Nieuws 2018

29 december 2018
Weer terug van een heerlijk weekje in de Oostenrijkse sneeuw! Dit jaar mocht Bamse met ons mee. Vorig jaar was het de eer aan Lexy en het jaar ervoor mocht Lilly mee. Voor volgend jaar staat Maisy al te trappelen van ongeduld! ;-) Bamse vond het heerlijk. Hij is ook zo makkelijk en braaf. Iedereen was dol op hem, een graag geziene gast. We hebben elke dag mooie wandelingen gemaakt. Via de gondel naar het middelstation op de berg en via mooie besneeuwde bospaadjes naar beneden. De sneeuw vond hij prachtig! Verder uiteraard heerlijk geskied. Tijdens onze vakantie zijn de pups van Bamse en Ivy geboren. Ik kon mijn oren niet geloven, maar liefst 15 puppies zijn er geboren! 4 reutjes en een heel elftal teefjes! Heel bijzonder! Ivy en haar babies doen het prima. Zie verder onder Puppies. Verder heb ik nog hele leuke foto's en berichtjes gehad van mensen die inmiddels een pup van Bamse of Luca hebben! Zo leuk! Super bedankt daarvoor! 
 
 
Sneeuwpret!
 
18 december 2018
Afgelopen zondag ben ik met Bamse en Lilly naar de Winner Show in Amsterdam geweest. Bamse haalde een mooie 2e plaats Uitmuntend in de kampioensklas. Mama Lilly deed niet onder voor haar zoon en haalde ook een 2e plaats in de veteranenklas. Zuslief Flicka deed ook mee, haar eerste show na haar nest van 13 pups. Flicka zag er alweer topfit uit en haalde een mooie 3e plaats Uitmuntend in de kampioensklas! Tevens een gezellig familiekiekje gemaakt op de stand van Eukanuba!
 
 
Flicka, Lilly en Bamse.
 
Verder hadden we op 8 december de fokdag van de Flatcoated Retriever club met de "puppies" uit het Winchmore C-nest. Inmiddels bijna 2 jaar oud en allemaal uitgegroeid tot lieve, sociale volwassen honden. Zes van de acht puppies waren aanwezig. Zo heerlijk om ze allemaal weer even terug te zien. En wat deden ze het goed! Allemaal hele brave hondjes. De proefjes deden ze allemaal keurig, ze waren heel relaxed en ontspannen in de wachtkamer en ook qua uiterlijk kwamen ze allemaal prima uit de bus! Een heel geslaagd nest! Een trotse fokker en trotse baasjes! Nogmaals dank voor jullie komst!
 
 
 
Vlnr: Mama Lilly, Fay (alias Ukkie), Dana, Olaf, Luca, Joss en Boef!
 
 
Mijn "puppie-puppie-puppie roep" herkennen ze allemaal nog! 
 

19 november 2018
Hoera! Onze Lilly is vandaag jarig! Ze mag alweer 9 kaarsjes uitblazen! Het gaat heel goed met Lilly. We hopen nog lang van haar te mogen genieten. We hadden het druk met puppy knuffelen afgelopen weekend. Allemaal prachtige kleinkinderen van Lilly! Op zaterdag zijn we weer bij de pups van Bamse en Sem geweest en op zondag bij de pups van Luca en Happy. Het was weer genieten! 
 
 
Birthday Girl!
 
 
Een pup van Bamse en Sem, 6 weekjes oud alweer en zooo schattig!
 
 
Puppy van Luca en Happy, bijna 4 weken oud. Wat een dotje!
 
 
06 november 2018
Afgelopen zondag zijn we op kraamvisite geweest bij de pups van Bamse en Lexy. Ze zijn ontzettend schattig! De oogjes zijn net open en ze tijgeren al flink rond. Heerlijk om Lexy weer even terug te zien. Wat een geweldige moeder is ze voor haar babies! Eigenlijk had ik die dag met Bamse een workingtest maar Bamse liep vorige week na de workingtest in Laren mank, waarschijnlijk overbelast of verstapt, dus hij moest een week lijnrust houden van de dierenarts. Helaas moesten we daardoor onze laatste workingtest van dit jaar afzeggen. Maar wel een mooi moment om dan maar puppies te gaan knuffelen! Hieronder wat foto's van de pups. Vandaag mochten we de training gelukkig weer oppakken, Bamse loopt ook niet meer mank en hij kon niet wachten om weer lekker de benen te strekken! Tijdens deze training heeft Bamse voor het eerst een haas geapporteerd! Hij pakte hem meteen goed op. Het was echt een grote, zware haas! Knappe vent! 
 
