Winchmore D-nest

13 november 2019
Afgelopen zondag is ook Quinn, puppy bruin, opgehaald door zijn nieuwe baasjes! Quinn gaat wonen in het mooie Limburg en wordt het vriendje van Dax, ofwel puppy wit uit ons A-nest! Dat zullen vast dikke vriendjes worden! Alle puppy spulletjes zijn inmiddels opgeruimd en wij hebben onze woonkamer weer terug. Toch ook wel weer fijn. Ik kan terug kijken op een heerlijke puppytijd. Wel druk, het blijft ontzettend veel werk met weinig slaap. Alles draait 24/7 om het nest, maar het is het allemaal waard geweest. Heel trots ben ik op Maisy die het echt fantastisch deed als moeder. Heel blij dat alles goed is gegaan en we geen nare dingen hebben gehad. Er kan zoveel mis gaan in de kraamtijd. Nu gaan we lekker genieten van onze eigen Juicy en de training met de andere honden weer oppakken. Want ook die worden tijdens een nest toch een beetje achtergesteld. Het is ook erg fijn om berichtjes en foto's te ontvangen van de blije, nieuwe baasjes. De pups doen het allemaal zo goed! Ik hoop ze snel weer eens terug te zien! 
 
 
Puppy bruin heet nu Quinn, Winchmore Don't Talk Just Kiss. Foto: Hannah Verhoeven.
 

08 november 2019
Afgelopen dinsdag was het de beurt aan puppy blauw en puppy groen om te vertrekken. Twee heel blije gezinnen stonden te popelen om eindelijk hun puppy op te kunnen halen. Puppy blauw heet nu Teun en is al dikke vriendjes met de andere Flatcoat Mick. Puppy groen heet nu Guus en heeft inmiddels al kennis gemaakt met heel veel nieuwsgierige koeien op de boerderij van zijn nieuwe baasjes! Ik hoor alleen maar goede berichten dat de pups het zo goed doen en zo makkelijk zijn. Heel fijn om te horen voor deze overbezorgde fokster!;-)

Onze eigen pup Juicy en puppy bruin (Quinn) zijn nu nog samen over en keten heel wat af. Ze crossen door de woonkamer, gaan mee naar het werk en spelen graag met de andere grote honden hier. Mama Maisy is nog steeds dol op haar kinderen en speelt ook graag met hen. Zo lief! Quinn, puppy bruin, vertrekt komende zondag. 
 
 
Reutje Blauw, Winchmore Don't Try This at Home, heet nu Teun! Foto: Hannah Verhoeven.
 
 
Reutje groen, Winchmore Driver of the Day, heet nu Guus! Foto: Hannah Verhoeven.
 
 
Juicy en Quinn 8,5 week oud!
 
03 november 2019
En toen was het zover.... puppy lila, puppy roze en puppy rood zijn inmiddels vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Altijd weer een moeilijk moment voor mij. Acht weken lang heb ik zo intensief voor ze gezorgd. Dag en nacht met ze bezig geweest. Stuk voor stuk zijn ze me zo dierbaar geworden. Gelukkig hebben ze allemaal hele fijne en lieve baasjes gekregen die erg hebben uitgekeken naar de komst van hun lieve pup. De eerste berichten zijn heel goed. De kleintjes passen zich makkelijk aan. Wat ben ik trots op ze! Wij wensen Toska, Raf en Waldo een heel fijn leventje toe bij hun nieuwe baasjes! Puppy groen, bruin en blauw blijven nog iets langer. Die vertrekken aankomende week. Daar mogen we nog iets langer van genieten!
 
 
Teefje lila, Winchmore Drop Dead Gorgeous, heet nu Toska. Foto: Hannah Verhoeven.
 
 
Teefje roze, Winchmore Dolce Vita, heet nu Raf. Foto: Hannah Verhoeven.
 
 
Reutje rood, Winchmore Drive to Survive, heet nu Waldo. Foto: Hannah Verhoeven.
 
