Nieuws 2012

29 december 2012
Weer terug van een heerlijk weekje skiën in Oostenrijk met ons gezin. Traditie met kerst. Een week zonder de hondjes maar die hadden een prima logeeradres. Darcy en Lilly bij mijn moeder en Lexy bij Leonie. In de tussentijd heb ik weer mooie foto's ontvangen van Hannah van Wingerden gemaakt tijdens de show in Wijchen. Zie hieronder. Bedankt weer Hannah!
 
 
 
 
Lilly, 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB en BOB!
 
 
 
Scott (Swallowsflight Gambler-Darcy) 1U JCAC en Beste Reu CAC/CACIB en BOS!
 
 
 
Wallcorners Fenna van Janny Tannemaat, 3e plaats Uitmuntend jeugklas teven.
 
15 december 2012
Weer een geweldige dag vandaag op de Kerstshow in Wijchen! Er waren 31 flatcoats ingeschreven en Lilly haalde de 1e plaats Uitmuntend, werd Beste Teef, CAC/CACIB en Beste van het Ras!!! Hiermee won ze haar laatste CACIB waardoor ze nu ook INTERNATIONAAL SHOW KAMPIOEN is! Ongelofelijk, in september werd ze al Nederlands Kampioen en nu is ze ook nog eens Internationaal Show Kampioen! We zijn uiteraard super trots op Lilly!
 
Ze kreeg een prachtig rapportje van keurmeester dhr. D. Rutten (NL):
 
3 jaar. Fraaie teef. Prima hoofd. Correcte stop. Mooie bovenbelijning. Sterke hals. Prima lichaam. Goede hoekingen. Mooie voorborst. Sterke benen. Goede voeten. Uitmuntende vacht en goede bevedering. Prima temperament en bespiering. Ze loopt uitmuntend.
1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB, BOB
 
 
 
Kerstshow Wijchen. Lilly 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB en BOB!
 
Ook heb ik Scott (Swallowsflight Gambler-Darcy) het broertje van Lexy weer geshowd. Het was vandaag zijn allerlaatste kans op zijn 3e jeugd CAC. En ja, hij werd 1e in de jeugdklas en won daarmee de titel Nederlands Jeugdkampioen 2012! Helemaal geweldig! Hij werd ook nog eens Beste Reu! Nogmaals van harte gefeliciteerd Marie-Anne en Hans en Jan en Leonie!
 
 
 
 
Lexy en Scott, broer en zus en nu allebei Nederlands Jeugd Kampioen 2012!
 
25 november 2012
De Winner Amsterdam had dit jaar een hoog aantal inschrijvingen. Maar liefst 68 flatcoats werden er vandaag gekeurd door keurmeester dhr. Eytan Hendel uit Israël. Lexy haalde in een grote jeugdklas van maar liefst 12 teefjes een 4e plaats Uitmuntend en Lilly haalde in een sterke kampioensklas een 3e plaats Uitmuntend! Met dank aan Anja en Hannah voor de foto's!
 
 
 
Lilly wordt grondig gekeurd door de keurmeester.
 
 
 
Lexy met daarnaast haar halfzusje Joplinn van Marjet Bosman.
Joplinn werd vandaag JW'12 en daarmee ook NJK'12! Nogmaals van harte Marjet!
 
19 november 2012
Hoera! Lilly is vandaag 3 jaar geworden! Ze heeft genoten van een smakelijk slagroomgebakje en een heerlijke kluif die ze kreeg van haar Golden vriendje Kees!
 
 
 
 
Happy Birthday Lilly!
18 november 2012
Vandaag wederom een hele succesvolle dag in het buitenland! Op de Eurodogshow in Kortrijk (België) haalde Lilly in de kampioensklas de 1e plaats Uitmuntend, werd Beste Teef en daarna ook nog eens Beste van het Ras! Helemaal super! Ze kreeg een prachtige beker, de Eurocup, mee naar huis. Alvast een cadeautje voor haar verjaardag want morgen wordt deze mooie en vooral lieve dame alweer 3 jaar oud! Keurmeester was dit keer mevrouw Julie Bedfort-Pope uit Nieuw-Zeeland. Met dank aan Pascale van Gestel voor de foto's!
 
 
 
 
Lilly 1e plaats Uitmuntend CAC/CACIB, Beste Teef en BOB Eurodogshow Kortrijk België!
 
10 november 2012
Vandaag mochten we mee op jacht met Herman Riemslag. Normaal gesproken mag Lilly dan mee maar Lilly was nog bij mijn moeder en ik had helaas geen tijd om haar voor die tijd nog even op te halen. Dus Lexy had geluk en mocht voor het eerst mee op jacht. In de spruiten, bieten en hoge groenbemesting. Ze volgde netjes en was totaal niet bang voor het schot. Ze vond het allemaal reuze interessant en uiteindelijk mocht ze ook een fazant apporteren! Haar eerste kennismaking met warm wild. Knap meisje!
 
 
 
Sweet Lexy! Drie mooie fazanthanen!
 
03 november 2012
Vandaag een super dag gehad op de show in Bleiswijk! Lexy werd eerste in de tussenklas en werd daarna ook nog eens Beste Teef! Ongelofelijk, onze kleine Lex! Dat ze beste teef zou worden hadden we absoluut niet verwacht, dus des te groter was de verrassing! Ze kreeg een prachtig keurverslag van keurmeester dhr A.R.R. Doedijns (NL):
 
Fraai belijnde teef. Heel mooi silhouet en type. Mooi bone en substantie. Beeldschoon hoofd met mooie voorsnuit en schedelbelijning. Zachte expressie. Voor en achter rastypisch gehoekt. Goede croupe en staartaanzet. Prima lichaam. Voldoende vaste bovenbelijning. Gangwerk is vlot en voldoende parallel en krachtig. Prima ring gedrag en presentatie. Mooie vacht en conditie.
1e plaats Uitmuntend, Beste teef, CAC/CACIB
 
Beste reu en Beste van het Ras werd Swallowsflight Xplosive-Yinty (roepnaam Pèr) van Sjaak en Iet van der Slot en Leonie Galdermans. Hij won hiermee zijn 4e CAC en is nu Nederlands Kampioen! Pèr is een halfbroertje van Lilly, beiden zijn kinderen van Comics Twilight In Blue (Twello)! Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kersverse kampioen!
 
 
 
 
 
Lexy Show Bleiswijk 1U CAC/CACIB! Foto: Hannah van Wingerden.
 
28 oktober 2012
Vandaag ben ik met Lilly naar een show in Leuven in België geweest. Lilly hoeft nog maar 1 buitenlands CACIB punt voor de titel "Internationaal Showkampioen” dus we wilden weleens een poging wagen bij onze zuiderburen. De keurmeester was dhr. W. Wellens. En ja, Lilly won haar klasse en werd vervolgens beste teef en won daarmee het CAC/CACIB!
Later bleek dat er tussen het eerste CACIB punt en de laatste een periode moet zitten van minimaal 1 jaar en dat is niet zo want haar eerste CACIB haalde ze in december 2011. We moeten dus nog eventjes geduld hebben en het nog eens proberen na half december. Uiteraard waren we wel heel blij met het geweldige resultaat! Knappe Lilly!
 
 
 
 
Lilly, 1 Uitmuntend CAC/CACIB International Dogshow Leuven Belgium.
 