 
Stoere Bamse!
 
 
 
 
De babies van Bamse en Lexy!
 
 
De puppies aan de melkbar.
 
28 oktober 2018
Gisteren had ik met Bamse een workingtest bij de Chesapeake Bay Retriever Club in Laren (Gld). Een mooi terrein maar het was, zeker in de ochtend, best koud! De winter komt er aan en dat is weer even wennen. Later de middag kwam het zonnetje gelukkig door. De proeven leken niet zo moeilijk maar veel honden hadden er toch wat moeite mee om de apporten te vinden. Ook Bamse moest ik hier en daar wel sturen en dat kost toch wat puntjes. En ook wij hadden bij één proef 1 dummy gemist. Die dummy lag vrij vooraan maar Bamse nam teveel diepte. Soms liggen ze makkelijker dan je denkt. Maar over het algemeen heel tevreden. Veel honden hadden één of meerdere dummies gemist en uiteindelijk hadden van de 119 deelnemers ongeveer de helft maar een diploma. Gelukkig behoorde wij tot diegene die met een diploma naar huis mochten. Trots op Bamsy Boy! 
 
 
 
25 oktober 2018
Ook Luca is voor het eerst papa geworden! Happy, het teefje van Carla Ranson uit België heeft afgelopen dinsdag maar liefst 11 prachtige puppies op de wereld gezet! 4 reutjes en 7 teefjes. Alles gaat goed met Happy en haar babies! Meer informatie, zie kennel Shining Stardancers. 
 

 
 
Happy met haar elftal!
23 oktober 2018
Afgelopen vrijdag is Lexy bevallen van 10 prachtige, zwarte puppies! Zeven reutjes en drie teefjes! Alles is goed gegaan en Lexy en haar babies doen het prima! De pupjes zijn geboren bij de fokster van Lexy, Leonie Galdermans van kennel Swallowsflight.
Ook ben ik afgelopen week op kraamvisite geweest bij de pups van Bamse en Sem van Marian Nihot. Zo schattig! De oogjes zijn open en ze beginnen al een beetje rond te stappen. Wat heerlijk om "hondenoma" te zijn! ;-) 
 
 
Trotse mama Lexy met haar 10 babies!
 
 
Pupje van Bamse en Sem, ruim 2 weken oud en de oogjes zijn open!
 
10 oktober 2018
Een druk weekend achter de rug. Zaterdag de show in Douai Frankrijk met Bamse. Vroeg op want we waren om 09.00 uur al aan de beurt. Bamse heeft op deze show zijn laatst benodigde puntje gehaald voor de titel Internationaal kampioen CIE. Om deze titel te halen heb je vier kampioenspunten nodig in drie verschillende landen onder drie verschillende keurmeesters. We moesten blijven tot de eindkeuring die pas om 17.00 uur was dus al met al een lange dag! De volgende dag weer vroeg op voor de diplomadag in Simonshaven van de FRC. Ik heb Luca voorgejaagd en Luca deed het super goed! Wat een braaf hondje! Hij haalde een prachtig C diploma met 48/50 punten en haalde hiermee zelfs een 2e plaats! De enige proef waar hij 2 puntjes liet liggen was het apport uit water. Het schot, zo vlak naast ons, was toch wel erg spannend waardoor hij houdbaar in sprong en we dus een acht kregen. Verder allemaal tienen. Knap ventje! Ook Marjolein deed mee met Denzo in de B-klasse. Voor beiden de allereerste keer dat ze met een wedstrijd mee deden, dus super spannend! Maar ook Marjolein en Denzo deden het heel goed. Het bleef tot het laatst heel spannend. Jammer genoeg lukte de laatste proef, apport over water, niet. De bottleneck voor heel veel combinaties, want uiteindelijk waren er maar 3 B-diploma's gevallen. Maar ze gingen toch met een heel mooi C-diploma met 47 punten naar huis! Heel knap zo voor de eerste keer! Ook Tjeerd en Joss deden mee maar Joss heeft wat last van haar schijnzwangerschap. De eerste proef, down uit zicht, kroop ze bijna bij de keurmeester op schoot. Lief, maar niet de bedoeling op zo'n dag. Helaas geen diploma voor Joss. Volgende keer beter!
 
