Winchmore C-nest

 07 mei 2017
Wij wensen Luca, Lun, Fay, Boef, Olaf, Dolce, Joss en Dana heel veel liefde, geluk, gezondheid en vooral heel veel plezier toe bij hun nieuwe baasjes! Het was wederom een heerlijk nest! Het was hard werken maar wat hebben we ervan genoten en wat is het allemaal volgens het boekje gegaan. Echt heel fijn! Dit was het allerlaatste nestje van Lilly en wat een super mama is ze toch! Ik ben ontzettend trots op haar en ook op al haar prachtige kinderen! Ik ben heel blij met alle nieuwe baasjes die reikhalzend naar hun pupje hebben uitgekeken. Heel fijn om af en toe nog eens een berichtje te krijgen hoe het allemaal gaat. Wij wensen alle baasjes heel veel succes met de opvoeding van jullie kleine hummeltje. Geniet van jullie hondje en van deze heerlijke puppy tijd, voor je het weet zijn ze alweer groot. Binnenkort komen de stambomen binnen en die zal ik persoonlijk allemaal even bij jullie langs brengen zodat ik natuurlijk meteen even kan puppyknuffelen. Hopelijk tot snel allemaal!
  
 
Afbeelding invoegen
 
De uitzwaai momentjes van de Winchmore C-puppies!
  
 25 april 2017
Beetje bij beetje vliegen de Winchmore C-puppies uit! Gelukkig goed gedoseerd zodat wij langzaam aan het "lege-nest-syndroom" kunnen wennen. Na al die weken intensieve zorg voor deze acht prachtige kleintjes valt het afscheid toch altijd zwaar. De eerste berichten van de nieuwe baasjes zijn allemaal erg positief. Alle pups doen het super! Dat is altijd een hele fijne gedachte en maakt weer een hoop goed. Ik wens alle Winchmore C-pupjes een heel fijn en liefdevol leven toe. Binnenkort kom ik jullie allemaal weer eens opzoeken om de stamboom langs te brengen. Heerlijk om ze dan al weer even terug te zien!
 
   
 
  PUPPY TV!
Bamse met één van de pups. Bamse heeft een kluifje van de pups gevonden en de pup probeert het af te pakken. Bamse is zo lief voor de pups!
 
 
20 april 2017
Afgelopen maandag was de puppytest. De dag begon regenachtig maar al snel werd het gelukkig droog en kwam de zon tevoorschijn. De puppies werden getest door de dames Annemarie Sepers en Marijke van Toor van de Flatcoated Retriever Club. Ze moesten verschillende testjes toen zoals apporteren van een bal, sok, vleugel en konijnenvel, bij de tester komen als de pup geroepen werd, volgen van de tester, de uitgang vinden nadat ze achter een hekje gezet werden, mensgerichtheid, het testen van de schrikreactie en probleemoplossend vermogen etc. De pups vonden het allemaal wel interessant en heel leuk om te doen. Een teken dat ze allemaal ook wel toe zijn aan een baasje die individueel met ze aan de slag gaat. Alle pupjes kwamen heel goed uit de test. Allemaal zeer vriendelijke en mensgerichte pups die graag apporteren en graag samen werken met de baas. Dank aan Marijke en Annemarie voor het testen van mijn pupjes! Hieronder nog wat fotootjes:
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
16 april 2017
Het aftellen is begonnen. Zeven weken oud zijn de pups vandaag. Met een kleine week zullen de eerste pupjes vertrekken. Wat zullen de aanstaande baasjes enorm naar dit moment uit kijken! Mijn lieve pupjes die de wijde wereld in gaan. Het is toch even flink slikken bij de gedachte alleen al. Maar langzaam maar zeker zijn ze er ook meer en meer aan toe. Morgen is de puppytest. Ik ben heel benieuwd hoe ze het allemaal zullen gaan doen. Afgelopen donderdag zijn de pupjes ingeënt en helemaal nagekeken door de dierenarts. Alle pupjes zijn helemaal gezond bevonden. Ook hebben ze hun 3e ontworming gehad. Qua gewicht zitten de pupjes tussen de 3,5 kg en 5,9 kg. Wij gaan hier nog even flink genieten van ons prachtige achttal!
 
 
Afbeelding invoegen
 
Kennismaking met een hondje van een ander ras, Domino de Cavalier King Charles Spaniel!
 
Afbeelding invoegen
 
Kennismaking met andere dieren, onze kippetjes!
 
Afbeelding invoegen
 
Af en toe nog drinken bij mama Lilly, dat blijft toch het allerlekkerst!
 
Afbeelding invoegen
 
 Samen spelen!
 
Afbeelding invoegen
 
Door de tunnel!
 
Afbeelding invoegen
 
De pups sjouwen met van alles!
 
