Nieuws 2010

15 december 2010

14 december 2010
Een filmpje van de keuring van Lilly op de show in Wijchen: klik hier!
 
12 december 2010
Vandaag zijn we met Lilly naar de show in Wijchen geweest. Maar liefst 12 hondjes in de jeugdklas teven. Lilly showde netjes en werd uiteindelijk 3 uitmuntend. Haar zusje Shine deed het super goed en mocht achter bordje 1 plaats nemen. Daarna werd ze ook nog eens beste teef en beste van het ras! Geweldig! Nogmaals van harte gefeliciteerd Leonie! Shine is ook een prachtig hondje met een heel leuk en vrolijk karakter. We hadden haar even mee naar buiten genomen om wat foto's van de zusjes samen te maken. Ze vonden het heel erg gezellig met elkaar. Om ze samen op de foto te krijgen was alleen nog niet zo eenvoudig! ;-)
 
Lilly's verslag: 12 maanden. Harmonieus gebouwde zwarte teef met prima hoofd, oog, oor en gebit. Prima boven- en onderbelijning. Goede ribwelving, goed bekken en staartaanzet. Voldoende hoekingen en voor- en achterhand. Goed bone en voeten. Goede vacht. Vlot gangwerk. 3 Uitmuntend. Keurmeester Dhr. B. Meerssman.
 
 
Shine, Swallowsflight Starshine-Hussy, het zusje van Lilly. BOB Wijchen!
 
 
 
Gezellig! Maar wie is nu wie?
 
09 december 2010
De jachttraining is voor nu eventjes afgelopen. Half januari gaan de lessen weer beginnen. Onderling trainen we gelukkig wel verder en vandaag heb ik voor het eerst met een eend getraind met Lilly. Ze heeft nog niet eerder wild geapporteerd. Wel er aan gesnuffeld maar nog niet eerder zelf vast gehad. Bij onze training vinden ze het belangrijk dat de hond eerst correct werkt met een dummy voordat men overstapt op wild. Nu doet Lilly het al heel lang goed met dummies dus hopelijk gaan we in het nieuwe seizoen wat meer met wild trainen. Zo lang kon ik echter niet meer wachten dus ben het vandaag voorzichtig zelf gaan proberen. Het gaat geweldig! Ze pakt de eend netjes op en komt hem keurig bij me brengen. Ze vindt het allemaal reuze interessant. Wat is het toch een geweldig meisje!
 
 
 
Met Teal gaat het momenteel weer wat minder. Het opstaan kost veel moeite. Soms moet ik hem echt helpen. Hij probeert overeind te komen maar hij krijgt zijn achterhand er niet onder. Verder is hij nog wel vrolijk en met zijn eetlust is ook niets mis. Hopelijk is het even een dipje. Het gaat met up en downs. Vorige week is hij misschien iets te enthousiast geweest in de sneeuw.
 
 
04 december 2010
 
Rocky (Swallowsflight Startrack-Hussy), het broertje van Lilly is onlangs Slowaaks jeugdkampioen geworden! Van harte gefeliciteerd! Hij is echt prachtig en lijkt erg op zijn mooie papa Twello.
 
Teal en Lilly genieten ondertussen heerlijk van alle sneeuw die er gevallen is. Zelfs onze oude Teal krijgt een opleving bij het zien van al die prachtige sneeuw!
 
Volgend weekend gaan we naar de kerstshow in Wijchen.
 
 
Foto rechts: Rocky (Swallowsflight Startrack-Hussy)
 

28 november 2010
Vandaag was de Winnershow in Amsterdam. Er waren veel honden ingeschreven. Lilly werd uiteindelijk derde van de 13 teefjes in de jeugdklasse. Een knappe prestatie. Ze had ook weer een prachtig verslag.
 
Excellent type. Lovely young feminine with excellent topline & proportions. Pleasing head. Nice expression. Very nice neckline, bit straight in upperarm. Excellent body, rear & tailset. Nice compact feet. Good coat. Lovely temperament. Very good movement.
 