Lexy geniet thuis van haar zwangerschapsverlof. Haar buikje wordt ronder en ronder en ze ademt soms al wat zwaarder. Het valt ook niet mee, zo'n dikke buik mee sjouwen. Nog ongeveer anderhalve week te gaan. Zondag gaat ze naar Leonie om zich voor te bereiden voor de aanstaande bevalling. Ik ben zo benieuwd! 
 
Afbeelding invoegen
 
Denzo en Luca met hun welverdiende diploma's! 
 
04 oktober 2018
De pups van Sem en Bamse zijn geboren! Op 3 oktober is Sem bevallen van 10 prachtige Flatcoat puppies! 7 reutjes en 3 teefjes! Moeder en babies doen het prima en we kunnen niet wachten om op kraamvisite te gaan! Ook met Lexy gaat het heel goed. Het wordt langzaam aan toch wat zwaarder voor haar nu. Haar buik begint nu echt hard te groeien, maar dat moet ook wel met nog maar 2,5 week te gaan! Komend weekend weer een druk weekend voor de deur met zaterdag een show in Frankrijk met Bamse en zondag de clubdiplomadag van de FRC in Simonshaven met Luca, Joss en Denzo! 
     
                                                    Afbeelding invoegen         Afbeelding invoegen
 
                                                     De puppies van Sem en Bamse, 1 dag oud!        Lexy, haar bolle buikje wordt steeds beter zichtbaar!
 
 
28 september 2018
Vorige week heeft Lexy een echo gehad om te zien of ze drachtig is. En jawel, mijn vermoedens werden direct bevestigd. Plop, meteen al drie mooie vruchtjes vol in beeld op het moment dat het echo apparaat op haar buikje werd gezet! Inmiddels zijn we alweer een week verder en haar buikje groeit gestaag! Over ruim drie weken zullen ze geboren worden. Zo wonderlijk hoe snel het allemaal gaat!
 
                                                             
 
Kleine Bamsjes en Lexy'tjes in de maak!
 
Afbeelding invoegen
 
Het pupje links bovenin is goed te zien!
 
 
10 september 2018
Een druk weekendje achter de rug. Zowel zaterdag als zondag een SJP-proef met Bamse, beiden in Oldenzaal. Een behoorlijk eindje rijden maar het was de rit meer dan waard! Bamse haalde twee mooie SJP-B diploma's en op beide dagen vielen we zelfs in de prijzen! Op zaterdag op de SJP van het gewest Twente werden we 1e en op zondag op de SJP van de Flatcoated Retriever Club werden we 3e! Knappe Bams! Heel hard voor getraind samen dus heel blij dat al dat trainen zijn vruchten heeft afgeworpen. Een mooie afsluiting van ons SJP-seizoen. We gaan ons nu richten op de workingtests en maps!
 
Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen

Verder is er nog meer leuk nieuws te melden want Bamsy Boy wordt voor het eerst papa! Begin augustus had hij een romance met Sem, Fantastic of the Brightly Dunes, van Marian Nihot en Kirsten van Vliet! De echo heeft inmiddels aangetoond dat Sem in blijde verwachting is! Over ruim 3 weken zullen de kleintjes geboren worden. Ik ben zo benieuwd! Meer informatie bij kennel "of the Brightly Dunes".
 
Afbeelding invoegen
 
Puppy Love, Sem en Bamse!
 
Bamse had het druk met afspraakjes want ook onze eigen Lexy is hopelijk drachtig! Lexy werd circa 3 weken geleden gedekt door Bamse. Dit zal het laatste nestje worden van Lexy en natuurlijk heel bijzonder dat Bamse de papa mag zijn! Omdat ik zelf geen tijd heb voor een nestje mede i.v.m. mijn werk en trainingen met de andere honden, zal het nestje geboren en groot gebracht worden bij Leonie Galdermans van kennel "Swallowsflight". Lexy is kind aan huis bij Leonie en ook haar twee vorige nesten zijn bij Leonie geboren. Binnenkort krijgt Lexy de echo om te zien of ze drachtig is. Spannend!
 