 
 
  
12 april 2017
Afgelopen zondag kwam Margriet Kersbergen langs voor de puppy shoot! Het weer was prachtig en de pupjes werkten heel goed mee. Het zijn echt allemaal geboren fotomodelletjes! De foto's zijn werkelijk prachtig. Ik ben er heel erg blij mee. Het is wederom zo'n heerlijk nest! Hierbij alvast een kleine selectie van mijn acht kleine wondertjes:
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
6 april 2017
Eindelijk weer even tijd voor een update! Ruim 5,5 week oud zijn de pupjes nu. Elke dag gaan ze een paar keer naar buiten waar ze heerlijk kunnen spelen en op ontdekkingsreis kunnen gaan in de tuin. Afgelopen week hebben ze wat last gehad van diarree maar dat is gelukkig weer helemaal over. Het hoort een beetje bij het groter worden, net als mensenbabies moeten ze hun weerstand opbouwen. Verder is het druk met visite die maar al te graag komt kijken. Ze zijn ook heeeeel erg leuk natuurlijk! Vanmiddag stond de chipper voor de deur. Alle pups zijn gechipt en er is DNA afgenomen. Ze hebben nu allemaal hun eigen stamboomnaam. De komende weken staan in het teken van het naderende afscheid. Pffff…. Ik moet er niet aan denken! Ze zijn stuk voor stuk allemaal zo leuk en lief! Zondag komt Margriet Kersbergen mijn pupjes nog professioneel op de foto zetten. Aankomende week krijgen ze hun eerste inenting en maandag 17 april is de puppytest!
 
De namen:
 
Reutje rood:   WINCHMORE COUNTRY MAN
Teefje paars:  WINCHMORE CAUGHT MY EYE
Teefje roze:    WINCHMORE CHUFFED TO BITS
Reutje groen: WINCHMORE CLEVER TRICK
Reutje blauw: WINCHMORE CALL THE SHOTS
Teefje wit:      WINCHMORE COME AND GET IT
Teefje geel:    WINCHMORE CURIOSITY IS CALLING
Teefje oranje: WINCHMORE CREATED AT CHRISTMAS
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje wit
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje oranje
  
 
 
Meisje geel
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje paars met lachebekje Koen! Koen vond de puppies erg leuk en de pups hem ook! Zo schattig!
 
Afbeelding invoegen
 
De mannen! Groen, blauw en rood.
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje roze
 
PUPPY TV:
 
 
 
  31 maart 2017
Afgelopen woensdag zijn de pupjes voor de 2e keer ontwormd. Ze lopen nu ook geregeld door de woonkamer en met dit heerlijke weer mogen ze sinds gisteren ook naar buiten toe. Dat vonden ze erg leuk. Ze liepen rond alsof ze nooit anders deden. Inmiddels hebben ze de smaak te pakken want vandaag zijn ze al drie keer buiten geweest. Als ze moe worden gaan ze heerlijk liggen in één van de kuilen die Lilly voorafgaand aan de bevalling heeft gegraven. Mooie plekjes achter de struiken, daar kun je je goed verstoppen! Maar als ze gaan slapen leg ik ze toch allemaal weer binnen in de ren. Ik vind het nog iets te fris om buiten te slapen.
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje Wit
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Paars
 
Afbeelding invoegen
 
Op onderzoek uit!
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje roze heerlijk in het gras!
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje rood ruikt iets interessants!
 
Afbeelding invoegen
 
Spelen met Maisy!
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker buiten eten!
 
Afbeelding invoegen
 
Verstop plekje!
 
 
 
Voor de eerste keer naar buiten!
 
 
Ook nog even op het gras!
 
 26 maart 2017
Vier weken oud zijn de pups vandaag. De tijd vliegt! Ze worden leuker en leuker! Ze gaan steeds meer spelen en stoeien met elkaar. Ze kwispelen nu ook, zo grappig! Verder is het is gezellig druk met veel puppyvisite. Sinds vanochtend eten de pups ook Carnibest puppyvlees gemengd met puppymelk. Het gaat erin als koek! En nog altijd komt Lilly na afloop langs met een overheerlijk toetje! Ik heb bericht gehad dat de puppytest op 2e paasdag, maandag 17 april zal zijn. Bij deze karaktertest wordt onder andere gekeken naar welk pupje het beste bij welk soort baasje zou passen aan de hand van een aantal testjes uitgevoerd door de puppytesters van de Flatcoated Retriever Club. De resultaten van de puppytest leg ik naast mijn eigen bevindingen van de afgelopen 8 weken en dan zullen we weten welk pupje naar welk baasje zal gaan. Een spannend moment! Maar het zijn stuk voor stuk allemaal fantastisch leuke hondjes! Ik ben wederom weer erg trots op dit nest en zeker op mama Lilly die het allemaal weer zo voortreffelijk doet! Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend maar er kan zoveel mis gaan. Het is ook veel werk, veel meer dan puppy knuffelen alleen natuurlijk, maar je krijgt er zoveel moois voor terug. De pups doen het allemaal zo geweldig! Het is echt genieten. Het liefst zou ik ze allemaal zelf houden! Vlak voor de puppytest komt Margriet Kersbergen langs om nog een mooie fotoreportage van de pups te maken voordat ze uit zullen vliegen. Ik moet er nog niet aan denken!
 
