Nieuws 2016

22 december 2016
Vandaag geholpen als keurmeester bij de Kerst Workingtest bij ZwartGoud, de hondenschool van Herman Riemslag. Samen met Christel Verduijn hebben we heel veel leuke combinaties mogen beoordelen. Leuk om nu eens aan de andere kant te staan. Het was een hele gezellige, ongedwongen en leerzame dag! Een collega van me was zo lief om even met Lilly langs de dierenarts te gaan om progesteron te prikken omdat ik de hele dag in het veld stond. Zie Dagboek C-nest.

19 december 2016
Het showjaar 2016 geweldig afgesloten op de kerstshow in Gorinchem! De laatste show van het jaar op een prachtige nieuwe lokatie! Er deden maar liefst 49 flatcoats mee met als keurmeester dhr. C.F. Rutten (NL):

Bamse "Winchmore Bet Your Bottom Dollar" tussenklas reuen: 1e plaats Uitmuntend en reserve Beste Reu, RCAC en RCACIB
Lexy "Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy" openklas teven: 3e plaats Uitmuntend
Flcka "Winchmore By Leaps and Bounds" tussenklas teven: 1e plaats Uitmuntend, eigenaar Annemarie Sepers en Leonie Galdermans

15 december 2016
Lilly is afgelopen maandag loops geworden en we hebben de knoop doorgehakt: we gaan nog een nestje fokken met Lilly! 
We zullen wederom met kerst op liefdespad gaan net zoals twee jaar geleden! Mevrouw weet het weer goed te plannen! ;-)
Binnenkort meer nieuws hierover en ook over haar aanstaande echtgenoot!

Verder weer prachtig shownieuws:
Holland Cup Amsterdam:
Bamse jongehondenklas reuen: 1e plaats Uitmuntend, Beste Reu CAC/CACIB, BOS!
Lexy, openklas teven: 4e plaats Uitmuntend
Maisy, puppyklas teven: 1e plaats Veelbelovend en Beste Pup

Winner Amsterdam:
Bamse jongehondenklas reuen: 1e plaats Uitmuntend, RCACIB
Maisy, puppyklas teven: 1e plaats Veelbelovend en Beste Pup

Zuslief Flicka van Annemarie Sepers en Leonie Galdermans deed ook mee en haalde beide dagen een mooie 2e plaats Uitmuntend in de jongehondenklas.Flicka vol aandacht! Met dank aan DC Fotografie voor de foto!

29 oktober 2016
Vandaag hebben een aantal Winchmoortjes weer hele mooie resultaten gehaald op de diplomadag van de Golden Retriever Club in Haaksbergen! De zusjes Flicka en Nissa van het Winchmore B-nest hebben allebei hun eerste C-diploma gehaald! Halfzusje Zoey uit het Winchmore A-nest haalde een prachtig B-diploma met maar liefst 75 punten en haalde daarmee zelfs een tweede plaats! Super knap van alledrie! Alle baasjes van harte gefeliciteerd! Super goed gedaan!Drie gediplomeerde dames! Zoey met een prachtig B diploma, Nissa en Flicka met een heel mooi C-diploma!


9 oktober 2016
Weer heel mooi nieuws op showgebied! Bamse is op de Internationale Hondenshow in Charleroi (België) 1 Uitmuntend met CAC/CACIB en BOB geworden! Zijn eerste Belgische en internationale punt! De keurmeester was dhr. A. la Barbera uit Italië. Met dank aan Nel Blaakman voor de foto's!
M'n lieve knuffelbeer! <3Bamsy Boy!

26 september 2016
Weer apetrots op Bamsy boy! Mijn kleine jongen heeft afgelopen zaterdag zijn KNJV-B diploma gehaald met 71 punten! We moesten er helemaal voor naar Lauwersoog, helemaal bovenin Nederland. Bijna drie uur rijden maar het was het allemaal waard! Binnenkort een uitgebreider verslag.


13 september 2016
Bamse heeft afgelopen zondag zijn SJP-C (voorheen KNJV-C) diploma gehaald met 41 punten! We hadden bijna ook een B diploma maar hadden voor 1 onderdeel een onvoldoende. De markeer ging goed. Hij zat er bovenop. Een acht. Ook de verloren zoek ging prima, staand aangepakt een 9. Maar helaas de "blind over water" was nog net iets te moeilijk. Maar ik was heel tevreden. Hij is tenslotte nog maar 18 maanden. We trainen gewoon rustig verder. Die B komt er vast wel! 