 
Onze zeven dwergen! Foto: Hannah Verhoeven.

30 oktober 2019
Drukke tijden in huize Winchmore! Afgelopen maandag was de puppytest. Annemarie en Marijke van de Flatcoated Retriever Club hebben elke pup stuk voor stuk getest en kwamen tot de conclusie dat het allemaal hele vrolijke en vrije pupjes waren die graag willen samenwerken met hun aanstaande baasje! Een heerlijk nest! Dat is altijd fijn om te horen. Vorige week woensdag is de dierenarts geweest en zijn de pupjes helemaal gezond verklaard en getiterd. Mama Maisy had bij haar vorige titerbepaling afgelopen voorjaar al hele hoge waardes en dit heeft zij duidelijk doorgegeven aan haar kindjes. Alle pups hadden een hele hoge titerwaarde. Ze hebben dus heel veel antistoffen van hun mama meegekregen via de moedermelk. Ook zijn de pupjes weer ontwormd en hebben ze kennis gemaakt met onze kippen en varkentjes. Verder zijn ze mee geweest naar mijn werk waar ze mochten rond stappen op kantoor en in de loods. Allemaal nieuwe indrukken voor deze kleine rakkers, maar ze zijn niet snel onder de indruk. Uiteraard ook veel geknuffeld met de collega's!
Het weer is heerlijk momenteel. Frisjes maar zonnig dus de pups kunnen overdag heerlijk in de tuin spelen en vervolgens binnen lekker slapen. Zaterdag kwam de fotograaf, alle pups hebben keurig geposeerd en ook de welbekende bankfoto is toch weer gelukt. Zeven prachtige hummeltjes op een rij! Hannah is nog bezig met het uitzoeken van heel veel foto's. Zodra de bankfoto klaar is wordt hij uiteraard geplaatst. Voor nu genieten we nog even lekker van de smurfjes. Zeer binnenkort zullen ze uitvliegen. Bij de gedachte alleen al schiet ik al vol...
 
 
Samen met mama Maisy naar de beestjes kijken!
 
 
Interessant!
 
 
De dames van de puppytest.
 
 
Geinig, zo'n kar vol leuke spulletjes! Daar moet je even bovenop klimmen om alles te kunnen onderzoeken!
 
 
Het apporteren wordt getest.
 
 
Wat een rare hond!
 
 
Ja, daar is mama! Aanvallen!
 
 
Hee, ander kleurtje! Eerste kennismaking met een andere hond.
 
 
Golden Retriever Lucy is heel erg lief en tolerant naar de puppies toe! Zo schattig!
 

22 oktober 2019
Gisteren waren de pups alweer 6 weken oud. Ik moet er nog niet aan denken dat mijn smurfjes me over een kleine twee weken alweer gaan verlaten. Ze zijn echt allemaal zo ontzettend leuk! Het liefst zou ik ze allemaal willen houden! Ze doen het zo goed en ze zijn zo makkelijk. Ondanks dat ze zo makkelijk zijn, ben ik er toch de hele dag mee bezig. Maar het is heerlijk om te doen! Er komt een hele mooie week aan qua weer dus de pups kunnen overdag zelf bepalen of ze lekker binnen willen liggen of liever buiten in de tuin willen spelen. Afgelopen donderdag zijn de puppies gechipt en is er DNA afgenomen door de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Voor nu hebben ze een drukke week voor de boeg. Er komt veel visite, de dierenarts komt langs, de fotograaf komt om de kleintjes professioneel op de foto zetten en maandag is de puppytest! Spannend!

 
 
De puppies banjeren inmiddels lekker rond in de hele tuin.
 
 
Samen op onderzoek uit!
 
 
Meneertje Groen, Winchmore Driver of the Day
 
 
Meneertje Rood, ofwel Winchmore Drive to Survive
 
 
Nog een keertje puppy Groen
 
 
Puppy Rood 
 
 
Filmpje samen buiten spelen! Dubbelklik voor een groter formaat.
 