3 Uitmuntend - Keurmeester: Mw. Soile Bister (Finland)
 
Bij de plaatsing vond de keurmeester dat Lilly wat meer mocht kwispelen. Maar Lilly had het volgens mij een beetje gehad. Het was ook een lange dag. Shine, het zusje van Lilly deed ook mee en haalde een mooie Uitmuntend en zat bij de laatste zes. Het was erg leuk om Lilly haar zus eens gezien te hebben. Onderstaande foto's kreeg ik van Nel Blaakman, Nel bedankt!
 
  
 
  
 
november 2010
Gisteren bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat Twello, de vader van Lilly, door een tragisch ongeluk is overleden. Het is nauwelijks te bevatten en ik ben er ook erg van ontdaan. Twello was een prachtige en lieve flatcoat in de bloei van zijn leven die nog een hele mooie toekomst voor zich had, maar hij was bovenal de beste kameraad van Sjaak en Iet. Wat moet dit verschrikkelijk voor hen zijn. Ik wens hen dan ook alle sterkte toe om dit enorme verlies te verwerken. Ze zeggen weleens "De mooiste bloemen worden het eerst geplukt", dat geldt zeker voor Twello. Hij mocht slechts 3 jaar oud worden. We zullen hem nooit vergeten.
 
 
Rust zacht, lieve Twello.
 
 
21 november 2010
Gisteren hebben Lilly en ik meegedaan met de onderlinge teamwedstrijd van Multidog. Wij zaten in team 9 met Jaap en zijn Golden Retriever Arthur als A-hond, Monique met haar Spinone Frodo als B-hond en Lilly was de C-hond. Jaap was onze teamcaptain. Een functie die op zijn lijf geschreven is. Hij is bloedfanatiek net zoals zijn hond Arthur, heel mooi om te zien hoe die twee samenwerken. Monique en ik hebben gedurende de dag een hoop tips van Jaap gekregen. Lilly heeft goed haar best gedaan. Ze had nog niet eerder een wedstrijd gelopen. Het waren allemaal afwisselende en leuke proeven waarbij elke hond van het team een apport moest uitvoeren. Bij vrijwel iedere proef kon je ook bonuspunten halen. Eén keer is Lilly ingesprongen terwijl ik een dummy voor een teamgenoot moest opgooien en zij los naast me zat. Die verleiding kon ze even niet weerstaan. We weten dus waar we aan moeten werken. Niet alle dummies zijn voor haar. Verder heeft ze het prima gedaan. Ze heeft voor het eerst een 3-delige zware hazendummy geapporteerd, dummies tussen een grote groep lokkers geapporteerd en al die verschillende hutjes en helpers in het veld was ook allemaal nieuw voor haar maar ze liet zich niet van de wijs brengen. Van de 18 teams behaalde wij een hele mooie 3e plaats! Het was een hele leuke en leerzame dag.
 
 

19 november 2010

Hiep Hiep Hoera!
 
Lilly is vandaag 1 jaar oud!

17 november 2010
Bestel nu een exclusief T-shirt met flatcoat opdruk en ondersteun hiermee het onderzoek naar kanker bij Flatcoated Retrievers van Dr. Rutteman. Kanker komt helaas vaak voor bij de Flatcoated Retriever, veel meer dan bij andere rassen en vaak op relatief jonge leeftijd. Van elk verkocht T-shirt gaat maar liefst 10 euro direct naar het onderzoek. Meer info is te vinden op de website van Twitterpated. Uiteraard heb ik zelf ook al een T-shirt besteld.
 