 
 
Kleur bandje Geslacht Geboortegewicht Gewicht 1 week oud Gewicht 2 weken oud
Gewicht 3 weken oud
Gewicht 4 weken oud
Rood
Reu
530 gram
1085 gram
1495 gram

2210 gram
3105 gram
Paars
Teef
180 gram
  470 gram
  905 gram

1260 gram
1705 gram
Roze
Teef
440 gram
  940 gram
1490 gram

1950 gram
2640 gram
Groen
Reu
425 gram
  890 gram
1440 gram

1880 gram
2705 gram
Blauw
Reu
505 gram
1020 gram
1510 gram

2030 gram
2835 gram
Wit
Teef
435 gram
  870 gram
1260 gram

1710 gram
2490 gram
Geel
Teef
475 gram
  975 gram
1465 gram

2030 gram
2860 gram
Oranje
Teef
445 gram
  960 gram
1435 gram

2130 gram
3015 gram
 
 
Tijd om de pups allemaal persoonlijk even voor te stellen:
  
 
 
Reutje Rood
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje Groen
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje Blauw
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Wit
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Oranje (alias Bessie Turf)
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Paars (alias Ukkie)
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Roze
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje Geel
 
Afbeelding invoegen
 
Slapen op z'n Flatcoats!
 
Afbeelding invoegen
 
Wat is er heerlijker dan op je vrije zondagochtend in je pyjama met een pup op schoot te zitten?!
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje Roze
 
Afbeelding invoegen
 
Dinner Time!
 
PUPPY TV!
 
 
    
  Puppy Play Time!
  
 
Lekker eten!
  
20 maart 2017 
En toen waren ze alweer drie weken oud! Ze ontwikkelen zich nu razendsnel. De tandjes zijn doorgekomen, de oogjes en de oortjes zijn open. Ze beginnen ook elkaar te ontdekken en beginnen soms een klein beetje te spelen met elkaar. Het worden al echte mini hondjes! Slapen doen ze nog steeds veel maar als ze honger hebben laten ze dat duidelijk horen. Lilly voedt nu het liefst staand omdat de acht kleine piranha’s zo ontzettend wild zijn met drinken. Die kleine tandjes en nageltjes doen behoorlijk zeer als ze rondom haar heen klimmen en klauteren. De pups kunnen er staand nog maar net bij en Ukkie krijgt nog een kontje om bij de tepel te komen. Maar je merkt dat Lilly het steeds minder prettig begint te vinden. Om Lilly een beetje te ontlasten zijn we dus begonnen met het bijvoeden van de pups met Farmfood puppymelk. Ze vinden het heerlijk en drinken het al keurig uit een schaaltje. Maar de melk van mama Lilly is nog altijd het lekkerst en als Lilly de schaaltjes na afloop uitlikt nemen de pups dus nog een heerlijk toetje bij mama. Tegen het einde van deze week zal ik er langzaam Carnibest puppyvlees doorheen gaan mengen. Ook zijn we begonnen met de zindelijkheidstraining. De pups plassen al regelmatig op de Puppy Trainingsmatjes! Knappe puppies!
 
Afbeelding invoegen
 
Mjammie!
 
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk slapen!
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker in het poezenmandje!
 
Afbeelding invoegen
 
Niet storen!
 
 Afbeelding invoegen
 
Deze pup heeft het nog niet helemaal begrepen en slaapt lekker op het toilet.
 
Afbeelding invoegen
 
Moe hoofdje.
 
Afbeelding invoegen
 
En terwijl zijn kindjes slapen is papa Kaos aan het werk! Foto: Amanda Petitpierre.
 
PUPPY TV! :
  
 
 Liggend voeden vindt Lilly niet zo prettig meer.
    
 
Puppymelk, iedereen z'n eigen bakje.
 
 
Daar komt mama met het toetje!
 
 16 maart 2017 
De puppies doen het super! Ik kan niet anders zeggen. Het is echt genieten! Ik slaap inmiddels ook weer in m'n eigen bedje en probeer zo de verloren slaap wat in te halen van de afgelopen drie weken. De pups komen nog wel 1 a 2 keer per nacht maar dat is goed te doen. Dan hoor ik dat Lilly ze gaat voeden en ga ik toch eventjes kijken of alles goed gaat. De eerste puppy visite is inmiddels ook al op bezoek geweest. De pups groeien goed en zijn heel tevreden. De warmtelamp is uit en ze mogen af en toe ook al in de ren rond stappen die om de werpkist heen staat. De oogjes zijn al een stuk verder open. Zien en horen doen ze nog niet veel. Wel voel ik de hoektandjes al een beetje door komen! Ze gaan ook steeds meer geluid maken, piepen, blaffen grommen, geeuwen, zo grappig. Ook met mama Lilly gaat het goed. Ze is inmiddels al weer een keertje mee geweest naar het bos terwijl haar kindjes thuis heerlijk lagen te slapen onder toeziend ook van Finn. Even weer een lekker momentje voor zichzelf. Afgelopen dinsdag zijn de pups en de andere honden allemaal ontwormd. De pups vonden de pasta ontzettend vies en schudde met hun bekkies toen ze de smaak van de pasta proefden. Ukkie zat afgelopen dinsdag over de 1 kg heen wat inhoud dat deze pittige tante haar gewicht in 2,5 week heeft vervijfvoudigd! Ongelofelijk! Uk is een kleine dikkerd geworden. De anderen hebben hun gewicht verdrievoudigd. Ook heel goed! Ze hebben gewoon een super mama!
 