31 augustus 2016
Vorige week met Maisy naar de Euro Dogshow in Brussel geweest. Er waren 94 Flatcoats uit 17 verschillende landen. Annemarie Sepers ging gezellig mee als supporter. Het was bloedheet maar gelukkig was er airconditioning in het gebouw. Maisy haar eerste show. Toch wel weer bijzonder en ook leuk om te zien hoe onze kleine dame op al die drukte zou reageren. Ze vond het heel gezellig. Ze was nergens bang voor en liep er rond alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Met haar innemende koppie wist ze vele harten voor zich te winnen! Ook haar papa was er en zijn baasje Vittoria en Elena. Super leuk om hen weer terug te zien! Vittoria en Elena waren meteen helemaal verliefd op Maisy en hadden haar het liefst mee naar Italië willen nemen! Uiteraard nog een foto gemaakt van vader en dochter. Ze heeft toch ook veel van haar vader weg!

Maisy stond alleen in de baby klasse. Ze stond best netjes en tandjes kijken en betasten door de keurmeester ging gelukkig ook goed. Het is namelijk een erg beweeglijke dame die maar moeilijk stil kan staan. Ook dat heeft ze van haar vader geërfd! Ook het lopen ging netjes en ze werd beloond met een 1 Veelbelovend. Een verslagje kregen we helaas niet. Maar toch een mooie start van haar showcarrière!

Komend weekend heb ik met Bamse een dubbelshow in Rotterdam en het weekend erna mogen we meedoen met de KNJV proef in Oldenzaal! De weekenden zijn weer volgeboekt!


Maisy's eerste show! Bijna 5 maanden oud.Maisy samen met haar lieve papa Uli op de foto!


22 augustus 2016
Voor Lilly ben ik er nog steeds niet uit of ik nog een nestje ga fokken en welke reu ik dan zal gaan gebruiken. Komend weekend is de Euro Dogshow in Brussel. Wie weet wat we daar tegenkomen. Maisy doet mee in de babyklas en haar papa uit Italië komt als het goed is ook! Ontzettend leuk om Uli en zijn baasje Vittoria weer terug te zien. De training met Bamse gaat heel goed. Zelfs zo goed dat hij een groepje hoger mocht gaan trainen. Jammer genoeg gaat de certificaatdag eind augustus van de FRC niet door. We hebben nog wel een KNJV proef ingeschreven eind september. Hopelijk mogen we meedoen! Ook Maisy doet het heel goed in de puppygroep. Het is een heel ondernemend en leergierig meisje! Ze zwemt als de beste! Ze is nu volop aan het wisselen en groeit als kool! Lexy begint langzaam weer mooi in vacht te komen na haar nestje van afgelopen voorjaar. Ze is dol op haar dochter Maisy, maar ook op "pleegzoon" Bamse. Beiden worden regelmatig door Lexy afgepoetst!Bamse tijdens de training. Foto: Margriet Kersbergen.

11 augustus 2016
De fokdag van het Winchmore B-nest is op zondag 20 november 2016!

25 juli 2016
Gisteren ben ik met Bamse en Lilly naar de clubshow van de Retriever Club Luxemburg geweest. Een mooie dag op een prachtig terrein in Mertert. Heerlijk tussen de bomen. De keurmeester was mw. Yvonne Jaussi uit Zwitserland. Lilly haalde in de kampioensklas teven een 2e plaats Uitmuntend. Bamse haalde in de jeugdklas de 1e plaats met een Uitmuntend wat inhoud dat hij nu ook Luxemburgs Jeugdkampioen is! Super blij met deze 3e jeugdtitel! Vriendinnetje Farah van Nel Blaakman won deze titel bij de teefjes. Bamse en Farah gaan van jongs af aan al gelijk op! Gefeliciteerd Nel! Voorlopig is het showen nu even klaar met Bamse. Hij moet nu nog even uitzwaren om straks in de openklas weer verder te gaan. Ondertussen zijn we met Maisy al aan het oefenen maar de kleine dame staat geen moment stil! Het is zo'n vrolijk en enthousiast meisje! 