   
 
Vorige week ging het even wat minder met Teal. Hij kon ineens niet meer op zijn benen staan. Ik was bang dat het einde nabij was. Als ik hem hielp met opstaan zakte hij vrijwel meteen daarna weer in elkaar. Hij stond heel wankel op zijn poten. In overleg met de dierenarts besloten om de nacht even aan te kijken en gelukkig, de volgende dag ging het al ietsje beter. Hij liep nog steeds erg slecht maar al wel wat beter dan de dag ervoor. Voor de zekerheid ben ik toch nog even langs de dierenarts gegaan en daar heeft Teal een injectie met spierversterkers gekregen. Nu gaat het gelukkig weer goed met hem. Ik hoop van harte dat hij nog een tijdje mee mag gaan.
Gisteren heb ik met Lilly samen met twee trainingsmaatjes getraind in het Zuid-Beijerlandse Bos. Lilly vond het geweldig. Ook het over water sturen ging heel goed al waren de kantjes wel wat lastig. Aanstaande zaterdag is de teamwedstrijd bij Multidog. Lilly's eerste wedstrijd, we zijn benieuwd hoe dat zal gaan.
 
6 november 2010
Lilly heeft vandaag 1 Uitmuntend en het Jeugd CAC gehaald op de show in Bleiswijk!!! Met dank aan Sijkje Winter (Flatcastle's) die haar vandaag voor mij wilde showen aangezien ik met mijn dochter naar een concert van K3 moest. Per sms werd ik op de hoogte gehouden door mijn moeder en ik kon het echt niet geloven! Onze Lillebil de eerste plaats! Geweldig! Haar zusje Shine werd 2 Uitmuntend. Wat een mooie prestatie van deze twee dames! De zusjes blijken heel erg op elkaar te lijken. Wel jammer dat ik er zelf niet bij was vandaag. Het verslag van Lilly was:
 
Good size. Excellent type. Nice head and expression. She could be a bit more angulated in front. Correct proportions. Well angulated in rear. Correct texture of coat. Good temperament and sound movements.
 
1 Excellent - Jeugd CAC Keurmeester - Dhr. H. Lehkonen (SF)
 
 
Lilly met Sijkje in de ring. Foto gemaakt door Nel Blaakman (Virthualitie).
 
5 november 2010
Vandaag weer heerlijk getraind met Lilly. Het weer was bar en boos maar toch hebben we lekker getraind. Het over water sturen gaat prima. Wel is ze qua gedrag momenteel een beetje flauw. Ze heeft een beetje last van schijnzwangerschap. Verder ben ik sinds deze week voorzichtig begonnen met naast de fiets lopen. Ook als afleiding voor haar schijnzwangerschap. Ze loopt keurig naast de fiets alsof ze het al jaren doet. We gaan nu nog maar een klein blokje maar zullen dit langzaam aan gaan opbouwen. Verder hebben we ons opgegeven voor de teamwedstrijd bij Multidog op 20 november en morgen is de show in Bleiswijk.
 
31 oktober 2010
Vandaag zijn we meegeweest met een wandeling in Reeuwijk van het Flatcoat Forum georganiseerd door Joyce. Lilly vond het fantastisch en heeft echt genoten. Heerlijk gerend, gespeeld en gezwommen met een hoop andere flatcoats. Lilly is gek op zwemmen en er was water in overvloed. Eerst in kleine stinkslootjes en later in in de grote plas weer lekker schoongespoeld. Ze is nu echt helemaal uitgeteld. Bedankt Joyce, we hebben het prima naar ons zin gehad! Hieronder een paar foto's.
 
   
 
 
 
16 oktober 2010
Hiep Hiep Hoera! Teal is vandaag 12 jaar geworden! Wat een prachtige leeftijd en wat zijn we blij dat hij er nog steeds is. Dit hadden we een jaar geleden echt niet kunnen voorspellen. Maar het is een bikkel, hij gaat gewoon door! Hopelijk mogen we nog een hele tijd van hem genieten. Zodadelijk gebak halen want mijn dochter is ook vandaag jarig, zij wordt alweer 7 jaar. Dubbel feest dus!
 