Afbeelding invoegen
 
Lexy en Bamse op de love chair!
 
Ook Luca (Winchmore Country Man) had zijn eerste date. Het was druk met de afspraakjes ineens. Voor hem kwam er een prachtige Flatcoat dame uit België. Happy van Carla Ranson. Ook Luca en Happy hebben het heel gezellig gehad samen en binnenkort zal de echo moeten uitwijzen of er liefdesbaby's van komen. Meer informatie bij kennel "Shining Stardancers".
 
Afbeelding invoegen
 
Happy en Luca, Luca is er nog een beetje beduusd van ;-)

26 augustus 2018
De afgelopen maanden hard getraind met de hondjes wat heeft geleid tot twee mooie diploma's voor Bamse en Luca! Luca haalde zijn 1e C-diploma bij de Chesapeake Bay Retriever Club in Borculo en Bamse haalde zijn 2e SJP-B diploma in Arnemuiden! Met dit 2e SJP-B diploma mag Bamse volgend jaar gaan mappen! Een MAP is een Meervoudige Apporteer Proef. Net weer een tikje moeilijker en uitdagender. We gaan er in ieder geval weer flink en met veel plezier voor trainen!

  Afbeelding invoegen
 
Luca zijn C-clubdiploma met 42 punten!
 
Afbeelding invoegen
 
Bamse zijn SJP-B diploma met 71 punten!

 
26 juni 2018
Afgelopen weekend was de hondenshow in Zwolle. Op deze show behaalden zowel Joss "Winchmore Created at Christmas" als haar broertje Olaf "Winchmore Clever Trick" van Mia Thienpont hun laatste jeugdpunt voor de titel Nederlands Jeugd Kampioen! Super leuk! Na broer Luca de 2e en 3e hond uit het C-nest die deze titel behaald hebben! Joss werd tevens reserve Beste Teef! Geweldig! Keurmeester was dhr. Guy Kips uit Luxemburg. Mia, nogmaals van harte gefeliciteerd met Ollie! 
 
Afbeelding invoegen
 
Een trotse fokker samen met Olaf en Joss!


  
07 juni 2018
Bamse heeft onlangs zijn workingtest B1 diploma gehaald met 83/100 punten! Een prachtige dag met mooie proeven. Bamse deed het super. Op 1 proef helaas 1 dummy gemist maar deze proef was behoorlijk pittig en bleek voor de meeste hondjes de bottleneck van de dag te zijn. Desondanks een mooi diploma gehaald met 83 punten. Trots op Bamsy Boy! 
Verder zijn we volop aan het trainen voor de komende SJP-proeven. Ik hoop komende zomer een 2e B te halen zodat we volgend jaar kunnen gaan mappen. De training gaat super. We trainen nu op veel verschillende lokaties en ook het over water gaat nu vol zelfvertrouwen. 
 
Afbeelding invoegen
 
Bamse zijn workingtest B1 diploma van de WFRG!
 
Afbeelding invoegen
 
Mooi lijstje!
 
 

12 mei 2018
Afgelopen zondag was de clubshow van de Belgian Retriever Club in Turnhout. Een speciale editie want de club viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Een prachtig terrein en stralend weer en een prima sfeer! Ik zou Olaf van Mia showen en had zelf Bamse en Joss ingeschreven.  Bamse deed het geweldig en werd 1 Uitmuntend in de fokkersklasse en daarna ook nog eens Beste Reu! Vanwege het 50-jarig jubileum telde het CAC dubbel! Bamse is hiermee in één klap Belgisch Show Kampioen want hij had eerder al twee punten gehaald! Wat een aangename verrassing! Echt super! Trots op m'n lieve ventje! Bamse werd beste reu en beste teef en BOB werd Black Editions Beautiful Lilly van Sylvia Pieschl uit Duitsland! Een prachtig teefje! Olaf haalde een mooie 2e plaats Uitmuntend en Joss een Uitmuntend in de jeugdklas teven. Keurmeester deze dag was mevrouw Ingrid Kuyken uit België.
 