Pup Geboortegewicht  Gewicht 6 weken oud
Teefje regenboog  385 gram  4820 gram
Reutje Rood 280 gram  4900 gram
Reutje Blauw 370 gram  4630 gram
Teefje Roze 300 gram  4260 gram
Teefje Lila 380 gram  4460 gram
Reutje Groen 295 gram  4560 gram
Reutje Bruin 395 gram  4970 gram

 
14 oktober 2019
Alweer een weekje verder! Het worden nu echte mini flatcoatjes! Ze rennen, stoeien, kwispelen en geven, zoals alleen Flatcoats dat kunnen, lieve kleine likjes! Afgelopen zondag mochten de kleintjes voor het eerst naar buiten. Heel stoer stapten ze achter mama Maisy aan. Heel eng vonden ze het niet, want al gauw stapten ze lekker rond op de stenen en het gras en even later in de struiken. Sindsdien hebben ze de smaak goed te pakken en gaan ze elke dag een paar keer naar buiten. Vorige week zijn de pupjes voor de tweede keer ontwormd. Ze eten nu vier maal daags Carnibest, nog enigszins aangemaakt met Farmfood puppymelk. Als de pups klaar zijn met eten mag mama Maisy de bakjes uitlikken en krijgen de pups nog een toetje moedermelk van Maisy. Ze groeien echt als kool want ze zijn allemaal ruim een kilo gegroeid in vergelijking met vorige week. Dikkies zijn het!
 
 
Teefje lila
 
 
Reutje rood
 
 
Reutje groen
 
 
Toetje van mama!
 
 
Heerlijk zacht gras aan je voetjes!
 
    
 
Groen                                                               Rood                                                              Blauw
 
    
    
Bruin                                                         Regenboog                                                         Lila
   
    
 
         Roze                                                    Lekker buiten eten                                                 Meneertje Rood
 
         
 
Twee filmpjes van de eerste keer naar buiten!
 
 
07 oktober 2019
Vier weken oud vandaag! Het gaat allemaal weer veel te snel! Het zijn zulke makkelijke en tevreden pups. Ze slapen al heerlijk door 's nachts! Knappe puppies! De werpkist is uit de ren en de ren is nog iets groter gemaakt zodat ze nog meer ruimte hebben. Af en toe mogen ze ook al in de woonkamer rond stappen. Ze eten nu drie maal daags Royal Canin startersmousse gemengd met Farmfood melk. Nu de tandjes goed door zijn gaan we vanaf morgen beginnen met Carnibest Puppy. Ook Maisy vindt het hoog tijd dat haar kleintjes op vast voer over gaan, want ze heeft al twee keer haar eten opgebraakt voor haar kleintjes, die het vervolgens heerlijk stonden op te eten. Smakelijk! Ja, zo gaat dat in de natuur! 
 
Pup Geboortegewicht  Gewicht 4 weken oud
Teefje regenboog  385 gram  2530 gram
Reutje Rood 280 gram  2440 gram
Reutje Blauw 370 gram  2600 gram
Teefje Roze 300 gram  2370 gram
Teefje Lila 380 gram  2540 gram
Reutje Groen 295 gram  2335 gram
Reutje Bruin 395 gram  2750 gram
 
 
Dinner is served!
 
 
Aanvallen!
 
 
Tafelmanieren hebben ze nog niet echt!
 
 
Mama Maisy en oma Lexy poetsen de puppies maar al te graag schoon!
 
 
Toetje bij mama Maisy, dat blijft toch het allerlekkerste!
 
 
Daarna weer lekker slapen!
 
 
Even uitrekken!
 
 
Zzzzzz.....!
 
 
Dik buikje!
 
 
Sweet dreams!
 
 
Lekker chillen!
 