 
                                        
                                          Teal 12 jaar oud.                                                             Britt met Lilly.
10 oktober 2010
Lilly heeft vandaag op de show in Zwolle de 2e plaats met een Uitmuntend gehaald! De keurmeester maakte het dit keer wel heel erg spannend. Van de acht stuk voor stuk prachtige teefjes uit onze klasse mochten wij uiteindelijk achter bordje 2 gaan staan. Wat zijn we weer trots op ons meisje! Ze had ook weer een heel mooi keurverslag:
 
Very good head, clean lines, well constructed forehand, shoulder well placed, bone correct shape, feet slighty splayed, balanced outline, very good topline, excellent hindquarters, moved very soundly.
 
2 Excellent - Keurmeester Mr. Bob Allen (UK)

06 oktober 2010
Lilly zit nu op haar 11e dag van haar loopsheid. We hebben er gelukkig weinig hinder van. Ook qua gedrag valt het allemaal reuze mee. Ze is erg schoon op zichzelf en de wandelingen en trainingen gaan gewoon door. Met wandelen loop ik nu wel in gebieden waar we letterlijk "geen hond" tegenkomen. Teal snuffelt wel wat meer bij Lilly en soms draaien ze wat parmantig om elkaar heen en daagt Lilly hem uit tot spelen maar dat is aan Teal niet meer besteed. Hij is gecastreerd dus er kan verder niks gebeuren. Aanstaande zondag is de show in Zwolle. Ik zal haar oortjes nog een beetje bijwerken. De rest laat ik allemaal zitten, ik ben juist blij dat er eindelijk een beetje langer haar op komt.

26 september 2010
Afgelopen zaterdag is Lilly voor het eerst loops geworden! Ik vond haar de dag ervoor tijdens de jachttraining al zo anders dan normaal. Ze ging ineens zitten plassen met de dummy in haar bek terwijl ze onderweg was naar mij om deze terug te brengen of ze ging een paar meter voor me zitten met de dummy afgeven. Ook het markeren ging niet helemaal zoals het zou moeten, zo raar allemaal. Nu is het duidelijk waarom ze dat deed, mevrouw heeft last van haar hormoontjes! Voor de zekerheid even de fokster gebeld of we nu wel mee mochten doen in Maastricht de volgende dag maar dat was allemaal geen probleem. Loopse teven mogen tegenwoordig gewoon meedoen op hondenshows. Mijn moeder en ik hadden voorafgaand aan de show een leuk, klein hotelletje geboekt in Valkenburg aan de Geul en hebben daar in het mooie Limburg nog heerlijk gewandeld met Lilly. Wat een prachtige omgeving! Vandaag dus de show en Lilly haalde dit keer een 4e plaats Zeer Goed. De keurmeester zei dat ze Lilly een mooi hondje vond maar dat ze nog meer tijd nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Dit was haar verslag:
 
Feminine head and expression. Excellent proportions. Good topline, A bit straight in front. Could need some more drive on the move. Needs more time to mature.
 
4 Very Good - Keurmeester mw. K.G. Hansen (N)
 
De jachttraining gaat ook prima. We zijn begonnen met over water trainen. Dat is aan Lilly wel besteed. Ze is gek op water!
Ook Teal krijgt nu steeds meer interesse in Lilly. Ze ruikt nu ook wel heel erg lekker! Alleen Lilly denkt dat Teal nu eindelijk met haar wil spelen. Maar nee, hij wil alleen even snuffelen. Nog drie weken te gaan en dan vieren we zijn 12e verjaardag!
 
 
 
Show Maastricht. Met dank aan Nel Blaakman (www.virthualitie.nl) voor de foto's! Er komen er nog meer.
 
29 augustus 2010
Vandaag was de show in Rotterdam. Lilly deed voor het eerst mee in de jeugdklas. Er zaten maar liefst negen teven in onze groep dus het was erg pittig. Lilly was met haar negen maanden de jongste van het stel. Toch heeft ze netjes geshowd. Ze werd beloond met een "Uitmuntend". Ze werd helaas niet geplaatst maar toch waren we heel tevreden. Ze had ook weer een heel mooi verslag:
 
Sweet head and expression. Elegant neck. Well angulated. Nice bone and feet. Good coat.
Happy mover, still a bit loose in front. Nice temperament.
 