 
 
De oogjes gaan steeds verder open!
 
Afbeelding invoegen
 
Lief!
 
Afbeelding invoegen
 
Verplichte poetsbeurt!
  
Afbeelding invoegen
 
Lekker bekkie!
 
Afbeelding invoegen
 
Aanvallen!
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker drinken bij mama.
 
Afbeelding invoegen
 
Aan de staartjes te zien stroomt de melk volop!
 
Afbeelding invoegen
 
Ukkie aan het uitbuiken.
 
Afbeelding invoegen
 
In dromenland.
 
 
 Puppy TV! De pups ruiken dat mama Lilly in de buurt is, dan worden ze heel ongeduldig!
 
 13 maart 2017
De pups waren zondag alweer twee weken oud! Wat gaat het snel! Ze worden steeds leuker! De oogjes zijn al wat verder open en het lopen gaat ook steeds beter. Ze kunnen nu ook heel koddig zitten en een beetje wazig om zich heen kijken. Langzaamaan gaat er natuurlijk een hele wereld voor hen open! Het zijn hele tevreden pupjes. Ze zijn heel zoet en slapen veel. Lexy is inmiddels officieel aangenomen als nanny en mag de puppies mee helpen poetsen. Maisy vindt het wel interessant maar weet nog niet echt wat ze nou precies met die kleine hummeltjes aan moet. Ook Bamse mocht vandaag even kijken. Hij is ontzettend lief en voorzichtig met de pups. Zo schattig. Twee jaar geleden lag hij in diezelfde werpkist, toen nog als puppy rood. Lilly vindt alles prima. Ze is weer helemaal de oude. De diarree is gelukkig vrij snel over gegaan.

Afgelopen weekend was de Crufts in Engeland. De grootste hondenshow van Europa. Papa Kaos deed ook mee en haalde de 1e plaats in de Graduate klas! Echt super goed! In Engeland mag je in meerdere klassen inschrijven dus hij stond ook ingeschreven in de Post Graduate klas waar hij een 3e plaats haalde. Echt zo knap! Uiteraard zijn wij super trots op papa Kaos!
 
Afbeelding invoegen
 
Zo lief!
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje wit, moe van het drinken bij mama Lilly.
 
Afbeelding invoegen
 
Meisje geel.
 
Afbeelding invoegen
 
Knuffeltijd!
 
Afbeelding invoegen
 
 Wat zijn ze toch lief!
 
Kleur bandje Geslacht Geboortegewicht Gewicht 1 week oud Gewicht 2 weken oud

Rood
Reu
530 gram
1085 gram
1495 gram

Paars
Teef
180 gram
  470 gram
  905 gram

Roze
Teef
440 gram
  940 gram
1490 gram

Groen
Reu
425 gram
  890 gram
1440 gram

Blauw
Reu
505 gram
1020 gram
1510 gram

Wit
Teef
435 gram
  870 gram
1260 gram

Geel
Teef
475 gram
  975 gram
1465 gram

Oranje
Teef
445 gram
  960 gram
1435 gram

 
  
 
Puppy TV!
 
10 maart 2017
De oogjes beginnen te kieren! Door hele kleine spleetjes kijken de pups nu de wereld in. Zien doen ze nog amper maar het is een heel schattig gezicht. De komende dagen zullen ze steeds verder open gaan. Het lopen gaat ook steeds beter. Zodra ze mama Lilly of één van ons ruiken beginnen de pups driftig rond te stappen. Hier en daar vallen ze nog weleens om maar ze staan al snel weer op om te proberen hun mama te vinden. Lilly komt nu alleen nog bij de pups als ze wil voeden of poetsen. Vanmiddag heeft ze heerlijk in de tuin in het zonnetje gelegen, het was eindelijk weer eens mooi zonnig weer na al die regen. Ze heeft momenteel wat last van diarree. Voor de zekerheid zijn we even langs de dierenarts geweest. Hopelijk is het snel weer over. Ze is verder wel vrolijk, eet goed en de pups doen het gelukkig goed. Het zijn 8 kleine dikkertjes! Ukkie zit ruim over de 700 gram en de rest dik boven de kilo. Twee mollige dames, geel en oranje hebben de heren rood en blauw ingehaald qua gewicht! De nageltjes zijn voor het eerst geknipt, altijd een priegelwerkje, die puppy voetjes zijn nog zo klein! De eerste bezoekjes met de aanstaande baasjes zijn gepland. Ik denk dat er heel wat mensen staan te popelen van ongeduld om onze acht kleine wondertjes in levende lijve te zien! :-)
 
Afbeelding invoegen
 
Acht hongerige mondjes voeden, daar word je heel moe van.
 