  
30 september 2019
Vandaag zijn de pups alweer 3 weken oud en ze worden echt steeds leuker! Ze zijn allemaal al de 1,5 kg gepasseerd. Elke dag wegen doe ik niet meer want ze zitten geen minuut stil op de weegschaal. Maar je ziet ze gewoon groeien! Ze stappen al behoorlijk rond en kunnen zo heerlijk op hun kontje zitten rond kijken. Soms komt er al een blafje of een grommetje uit, zo grappig! Overdag mogen ze nu door de hele puppyren lopen, 's nachts slapen ze nog wel in de werpkist. De tandjes beginnen door te komen. Plassen en poepen doen ze al steeds vaker keurig op het plasmatje. Ik ben begonnen met bijvoeden van Farmfood puppymelk. Tegen het einde van de week zal ik het langzaam gaan mengen met Carnibest puppyvlees. Lexy, Lilly en Bamse mogen nu ook bij de pups komen kijken van Maisy. Lexy neemt haar taak als oma maar al te graag waar. Ze vindt het heerlijk om de pups te poetsen en te knuffelen. Lilly boeit het nog niet zo, die tijd heeft ze gehad, lijkt ze te denken. Bamse vindt het wel interessant maar weet nog niet zo goed wat hij met die kleine hummeltjes aan moet.  
 
 
Frummeltje!
 
 
We slapen nog altijd veel!
 
 
Heerlijk in de mandjes!
 
 
Uit school moet er natuurlijk even geknuffeld worden!
 
             

 
           
 
Op de eerste rij de reutjes, op de tweede rij de teefjes. Ze zijn allemaal zooo leuk! 
 

26 september 2019
Het worden steeds meer echte hondjes! Ze krijgen wat meer oog voor elkaar en rollebollen soms over elkaar heen. De nageltjes zijn voor de tweede keer geknipt want ze werden alweer behoorlijk scherp. Maisy is nog steeds een super moeder voor haar kleintjes al voedt ze nu wel iets korter. Het zal ook niet prettig zijn, telkens 7 van die kleine, hongerige vreetzakjes aan je lijf! Daarnaast worden de pups ook steeds sterker waardoor ze sneller en krachtiger kunnen drinken en waarschijnlijk eerder voldaan zijn. Ze kunnen soms ook heel schattig zitten en een beetje verbaasd om zich heen kijken. Alles is nieuw natuurlijk. Zo grappig! Verder heb ik bericht gehad van de Flatcoated Retriever Club dat de puppytest op maandag 28 oktober zal zijn. 
 
 
Trotse mama met haar kroost!
 
 
De mandjes zijn geďntroduceerd en helemaal goedgekeurd door de pups!
 
 
Maisy zorgt voor wat uitdaging bij de pups, maar ze kunnen er toch bij!
 
 
Gewoon lief!
 
 
De eerste stapjes! Dubbelklik voor een groter formaat.
 
 
 Het wordt dringen aan de melkbar! Dubbelklik voor een groter formaat.

23 september 2019
En toen waren ze alweer twee weken oud! Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst de nageltjes geknipt. Ook begonnen de oogjes toen al een klein beetje te kieren! Zondag toen ik op de wedstrijd was, stuurde Britt me een appje, mama de oogjes zijn open! Zo leuk! Ze proberen ook al wat meer rond te stappen al gaat het nog wel gammel. Vooral als ze mama Maisy ruiken of een mens worden ze ineens heel actief! De oogjes zijn al wel open, maar veel zien doen ze nog niet. Dat komt later pas. Vanochtend heb ik alle pupjes ontwormd met ontwormingspasta. Dat vonden ze maar vies. De andere honden mogen ook al wat dichterbij komen. Zeker Lexy is maar wat blij dat ze soms mag helpen om de puppies te poetsen! Trotse oma!
 
 
Kiekeboe!
 
 
Zzzzzz...!
 
 
Slapen op z'n Flatcoats!
 