Afbeelding invoegen
 
Beste reu BOS en beste teef BOB BRC clubshow 2018!
 
Afbeelding invoegen
 
Winchmore Bet Your Bottom Dollar "Bamse" nu ook Belgisch Show Kampioen!
 
24 april 2018
Weer een hoop leuk nieuws te vertellen over de Winchmoortjes!

Ten eerste wordt Lilly weer oma! Flicka "Winchmore By Leaps and Bounds” van Leonie Galdermans en Annemarie Sepers is in blijde verwachting! Ik had de eer om afgelopen vrijdag mee te mogen naar de echo in Sleeuwijk. Altijd een spannend moment! En jawel, al snel kwamen de eerste kleintjes in beeld! Zo mooi! Eind mei worden ze verwacht! De logeerpartij van Kaos heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik ben heel benieuwd! Meer info op: www.swallowsflight.com.

Verder heb ik afgelopen zaterdag mee gedaan met de teamwedstrijd van de WFRG. Ons team bestond uit Cees Deelman met Lotte als A-hond, Mieke van der Schoot met Zoey als B-hond en ik met Maisy als C-hond. Het was een mooie dag met leuke proeven wat uiteindelijk resulteerde in een 4e plaats voor ons team "The Miracle Workers”!

Ook de zondag was gevuld want toen ben ik naar de Brabo Show in Antwerpen geweest. Dit keer zonder eigen honden. Mia had Pim en Olaf ingeschreven en ik zou haar helpen met het voorbrengen van de hondjes. Beide hondjes deden het super! Pim "Winchmore All or Nothing” haalde een 1e plaats Uitmuntend in de open klas en werd Beste Reu met CAC/CACIB! Halfbroer Olaf "Winchmore Clever Trick” haalde  een 1e plaats in de jeugdklas met JCAC! Gefeliciteerd Mia!
 
Tenslotte ben ik maandag voor de HD en ED foto’s naar Best geweest met Luca en Joss. Beide hebben een mooie uitslag gekregen. Beiden HD-A met norbergwaarde 40 en botafwijking 0 en ook ED-vrij!
 
Afbeelding invoegen
 
 
14 april 2018
Even wat tijd gevonden om de site bij te werken. Het is erg druk met shows momenteel. Vrijwel elk weekend zijn we op pad geweest in zowel binnen- als buitenland. Erg vermoeiend maar gelukkig hebben we hele mooie resultaten behaald! Luca "Winchmore Country Man" mag zich inmiddels Nederlands, Belgisch en Luxemburgs jeugdkampioen noemen. En dat op een leeftijd van nog maar 13 maanden! Knappe Loekie! Ook Joss gaat lekker en heeft inmiddels 2 jeugdpunten voor het Nederlands jeugdkampioenschap binnen! Om dit kampioenschap te halen moet je drie jeugdpunten hebben voordat de hond 18 maanden is dus we showen nog eventjes door! Hopelijk halen we nog een 3e puntje! Beide hondjes doen het super op de jachttraining. Heel fijn hoeveel rust ze van nature in zich hebben. Verder heeft papa Kaos nog een weekje hier gelogeerd. Kaos is de papa van het Winchmore C-nest. Ontzettend leuk om Kaos een weekje in huis te hebben. Onze Italiaanse gast paste zich snel aan en vond het heel gezellig in ons koude kikkerlandje. Papa Kaos was hier natuurlijk niet zonder reden. Hij had een date met Flicka, "Winchmore by Leaps and Bounds" van Leonie Galdermans en Annemarie Sepers. Flicka is een volle zus van Bamse. Het liefdeskoppel had meteen een hele goede klik samen en hopelijk zijn er liefdesbabies op komst! Spannend!
 
Afbeelding invoegen
 
Kaos, onze Italiaanse gast!
 
Afbeelding invoegen
 
Jossje "Winchmore Created at Christmas" 
 
Afbeelding invoegen
 
Luca 'Winchmore Country Man" Luxemburgs Jeugd Kampioen 2018
 
 
01 april 2018
Vandaag viert onze Maisy haar 2e verjaardag! Maisy mafkeessie, hoe kan het ook anders, jarig op 1 april! Onze lieve en grappige Maisy, altijd in voor een feestje!! 
 