Excellent - Keurmeester Dhr. P. Berchtold (AT)
 
Lilly ligt nu bij te komen van deze indrukwekkende dag, ze is er erg moe van. Volgende week gaat de jachttraining weer beginnen!
 
25 augustus 2010
We zijn weer terug van twee weken vakantie. Teal is bij mijn schoonouders gebleven en dat is prima gegaan. Hij is hooguit een beetje teveel verwend. Ik was erg blij om hem weer te zien. Het gaat, gezien zijn leeftijd, nog steeds goed met hem. Vandaag is hij samen met Lilly naar Jessica, de hondentrimster geweest. Het was zeker voor Teal weer hard nodig. Bij Lilly hoefde er niet zoveel te gebeuren. Zondag gaan we met haar naar de show in de Ahoy Rotterdam. Ze is net negen maanden oud en mag nu voor het eerst meedoen in de jeugdklasse.
 
Twello, de vader van Lilly is onlangs in Zweden Viltsporkampioen geworden! Wat is het toch een kanjer! Jac en Iet van harte gefeliciteerd!
 
Twello (Comics Twilight in Blue) nu officieel SE VCH!       
 
 
 
05 augustus 2010
Ondanks dat de training is afgelopen kwam Lilly deze week toch even twee nachtjes logeren. Gezellig! Vandaag nog even wat met haar getraind. We zijn de polder in gegaan waar je prachtig lijnen kan lopen op de lange overzichtelijke en rechte paden waar vrijwel geen auto's rijden en je bijna geen andere mensen of honden tegenkomt. Ideaal als je dummy zo'n eind weg ligt. Anders gaan er weleens andere honden mee vandoor of een vriendelijke voorbijganger zwaait met de dummy en roept dat we wat vergeten zijn. Heel vriendelijk maar toch. Lilly liep de lijnen prima. De afstand werd steeds groter maar ze ging als een speer. Ze geeft de dummy ook al zittend af met meestal het koppie keurig omhoog. Ook nog even met een bumper getraind. Wat een raar plastic ding is dat toch, zag je haar denken. Dat lange touwtje eraan vond Lilly wel leuk. Maar ook de bumper werd goed geapporteerd. Wat ben ik toch trots op haar, ze is tenslotte nog geen 9 maanden oud.
Is ze nu ook weleens stout? Jazeker! Ik kocht vanmiddag een nieuw jachtlijntje voor haar. Een mooie knalrode, die valt tenminste op als die in het gras ligt. Vervolgens naar mijn moeder gereden om haar thuis te brengen, nog geen 5 minuten van de dierenwinkel vandaan. Ik doe de achterklep open en wat denk je.... het mooie rode touwtje dwars doormidden! Dag touwtje, die kon meteen de prullenbak in. Het is zo'n schatje..... ;-).
 
25 juli 2010
Oud worden heeft ook zo zijn voordelen............ je wordt gereden!
 
 
De kids hebben lang gespaard voor deze mooie Mammoet skelter met aanhanger en eindelijk was het zover, hij is er! Maar ook Teal maakt er dankbaar gebruik van. Hij vond het geen probleem om in de aanhanger te zitten. Een anti-slip vetbed dekentje onderin de aanhanger en rijden maar. Hij vond het allemaal prima! Op deze manier kan hij zelfs weer een grote ronde mee. Af en toe even uitstappen om hier en daar wat rond te lopen om daarna weer gezellig mee te liften!
 
Gisteren was het 24 juli. De geboortedag van Joeri, onze allereerste flatcoat. Een datum die voor altijd in je hoofd blijft zitten. Het is alweer 20 (!!!) jaar geleden dat hij werd geboren. Waar blijft de tijd....
 
 
 
Teal maakt een ommetje in de aanhanger!
 