 
Dikke puppybuikjes!
 
 
Trotse mama Maisy!
 

 

19 september 2019
De pups waren vandaag een beetje aan de dunne. Oorzaak is de te vette melk van Maisy. Verder zijn ze er gelukkig niet ziek van, maar de melk is iets te vet om goed te kunnen verteren door de kleintjes. Dat is dus extra poetsen voor mij en extra vaak de vetbedjes verwisselen en wassen. Gelukkig gaat het nu alweer beter. Maisy krijgt even wat minder geitenmelk en yoghurt. Daar baalt Maisy wel een beetje van, want ze vindt het juist zo lekker! Het zijn hele tevreden pupjes. Ze komen nog ongeveer twee keer per nacht om een voeding. Ik slaap er nog wel bij om de boel toch nog een beetje te kunnen begeleiden en ik heb het idee dat Maisy dat ook wel prettig vindt. Ik heb bericht gehad van de Raad van Beheer dat de stamboomnamen zijn goedgekeurd. Het zijn Engelse uitdrukkingen, met een knipoog en beginnend met de letter D.
 
Voor de jongens:
- Winchmore Don't Talk Just Kiss
- Winchmore Don't Try This at Home
- Winchmore Driver of the Day 
- Winchmore Drive to Survive
 
Voor de meisjes:
- Winchmore Drama Queen
- Winchmore Drop Dead Gorgeous
- Winchmore Dolce Vita
 
Welke pup welke stamboomnaam krijgt wordt pas bepaald als de chipper langskomt om de pups te chippen. Dat is meestal als ze ongeveer 5 weken oud zijn. De roepnaam mogen de aanstaande baasjes helemaal zelf verzinnen, daar is geen letter aan verbonden.
 
 
Teefje Roze
 
 
Mr. Blue
 

 
Meneer de Bruin
 
 
Zachte kussentjes
 

 
Puppy Groen
 
   
 
Zou het lekker liggen?
  

En uiteraard nog een filmpje, dubbelklik voor een groter formaat. 
 


 
16 september 2019
Vandaag zijn de pups alweer één week oud! Ik kan niet anders zeggen dan dat ze het alle zeven geweldig doen! Het zijn hele tevreden pupjes. Ze groeien goed en worden al lekker mollig! Maisy heeft hele goede melk en is een op en top moedertje voor haar babies! Ze neemt langzaam maar zeker al wat meer afstand van haar babies. Zo ligt ze na het voeden en poetsen al weer gewoon in de kamer en wil ze graag mee als ik naar buiten ga. Ze mag nog niet buiten de poort, ik ben altijd een beetje voorzichtig i.v.m. mogelijk infectiegevaar via andere honden. Maar even brood brengen bij het baasje op kantoor naast ons huis of even de kippen voeren mag uiteraard wel. Ze hoopt uiteraard op een kakelvers eitje die ze dan ook regelmatig krijgt. Toch wil ze daarna wel weer snel naar huis om vervolgens te controleren of haar babies er nog wel zijn. De stambomen zijn aangevraagd bij de Raad van Beheer. Het is even afwachten of alle stamboomnamen goedgekeurd worden. Uiteraard mogen de toekomstige baasjes de roepnaam van hun aanstaande puppy helemaal zelf verzinnen. De pupjes slapen nog veel en tijgeren af en toe wat rond. Wel worden ze al een stuk vocaler als ze honger hebben. Zo schattig! Tijd om deze schatjes even stuk voor stuk voor te stellen:
 
   
 
Reutje Groen                                                                     Reutje Rood
 
   
 
Reutje Blauw                                                                           Reutje Bruin
 
   
 
Teefje Roze                                                                        Teefje Regenboog
 
 
Teefje Lila
 
   
                    
                      Broederliefde!                                           Onze zoon Finn helpt ook graag een handje.
 
 
Honger!
 
 
Zo zoet!
 