Afbeelding invoegen
 
Ying en Yang
 
Afbeelding invoegen
 
De oogjes gaan open!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly pakt even een momentje voor zichzelf.
 
 
 Puppy TV, de eerste stapjes!
 6 maart 2017
De puppies waren gisteren alweer één week oud! Wat gaat het snel! Alle pups hebben inmiddels hun geboortegewicht verdubbeld, inclusief Ukkie! Hartstikke goed! Ukkie woog vanochtend alweer 505 gram. Ik ben zo blij dat ze het zo goed doet! Reutje rood en blauw zitten al over de 1 kg! Ze doen het allemaal super! Ze worden steeds beweeglijker en proberen af en toe op hun pootjes te staan en waggelen dan heel onstabiel wat rond driftig op zoek naar mama Lilly. Zo schattig! De vakantie voor de kinderen is helaas weer voorbij. Vanochtend moesten ze weer naar school. Lilly wilde vanochtend mee Finn naar school brengen en vond in de auto nog een puppy dummy die ze met uitlaten heel stoer met zich mee droeg. De pups hebben nu weer gewoon een gekleurd touwtje om in plaats van de klittenbandbandjes. De afdrukken in de nek van het bredere bandje vond ik niet zo mooi dus ben toch maar weer terug gegaan naar ouderwetse touwtjes. Ukkie is nu groot genoeg en heeft nu ook haar eigen kleur bandje om (paars/lila)!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly met haar gevonden puppy dummy!
 
Afbeelding invoegen
 
Uit school moeten er heel wat knuffels ingehaald worden!
 
Afbeelding invoegen
 
Zou het lekker slapen zo?
 
Afbeelding invoegen
 
Je pups voeden, zo kan het ook! De mannen aan de melkbar, reutje groen, reutje rood en reutje blauw!
 
Afbeelding invoegen
 
Ukkie! Girlpower!
 
Afbeelding invoegen
 
 Ohhh, dat hoofdje!
 
Afbeelding invoegen
 
Hier kun je uren naar kijken!
 
 
 
Kleur bandje Geslacht Geboortegewicht Gewicht na 1 week
Rood
Reu
530 gram
1085 gram
Paars
Teef
180 gram
  470 gram
Roze
Teef
440 gram
  940 gram
Groen
Reu
425 gram
  890 gram
Blauw
Reu
505 gram
1020 gram
Wit
Teef
435 gram
  870 gram
Geel
Teef
475 gram
  975 gram
Oranje
Teef
445 gram
  960 gram
 
 
 
En nog een aflevering van Puppy TV:
 
4 maart 2017 
Ukkie wordt Uk! Ze woog vanochtend 385 gram wat inhoud dat ze op dag 6 haar geboortegewicht al heeft verdubbeld. Een heel goed teken! De anderen liggen qua gewicht tussen de 750 gram en 880 gram. Volgens mij geeft Lilly slagroom in plaats van melk! Als de buikjes gevuld zijn liggen de pups weer heerlijk tevreden te slapen. Lilly gaat al wat meer afstand nemen. Ze ligt niet meer constant in de werpkist maar ook geregeld ervoor of wat verder weg in de kamer. Maar ze hoeft maar een piepje te horen of ze staat al paraat. Echt een op en top moedertje! De pups worden steeds sterker en vocaler. Als mama in de buurt en ze hebben honger dan laten ze dat duidelijk merken en tijgeren ze volop rond in de werpkist. Lilly gaat eerst op haar gemakje alle puppies grondig poetsen en pas daarna gaat ze liggen en mogen de pups drinken. Ukkie krijgt uiteraard nog altijd een VIP plaats!
 
Ik heb bericht gehad van de Raad van Beheer dat mijn aangevraagde stamboomnamen zijn goedgekeurd! Eerder kreeg ik al bericht dat twee namen niet mochten omdat die helaas al in gebruik waren als bestaande kennelnamen dus ik moest twee nieuwe namen opgeven. Dat is gelukt en dit zijn ze geworden:
 
• WINCHMORE COUNTRY MAN, Reu
• WINCHMORE CALL THE SHOTS, Reu
• WINCHMORE CLEVER TRICK, Reu
• WINCHMORE CURIOSITY IS CALLING, Teef
• WINCHMORE CAUGHT MY EYE, Teef
• WINCHMORE CHUFFED TO BITS, Teef
• WINCHMORE CREATED AT CHRISTMAS, Teef
• WINCHMORE COME AND GET IT, Teef
 
Welke pup welke stamboomnaam krijgt wordt pas beslist als de chipper komt. Dan wordt elke naam via de chip gekoppeld aan een pup. De roepnamen van de pups mogen de toekomstige baasjes uiteraard helemaal zelf verzinnen.
 
Afbeelding invoegen
 
Ukkie in de handen van Finn. Moe van het drinken bij mama.
 
Afbeelding invoegen  
  
                      Heerlijk knuffelen!                             Ukkie heeft eindelijk haar eigen bandje!    
 