18 juli 2010
De loopsheidperikelen van Lilly waren van korte duur. Ze gedraagt zich nu weer als voorheen en van een eventuele loopsheid is niets te merken. Afgelopen donderdag was de laatste jachttraining en wat ging het weer goed! Ik ben erg trots op ons meisje. Morgen wordt ze acht maanden maar ze luistert al zo goed en ze pakt dingen zo snel op. Ook het apporteren gaat prima. In het begin was ze soms niet op haar gemak als ze een schot hoorde maar daar hebben we op getraind en nu weet ze dat er dan juist een dummy valt wat ze ontzettend leuk vindt dus dat probleem is verleden tijd. Gelukkig maar! Verder doen we het rustig aan. Ze geniet van het zwemmen en als er geen zwemwater voorhanden is speelt ze wel met de watersproeier in de tuin.
 
 
 
Lilly speelt in de tuin met de watersproeier!
 
Ook Teal hobbelt nog steeds voort. Het gaat niet hard meer maar nog wel met plezier. Als ik met Lilly met de dummy train is hij er, op zijn manier, als de kippen bij om ook een dummy te mogen halen. Apporteren vindt hij nog steeds geweldig om te doen al gaat het allemaal wel een stuk trager. Maar goed, dat mag allemaal op zijn leeftijd. Hij is nu 11 jaar en 9 maanden. De 12 komt steeds dichterbij! Het enige wat nog snel gaat is zijn haargroei. Wat een vacht heeft hij toch. Hij is begin juni, vlak voor de clubmatch, samen met Lilly naar de trimster geweest en is nu alweer aan een flinke trimbeurt toe.
 
 
 
Teal aan het genieten van zijn oude dag!
 
09 juli 2010
Nog één les en dan is de jachttraining afgelopen. Het is ook erg warm om iets te doen nu. Gelukkig trainen we in de ochtend. Lilly plast sinds kort wat meer dan normaal en is ook ineens waaks. Ze is normaal helemaal niet zo blafferig. Zou ze voor het eerst loops gaan worden? Het is ons eerste teefje dus toch allemaal een beetje nieuw. We wachten het rustig af.
 
 Lilly heeft zich inmiddels ontpopt tot een echte waterrat!
 
21 juni 2010
Vanavond kreeg ik de foto's doorgestuurd van Angelique Riegman die gemaakt zijn tijdens de kampioensclubmatch van de FRC. Ze zijn werkelijk prachtig! Heel erg bedankt!
 
 
Frans met Joey, Iet met Twello en ik met Lilly.                       Foto: A. Riegman 
 
 
Lilly 1e plaats puppyklas teven kampioensclubmatch FRC 2010  Foto: A. Riegman
 
13 juni 2010
Vandaag naar de kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club geweest. Lilly stond ingeschreven in de puppyklas. Een grote klasse van maar liefst 16 teefjes en Lilly werd 1 Veelbelovend! Onze dag kon niet meer stuk! Er was ook een broertje van Lilly aanwezig, Joey. Erg leuk om eens een nestgenoot van Lilly te zien! Omdat zijn baasje nog nooit een show had gelopen vroeg ik hem of hij het goed vond als ik Joey showde. Ik vind het namelijk erg leuk om te doen. Dat vond hij een goed idee en het klikte ook goed tussen Joey en mij. Joey haalde een 3e plaats Veelbelovend in de puppyklas reuen! Frans en zijn dochter Emma, de baasjes van Joey, mochten een mooie beker mee naar huis nemen! Ze waren uiteraard erg trots op Joey die het heel goed gedaan heeft zo voor de eerste keer! En dan Twello, de vader van Lilly en Joey werd 1e in de open klas reuen en daarna ook nog eens beste reu! Hiermee is hij in één keer Nederlands kampioen!!! Wat een topdag! Iet en Jac nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kanjer! Binnenkort meer foto's van Lilly, Twello en Joey.
 
Lilly's keurverslag:

Quality from nose to tail. Totally balanced with no exaggerations. Beautiful feminine head with typical expression. Excellent forehand. Strong pasterns. Good bone and feet. Strong over the line for some so young. Well developed hindquarters. Correct tailset and carriage. Covered the ground with easy and style.