 
13 september 2019
Het gaat heel goed met Maisy en haar babies! De kleintjes groeien goed en zijn heel tevreden. Maisy heeft nog wel wat last van naweeën, wat op zich normaal is na de bevalling, maar het is voor haar wel wat vervelend. Gelukkig wordt het steeds minder en kan ze steeds meer echt volop genieten van haar kroost. Hierbij nog wat fotootjes en een filmpje van het kleine spul! 
 
 
Drinken gaat dag en nacht door.
 
 
Uitbuiken ook!
 
 
Veilig bij mama.
 
 
De jongens! Rood, bruin, blauw en groen!
 
 
En de meisjes, regenboog, roze en lila!
 
 
Buikje vol en nu weer slapen en groeien.
 
 
Aan de melkbar! Die geluidjes, zo zoet! Dubbelklik voor een groter formaat.
 
 
 
De groeicurve! Ze doen het allemaal super!
 
11 september 2019 
Afgelopen maandag, op 09-09-2019, zijn de puppies van Maisy en Bamse geboren! Het zijn 4 reutjes en 3 teefjes! Daarnaast was er nog een heel klein reutje geboren, maar die was slechts 105 gram en werd helaas levenloos geboren. Waarschijnlijk had hij een kleinere of minder goed werkende placenta waardoor hij minder voeding kreeg dan de andere pups. Verder was hij puntgaaf, maar 105 gram is gewoon nog te klein. Heel sneu. Mijn zoontje Finn heeft hem een mooi plekje in de tuin gegeven. De overige 7 pups zijn blakend gezond en doen het prima. Ook Maisy ontpopte zich al snel tot een zeer toegewijde en zorgzame moeder. Zo mooi! Ze geeft hele goede melk want de pupjes komen al goed aan. Maisy waakt als een herder over haar babies. De beide oma's Lilly en Lexy en ook papa Bamse zijn erg nieuwsgierig naar het kleine grut, maar mogen nog niet in de buurt komen van de nieuwbakken mama. We zijn uiteraard heel trots op Maisy, ze heeft het super gedaan! Nu komen er 8 drukke weken aan van voeden, poetsen, verzorgen en opvoeden en ik als kraamhulp sta 24/7 voor haar paraat.
 
 
Een trotse mama!
 
 
Wat zijn ze mooi!
 
 
Zo bijzonder! Slechts enkele minuten oud, nog blind en doof en toch moeiteloos de weg naar de tepel kunnen vinden!
 
 
Puppy bruin in de foetushouding.
 
 
Maisy, doodmoe van de bevalling. Maar wat deed ze het super!
 
 
Trotse mama! Dubbelklik voor groter formaat.
 
 
Zo mooi! Dubbelklik voor groter formaat.
 
08 september 2019
De laatste loodjes wegen het zwaarst. De laatste dagen zijn begonnen. Het is nu wachten tot de bevalling zich aandient. Maisy wordt al wat onrustiger en wil regelmatig naar buiten om aan "haar nest" te werken. Ook het grote kussen in de bijkeuken moet er aan geloven. Daar komen de schuimvlokken al uit door al dat gegraaf van Maisy. Ik laat het maar even zo en koop wel een nieuwe als alles achter de rug is.  Ik slaap al twee nachten beneden bij haar, maar de nachten zijn gelukkig nog rustig. Ze ademt wel zwaarder en ze is ontzettend aanhankelijk. Ze wijkt bijna geen moment van mijn zijde. Het is de eerste keer dat ze moeder gaat worden, ze weet niet wat haar allemaal overkomt. Zo benieuwd wat er allemaal in dat koppie omgaat. We wachten geduldig af.
 
 
Momentje rust. Maisy dag 59.
 
 
Op zoek naar een mooi plekje!
 