Vorige week heb ik met Bamse een ontzettend leuke workshop gehad bij Anke Bogaerts. Veel geleerd en veel tips gekregen. Het was fijn om te horen dat Anke onder de indruk was van Bamse. Ze vond hem al zo stabiel voor zijn leeftijd. Het is ook zo'n lieverd! Met de tips die we kregen gaan we aan de slag. De training gaat vrijdag weer beginnen en ook Maisy gaat binnenkort naar cursus. Eens zien hoe de kleine dame het gaat doen. De foto's hieronder zijn van Luxemburg en zijn gemaakt door Nel Blaakman. Bedankt Nel!


Bamse aan de beurt bij de keurmeester.Gangwerk laten zien.Wow! De 1e plaats!


De beste jeugdteef en beste jeugdreu tegen elkaar. Farah werd beste jeugdhond.Lilly 2e plaats Uitmuntend in de kampioensklas.


16 juni 2016
Het is inmiddels officieel bevestigd: de eerste twee Winchmore jeugdkampioenen! Zowel Bamse als Flicka kregen per post een officieel document van de Raad van Beheer dat ze Nederlands Jeugdkampioen zijn geworden en ik als kleinschalig en beginnend fokker ben daar natuurlijk heel erg trots op! 

     

De officiële diploma's van broer en zus!

Verder is Lilly afgelopen maandag loops geworden. Ruim zes weken eerder dan verwacht. Waarschijnlijk dat we haar de volgende loopsheid laten dekken. Dat zal rond december 2016 zijn. Mits we een geschikte partner voor haar kunnen vinden want de zoektocht duurt maar voort! Dit zal Lilly haar derde en tevens laatste nest worden. 

Met Maisy gaat alles prima. Ze is heel lief en ontzettend makkelijk. Ze is dol op Bamse en Bamse is dol op haar. Het is heel bijzonder om te zien hoe voorzichtig Bamse met haar speelt want eigenlijk is hij met zijn 16 maanden ook nog gewoon een grote pup. Hij is heel blij met zijn kleine vriendinnetje! Ook met Lexy gaat het goed. Ze begint weer in shape te komen na haar nestje. Ook zij is dol op haar dochter. Het is zo leuk om moeder en dochter te hebben! Lexy is vandaag jarig! Ze is alweer vijf jaar geworden. Time flies!


Lexy en Maisy!
29 mei 2016
Weer apetrots op mijn kleine Bamsje! Hij heeft vandaag zijn eerste C-diploma gehaald met 47 van de 50 punten! Wat een heerlijk ventje is het toch! De diplomadag werd georganiseerd door de Golden Retriever Club en werd gehouden in Heerle op slechts een kwartiertje hier vandaan. We zouden wel zien hoe het zou gaan. Het was tenslotte de eerste keer voor hem. Maar hij deed het super netjes. Zo relaxed en zo braaf! Prachtige punten gehaald en uiteindelijk een mooie 4e plaats! Hij is nog maar net 15 maanden oud. Ik ben echt super trots op hem! 

        

Maar er is nog meer leuk nieuws! Onze kleine Bamse is de kleinste niet meer! Gisteren heb ik Lexy opgehaald bij Leonie, maar Lexy kwam niet alleen. Ook haar schattige dochter Maisy is bij ons komen wonen! We zijn ontzettend blij met haar! Maisy is teefje geel en vanaf het begin af aan vond ik haar al ontzettend leuk! Kleindochter van onze Darcy waarvan we vorig jaar rond deze tijd helaas afscheid hebben moeten nemen. Ik kon haar simpelweg gewoon niet weerstaan! ;-) Het is een heel vrolijk en pittig dametje en ze apporteert al van alles! Ze boft maar dat ze met haar mama mee mocht en ook Bamse is ontzettend lief voor dit kleine meisje! Wij wensen de andere puppymensen ook heel veel geluk en plezier met hun pupje!