Afbeelding invoegen
 
Een snuitje om te zoenen! 
 
Afbeelding invoegen06 maart 2018 
Weer een druk maar geweldig weekend achter de rug! Vrijdag met 4 honden vertrokken richting Groningen voor de 2-daagse Martini Dogshow en zondagavond weer thuis gekomen met een Nederlands Jeugd Kampioen en een Nederlands Kampioen! Super trots op de hondjes! De resultaten:
 
Zaterdag, keurmeester mw. Marjo Hahne (NL):
- Luca "Winchmore Country Man" jeugdklas reuen, 1e plaats Uitmuntend JCAC en hiermee Nederlands Jeugdkampioen 2018!!!
- Denzo "Winchmore Better Safe Than Sorry" openklas reuen, 3e plaats Uitmuntend
- Joss "Winchmore Created at Christmas" jeugdklas teven, Uitmuntend
- Maisy "Swallowsflight Fiamma Galaxy, tussenklas teven, 1e plaats Uitmuntend
 
Luca en Joss deden ook mee in de koppelklas en behaalden samen een hele mooie 3e plaats! Keurmeester mw. Saskia Rathenau (NL)
 
Zondag, keurmeester mw. Wies Boermans (NL):
- Luca "Winchmore Country Man" jeugdklas reuen, 1e plaats Uitmuntend JCAC en JBOB
- Denzo "Winchmore Better Safe Than Sorry" openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB/BOS en hiermee Nederlands Kampioen!!!
- Joss "Winchmore Created at Christmas" jeugdklas teven, 4e plaats Uitmuntend
- Maisy "Swallowsflight Fiamma Galaxy, tussenklas teven, 2e plaats Uitmuntend
 
In België zette Pim "Winchmore All or Nothing" zijn beste beentje voor en werd op de show in Genk 1 Uitmuntend en Beste Reu met CAC! Super goed gedaan Mia!
 
Afbeelding invoegen
 
Luca "Winchmore Country Man" Nederlands Jeugd Kampioen 2018!
 
Afbeelding invoegen

 Luca en Joss 3e beste koppel van de show!
 
Afbeelding invoegen26 februari 2018
Alweer feest in huize Winchmore! De Winchmore C-puppies zijn vandaag 1 jaar oud geworden! Wij wensen Luca, Dana, Boef, Dolce, Fay, Olaf, Joss en Lun (v.l.n.r. op de onderstaande foto) een hele fijne dag toe vandaag en ik hoop dat jullie flink verwend zullen worden! Dikke knuffel voor jullie allemaal!
 
Afbeelding invoegen
 
De Winchmore C-puppies op deze foto 6 weken oud!
 
Afbeelding invoegen21 februari 2018
Vandaag is onze allerliefste Bamse alweer 3 jaar oud geworden! Wat vliegt de tijd! We hopen nog heel veel jaren van onze lieve teddybeer te mogen genieten. Uiteraard heeft hij gesmuld van een heerlijk gebakje! Wij wensen alle broers en zusjes uit het Winchmore B-nest ook een hele fijne verjaardag! 
 
Afbeelding invoegen
 
Bamse 3 jaar!
 
Afbeelding invoegen
 
Smullen maar!
 
Afbeelding invoegen
 
Uiteraard krijgen de dames ook een stukje taart! Vlnr: Bamse, Lexy en Maisy.
 
Afbeelding invoegen19 februari 2018 
Dit weekend weer een druk showweekend achter de rug. Alhoewel ik me wel heel rustig moest houden omdat ik na een flinke griep er ook nog eens een longontsteking bovenop kreeg afgelopen week. Gelukkig ging het zaterdag al wat beter en ben ik toch samen met Mia naar de show gegaan en met een geweldig resultaat!
 
Zaterdag 17 februari, keurmeester mr. Jef Verrees (B) Luca 'Winchmore Country Man" jeugdklas reuen: 1e plaats Uitmuntend JCAC en JBOB!
Zondag 18 februari, keurmeester mrs. Blay (UK) Luca "Winchmore Country Man" jeugdklas reuen: 1e plaats Uitmuntend JCAC en JBOB!
 
Luca haalde hiermee zijn 3e JCAC in België en mag zich nu "Belgisch Jeugd Kampioen" noemen! 
 