 
 
 Foto hierboven: Lilly
 
   
 
Joey (Swallowsflight Starbuck-Hussy) 3VB puppyklas reuen!          Twello (Comics Twilight in Blue) 1U Openklas en Beste reu!
 
10 juni 2010
Lilly heeft vandaag voor het eerst gezwommen! Niet alleen pootje baden zoals ze voorheen deed, maar echt gezwommen! Na de training zijn we met drie medecursisten en hun labradors nog even wezen wandelen. Even lekker ontspannen want het weer was erg benauwd. De honden hebben heerlijk met elkaar gerend en gespeeld en uiteindelijk gingen ze allemaal het water in dus Lilly kon niet achterblijven. Het was eerst wat gespartel maar ze bleef goed boven water en toen had ze het door. Ze vond het heerlijk! Helaas had ik mijn fototoestel niet bij me maar er zullen vast nog genoeg momenten komen waar ik het wel kan fotograferen. Aanstaande zondag gaan we naar de clubmatch. Ook daar kunnen ze na afloop heerlijk zwemmen.
 
23 mei 2010
Lilly had vandaag haar showdebuut! Ze deed mee op de Pinkstershow in Arnhem in de puppyklasse. Totaal waren er 4 pups in haar klasse. Lilly showde prima zo voor de eerste keer. De keurmeester vertelde dat ze moeilijk kon kiezen. Alle pups waren allemaal van uitstekende kwaliteit. Ze vond alle vier de teven even mooi. Uiteindelijk koos ze er eentje die achter bordje 1 mocht staan. Lilly had een "Veelbelovend" en een prachtig keurverslag. We zijn zeer tevreden over haar prestatie en ook zeker over haar gedrag. Ze heeft zich weer prima gedragen. Wat is het toch een heerlijk hondje! Het was een hele leuke dag met prachtig weer. Ook Twello, de vader van Lilly deed mee en de fokster van Lilly was er ook. In de auto heeft ze het hele eind terug geslapen. Thuis zijn we nog even lekker naar het bos gereden en hebben we nog een mooie wandeling gemaakt, nog wat geoefend met de dummy en meteen nog wat foto's gemaakt. Hieronder haar keurverslag, keurmeester mw. M. Hahné:
 
Zes maanden. Fraai type. Zag oog graag iets minder rond. Goed gebit en oor. Fraaie topline en staartaanzet. Voor leeftijd goed ontwikkeld lichaam. Fraai bone. Goede voeten. Behoorlijk gangwerk. Fraai totaalbeeld.
  

 

 

Lilly 23 mei 2010, net zes maanden oud.

 

  

15 mei 2010
Teal en Lilly zijn vorige week naar de trimster geweest. Teal ziet er weer keurig uit en ook Lilly werd voor het eerst onder handen genomen. Veel hoefde er nog niet te gebeuren aan Lilly maar het was een leuke kennismaking en een hele nieuwe ervaring voor haar. Volgens Jessica, de trimster, heeft ze zich keurig gedragen. De flosjes zijn van haar oren en het kronkeltje aan het einde van haar staart is eraf. Volgend weekend gaan we voor het eerst met haar naar de show. Dat wordt nog even oefenen met netjes stilstaan en in draf gaan. De tandjes zijn nu allemaal gewisseld. Met de jachttraining gaat het ook allemaal prima. Ze gaat alleen nog niet zo vlot "af". Op één of andere manier heeft ze daar een hekel aan. Ook daar moet dus aan gewerkt worden. Ze begint nu ook langzamerhand wat te puberen. Teal heeft Lilly nu volledig geaccepteerd. Ik kan ze nu eindelijk zonder problemen gewoon bij elkaar laten.
 
 
Lilly, 15 mei 2010. Bijna zes maanden oud.
 