 
Een schattige aflevering van Puppy TV (geluid aan): 
   
 
 
2 maart 2017
De kleine uk woog zojuist 290 gram! Ik denk dat ze vanavond over de 300 gram heen zal zijn! Ik ben er zo blij mee! Ze doet het zo goed! Uiteraard moet ik nog altijd wel opletten dat ze niet opzij geduwd wordt tijdens het drinken want haar dikke broers en zussen zijn nog altijd veel sterker en duwen haar zo van de tepel af. Dag en nacht zorg ik dat zij tijdens elke voeding het beste plekje heeft en behoudt en dat gaat nu zijn vruchten afwerpen. Het kost me heel wat slaap maar dat heb ik er graag voor over. Die wallen trekken hopelijk wel weer bij ;-)
 
Hierbij een overzichtje van de kleurtjes en de geboortegewichtjes. Het was wel even schrikken toen ukkie als tweede kwam met haar 180 gram na haar ontzettend dikke broer van maar liefst 530 gram! Wat een verschil! De overige pups zijn allemaal hele flinke pups wat het verschil nog groter maakt. Ukkie heeft overigens nog geen bandje om omdat ze nog zo klein is en we haar sowieso wel herkennen tussen die dikkertjes. 
 
 
Tijdstip
Geslacht
Gewicht
Bandje
22 55 uur
Reu
530 gram
Rood
23.15 uur
Teef
180 gram
Paars
23.25 uur
Teef
465 gram
Roze
23.51 uur
Reu
425 gram
Groen
00.47 uur
Reu
505 gram
Blauw
00.54 uur
Teef
435 gram
Bruin (Wit)
01.25 uur
Teef
475 gram
Geel
02.01 uur Teef 445 gram  Oranje (Grijs)
 
  
 
 
Ukkie, Ieniemienie, puppy paars, voor ons nu al heel speciaal!
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje roze
 
Afbeelding invoegen
 
Reutje groen aan het uitbuiken!
 
Afbeelding invoegen     
 
Teefje oranje tuttelt nog wat na.                    Prachtige voetjes van reutje blauw.
 
 
Voor de liefhebbers nog wat Puppy TV:
 
 
 Lilly krijgt eten en de werpkist is verschoond, daarom zitten de pups even in een lekker warm mandje!
 
 
 
 
 28 februari 2017
Blij om te melden dat het nog steeds heel goed gaat met alle 8 pups! Ook Ieniemienie maakt grote sprongen nu! Ze is maar liefst 45 gram aangekomen sinds gisteren! Vergeleken met haar dikke broers en zusjes is ze nog steeds een ukkie maar ze laat de kaas niet van haar brood eten. Een heel goed teken! Ook met Lilly gaat het goed. Ze heeft nog een klein beetje last van naweeën en graaft nog af en toe in de tuin. Eten doet ze prima. Al die extra maaltijden gaan er goed in! Vandaag maar liefst drie afleveringen van Puppy TV! Ik krijg er geen genoeg van! :-)  PS: het gepiep op de achtergrond is geen pup maar Mario, onze dwergpapegaai.
 

 Trotse mama!

Wie het ukkie is hoef ik niet te melden ;-) 

  

 Ssssttt.... wij groeien!

27 februari 2017 
Het gaat heel goed met Lilly en haar babies! Ze zijn stil en tevreden. Ook de kleine uk doet het goed. Het is een dapper meisje! Alle navelstrengetjes drogen mooi in en sommige zijn er al af gevallen. De puppies slapen en drinken de hele dag door. Meer gebeurt er eigenlijk niet en toch ben ik er de hele dag mee in de weer als Lilly haar persoonlijke kraamhulp. Rust is nu heel belangrijk, daar groeien de kleintjes van. Lilly waakt als een leeuw over haar pupjes. Ze gaat heel even naar buiten om haar behoefte te doen maar wil daarna meteen weer naar haar kindjes terug waarna ze grondig geïnspecteerd worden. Finn, mijn zoontje zegt dat het lijkt of Lilly ze telt of ze er allemaal nog wel zijn. De stamboomnamen zijn aangevraagd bij de Raad van Beheer. Ik hoop dat ze allemaal goedgekeurd worden.

 
Afbeelding invoegen
 
Slapen en drinken, daar groeien ze van.
 
Afbeelding invoegen
 
De oortjes zijn nog helemaal dicht.
 
Afbeelding invoegen
 
De navelstrengetjes drogen in. Mooi om te zien dat ze uit verschillende draadjes bestaan.
 
Afbeelding invoegen
 
Puppy rood in diepe slaap.
 
26 februari 2017
Hoera! De Winchmore C-puppies zijn geboren in de nacht van zaterdag 25 februari op zondag 26 februari! Zaterdag was een zware dag voor Lilly met veel hijgen, graven en voorweeën en uiteindelijk kreeg ze laat op de avond de eerste persweeën. Er zijn in totaal acht prachtige puppies geboren. Drie reutjes en vijf teefjes. Lilly heeft weer een geweldige prestatie geleverd om haar pups in drie uur tijd in alle rust ter wereld te brengen! En ze is weer een op en top moedertje! Het zijn flinke pups op één ieniemienie teefje na. Maar dit kleine teefje is een pittige tante, ze vindt zelf al de tepel en heeft een behoorlijke zuigreflex voor zo'n kleine uk. Af en toe duwen we een dikke broer of zus opzij en geven we haar het beste plekje aan de melkbar. Alle pupjes zijn al gereserveerd.
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly afgelopen zaterdagmiddag. Hijgen en graven, het liefst in de tuin!
 