20 oktober 2012
Vandaag was de show in Utrecht met als keurmeester mw. P. van Dee-Vogelaar. De show werd gehouden op een nieuwe lokatie, De Boxx in Nieuwegein. Een prima lokatie en een perfecte organisatie. Lexy stond ingeschreven in de jongehondenklas. Er vielen veel ZG’s. En ook Lexy moest eraan geloven, ook wij kregen vandaag onze eerste Zeer Goed. De keurmeester vond dat ze nog wat tijd nodig had om volwassen te worden. Jammer, maar ook dat hoort bij het showen. Ze stond en liep verder wel prachtig. Het is zo'n heerlijk meisje! Onderstaande foto is gemaakt door Karla Knol-Bosscher, bedankt Karla!
 
 
 
Lexy show Utrecht, 1e plaats Zeer Goed Jongehondenklas teven.
 
17 oktober 2012
Vandaag kregen we de officiële uitslag van de Raad van Beheer van de heupfoto's van Lexy: Lexy heeft HD-A, ofwel: ze is HD-vrij!
 

11 oktober 2012
Nog even een beschrijving van de proeven van afgelopen zaterdag in Ewijk.
Proef 1: Kort apport te land.
Bij het uitleggen van de proef zei de keurmeester dat je je hond mocht sturen op het moment dat de werper achter de boom verdween die een meter of 8 van de valplaats stond. Dit was voor sommige honden wel wat lastig want meestal blijft de werper op dezelfde plek staan nadat hij gegooid heeft. Veel hondjes gingen even kijken waar die helper toch naartoe liep. Voordeel hiervan was wel dat je zelf wist wanneer je je hond kon sturen en niet hoefde te wachten op een commando of tikje van de keurmeester. Lexy had er gelukkig geen last van. Ze bleef keurig zitten, ging er in een rechte streep naartoe en kwam vlot terug. Ze had geen aandacht voor de werper. Ze zat ietsje scheef bij het voorkomen, een 9. Een mooi begin.
Proef 2: Twee minuten down uit zicht.
In plaats dat het opklaarde begon het steeds harder te regenen. Uiteindelijk is Lexy na circa 1 minuut gaan zitten zei de keurmeester. Ik kan haar geen ongelijk geven met al die regen en natte ondergrond waar ze met haar blote buikje op moest liggen. Ze bleef verder wel op haar plek. Een 8.
Proef 3: Vooruit sturen en komen op bevel.
Iets wat ik eigenlijk met Lexy alleen nog met dummy heb gedaan. Dus altijd als ik haar vooruit stuurde met trainen lag er een dummy. Wat zou ze nu gaan doen? Ik stuurde haar uit en ze ging weg als een speer! Nadat de keurmeester zei dat ik haar mocht roepen, floot ik en draaide Lexy vliegensvlug om en kwam razendsnel bij me. De mooiste van de dag, zei de keurmeester. Een 10!
Proef 4: Los en aangelijnd volgen.
Aangelijnd liep ze keurig naast me. Los bleef ze ietsje achter in de buitenbocht met de neus aan de grond. Genoeg lekkere luchtjes daar. Een 9. Spannend, nog één proef te gaan!
Proef 5: Apport uit water.
Het schot bij het apport uit water maakte het wel even spannend. Zou ze blijven zitten tot mijn commando want apporteren uit het water vindt ze echt het einde. Gelukkig bleef ze keurig zitten totdat ik zei dat ze mocht en ze kwam de dummy in één keer netjes bij me brengen. Staand aangepakt om uitschudden en laten vallen van de dummy te voorkomen. Het was immers zo’n blubberboel, een 9! Yes, Lexy haar eerste C-diploma is binnen!
 
 
 
 
Lexy, 1e prijs C-klasse. Certificaatdag FRC Ewijk 2012.
 
07 oktober 2012
Na een regenachtige dag in Ewijk hadden we vandaag een ontzettend blubberige dag op de show in Zwolle. Het was voor het eerst dat deze 2-daagse show buiten gehouden werd en met de regen van de afgelopen dagen bleek dat geen succes. Het was één grote modderpoel. Gelukkig hadden we onze kaplaarzen bij ons. De Flatcoats werden gekeurd door dhr. Mensink (NL) en Lexy haalde een 1e plaats Uitmuntend in de tussenklas met een super mooi rapportje:
 
Teef van bijna 16 maanden. Zeer goed ras- en geslachtstype. Vrouwelijk hoofd met zachte expressie. Prima opvulling onder het oog. Goed oog, oor en gebit. Goede hals en rugbelijning. Voor leeftijd goed doorgeribte ribkorf met voldoende diepte en duidelijke voorborst. Voldoende gehoekt voor en achter. Goede benen en voeten. Voor leeftijd reeds prima vachtstructuur en mooie glanzende vacht. Gaat met prima stuwing. Grijpt voor goed uit en laat een prima staartactie zien. Goed temperament.
1e plaats Uitmuntend
 
Al met al een super dual-purpose weekend! Bij thuiskomst ’s avonds bleek er nog een verrassing te zijn, Lilly is eindelijk loops geworden. Hieronder nog een recente foto van Rocky, het prachtige broertje van Lilly. Rocky woont in Tjechië.
 
 
 
 
Rocky (Swallowsflight Startrack-Hussy) van Lenka Topolova.
 
06 oktober 2012
Lexy had vandaag haar eerste certificaatdag in Ewijk. Deze werd georganiseerd door de Flatcoated Retriever Club. De proefjes verliepen heel vlot op deze zeer regenachtige dag. De kleine Lex deed super haar best en won met haar 15 maanden de 1e prijs in de C-klasse! Wat ben ik ongelofelijk trots op dit lieve, slimme meisje! Lilly was ook mee als mascotte. Ik had verwacht dat zij loops zou zijn, wat ze uiteindelijk nog steeds niet is, en had haar daarom niet ingeschreven voor deze dag. We liepen de wedstrijd samen met Carla Ranson en haar Flatcoat Donna en ook zij behaalden hun eerste C-diploma! Nogmaals van harte, Carla! Binnenkort een uitgebreider verslag. We moeten nu eerst pakken voor de show in Zwolle morgen.
 
 
 
 
 
30 september 2012
Vandaag zijn we naar de show in Maastricht geweest en hebben we weer hele mooie resultaten gehaald met Lilly en Lexy.
Lilly, openklas teven: 2e plaats Uitmuntend en reserve Beste Teef, reserve CAC/CACIB
Lexy, tussenklas teven: 1e plaats Uitmuntend
 
Volgende week zaterdag heeft Lexy haar eerste certificaatdag in Ewijk! Afgelopen donderdag zijn haar heupen geröntgend in Best. De uitslag wordt over circa 3 weken verwacht. We wachten met spanning af!
 
Verder deze week weer post gehad van de Raad van Beheer. Ook Lilly is nu officieel "Nederlands Kampioen"!!
 

20 september 2012
Vanochtend is Lexy onderzocht op patella luxatie bij dr. Govers in Wageningen, dierenkliniek Wagenrenk. Altijd weer spannend zo'n onderzoek. Patella Luxatie is een erfelijke aandoening van de knieschijf. De uitslag is patella luxatie: VRIJ!
Daarnaast hebben we deze week post gekregen van de Raad van Beheer. Lexy is nu echt officieel Nederlands Jeugdkampioen!
 