      

             Maisy, onze kleine pretletter, de ondeugd straalt er vanaf! Ook Finn, onze zoon is al helemaal verliefd op haar!                                                                    

Maisy met 6 weken op tafel bij Leonie. Swallowsflight Fiamma Galaxy!
24 mei 2016
Weer prachtig nieuws op showgebied! Bamse en zijn zusje Flicka van Annemarie en Leonie hebben zondag op de Jachthondenshow in Arnhem allebei hun laatste jeugdpuntje gehaald en daarmee de titel "Nederlands Jeugdkampioen 2016"! Helemaal super en zo gaaf dat ze het allebei tegelijkertijd gehaald hebben! Bamse werd ook nog eens reserve Beste Reu! Mijn kleine manneke! Annemarie en Leonie, nogmaals van harte gefeliciteerd! Super goed gedaan van Fliekje! De keurmeester was mw. A.C. Johansson uit Zweden. Twee kersverse Winchmore Jeugdkampioenen!Zoef... en weg was Bamse! :-)

21 mei 2016
Zondag weer op kraamvisite geweest bij Lexy en haar puppies. Wat zijn ze alle vier ongelofelijk leuk en wat zijn ze weer gegroeid. Het zijn al echte hondjes. Nog even en de kleintjes vliegen uit en dan komt Lexy weer naar huis. Ze is nog altijd een op en top moedertje en voedt haar pups nog steeds. Dit moet nu echt afgebouwd worden maar Lexy zit nog graag tussen haar kroost. Ze is ook zo'n lieve moeder! 

  

  

 12 mei 2016
Even een snelle update! Afgelopen zondag was de kampioensclubmatch van de FRC in Almere. We gingen er naartoe zonder verwachtingen. Zo'n grote show met zoveel mooie Flatcoats, dat wordt gewoon een gezellige en vooral drukke dag omdat ik altijd naast mijn eigen Flatcoats, heel veel hondjes van anderen mag showen. Zelf had ik Bamse en Lilly ingeschreven. Bamse haalde in een grote jeugdklas met 19 flatcoats een 4e plaats Uitmuntend onder keurmeester Mandy Romeo-Dieste! Heel netjes! Lilly was pas aan het einde van de dag aan de beurt en deed mee in de kampioensklas teven. Zij werd 1e in de kampioensklas bij keurmeester Yvonne Yaussi! Geweldig! Nu moest zij meedoen in de eindronde voor de verkiezing van Beste Teef van de show. Zo spannend! Ik had het niet verwacht maar Lilly werd gewoon Beste Teef! Joepie! Echt super! Meteen daarna moest ik met Bamse en Lilly opdraven in de koppelklas. Samen werden ze ook Beste Koppel van de show! In de eindkeuring moesten de Beste Reu en de Beste Teef tegen elkaar. Beste reu was Ticket (Swallowsflight Ticket-Zorra) van Leonie Galdermans en Alinda Smit. Ticket heb ik in zijn jongere jaren ook veel geshowd. Ticket werd uiteindelijk Clubkampioen 2016! Super goed gedaan Tickkie! Uiteraard ben ik reuze trots op Lilly en Bamse en ook op alle andere Winchmoortjes die hele mooie resultaten hebben bereikt op de clubmatch.
 
Winchmore All The Best (Mistral) Openklas reuen, eigenaar Jan en Nelleke: Uitmuntend
Winchmore All Dressed Up (Zoëy): Openklas teven, eigenaar Mieke en Bob: Zeer Goed
Winchmore By Leaps and Bounds (Flicka), jeugdklas teven, eigenaar Annemarie en Leonie: Uitmuntend en bij de eerste selectie
Winchmore Being Full of Beans (Nissa), jeugdklas teven, eigenaar Mieke en Bob: Uitmuntend en bij de eerste selectie
 
Het was een hele warme en gezellige dag! 
 
Rapportje Bamse: Beautifully moulded head with good ear placement. Super front angulation with pronounced fore chest. Deep rib of good length and short loin. His rear angulation is balanced with his front. Tail set a little low but it was carried correctly on the move. Movement shows reach and drive. 4e plaats Uitmuntend. Keurmeester : Mrs. Mandy Romeo-Dieste (UK) 
 
Rapportje Lilly: 6 Jahre sehr harmonische typ Hundin von correcte grosse. Vorzugliche femininer Kopf mit etwas helle Augen. Vorzuglich gewinkelte Vorhand. Vorzugliche Halslänge. Tiefe Brust. Kurze kraftige Lendenen. Festen oberen Linien. Correct angesetzte und getragene Rute. Bewegt sich flussend. 1e plaats Uitmuntend, Beste Teef, BOS. Keurmeester Mrs. Yvonne Yaussi (Zwitserland)
 
 
Meer foto's volgen later. 