Afbeelding invoegen
 
Daar zijn ze dan. Een trotse mama Lilly met haar 8 prachtige babies!
 
Afbeelding invoegen
 
Net geboren, blind en doof en toch blindelings de weg naar de tepel vinden!
 
Afbeelding invoegen
 
Aan de melkbar.
 
Afbeelding invoegen
 
Welkom reutje blauw!
 
Afbeelding invoegen
 
Acht kleine wondertjes!
 
  
 
Aflevering 1 van Puppy TV!
 
25 februari 2017
Dag 60. Een onrustige nacht gehad. Lilly ademt zwaar en is af en toe wat onrustig. Ze voelt het vast rommelen in haar buik. Vannacht ook even extra naar buiten geweest om haar behoefte te doen en even verder te werken aan haar eigen gegraven werpkist. Een grote kuil achter een struik in de tuin. Ook haar mand ziet ze als een geschikte plaats voor haar pups dus ook daar wordt gegraven. Ik laat haar onder toezicht in de tuin af en toe maar even lekker haar gang gaan. Ze moet toch ergens heen met haar oerdrang om een nest te maken. Mooi om te zien! Haar temperatuur daalt langzaam dus de bevalling zal niet heel lang meer op zich laten wachten. Eten doet ze nog als de beste. Vanochtend kon ik niet voorbij onze kippen lopen voordat mevrouw een vers eitje had gekregen!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly op dag 60, genietend van het ochtendzonnetje!
 
Afbeelding invoegen
 
Achter deze struik heeft Lilly een kuil gegraven. Als het aan haar ligt worden de pups hier geboren!
 
 23 februari 2017 - 22.00 uur
Dag 58 is bijna voorbij. Vanaf morgen zijn de pupjes levensvatbaar. Maar er zijn nog geen tekenen van een aanstaande bevalling. Dinsdag 28 februari is de uitgerekende datum maar ze kunnen ook wat eerder komen of juist iets later maar dat laatste verwacht ik niet. Lilly haar temperatuur meet ik vier keer per dag en is nog mooi constant. 's Nachts slaap ik bij haar en ze is nog heel rustig. Graven doet ze ook nog bijna niet en haar eten gaat er ook prima in. Hoe meer, hoe beter lijkt ze te denken. Vanmiddag met die harde wind hobbelde ze nog vrolijk achter een opvliegend blaadje aan met haar bolle buik! Maisy is inmiddels ook loops geworden dus Bamse is uit logeren. Twee loopse dames in huis werd hem iets teveel. Lexy was namelijk vorige week al loops geworden. Het is wel bijzonder om te zien hoe de andere honden Lilly keurig met rust laten. Zouden ze weten dat ze hoogzwanger is? Voor nu is het afwachten tot de bevalling zich aandient. Wordt vervolgd....
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly, dag 58
 
20 februari 2017
De laatste loodjes voor Lilly. Het lopen gaat niet zo vlotjes meer en ze ademt wat zwaarder dan normaal. De rondjes maken we wat korter want halverwege wil mevrouw het liefst alweer rechtsomkeer naar huis. Het valt ook niet mee om zo'n dikke buik vol puppies constant mee te sjouwen. Ik heb haar vanochtend even gewogen bij de dierenarts en ze is 7 kg zwaarder dan normaal. Hoeveel puppies zouden dat zijn? De woonkamer is verbouwd, de kraamkamer ingericht, alles is klaar voor de aanstaande bevalling. Als ze rustig ligt kun je puppies voelen bewegen in haar buik, zo mooi. We zijn zo benieuwd! Nog heel eventjes geduld...
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly, dag 55.
 
14 februari 2017
Lilly haar buikje groeit en groeit! Het gaat erg hard nu! Met wandelen sjokt ze achter ons aan en honger heeft ze voor 10! Ze krijgt nu al vaker te eten maar voor haar is het eigenlijk nooit genoeg. Met een kleine 2 weken te gaan gaat het toch echt al opschieten! De puppyren staat inmiddels al in de kamer en morgen gaan we de werpkist in elkaar zetten. Heel binnenkort zullen we de puppies kunnen voelen bewegen. Ik ben zo benieuwd hoeveel het er zullen zijn!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly op dag 49, 7 weken drachtig!
 
Afbeelding invoegen
 
Zwanger zijn heeft zo zijn voordelen. Lilly mag op de achterbank in plaats van achter in de bench.
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly naast haar dagelijkse schaaltje Biogarde yoghurt, helaas is het schaaltje alweer leeg. Haar opbollende buikje is goed te zien!