09 september 2012
Het succes houdt maar niet op! Vandaag werd Lilly wederom Beste Teef en Beste van het Ras op de show in Alkmaar! Hiermee behaalde zij haar 4e en laatste CAC en is nu definitief Nederlands Kampioen!!! Ongelofelijk!
Ook de kleine Lexy showde keurig en werd 1e in de jeugdklas. We zijn uiteraard super trots op beide meisjes! Keurmeester was dit keer mw. L.J.M. Helling-van den Elzen (NL). Halfbroer Pèr (Swallowsflight Xplosive-Yinty) werd beste reu. Nogmaals van harte, Iet, Sjaak en Leonie! Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de show door Anita Lauwers van Arista Fotografie.
 
 
 
 
Lilly (Swallowsflight Starlight-Hussy) Nederlands Kampioen!
 
 
 
Lexy (Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy) Nederlands Jeugdkampioen'12!
 
 
 
Lexy en Scott, broer en zus!
 
01 september 2012
Vandaag weer een hele succesvolle dag gehad op de International Dogshow in Luxemburg! Totaal 34 Flatcoats waarvan 23 teven. Lilly haalde een 1e plaats Uitmuntend in de openklas teven en werd daarna ook nog eens Beste Teef èn Beste van het Ras! Ze heeft hiermee haar eerste Luxemburgse CACL gehaald en een Luxemburgs CACIB! Ook Lexy deed het prima, zij haalde dit keer een 2e plaats met een Uitmuntend in de jeugdklas teven! Keurmeester was dit keer: mrs. Elina Tan-Hietalahti uit Finland. De foto's zijn gemaakt door Nel Blaakman, bedankt Nel!
 
 
 
 
Lilly 1U, CACL, CACIB en BOB in Luxemburg! Foto: Nel Blaakman
 
 
 
Lexy in de ring. Foto: Nel Blaakman
 
 
 
Van alle prijzen vonden ze hun nieuwe knuffels toch wel het allerleukst!
27 augustus 2012
Darcy is vandaag loops geworden. Hopelijk volgt Lilly nu ook snel, dan hebben we het maar weer gehad. Vandaag weer heerlijk met Lexy getraind. Het ging super! Ze heeft nu ook voor de tweede keer eend geapporteerd en ook dat ging prima. Ik heb haar ingeschreven voor twee diplomadagen in oktober. Ewijk bij de Flatcoats en Krimpen bij de GRCN. Hopelijk kunnen we dit jaar ook een C-diploma in de wacht slepen.
 
 
26 augustus 2012
Hoera! Lexy heeft vandaag op de show in Rotterdam haar laatste puntje weten te bemachtigen voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap! Met nog geen 14,5 maand oud mag zij zich nu Nederlands Jeugdkampioen 2012 noemen! We zijn uiteraard reuze trots op ons kleine meisje! In een behoorlijke klasse van 6 jeugdteefjes mocht zij achter bordje 1 gaan staan. Lilly kreeg dit keer een mooie Uitmuntend zonder plaatsing. Het was een erg grote klasse van 10 teefjes en Lilly is momenteel totaal uit vacht. Ze kan ook ieder moment loops gaan worden. Rond die tijd gaat ze meestal ook weer beter in vacht zitten dus daar moeten we nog even op wachten. Na afloop mochten beide dames een mooie knuffel uitkiezen!
 
 
 
 
Lexy NJK'12
 
De keurverslagen van keurmeester Mrs. Ann Ingram (Ierland):
 
 
Lexy: Feminine bitch in excellent condition. Very nice type. Well balanced head. Lovely expression. Good mouth. Good reach of neck and layback of shoulder. Good feet. Excellent body and topline. Well angulated hindquarters. Carries herselve well on the move. Correct tailcarriage. 1e plaats Uitmuntend, JCAC en hiermee NJK'12!
 
Lilly: Very feminine of very nice type. Could have more feathering to complete the picture. Lovely head and expression. Good reach of neck and layback of shoulder. Good body and topline. Well angulated hindquarters. Moves soundly but could carry herself better on the move. Uitmuntend
 
 
 
Lexy en Lilly in de ring, met dank aan Hannah voor de foto's!
 
20 augustus 2012
Lilly heeft vandaag haar eerste KNJV B-diploma gehaald in Klundert! Ze heeft weer goed haar best gedaan, het is zo'n braaf meisje! Vorige week de Epreuve B in Frankrijk en nu weer een mooie KNJV-B! Het was behoorlijk warm maar gelukkig waren er veel schaduwplekken. Het bleef tot het laatst toe spannend want we hadden de proef "verloren apport over water" en "markeerapport te land" als laatste. Maar gelukkig kon ik na een mooie markeer opgelucht ademhalen. We hebben een mooi KNJV-B diploma gehaald!
 

12 augustus 2012
Lilly heeft vandaag de Epreuve B behaald in Frankrijk! Wat een knap meisje is het toch! Hieronder het verslag van deze dag.
 
 
 
 
 
Hierbij het verslag van de Epreuve B. We moesten om 10.00 uur aanwezig zijn op het terrein van Bruno Facq in Fontaine au Pire in Frankrijk waar we werden ontvangen met koffie. De rashondenlogboekjes werden ingeleverd, de formulieren ingevuld en na een tijdje begonnen de proeven. Er waren veel field Labradors, wat Golden Retrievers en vier flatcoats. Bij de eerste proef moest je met drie honden op linie staan midden op een groot veld met hoog gras en omringt door bosranden. Vervolgens werden er voor je drie dummy’s weggeschoten met een grote dummy launcher. Toen moesten we ons omdraaien en aan de andere kant werden er ook drie dummy’s weggeschoten. Vervolgens weer terugdraaien waarna hond 1 dummy 1 binnen moest brengen, hond 2 dummy 2 etc. Het is de bedoeling dat jouw hond ook de aangewezen dummy binnen brengt en niet de dummy van een andere hond. Als de hond de valplaats kwijt was moest je de hond helpen door hem te dirigeren naar de valplaats. Je moest dus zelf ook alle zes de valplekken onthouden want het zou kunnen zijn dat een andere hond toch jouw dummy haalt en dan moet jouw hond toch een andere dummy halen omdat dan de eigen dummy al weg is. Er stond bijna geen wind dus voor veel honden was het erg lastig zo met dat hoge gras. Lilly en ik waren nummer 2. Lilly had tijdens het wachten op onze beurt waarschijnlijk teveel naar hond 1 gekeken en trok naar rechts, naar de valplaats van dummy 1. Die was natuurlijk al weg. Ik moest haar dus dirigeren naar valplaats 2 en gelukkig reageerde ze perfect op de fluit. Als ik op de zitfluit floot ging ze razendsnel zitten, iets waar we de laatste tijd veel op getraind hebben. Het was warm die dag, maar ik kreeg het al gauw nog veel warmer van de zenuwen. De keurmeester sprak alleen Frans en je weet niet hoe lang je de tijd hebt. Het was tenslotte voor ons de eerste keer. Maar gelukkig kwam ze op de valplaats en bracht ze de dummy netjes terug. Voor veel honden was deze kant een probleem. Veel honden trokken naar de bosrand terwijl de dummy een meter of 5 daarvoor lag in het hoge gras en zonder wind is het heel lastig zoeken. Nadat alle drie de honden de dummy aan de voorzijde gehaald hadden moesten we omdraaien voor de dummy’s achter ons. Die lagen net in het bos. Ook hier weer op volgorde en Lilly dus weer als tweede. Deze ging perfect en Lilly kwam keurig uit het bos met dummy. Nadat iedereen geweest was kwam de lunch. Een typisch Franse lunch, inclusief rosé, stokbrood, paté en brie. Daarna gingen we verder met een gehoorzaamheidsproef. De honden moesten op linie volgen en na circa 150 meter zitten en blijven. Op commando mocht je ze tegelijkertijd bij je fluiten, terwijl de hondjes naar de baas toe renden klonk er een hard schot. Na deze proef kwam het toetje, een stukje appeltaart. Vervolgens een proef met water, een welkome afwisseling op deze snikhete dag in het veld. Er werd een dummy in het water afgeschoten met de dummy launcer en een dummy gegooid. De hond moest beide dummy’s ophalen en netjes afgeven zonder schudden of de dummy te laten vallen. Op de terugweg van de tweede dummy werd er een verleidingsdummy gegooid. Deze moest de hond respecteren. Dat deed Lilly keurig. Ze keek wel even waar hij viel maar kwam netjes naar me toe gezwommen. Na het afgeven van deze tweede dummy mocht ze de verleidingsdummy ook ophalen. De laatste proef was met een warme "net geschoten” duif. De hond heeft de valplaats niet gezien maar de duif ligt ongeveer in het verlengde van de inzetplaats op circa 50 meter. Lilly kreeg al snel de duif in de neus en stond boven de duif. Ik zag dat ze heel eventjes twijfelde om het op te pakken, ze is alleen maar diepvriesduif gewend en dat is heel anders dan zo’n verse, warme duif die net het loodje heeft gelegd, blijkt wel. Ik floot direct en toen pakte ze hem goed op en bracht ze hem netjes terug. Alle proeven waren geweest en was het even wachten op de diploma uitreiking. En ja, we waren geslaagd! Hopelijk kunnen we dit jaar een paar keer mee op jacht zodat ze kan wennen aan warm wild. Daarna wil ik haar inschrijven voor een veldwedstrijd. Ook de andere flatjes, Uppish en Vip van Louisianne en Ice van Danny en Muriëlle waren geslaagd. Het was een leuke en heel leerzame dag. Louisianne nogmaals dank voor jouw hulp!
 