  
   
Moeder en zoon!
 
Dit weekend ga ik weer op bezoek bij Lexy en haar pupjes! Alles gaat heel goed. Het zijn vier mollige en tevreden pups! Morgen zijn ze alweer 6 weken oud. De tijd vliegt! 
 
  
22 april 2016
Eindelijk weer even tijd voor een update! Twee dagen voordat Lexy is bevallen is mijn schoonvader helaas overleden. Verdriet en vreugde liggen soms dicht bij elkaar. Gelukkig was Lexy op dat moment al bij Leonie en is zij op 1 april bevallen van 5 puppies. Eén reutje heeft het zwaar gehad tijdens de bevalling en heeft waarschijnlijk teveel vruchtwater binnen gekregen. Hij heeft het helaas niet gered. De overige vier pupjes, twee reutjes en twee teefjes doen het prima! Afgelopen weekend had ik eindelijk tijd om op kraamvistite te gaan. Wat zijn ze prachtig! Het zijn al echte dikkertjes. Er is melk in overvloed dus de puppies liggen de hele dag aan de melkbar! Lexy is een prima moedertje en is apetrots op haar kroost! Alle puppies hebben al een toekomstig baasje.De meisjes, teefje groen en teefje geel.Reutje grijs, de dikste van het stel!Reutje grijs, teefje groen, teefje geel en reutje rood.Filmpje!

20 maart 2016
Het gaat heel goed met Lexy! Haar buikje groeit en groeit! Ze voelt zich prima en heeft ontzettend veel honger. Ze krijg nu drie keer per dag eten en  's avonds een schaaltje Biogarde yoghurt en hier een daar nog genoeg tussendoortjes maar dat is volgens haar nog steeds niet genoeg! Ik voelde de pups vanavond voor het eerst bewegen! Zo bijzonder! Nog twee weekjes te gaan! 

Vorige week ben ik samen met Annemarie Sepers en Lilly en Flicka naar de Crufts geweest. Moeder en dochter hadden de eer om mee te mogen doen aan deze grootste en mooiste show van Europa. Het was ontzettend leuk om mee te maken en zowel Lilly als Flicka stonden er mooi bij. Dat we niet wonnen mocht de pret niet drukken. Ook de aanstaande papa Ulli, de vader van het nest van Lexy was aanwezig. Uiteraard hebben we nog flink met hem geknuffeld. Ik ben zo benieuwd naar de aanstaande babies! Zoals eerder vermeld wordt het nestje van Lexy geboren bij Leonie Galdermans van kennel Swallowsflight, zij beheert ook de wachtlijst voor dit nestje.Flicka en Lilly op het beroemde groene tapijt van Crufts!Flicka en Annemarie.Lilly
 
 
 
 Dakotaspirit Kipparee (Ulli) de aanstaande papa van het nestje van Lexy!

Gisteren met Bamse mee gedaan aan de show in Hazerswoude. Dit keer haalde hij een mooie 2e plaats met een Uitmuntend. Hij showde heel netjes. Bleef keurig op zijn plaats staan zonder voertje en met een vrolijke kwispel. Hij had ook weer een prachtig rapportje!

Mooie jonge reu. Prima rasbeeld. Mooi totaalbeeld, formaat en verhoudingen. Mooi gevormd reuenhoofd. Goede oogplaatsing. Oog graag iets donkerder. Prima gebit. Mooi klein oortje, goed gedragen. Goede hals/rugbelijning. Rug moet nog iets krachtiger worden. Harmonisch gehoekt. Staat achter graag iets ondergeschoven. Prima bone en voeten. Uitmuntende ribwelving. Prima staartaanzet en dracht. Fraaie vacht en bevedering. Van opzij gezien ruime gangen. Prima temperament. Showt zich al heel goed. 
2e plaats Uitmuntend. Keurmeester mw. G. Halff-van Boven.