 05 februari 2017
Het gaat heel goed met Lilly! Haar buikje begint te groeien! De pups zijn nu circa 3 cm groot en alle organen zijn in principe aangelegd. Nu is het groeien, groeien en nog eens groeien totdat de kleintjes groot genoeg zijn om geboren te worden! Verbazingwekkend hoe snel dit gaat! Deze laatste drie weken zal Lilly het meeste in omvang toenemen. Vanaf nu is ze dan ook officieel met zwangerschapsverlof. Langzaamaan zullen we de hoeveelheid eten wat gaan verhogen en wat meer verdelen over de dag, iets wat Lilly helemaal niet erg vindt!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilly, prachtig zwanger!
 
Afbeelding invoegen
 
Nog ruim 3 weken te gaan!
 
 
 
23 januari 2017
Vandaag stond om 10.00 uur de echo gepland. Een heel spannend moment! En ja, onze vermoedens werden bevestigd.... Lilly is in blijde verwachting!!!!
  
 
                                                                              
 
Als je goed kijkt zie je een piepklein hartje kloppen!
 
Afbeelding invoegen
 
Eén pupje van 1,9 cm groot. Ongelofelijk dat dit met circa 5 weken een volledig hondje zal zijn!
 
 Afbeelding invoegen
10 januari 2017
Het gaat heel goed met Lilly. Ze is lekker lui, een goed teken want dat was ze bij haar vorige twee nesten ook! Verder ligt ze nu graag languit op de bank terwijl ze normaal gesproken meestal opgerold ligt. Zou er al iets in de weg gaan zitten misschien? Over een kleine twee weken zullen we een echo laten maken zodat we zeker weten of ze weer mama gaat worden. Spannend, spannend! Nog heel eventjes geduld!
 


Het liefdeskoppel!

01 januari 2017
We zijn weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie in Oostenrijk plus een aantal romantische dagen in Italië! Progesteron prikken rond de feestdagen bleek onmogelijk in Oostenrijk dus ik heb het maar een beetje moeten schatten aan de hand van haar gedrag wanneer Lilly dekrijp zou zijn. Met het oog op haar vorige nesten ben ik uitgegaan van dag 16. Op dinsdagochtend hadden Lilly en haar lover dus hun eerste date! Lilly zag hem meteen helemaal zitten en de liefde was geheel wederzijds. Binnen no time was de eerste dekking een feit! Toch wel een hele opluchting dat we qua timing in ieder geval goed zaten. Niet voor niets al die kilometers gereden! Ook de volgende dag hebben de twee geliefden elkaar weer ontmoet en kwam het heel vlot weer tot een prima dekking. 

De naam van haar Italiaanse minnaar is "Dakotaspirit Into The Wild", kortweg Kaos. Kaos hebben we voor het eerst ontmoet in februari 2016 toen ik samen met Annemarie in Italië was voor de dekking van Lexy met Uli. Beide reuen zijn van dezelfde eigenaar. Kaos viel meteen al op door zijn prachtige en elegante Flatcoat hoofd. Daarnaast heeft hij een mooie bouw, een prima formaat en een heerlijk stabiel en rustig karakter. Kaos was er eentje om te onthouden. Later hebben wij hem weer ontmoet op de Crufts in Engeland en de Eurodogshow in Brussel. Via vaders kant heeft hij interessante Schotse bloedlijnen in zijn stamboom. Hij is nog vrij jong, 2 jaar, maar heeft al een aantal hele mooie showresultaten behaald waaronder de 1e plaats in de jeugdklas op Crufts afgelopen jaar! Ook qua gezondheid is alles prima in orde. Over een kleine vier weken zullen we een echo maken om te zien of er liefdesbabies op komst zijn! Dank aan zijn eigenaresse Vittoria Ardino voor alle gastvrijheid!Kaos "Dakotaspirit Into The Wild" op de Eurodogshow in Brussel. Foto copyright: Maria Antich.

Kaos!

22 december 2016
Vandaag dag 11 van de loopsheid en mevrouw neemt haar tijd, ze stond vanochtend op 1,07. Vannacht vertrekken we voor een weekje skiën naar Oostenrijk en Lilly mag gezellig mee. Op het huis en de rest van de beestenboel wordt gepast. En wij zijn dan al een heel eind in de richting van haar aanstaande verloofde waar we tussen het skiën door een date hebben gepland! Het is een hele organisatie dus ik hoop maar dat alles mag gaan lukken! Progesteron prikken rond kerst en in het buitenland is zo makkelijk nog niet! Spannend! 

19 december 2016
Vandaag dag 8 van de loopsheid en voor het eerst progesteron geprikt en meteen een gehele APK beurt gehad. Lilly is nog steeds helemaal gezond en ook inwendig zag alles er nog prima uit. Na twee uur kregen we de uitslag. We kunnen nog even wachten met spullen pakken want ze stond nog maar op 0,34. Donderdag gaan we opnieuw prikken!

12 december 2016
Lilly is vandaag loops geworden. Ze zal deze loopsheid gedekt gaan worden. Als alles goed gaat verwachten we dan begin maart 2017 puppies!

 

Lilly haar aanstaande toen hij zelf nog een puppy was!