 
 
 
De laatste proef, Lilly brengt de duif binnen!
Met dank aan Danny en Murielle Devriendt-Decoo voor de foto!
 
 
26 juli 2012
 
 
 
Gewoon wat mooie foto's van Lexy (links) en Lilly (rechts).
 
22 juli 2012
Vandaag afgereisd naar Luxemburg om eens mee te doen aan een buitenlandse show. Die van de Luxemburgse Retriever Club. Op een prachtig terrein en met schitterend weer. Lexy stond ingeschreven in de jeugdklas en Lilly in de openklas. Lilly is momenteel totaal uit vacht en Lexy begint juist langzaam weer in vacht te komen. Beide dames mochten dit keer naar de tweede plaats en kregen allebei een mooie blauwe rozet. Keurmeester: Mr. Bertil Lundgren (Zweden).
 
 
 
 
Even poseren, Lexy wil er met haar rozet vandoor gaan!
 
Verslag Lexy: Very good size and proportions. Very nice feminine head and expression. Good neck and shoulder. Enough angulation. Good spring of ribs. Short strong loin. Nice topline. Sound mover, a bit loose in elbows. Enough bone. Good coat quality. 2e plaats Uitmuntend
 
Verslag Lilly: Good size and proportions. Nice feminine head. Nice expression. Enough neck. A bit straight in front. Good spring of ribs. Short strong loin. Nice topline. Very good hind angulation. Very energetic mover. Good bone and coat. 2e plaats Uitmuntend.
 
Verder bericht gehad dat we niet mee mogen doen met de KNJV-proef in Rilland. Dit is al de 2e KNJV proef dat we niet mee mogen doen ondanks dat ik lid ben en vroeg ingeschreven heb. Ik vraag me af of ik nog wel lid moet blijven als we toch telkens niet mee mogen doen. Gelukkig hebben we twee weken geleden bij de Goldens al een mooie B gehaald.
 
 
 
14 juli 2012
Vandaag zijn we thuis gekomen van een weekje vakantie in Voorthuizen. Lexy mocht dit keer mee op vakantie en heeft genoten van de prachtige wandelingen in een mooie, bosrijke omgeving. Bij thuiskomst zat er een zeer aangename verrassing in de brievenbus: Ik ben geslaagd voor mijn KK1 examen!!!
 
KK1 staat voor Kynologische Kennis deel 1. Aangezien ik vorig jaar de kennelnaam "Winchmore" heb aangevraagd omdat ik wellicht een nestje wil fokken met Lilly had ik me voorgenomen om deze cursus te gaan volgen om me zo wat meer in het hondengebeuren te verdiepen. Deze cursus is niet verplicht als fokker maar wordt wel geadviseerd door de Raad van Beheer. Daarnaast is een beetje extra kennis altijd meegenomen natuurlijk. Na lang zoeken startte er een opleiding bij de K.C. Voorne Putten in Spijkenisse. Elke week op moest ik op pad voor deze cursus. Toch drie kwartier rijden bij mij vandaan. De cursus en het examen waren achteraf gezien best wel pittig. Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik wel examen zou doen, ik zag er toch een beetje tegenop. Uiteindelijk heb ik me toch opgegeven voor het examen met als resultaat een mooi diploma. Ik ben er blij mee!
 

08 juli 2012
Hoera! Lilly heeft vandaag haar B-diploma gehaald bij de GRCN te Heerle! Ondanks de regen was het een leuke en gezellige dag met een mooi B-diploma bovendien! We zijn weer apetrots op onze Lillebil!
 
 
 
 
 
03 juli 2012
Vandaag heb ik met Lilly onze eerste veldwerk training gehad bij Louisianne Schmit (kennel Dark Devotion) in het mooie Limburg. Louissianne had wat proefjes uitgezet om te kijken wat het niveau van Lilly precies was. Het ging heel goed. Het waren allemaal leuke en uitdagende proeven. Lilly is heel steady en piept niet en dat is een vereiste voor het echte veldwerk straks. Ik heb veel tips en adviezen gekregen van Louisianne waar we de komende weken aan gaan werken. De bedoeling is dat Lilly op 12 augustus haar Epreuve B diploma haalt. De Epreuve B is een toelatingseis om mee te mogen doen aan Franse veldwedstrijden later in het jaar. Ik vond het een erg leuke en zeer leerzame dag. Nogmaals dank Louisianne! Ook nog heerlijk met de puppies van Yentle geknuffeld, wat een leuke hondjes waren dat! Nog even en dan vertrekken ze naar hun nieuwe baasjes.
 
Verder heb ik Lilly en Lexy ingeschreven voor de Clubshow van de Retriever Club Luxemburg op 22 juli. Aanstaande zondag heb ik met Lilly een diplomadag van de Golden Retriever Club in Heerle. Hopelijk halen we een mooie B!
 
 
25 juni 2012
Lexy is vandaag voor de eerste keer loops geworden!
 
 
23 juni 2012
Vandaag weer mooie resultaten gehaald op de show in Uden! Keurmeester was dit keer mrs. Tatjana Urek (Slovenië):
 
Lexy jeugdklas teven: 12 months. Excellent type. Excellent head and expression. Correct bite. Good length of neck. Correct topline and tailset. Good depth of chest. Correct angulations. Excellent coat quality. Correct movement with a lot of drive.
1e plaats Uitmuntend JCAC!
 