 08 maart 2016
Vorige week heeft Lexy een echo gehad en ja, ze is in blijde verwachting! Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden aangezien ze alle verschijnselen vertoonde maar je wilt het altijd toch graag bevestigd hebben. De dierenarts zette het echo apparaat op haar buik en al snel kwamen er een aantal puppies in beeld. Slechts 1,6 cm groot nog! Ongelofelijk dat dit over een paar weken echte hondjes zullen zijn! Het blijft een wonder! Lexy is begin april uitgerekend. Ze is nu officieel met zwangerschapsverlof en doet niks anders dan slapen, knuffelen, lekker eten en op haar gemakje wandelen! De puppies worden geboren bij Leonie Galdermans van kennel Swallowsflight. Hieronder nog een filmpje van de echo en mooie foto van de aanstaande mama!


De echo!En nog eentje!Lexy bijna 5 weken drachtig, stralend zwanger!

Afgelopen zaterdag heeft Bamse in Groningen zijn 2e jeugdpuntje gehaald! Ook zuslief Flicka van Leonie en Annemarie haalde haar tweede jeugdpunt! Broer en zus gaan mooi gelijk op!

Het rapportje van Bamse: Nicely boned dog. Very good outline. Lovely head and eye. Expression good. Adequate length of neck. Well placed shoulders. Strong level topline. Strong rear. Straight front. Good bone. Tight feet. Well pronounced forechest. Deep in chest and well ribbed. Short coupled. Lovely coat and condition. Moves well. 
1e plaats Uitmuntend JCAC. Keurmeester mr. E. Webster (UK)Bamse en Flicka allebei 1 Uitmuntend en JCAC!

21 februari 2016
Vandaag vieren we de 1e verjaardag van de Winchmore B puppies! Beau, Denzo, Zoë, Lenthe, Flicka, Lasse, Bamse, Nissa en Borre, allemaal van harte gefeliciteerd! Wat is het jaar voorbij gevlogen! Bamse heeft gisteren op de show weer een mooie knuffel mogen uitkiezen voor zijn verjaardag. Ditmaal werd het een pluche struisvogel die bij thuiskomt meteen werd ingepikt door zijn moeder Lilly! :-) Bamse en Lilly zijn allebei dol op knuffelbeesten!Op deze show in Gent België haalde Bamse een 1e plaats Uitmuntend onder keurmeester Ronny Blomme (B) en zijn 3e jeugdpunt en is hiermee nu Belgisch Jeugdkampioen! Ook heb ik Farah geshowd. Het teefje van Nel Blaakman en vriendinnetje van Bamse. Ook zij haalde een 1e plaats Uitmuntend en haar laatste puntje dus we gingen met twee kampioentjes naar huis! Nogmaals gefeliciteerd Nel! De volgende show staat gepland over twee weken in Groningen.

Met Lexy gaat alles goed. Ze eet ontzettend graag, hopelijk een goed teken. Volgende week maandag gaan we een echo laten maken. Spannend!Bamse 1U jeugdklas reuen en Beste Jeugdhond bij de Flatcoats. Foto Nel Blaakman.Bamse en Farah nu allebei Belgisch Jeugdkampioen! Foto Nel Blaakman.Bamse 1 jaar oud! Foto Nel Blaakman.

07 februari 2016
We zijn weer terug van de romantische ontmoeting tussen Lexy en haar knappe Italiaanse minnaar! Samen met Annemarie Sepers zijn we een paar dagen naar het prachtige Italië geweest. De aanstaande papa is een hele lieve, enthousiaste reu met een prachtig uiterlijk. De dekking is goed verlopen en nu is het afwachten of er daadwerkelijk liefdesbabies van komen! Over circa drie weken zullen we een echo laten maken om te zien of Lexy drachtig is. De duimen draaien! Als alles goed mag gaan dan worden de puppies half april geboren bij de fokker/hoofdeigenaar van Lexy, Leonie Galdermans van kennel Swallowsflight in Zuidwolde (Drenthe).