 
Maisy druk aan het werk in haar kraamkamer ;-)

 
05 september 2019
De laatste week is in gegaan! Het aftellen is begonnen! Vanmiddag was het weer tijd om Maisy te wegen. Ze woog nu precies 37 kg! Haar buikje groeit en groeit! Ze voelt zich verder nog prima. Ze is vrolijk, eet nog altijd heel goed en rent buiten nog vrolijk rond, al is het wat wijdbeens! Een blaadje of een speeltje afpakken van Bamse lukt haar nog prima! Sinds een paar dagen kun je de pups ook voelen bewegen. Altijd zo bijzonder! De woonkamer is verbouwd en de werpkist en de puppyren staat inmiddels in de kamer zodat Maisy eraan kan wennen. Alle benodigde spulletjes voor de bevalling en de pups worden uitgestald. Inmiddels ben ik ook begonnen met temperaturen, zodat we kunnen zien wanneer de temperatuursdaling begint en de bevalling aanstaande is. Altijd weer spannend!
 
 
De aanstaande papa en mama!
 
 
Weer 2,2 kg gegroeid!
 
 
Beschaafd buikje! Mjammie, lekker gras eten!
 
 
Alles wordt in gereedheid gebracht.
 
 
Alles bij de hand.
 
 
Oma Lilly pikt de knuffels!
 
29 augustus 2019
Zeven weken drachtig vandaag en weer tijd voor ons wekelijke weegmomentje bij de dierenarts. Maisy woog vanmiddag 34,8 kg! Ze is dus 2,6 kg gegroeid in 1 week tijd. Haar buik wordt echt al wat zwaarder nu en ze begint nu ook wat zwaarder te ademen. In totaal is ze tot nu toe 6,7 kg aangekomen. Ik voel de pups nog niet echt bewegen, dat is nog een beetje lastig te voelen. Maar dat zal vast niet lang meer duren. Nog twee weekjes te gaan!
 
 
De kilo's vliegen eraan!

27 augustus 2019 
Het gaat nog altijd heel goed met Maisy. Haar ranke taille is verdwenen, maar verder heeft ze gelukkig nog geen last van vervelende zwangerschapskwaaltjes. Ze is vrolijk, eet heel graag en ze heeft ondanks de hoge temperaturen nog genoeg energie. Als ik wegga staat ze bij de poort al te trappelen van ongeduld. Ze kan nog goed rennen met haar alsmaar dikker wordende buikje. Met de hoge temperaturen momenteel doen we het overdag  maar rustig aan en 's avonds mag ze dan even lekker rennen en zwemmen. Even afkoelen. 
 
 
Maisy doet aan zwangerschapszwemmen
 
 
Lekker koel binnen bij de airconditioning
 
 
Buikje weer gegroeid!
 

 
22 augustus 2019
Vandaag is het dag 42 van de dracht. Nog 3 weekjes te gaan! Tijd voor ons wekelijkse weegmomentje bij de dierenarts. Maisy weegt nu 32,2 kg, dus 2,1 kg gegroeid in één week tijd en ruim 4 kg in totaal. En de zwaarste weken moeten nog komen. Maisy voelt zich verder nog prima. Ze kan tijdens de wandeling nog heel goed een sprintje trekken om ergens als eerste te zijn. Eten doet ze nu vier keer per dag en ze gaat ook al wat vaker uit. Alle puppyspulletjes zijn besteld en komen nu binnen. Volgende week gaan we de huiskamer verbouwen en de werpkist neerzetten zodat Maisy er al een beetje aan kan wennen. Verder heb ik nog een mooie nest aankondiging laten maken door Mari Stine Johansson van MS Dog Art in Noorwegen. Zo mooi hoe zij dat kan! Het resultaat zie je hieronder.
 
 
Buikje groeit goed!
 