Lilly openklas teven: 2,5 years. Excellent type. Excellent head and expression. Correct bite. Good length of neck. Excellent topline and tailset. Developed forechest. Correct angulations. Excellent coat quality. Excellent movement with a lot of drive.
2e plaats Uitmuntend
 
Ook heb ik Scott weer geshowd, het broertje van Lexy en ook hij haalde de 1e plaats Uitmuntend met JCAC in de jeugdklas reuen! Van harte gefeliciteerd Leonie, Marie-Anne en Hans! Edith Fege, weer bedankt voor de foto's!
 
Dit was voorlopig de laatste show. Nu gaan we ons volop richten op de komende KNJV proeven! Ik hoop de komende weken met Lilly een mooi B-diploma te halen.
 
Met Lexy afgelopen week voor de jaarlijkse enting geweest. Deze kleine dame weegt gewoon al 27,1 kg!
 
 
 
 
Met Scott in de ring, hij werd 1e! Ook Lexy mocht naar bordje 1!
 
 
 
Lilly bij de keurmeester. De dames na afloop.
 
16 juni 2012
Hieperdepiep hoera! Lexy is vandaag alweer 1 jaar oud geworden! Wat gaat de tijd toch snel! Wij wensen al haar broertjes en zusjes een hele fijne verjaardag toe!
 
 
 
 
Lexy 1 jaar oud. Juni 2012.
 
 
 
Lexy als pup. Lexy is de tweede van rechts met het oranje bandje.
 
 
09 juni 2012
Zojuist terug van de buitenshow in Tilburg. Er stond heel veel wind maar het bleef gelukkig droog. De ringen waren jammer genoeg erg klein. We waren pas laat in de middag aan de beurt dus de flatcoats werden in rap tempo gekeurd. Keurmeester was dit keer dhr. E. Deutscher (AT). Met dank aan Hannah voor de foto's!
 
Lilly: Harmonisch im Type. Sehr schone Kopf. Schone Rucken Linien. Behang und Rute korrekt. Sehr gute Textur. Bewegung frei. Winkelungen und Wesen vorzüglich. 3e plaats Uitmuntend
 

Lexy: Harmonisch im Type. Schönes Kopf. Sehr gute Textur. Schone Hals und Rucken Linien. Behang und Rute korrekt. Winkelungen sehr gut. Bewegungsfrei. Freundlich im Wesen. 2e plaats Uitmuntend
 

Samen met Iet van der Slot nog standfoto's gemaakt van onze hondjes. Dat viel nog niet mee met die harde wind! Ik ben heel blij met de foto's. Hieronder de foto van Lilly. Bedankt Iet! Morgenochtend met Lilly een speciale "Over Water" clinic van Bert Dam. We hebben er zin in!
 
 
 
Lilly - Swallowsflight Starlight-Hussy. Juni 2012.
 
03 juni 2012
Vandaag was de Jachthondenshow in Bennekom. Wederom een buitenshow met slecht weer. Het regende vrijwel de gehele dag door en het was behoorlijk fris. We liepen zelfs met onze winterjassen aan! Ondanks de vele regen toch weer mooie resultaten behaald vandaag. In totaal waren er 48 flatcoats ingeschreven onder de Engelse keurmeester mrs. B. Johnson. Met dank aan Silvia Renders voor de foto's!
 
 
Lilly openklas teven: Very typical bitch showing excellent breed type. Very good head. Here eye could be a bit darker. Good shoulder. Enough length of ribcage. Strong hindquarters. Moved well. 1e plaats Uitmuntend
 
 
Lilly openklas teven 1e plaats Uitmuntend. Foto Silvia Renders
 
Lexy jeugdklas teven: Very typical. Sharing a lot of breed type. Excellent head and expression. Good layback of shoulder. I would like more length of upper arm. Good length of rib. Well-made hindquarters. Moved well. Slightly lacking feathering at the moment and I wish her neck was not stripped out. Otherwise a quality bitch. 3e plaats Uitmuntend.
 
 
 
Lexy jeugdklas teven 3e plaats Uitmuntend. Foto Silvia Renders
 
Verder staat Lilly ingeschreven voor vier KNJV proeven in juli en augustus. In september zijn er ook nog proeven maar dat is net de tijd dat ze weer loops moet worden. De training gaat momenteel super met haar. Hopelijk halen we dit jaar een mooi B-diploma! Ook de kleine Lexy doet het al heel goed en apporteert graag.
 
 
 
 
27 mei 2012
Vandaag hebben zowel Lilly als Lexy prachtige resultaten gehaald op de Pinkstershow in Arnhem met als keurmeester mw. H. Warendorf (NL).
 
 
Lilly openklas teven: Teefje dat een prachtig totaalbeeld laat zien. Mooi gevormd hoofd. Goed oog, oor en gebit. Harmonische hoekingen. Goede voorborst. Vertoont juiste ribwelving voor het ras. Prima staartaanzet en kwispel. Passend bone. Mooie voeten. Prachtige vacht. Kan goed lopen, zolang ze niets te eten vindt op de grond.
1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB Beste Teef, BOS
N.b. Er was nogal veel geknoeid met brokjes door het ras dat voor de Flatcoats gekeurd werd en Lilly speelt dan maar al te graag voor stofzuiger ;-)
 
 
Lexy jeugdklas teven: 11 maanden. Mooi totaalbeeld. Prachtig hoofdje. Goede gehoekte voor- en achterhand. Mooie boven- en onderbelijning voor deze leeftijd. Goede voorborst. Zag de hals liever wat minder kort getrimd. Goede voeten. Staartaanzet kan fractie hoger. Vacht moet nog doorzetten. Vlot gangwerk. Heeft nog tijd nodig.
1e plaats Uitmuntend, Jeugd CAC
 
 
 
Lilly
 
 
 
Lexy. Edith Fege bedankt voor de foto's!
 
 
 
Lilly. Foto Edith Fege.
 
20 mei 2012
Vandaag een lange dag gehad tijdens de kampioensclubmatch van de FRC. De dag begon met regen, heel veel regen. Daarna klaarde het langzaam op en werd het benauwd en broeierig warm maar gelukkig bleef het daarna droog. Het was een leuke en gezellige dag met weer prachtige resultaten van onze dametjes:
 
 
Lilly openklas teven (25), keurmeester Mrs. Victoria Stibbe-Willis (UK): A beautiful bitch. Beautiful head. Presents a typical Flatcoat outline. In super coat and condition. Very well constructed. Good bone and feet. Moved extremely well with good reach and drive. 3e plaats Uitmuntend
 
Lexy jeugdklas teven (23), keurmeester Miss Louise Jones (UK): Very smart balanced young bitch. Good topline and tailset. Moving soundly but a little wide in front. Adequate shoulder and upperarm. Nice leg through the ribcage. Well muscled hindquarters. Adequate bone. Good feet. Pretty feminine head with correct eye and expression, would prefer a little more length in muzzle. Uitmuntend en geselecteerd bij de laatste 8 van de 23 hondjes in haar klas.
 
 
 
Lilly 3e plaats Uitmuntend openklas teven Clubshow FRC! Bedankt voor de foto Hannah!
 