Ook mocht ik Pim "Winchmore All or Nothing showen van Mia Thienpont. En ook Pimpie deed het super! Wat een ontzettend leuke reu is dat toch. Ook Pim haalde geweldige resultaten:
 
Zaterdag 17 februari, keurmeester mr. Jef Verrees (B) Pim "Winchmore All or Nothing" openklas reuen: 1e plaats Uitmuntend en reserve CAC/reserve CACIB
Zondag 18 februari, keurmeester mrs Blay (UK) Pim "Winchmore All or Nothing" openklas reuen: 1e plaats Uitmuntend CAC/CACIB en BOB en in de erering in de selectie van de laatste 6 beste honden van rasgroep 8! Mia nogmaals van harte gefeliciteerd!
 
Afbeelding invoegen
 
Luca 'Winchmore Country Man" Belgium Junior Champion 2018"
 
Afbeelding invoegen8 februari 2018
De trainingen zijn weer begonnen. Ook Joss en Luca zijn gestart met de apporteercursus en doen het allebei super! Het zijn hele brave hondjes! Zowel Tjeerd als Marjolein zijn heel tevreden! Ook van de andere baasjes hoor ik alleen maar positieve verhalen. Heel fijn allemaal! Over een kleine drie weken worden de pups van het Winchmore C-nest alweer 1 jaar! Wat gaat de tijd toch snel! Luca en Denzo zijn vorige week naar de show in Eindhoven geweest. De keurmeester was dit keer dhr. P.F. Bechtold uit Oostenrijk. Denzo haalde een 3e plaats met een Uitmuntend in de openklas en Luca haalde de 1e plaats in de jeugdklas met JCAC! 
 
Ook met Ukkie, alias Fay gaat het heel goed. Ze werd vorig jaar geboren als kleinste van het nest met een geboortegewicht van slechts 180 gram! Ohhh, wat was ze klein en breekbaar! Ik heb haar destijds dag en nacht apart aangelegd bij mama Lilly en mede daardoor heeft zij het gered. Het is een klein maar pittig dametje geworden. Ze woont gezellig bij mijn ouders en bij haar mama Lilly. Ze heeft een enorme vacht en is nog steeds iets kleiner dan haar moeder maar doet qua doen en laten gelukkig niet onder voor de rest! ;-) Hieronder een filmpje van deze kleine en bijzondere dame!
 

Fay met haar vriendjes van de Ikea! 

Afbeelding invoegen7 januari 2018
Terug van een heerlijke wintersportvakantie met perfecte sneeuwcondities en prachtig, zonnig weer. We hebben heerlijk kunnen skiën. Ook mocht er een hondje mee. Dit keer was de keuze op Lexy gevallen. Zo vlak na haar nest had zij het het meest verdiend vonden we. Puppies grootbrengen is nu eenmaal een zware taak. Lexy genoot van de sneeuw en de mooie wandelingen in de bergen. Probleemloos stapte ze de gondel in waarna we via prachtig besneeuwde bospaadjes naar beneden wandelden. Ze was overal een graag geziene gast. Oostenrijk is echt heel hondvriendelijk en daarnaast is Lexy ook super makkelijk en lief voor alles en iedereen. Ze heeft echt genoten en wij ook.

Afbeelding invoegen
 
Lexy geniet volop van haar vakantie!
 
Inmiddels zijn we alweer een weekje terug en stond gisteren de eerste show alweer op het programma. Dit keer met de jonkies Luca en Joss. Pim van het A nest stond ook ingeschreven en ook hem mocht ik zelf voorbrengen. Een heerlijke enthousiaste reu! We hebben weer mooie resultaten gehaald onder keurmeester dhr. Liam Moran uit Ierland:
 
- Luca, Winchmore Country Man, jeugdklas reuen: 1e plaats Uitmuntend, JCAC en Beste Jeugdhond 
- Pim, Winchmore All or Nothing van Mia Thienpont, openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend
- Joss, Winchmore Created at Christmas, jeugdklas teven, Uitmuntend
 
Binnenkort gaan de trainingen weer beginnen. We hebben er zin in!
 
Afbeelding invoegen
 
Luca, na afloop van de show even uitrazen in het bos. Hij sjouwt graag met van alles en nog wat!