 
Gemaakt door MS Dog Art
 
19 augustus 2019
Maisy haar buikje groeit met de dag! Ze heeft ook een enorme eetlust. Vanaf vandaag krijgt ze 4 keer per dag te eten om haar honger te stillen. De puppies in haar buik zijn in principe nu al complete hondjes. Ze moeten alleen nog een flink stuk groeien, en dat vreet energie natuurlijk. Zo bijzonder hoe snel dat gaat! Ze is ook erg aanhankelijk. Ze is het liefst de hele dag bij mij en dan het liefst op schoot of aan mijn voeten. Ze komt af en toe ook al met een blubberneus  naar binnen wat verraadt dat ze in de tuin heeft staan graven, alvast op zoek naar een mooi plekje om haar kinderen straks op de wereld te zetten. Zo mooi, dat moederinstinct! 
 
 
 
Maisy showt haar buikje!
 
 
15 augustus 2019
Vandaag is Maisy 5 weken drachtig en het is precies een week na de echo. Vorige week woog ze 28,1 kg en vandaag 30,1 kg. Twee kilo erbij in één week tijd! Oeff!!

 
 
Maisy op de weegschaal, twee kilo erbij!
 
12 augustus 2019
Maisy lijkt al wat voller te worden. Op onderstaand filmpje is het al goed te zien. Althans voor degene die haar goed kennen. Ook de kinderen zeggen al een klein buikje te zien. Verder slaat de nesteldrang ook bij mij al toe want er worden al driftig diverse puppy spulletjes ingekocht voor de bevalling en de kraamtijd. Nog 5 weken te gaan, maar je kunt het maar alvast in huis hebben! Maisy voelt zich verder weer prima. De misselijkheid is over en ze eet weer als een bootwerker!

 
 
Maisy 31 dagen drachtig. Dubbelklik op het filmpje voor een groter formaat.

8 augustus 2019
Net terug van onze vakantie en vanochtend naar Sleeuwijk geweest voor de echo van Maisy! Altijd spannend! Onze vermoedens werden vrijwel direct bevestigd. Plop, plop, plop, meteen een aantal vruchtjes in beeld! Zo mooi! De verwachting is dat het een flink nest zal worden. Natuurlijk blijft het wel even afwachten of alles goed blijft gaan. Haar gewicht was nu 28,1 kg. Vanaf nu gaan we de hoeveelheid eten maar alvast iets verhogen en verdelen over drie maaltijden. Dat vindt Maisy helemaal niet erg hoor! Hoe meer, hoe beter. Alhoewel ze gisteren wel wat misselijk was, maar dat is vandaag gelukkig weer zo goed als over. Er is natuurlijk heel wat gaande in haar lijfje. Bijgaand een filmpje van de echo. Ik zal binnenkort ook een nieuw dagboek openen. De puppies worden rond half september verwacht!
 
 
De echo! Maisy is drachtig! 
 
23 juli 2019
De dekking heeft bijna 2 weken geleden plaats gevonden en nu is het afwachten, altijd spannend! Maisy vermaakt zich ondertussen prima. Ze is vrolijk en haar eetlust is, zoals altijd eigenlijk, enorm dus dat is niet echt een graadmeter. We moeten echt nog even geduld hebben. Rond 8 augustus zal ik een echo laten maken. Voor nu doen we het rustig aan in verband met de enorme hitte. Ook de training ligt even stil. Veel te heet nu. We wandelen 's ochtends heel vroeg als het nog niet zo warm is waarbij ze heerlijk kunnen zwemmen. De rest van de dag doen we rustig aan.
 
 
Maisy steelt de appeltjes van de boom, zou het een voorteken zijn? ;-)

 11 en 12 juli 2019
Maisy is twee dagen achtereen gedekt door Bamse. Maisy vond het eerst wel een beetje eng en snauwde naar Bamse. Maar Bamse wist precies wat hem te doen stond en gooide meteen al zijn charmes in de strijd. En met een beetje ondersteuning liet Maisy het uiteindelijk goed toe en is de dekking prima verlopen. Nu is het afwachten of het gelukt is.
 
 

29 juni 2019
Maisy is loops geworden. Dik een maand eerder dan verwacht!