Scott, het broertje van Lexy werd 1e in de jeugdklas reuen! Hans, Marie-Anne en Leonie, van harte gefeliciteerd! Ook broer Joris kwam met zijn baasjes een kijkje nemen op de clubmatch. Erg leuk om ook hem weer eens terug te zien. Uiteraard is er nog een familie foto gemaakt:
 
 
 
 
Joris, Lexy en Scott.
 
Darcy was vanwege haar eerdere buikoperatie niet ingeschreven. Uiteraard was ze wel gezellig mee. Lilly heeft vorige week mee gewerkt aan het speciale DNA patella luxatie onderzoek bij Flatcoats van professor Hazewinkel. Lilly is patella vrij en was daarom geselecteerd om mee te werken aan dit onderzoek. Lilly moest hiervoor een buisje bloed afstaan en dat is inmiddels opgestuurd. Hopelijk kunnen ze er in de toekomst iets mee.
 
 
 
12 mei 2012
Hiep Hiep Hoera voor Darcy!!! Zij is vandaag 7 jaar oud geworden! Dit is uiteraard gevierd met een smakelijk slagroomgebakje waar de dames heerlijk van gesmuld hebben! Darcy is weer helemaal hersteld van haar buikoperatie. Ze gaat inmiddels weer mee op de lange wandeling en mag ook weer in het water! Morgen gaat Darcy naar de fokdag. Haar nestje van twee jaar geleden met Flat Castle's Olympic Torch is aan de beurt. Leuk om ook die kinderen van Darcy eens te zien!
 
 
Happy Birthday Darcy!
 
30 april 2012
Weer terug van vakantie. Gisteravond heb ik Lilly en Lexy opgehaald bij Corry Mangelaars. Ze hebben het prima naar hun zin gehad en om te trainen kreeg ik nog een mooie gans mee. Bedankt Corry! Daar hebben we vandaag meteen al dankbaar gebruik van gemaakt! Finn, mijn zoontje van bijna zes ging mee als assistent, altijd handig zo'n hulpje!
 
 
 
 
Samen spelen in het water! Hondentrainer in spè?!
 
 
 
Lilly met de brandgans.
 
27 april 2012
Even een update vanaf ons vakantie adres in Limburg. Darcy mocht uiteraard mee, die wil ik nu extra in de gaten houden. De twee andere dames zijn uit logeren. Afgelopen maandag, vlak voordat we vertrokken ben ik nog even met Darcy langs onze eigen dierenarts geweest voor een extra controle. Het zag er toen al goed uit. Voor de zekerheid is de antibioticakuur met vijf dagen verlengd. Vanaf vandaag hoeft ze haar romper niet meer aan. Verder geniet ze van de prachtige bosrijke omgeving hier. Jammer dat ze niet mag zwemmen want er zijn hier prachtige beekjes en meren. Ze kijkt haar ogen uit met al die konijnen, eekhoorns en reeën. Het is maar goed dat ze nog niet los mag anders had ze er vast achteraan gegaan, wat dat betreft is zo ook alweer helemaal de oude!
 
 
 
 
Darcy rust uit in haar eigen Bia Bedje. De wond geneest goed.
 
22 april 2012
Met Darcy gaat het gelukkig goed. Ze loert alweer op onze kippen en konijnen! De wond is rustig en geneest goed. Voorlopig moet ze nog wel eventjes rustig aan blijven doen. Lilly en Lexy zijn vandaag naar de show in Goes geweest en hebben allebei een mooie 2e plaats met een uitmuntend gehaald. De rapportjes waren helaas heel erg kort. Keurmeester mw. G. Kastl (Duitsland).
 
 
Lexy, jeugdklas teven:
Excellent type. Feminine and elegant in expression. Lovely temperament. Correct body and movement. 2e plaats Uitmuntend.
 
Lilly, openklas teven:
Very elegant and feminine head. Lovely expression. Long neck. A little long but firm in body. Well boned. Well angulated. Moves easily. Excellent body. 2e plaats Uitmuntend.
 
Ook heb ik Scott, de broer van Lexy weer voorgebracht. Wat een leuke hond is dat toch! Hij kreeg in een drukbezette jeugdklas de 4e plaats met een Uitmuntend! Gefeliciteerd!
 
 
19 april 2012
Darcy ligt momenteel in de lappenmand. Afgelopen maandag is zij met spoed geopereerd aan een darmtorsie. Dat was flink schrikken. Gelukkig waren we er op tijd bij en gaat het inmiddels al een stuk beter met haar. Ze is nu bij mijn ouders zodat ze in alle rust kan herstellen van de operatie. Ze heeft een flinke jaap in haar buik en haar 10 maanden oude dochter Lexy zou haar hier geen moment rust gunnen, die wil alleen maar spelen. Voorlopig moet Darcy het dus eventjes rustig aan doen. Ze heeft ook een speciale romper aan zodat ze niet aan de wond kan likken. Hopelijk geneest de wond snel en wordt ze weer gauw helemaal de oude.
Verder nog leuk nieuws te melden: Lilly is tante geworden! Haar zusje Shine (Swallowsflight Starshine-Hussy) heeft afgelopen maandag 12 puppies gekregen! Van harte gefeliciteerd! Meer info is te vinden via de website van kennel Swallowsflight.
 
 
 
 
Een flinke operatiewond in haar buik. De patiënt moet goed rusten uiteraard dus
Darcy neemt het ervan en ligt lekker op de bank!
 
 
09 april 2012
De uitslagen van de Paasshow in Leeuwarden met als keurmeester mr. D. Hutchison (UK):
 
 
Lexy jeugdklas teven:
Appealing feminine bitch. Lovely head and expression. Good front. Well angulated. Level topline. In good coat. Moved well. 2e plaats Uitmuntend
 
Lilly openklas teven:
Feminine bitch. Lovely head and expression. Well angulated in front and rear. Good topline. Good front, bone and feet. In good coat. Very balanced on the move. 4e plaats Uitmuntend
 
Darcy openklas teven:
Feminine bitch. Good head and expression. Good clean neck. Level topline. Good front and feet. Correct bend of stifle. Showed well with a wagging tail. Perhaps carrying more coat than I would prefer. Moved well. Uitmuntend
 
Daarnaast mocht ik Scott, een broertje van Lexy en zoon van Darcy, showen. Hij stond en liep heel netjes zo voor de eerste keer. Scott kreeg een 4e plaats Zeer Goed in de jeugdklasse. Ik vond het erg leuk om hem terug te zien. Het is een hele mooie jongen geworden met een heel lief karakter. Hij lijkt erg op Lexy. Ook mocht ik de leverkleurige Ticket (Swallowsflight Ticket-Zorra) voorbrengen. De keurmeester was helemaal weg van hem en hij won de open klasse en werd daarna ook nog eens Beste Reu en Beste van het Ras! Iedereen van harte met de mooie resultaten!
 