Bamse mocht de dagen dat wij in Italië waren logeren bij Carla Ranson in België. Hij heeft het daar prima naar zijn zin gehad en had de tijd van zijn leven samen met haar flatjes Donna en Happy! Bamse vond het heel erg gezellig! Carla heeft Bamse voor mij uitgebracht op de show in Mouscron. Heel hartelijk dank daarvoor Carla! Bamse showde heel netjes maar de keurmeester vond alledrie de jeugdhonden nog niet "af" en ze kregen daarom alle drie een "Zeer Goed". Bamse mocht wel achter bordje 1 gaan staan. Toch weer een mooie prestatie van m'n kleine jochie! Carla, nogmaals bedankt!

Bamse met zijn twee Belgische vriendinnetjes Donna en Happy!
27 januari 2016
Gisteren op dag 9 van Lexy haar loopsheid voor het eerst bloed geprikt. In de wachtkamer was een schattige Amerikaanse Cocker Spaniel al helemaal verliefd op haar! Het oude beestje van dik 13 jaar kreeg weer helemaal een opleving! Maar helaas voor hem, Lexy liet even blijken dat hij zich vooral niks in zijn hoofd moest halen! ;-)
Lexy liet het bloedprikken en het inwendige onderzoek probleemloos toe. Alles zag er goed uit. Rond het middaguur kregen we telefonisch de waarde door, nog maar 1,33. Dit moet rond de 8 zijn, dan is de eisprong. Nog eventjes geduld dus. Donderdagochtend gaan we opnieuw prikken. De verwachting is dat we dit weekend wel richting Italië zullen gaan. Spannend, spannend!

Afgelopen zaterdag ben ik met Bamse naar de show in Eindhoven geweest. Bamse stond ingeschreven in de jeugdklas. Hij kreeg een prachtig rapportje en behaalde de 1e plaats met een Uitmuntend! Daarna werd hij van alle klassen ook nog eens Beste Reu! Ongelofelijk! Hij is nog maar net 11 maanden! Apetrots op mijn mannetje!
Even later moest zijn zusje Flicka van Annemarie en Leonie de ring in. En ook Flicka haalde een 1e plaats Uitmuntend in de jeugdklas! En daarna werd Flicka ook nog eens reserve Beste Teef! Wat een topdag! 

Zijn rapportje van keurmeester mw. Hannie Warendorf (NL): 
11 maanden. Fraai totaalbeeld. Prachtig belijnd hoofd. Goed oog, oor en gebit. Prima hoekingen. Goed ontwikkeld lichaam voor leeftijd. Staartaanzet kan wat vloeiender. Goed bone. Voeten kunnen iets sterker. Goede beharing. Gaat vlot, voor nog wat los. 1e plaats Uitmuntend JCAC, Beste Reu CACFlicka en Bamse met twee hele trotse baasjes!Bamse trots met zijn gewonnen rozet! 

Twee weken geleden had Bamse op de show in Turnhout in België ook al een 1e plaats Uitmuntend gehaald. Komend weekend staat hij ingeschreven voor de show in Mouscron in België. Ook de training gaat prima. Bamse is al heel steady en heel rustig. Dat is altijd een hele fijne eigenschap, zeker bij een Flatcoat. En als hij dan mag apporteren doet hij dat ontzettend graag en komt de dummy al netjes brengen. Het is echt op alle vlakken een heerlijk ventje!

18 januari 2016
Lexy en Lilly zijn afgelopen maandag tegelijkertijd loops geworden! Afgesproken werk lijkt het wel! ;-) Zo toevallig hoe de dames altijd precies tegelijkertijd loops worden. Voor Lexy worden het spannende tijden! Zij zal deze loopsheid gedekt gaan worden en dan hopelijk haar eerste nestje pups mogen verwelkomen! Ik ben er van overtuigd dat Lexy een geweldige moeder zal worden. Ze is dol op puppies en hielp altijd graag mee met de verzorging van Lilly haar pupjes. Ze was de ideale nanny! Vanaf dinsdag gaan we bloed prikken om te zien hoe hoog de progesteronwaarde in haar bloed is. Zo weten we wanneer de eisprong ongeveer zal zijn. Zodra de waarde hoog genoeg is zullen wij afreizen naar haar aanstaande echtgenoot. We hebben een flinke rit voor de boeg want haar bruidegom woont in Italië! Binnenkort meer over deze knappe en ontzettend lieve Italiaan! Hieronder alvast een foto van hem!


De aanstaande papa!


En de aanstaande mama!