnlijk gaan we maandag voor het eerst progesteron prikken!
 

 Eind februari 2015 hopen wij op puppies uit de volgende combinatie:
 
 
 
    
 
            Whizzbang Hit or Miss                                                   Swallowsflight Starlight-Hussy
 
Voor het tweede nestje van Lilly hebben we gekozen voor "Whizzbang Hit or Miss", zijn roepnaam is "Blazer". Blazer is een prachtige Flatcoat die ik al heel lang op het oog heb. Blazer is gefokt in Denemarken en woont in Zweden bij Sonja Bylund en haar gezin samen met 2 andere Flatcoat reuen. Blazer is een 4-jarige reu met een heel mooi elegant hoofd met donkere, amandelvormige ogen, een goed schaargebit, mooi bone, prima hoekingen voor en achter, een strakke ruglijn en een prachtige vacht. Zijn gezondheid is prima in orde. Hij heeft een heel lief en zacht karakter, ook naar andere reuen toe. Hij werkt gepassioneerd met veel will-to-please en is heel zacht in de mond. Ik denk dat hij qua type en karakter heel goed bij Lilly zal passen. Zijn oudste puppies zijn nu 1,5 jaar oud en zijn uitgegroeid tot rastypische Flatcoats met prettige karakters en de gezondheidsuitslagen van de reeds onderzochte hondjes zijn prima. De opa van Blazer is de Engelse reu "Steelriver Could It Be Magic". Dit is ook de opa van Lexy en de vader van Darcy, mijn twee andere Flatcoats. Zij hebben beiden fantastische karakters. Het zijn zulke makkelijke, werklustige en ongecompliceerde hondjes, net zoals Lilly. Ik hoop dat ik dat terug zal zien in dit nest. Wij zullen zelf ook een teefje aanhouden. Uit deze combinatie worden alleen zwarte puppies verwacht. Het nest wordt gefokt volgens de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. 
 
Stamboomnaam : Whizzbang Hit or Miss              Stamboomnaam : Swallowsflight Starlight-hussy
Roepnaam : Blazer Roepnaam : Lilly
Geboortedatum : 12-02-2010 Geboortedatum : 19-11-2009
HD-uitslag : A (vrij)
HD-uitslag : A (vrij)
Patella Luxatie : Vrij Patella Luxatie : Vrij
PRA/Cataract : Vrij (v.v.) PRA/Cataract : Vrij (v.v.)
Gonio : Vrij Gonio : Vrij
DNA kleurcode
: BbEE
DNA kleurcode
: BBEe
Werk : Zweedse workingtesten, viltspor
Werk : KNJV-B, Epreuve B, workingtest B1
Show
: Zweeds Kampioen
  Noors Kampioen, Fins Kampioen
Show
: Nederlands en Belgisch Kampioen
  Internationaal showkampioen
 
 

 
Wij fokken alleen met gezonde ouderdieren welke voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club. Naast gezondheid vinden we het typische karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en actieve hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de clown onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.

De verwachting is dat Lilly in december 2014 loops zal worden. Als alles goed mag gaan dan worden de pups rond februari 2015 verwacht. De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.

Indien u serieuze belangstelling heeft voor een pup uit deze combinatie en u kunt de hond een
liefdevol thuis bieden dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de e-mail: info@winchmore.nl

 
     
 
Blazer                                                                                              Lilly