 
 
03 april 2012
Vandaag tijdens de Zwartgoud Junior training heeft Bianca Kerkhof hele mooie foto's gemaakt van Lexy. Bedankt Bianca!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lexy, 9 maanden oud en dol op water!
30 maart 2012
Darcy heeft besloten om gezellig met Lilly mee te doen en ook loops te worden, hetzij twee maanden te vroeg! Haar vorige loopsheid was slechts 4 maanden geleden! We hebben nu dus twee loopse dames in huis en nu mag ook Darcy niet meedoen met de diplomadag van de FRC. Omdat het boekje nog niet gedrukt was mocht ik afgelopen week nog even snel van hond wisselen omdat Lilly loops geworden was. Dus Darcy in plaats van Lilly. Darcy gaat af en toe mee naar de jachttraining en vindt het allemaal geweldig! Ik denk dat zij best een C-diploma zou kunnen halen. Het had toch leuk geweest op bijna 7-jarige leeftijd. Maar nee, de dames gooien weer roet in het eten! ;-)
 
 
27 maart 2012
Tja, het zat er aan te komen.... Lilly is gisteravond loops geworden. Helaas mogen we nu beide wedstrijden niet mee doen. Jammer. De eerstvolgende diplomadag voor Lilly staat nu gepland voor begin juli bij de GRCN. Ook even langs de dierenarts geweest om Advantix te halen (middel tegen teken) en de dames meteen gewogen. Darcy weegt 31 kg, Lilly 27 kg en Lexy 23,6 kg.
 
 
23 maart 2012
Volgende week zaterdag doet Lilly mee met de onderlinge workingtest van jachthondenschool Multidog! Ook hebben we ingeschreven voor de diplomadag van de FRC op 14 april in Almen. Nu maar hopen dat Lilly nog niet loops gaat worden want dan mogen we niet meedoen! Gezien haar gedrag zou het zo maar kunnen maar het kan ook nog een paar weken duren voordat het eindelijk doorzet. De training met Lexy gaat ook prima! Ze apporteert graag en ook het volgen en uit down zicht gaat heel goed. Ik denk dat we dit kleine meisje dit najaar eens voor een C-proef zullen inschrijven.
 
 
 
 
Lilly.
18 maart 2012
Gisteren en eergisteren heerlijk getraind met Lilly. Eindelijk kunnen we weer over water trainen nu de temperatuur het weer wat beter toe laat. De training gaat super. Ook markeren doet ze zo goed! We gaan ons binnenkort opgeven voor een paar diplomadagen om hopelijk dit jaar een B diploma te halen.
 
Vandaag was de show in Leiden met als keurmeester mw. W. Boermans (NL). Lilly werd 1 Uitmuntend in de openklas teven en daarna ook nog eens Beste Teef!!! Lexy was dit keer voor het eerst in de jeugdklas en ons kleine meisje kreeg een mooie Uitmuntend. Ook Darcy haalde een mooie Uitmuntend. Beste reu en Beste van het Ras werd Pèr (Swallowsflight Xplosive-Yinti) van Sjaak en Iet van der Slot en Leonie Galdermans. Pèr is een halfbroer van Lilly! Super leuk dat zij dus beiden wonnen vandaag! Nogmaals van harte gefeliciteerd! De rapportjes:
 
Lexy:
Vrouwelijk totaalbeeld. Uitmuntend type. Prachtig hoofd met zeer fraaie expressie vanuit een donker oog. Droge halsbelijning. Scharend gebit. Zag graag liever meer halslengte en een betere overgang hals/rugbelijning. Kort in schouder en opperarm. Uitmuntend lichaam. Fraaie onderbelijning. Correcte achterhandhoeking. Prima bone en voetjes. Fraaie vachtstructuur. Gaat vlot en toont zich vrij. Uitmuntend
 
Darcy:
Zeer levendige dame met een heel mooi besneden hoofd. Fractie diepliggend oog. Goed gebit. Mooie droge halsbelijning. Voldoende gehoekte voorhand. Goed lichaam. Te diep gehoekte achterhand. Goed bone. Prima beharing. Bij het gaan mocht de rug wat vaster. Enthousiaste staartactie. Uitmuntend
 
Lilly:
Prachtig teefje. Zeer vrouwelijk totaalbeeld. Mooi gevormd hoofd met correcte stop. Prima gebit. Oogkleur oke. Evenredige voor- en achterhandhoeking. Uitmuntend lichaam. Prima bone en voeten. Goede vachtstructuur. Zeer doelmatig gangwerk. 1e plaats Uitmuntend, Beste Teef CAC/CACIB
 
 
 
Lilly beste teef en Pèr beste reu show Leiden!
 
11 maart 2012
Weer terug uit Engeland en genoten van een heerlijk dagje Crufts. Leuk om eens mee te maken en om eens niet zelf te hoeven showen, dus alle tijd om te kijken. Van 08.30 tot 16.00 uur aan de flatcoat ring reuen gezeten en een hoop mooie honden voorbij zien komen. Lang niet alle winkeltjes gezien dus ik denk dat ik toch nog eens terug moet! Gistermiddag mijn eigen Flatjes weer opgehaald bij Corry Mangelaars die daar heerlijk gelogeerd hebben en het prima naar hun zin hebben gehad. Bedankt Corry!
 
 
 
 
Beste Teef en BOB: Fieldkirk Fashion
 
 
 
Beste Reu en BOS: Torpedos Woodoo Magic
 
 
 
Best Puppy: Marsalland Over and Out
 
08 maart 2012
Jippie, straks naar Schiphol. Voor het eerst naar Crufts!
 
 
 
 
04 maart 2012
Vandaag zijn we met onze drie dames naar de show in Groningen geweest. Zowel Lilly als Darcy stonden in de openklas en Lexy voor de laatste keer in de puppyklas. Omdat Lilly en Darcy in dezelfde klas zaten heeft Annemarie Sepers Darcy voorgebracht. Bedankt voor de hulp Annemarie! Alle drie hebben ze weer mooie resultaten behaald. Keurmeester was dit keer dhr. J.J. van de Berg (NL).
 
Lexy, puppyklas teven:
Heel mooi totaalbeeld. Voor leeftijd goed van bone en substantie. Heel mooi hoofd, goede opvulling. Donker oog. Goede oordracht. Goede hoekingen voor en achter. Prima hals-rug belijning. Croupe kan iets vlakker. Tiptop showconditie. Complimenten voor het voorbrengen. 1e plaats Veelbelovend.
 
 
 
 
Lexy, 1 Veelbelovend show Groningen
 
Lilly, openklas teven:
Uitmuntend type. Kan iets meer beenlengte hebben. Mooi hoofd, oog kon iets donkerder. Voldoende opvulling onder de ogen. Prima hoekingen voor en achter. Prima rugbelijning. Goede voor- en achterhand. Mooie strakke rug. Goede staartaanzet. Goede gangen.
3e plaats Uitmuntend.
 
 
 
Lilly, 3e plaats Uitmuntend show Groningen
 
Darcy, openklas teven:
Uitmuntend type. Ietsje laagbenig. Mooi hoofd. Mooie expressie. Goede ooraanzet. Goede opvulling onder de ogen. Uitmuntende hoeking voor en achter. Goed lichaam. Goede staartaanzet. Gaat voor de leeftijd prima. 2e plaats Uitmuntend.
 
 
 
Darcy, bijna 7 jaar oud. 2e plaats Uitmuntend show Groningen.
 
19 februari 2012
Lexy is deze maand alweer acht maanden oud dus hebben we dit weekend wat nieuwe foto's gemaakt.
 
 
 
 
Lexy 8 maanden oud.
 
 
 
Lexy 8 maanden oud.
 
 
 
Lexy 8 maanden oud.
 
 
 
Lilly en Lexy half februari 2012.

13 februari 2012

 
 
 
Gecoupeerde Flatcoat? Nee, Lexy heeft haar oren heel vaak zo! Gekke Lex!
 
11 februari 2012
Vanochtend met Lilly in de vrieskou (-11ºC!) en een mooie strakblauwe lucht heerlijk getraind in de Heense polders samen met Herman Riemslag en zijn Golden Retriever Kees. Veel lijnen, afstoppen op de fluit en links en rechts sturen. Dat doet ze al heel behoorlijk. Ze markeerde ook heel goed in de kluiten en dat is nu met deze kou en besneeuwde akkers een stuk lastiger dan normaal, maar ze deed het allemaal prima. Ik denk wel dat de volgende loopsheid in aantocht is. Ze plast veel en Kees was niet bij haar weg te slaan. Ik hoop het, dan is ze er maar vanaf voordat de wedstrijden straks weer beginnen.
 
 
 
 
Lilly dirigeertraining De Heen. Foto: Herman Riemslag.
 
09 februari 2012
Van Nel Blaakman ontving ik vandaag wat foto's van de show in Eindhoven. Bedankt Nel!
 
 
 
 
Lilly 2e plaats Uitmuntend Openklas teven en reserve CACIB. Foto: Nel Blaakman.
 
 
 
Lexy 2e plaats Veelbelovend Puppyklas teven. Foto: Nel Blaakman.
04 februari 2012
Vandaag was de show in Eindhoven. De weg er naartoe was koud, glad en mistig. De flatcoats waren pas laat aan de beurt. Tegen 14.00 uur ongeveer. Lexy had vier puppyteefjes in haar klasse en werd uiteindelijk 2e met een Veelbelovend en een keurig rapportje. Ook Lilly werd ditmaal 2e van de zes teefjes in de openklas met een Uitmuntend. Omdat de keuringen zo uitliepen werd naast ons de erering al opgebouwd. Plotseling klonk er ineens een heel hard en angstaanjagend geluid uit de speakers, waarschijnlijk ging er iets mis met de geluidsinstallatie. Lilly schrok enorm en begon te blaffen, net toen wij aan de beurt waren. Onrustig stond ze voor de keurmeester, ze was duidelijk niet op haar gemak. Ik probeerde haar wat op te peppen met een klein piepballetje maar dat had de keurmeester liever niet. Uiteindelijk werd ze toch nog 2 Uitmuntend en kreeg het reserve CACIB. Halfbroer Pèr van Sjaak en Iet van der Slot deed het ook uitstekend. Hij werd 1U in de Jongehondenklasse en reserve Beste Reu! Gefeliciteerd!
 
 
Rapportje Lexy: Aantrekkelijke pup. Showt veel dingen die het ras aantrekkelijk maakt. Mooi vrouwelijk hoofd met super expressie. Mooie hals-rug. Schouder-opperarm niet optimaal. Voldoende voorborst. Prima benen en voeten. Goed lichaam. Voldoende hoeking achter met prima staartaanzet. Mooie vacht. Rastypisch temperament en gaat veelbelovend door de ring. 2e plaats Veelbelovend.
 
Rapportje Lilly: Teef van mooi formaat. Vrouwelijk totaalbeeld. Prima bone. Mooie expressie met donker oog en goed oortje. Mooie droge hals en prima toplijn. Correcte hoekingen voor en achter. Voldoende voorborst en goed bone. Heeft soms de neiging tot ondergeschoven staan maar is de schuld van de handler. Heeft ringtraining nodig. Fraaie vacht. In gangen voor nog tikje los in ellebogen. 2e plaats Uitmuntend.
 
 
 
 
Darcy en Lexy genieten van de sneeuw!
 
28 januari 2012
Het nieuwe jaar is alweer volop in beweging. Alle trainingen zijn weer begonnen, de KK1 cursus is best pittig en volgende week staat de eerste show alweer op het programma. Afgelopen donderdag zijn de dames alle drie weer keurig geknipt door Jessica. Darcy zit heel mooi in vacht. Jammer genoeg heb ik haar niet ingeschreven voor de show. Lilly is direct na Wijchen geheel uit vacht gegaan. Ze toont nu echt superslank. Normaal gesproken heeft zij juist een hele dikke vacht, daar is nu weinig van over. Gelukkig komt de nieuwe en dikke vacht alweer door. Ook Lexy krijgt een mooie, volle vacht. Ze is wel een beetje stout geweest. Ze heeft vanmiddag één van mijn warmste paar thermo handschoenen van Deerhunter aan flarden gescheurd, net nu het zou koud is! Brrrr, bedankt Lex!
 
 
 
 
Darcy, Lilly en Lexy, 28 januari 2012.
Darcy zit start klaar om naar me toe te komen rennen. Blijven zitten is niet haar sterkste punt! ;-)
 
16 januari 2012
Lexy is vandaag precies 7 maanden oud dus hoog tijd voor wat nieuwe foto's.
 
 
 
 
 
 
 
 
02 januari 2012
Vorige week zijn Darcy en Lexy uit logeren geweest bij Leonie en Jan (kennel Swallowsflight) aangezien wij een weekje met ons gezin op skivakantie zijn geweest in Oostenrijk. Lilly bleef uiteraard bij mijn moeder. De logeerpartij is prima verlopen. Darcy is natuurlijk al kind aan huis bij Leonie en ook Lexy vermaakte zich opperbest met de teefjes Shine en Dusty. Lexy heeft echt eindeloos met ze gespeeld. Ze zal haar vriendinnetjes nu vast wel missen. Leonie en Jan, bedankt voor de goede zorgen!
 
Terugkijkend op 2011 is het een jaar waarin veel is gebeurd. Zo hebben we afscheid moeten nemen van Teal en zijn zowel Darcy als Lexy bij ons komen wonen. Wie had dit allemaal van tevoren kunnen bedenken. Daarnaast heeft Lilly een aantal mooie C diploma’s en workingtest diploma’s gehaald en deed ze het uitstekend op de show met als ultieme afsluiter van 2011 de BOB overwinning op de kerstshow in Wijchen! Aankomend jaar zullen we haar nog regelmatig uitbrengen op shows en gaan we volop verder met de jachttraining. We hopen dit jaar een mooi B-diploma met haar te halen. Ook komen de fokplannen steeds dichterbij. Lilly voldoet qua gezondheid, karakter, uiterlijk en werkeigenschappen ruim voldoende aan de gestelde eisen. Het is nu alleen nog zoeken naar een geschikte partner voor haar. Gelukkig hebben we daar nog even de tijd voor. Half januari start ik met een cursus Kynologische Kennis 1 om me nog meer in het hondengebeuren te verdiepen.
Ook de kleine Lexy, dochter van Darcy is inmiddels alweer bijna 7 maanden oud en al bijna net zo groot als Darcy en Lilly. Wat gaat het toch snel. Een heerlijk meisje. Volgende week begint voor haar de jachttraining en wie weet is ze eind van dit jaar wel zover dat we een poging kunnen wagen voor een C-diploma. Ze is fanatiek genoeg. Ook zullen we haar dit jaar gaan uitbrengen op shows in de puppy- en jeugdklas.
Darcy doet het wat rustiger aan. In mei wordt zij alweer 7 jaar oud. Zij mag lekker genieten van de wandelingen en haalt hier en daar eens een dummy voor de lol. Ze zal waarschijnlijk nog wel naar de clubmatch gaan maar verder geniet ze van haar leventje zoals het is en dat bevalt haar prima! Geen kroelbeurt slaat ze over! We zullen zien wat het jaar ons brengt. Hopelijk veel plezier en gezondheid, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.