 
16 april 2010
Drie hoeraatjes voor Teal! Hij is vandaag precies 11,5 jaar oud. Voor ons toch wel een mijlpaal aangezien het ruim een half jaar geleden niet zo goed met hem ging. Hij kon ineens niet meer op zijn poten staan en de dierenarts gaf hem slechts een paar maanden. Teal geniet op zijn manier nog heerlijk van het leven en het voorjaar dat weer komen gaat!
 
Lilly heeft afgelopen donderdag de eerste jachttraining gehad. Ze is de jongste van de groep. De nadruk ligt nu op het appèl van de hond, correct vastpakken en loslaten van de dummy, het wennen aan het schot en de rust in de hond houden. Lilly deed het allemaal prima en had er veel plezier in. En ik ook trouwens, wat is het toch weer leuk om weer helemaal opnieuw te beginnen. We kijken al uit naar de volgende les!
 
 
Hiep Hiep Hoera! Teal 11,5 jaar oud!
 
10 april 2010
Wat is het toch heerlijk om onze ouwe dibbes te zien genieten van het leven..... Hij kan niet veel meer maar op zijn manier geniet hij er nog wel van. Gewoon heerlijk rondstruinen op het strand, voorjaarszonnetje erbij, wat wil je nog meer?
Teal wordt aanstaande vrijdag 11,5 jaar oud, we zijn aan het aftellen.
 
 
Teal aan het strand.
09 april 2010
Lilly is dit weekend weer bij ons. We zijn heerlijk met de kids naar de Grevelingen gegaan waar Lilly weer zwemles heeft gekregen. Ze durft steeds een stukje verder totdat ze er straks waarschijnlijk niet meer uit te slaan is. Tussen Teal en Lilly gaat het langzamerhand steeds beter. Ze zien elkaar nu ook wat vaker met al die logeerpartijtjes. Vanmiddag hebben ze samen in de tuin gelopen zodat ze allebei de ruimte hadden en weg konden als dat nodig was. Het ging boven verwachting. Teal tolereert Lilly nu in zijn omgeving zolang ze maar niet bij hem gaat snuffelen of erg druk doet bij hem. Ze wil hem nog weleens uitdagen tot spelen maar nee, daar is Teal echt niet meer van gediend. Inmiddels weet ze ook wel dat ze die ouwe heer maar beter met rust kan laten en doet verder gewoon haar eigen ding. Tot voorheen was ik altijd erg voorzichtig omdat ik niet wilde dat Teal haar kleine puppenkoppie eventueel zou beschadigen maar nu ze wat groter en rustiger wordt durf ik er zelf wat meer aan toe te geven. Ze begint nu qua uiterlijk een echte flatcoat te worden. Ze is nu bijna 5 maanden oud en over precies een week wordt Teal 11,5 jaar oud!
 
 
 
 
 
 
01 april 2010
Vandaag bericht gekregen dat de puppy-jachthondentraining voor Lilly op 15 april gaat beginnen! Vanmiddag tijdens de wandeling maar alvast wat geoefend met de nieuwe puppydummy! Verder is ze volop aan het wisselen. Alle kleine voortandjes zijn er al uit. We hebben er eentje gevonden. Ook hebben we al twee kiezen gevonden. Nu alleen die scherpe hoektandjes nog!
 
 
 
 
29 maart 2010
Gisteren ben ik met Lilly naar de Flatcoat Fun Dag geweest in Delft. Het was een hele leuke en leerzame dag. We waren ingedeeld in een groep met merendeel pups die ongeveer even oud waren dus het was een gezellige boel! We begonnen met een workshop behendigheid. Lilly ging zonder problemen door de tunnel en over de hindernissen. Ze vond het erg leuk. Na de behendigheid gingen we naar de workshop jachttraining. Lilly apporteerde de puppydummy maar ging hem wel even laten zien aan de toeschouwers! Daarna kwam ze de dummy keurig bij me brengen. Ook heeft ze een kort sleepspoortje gelopen waarbij ze al goed haar neus gebruikte. Tijdens de lunch heeft ze lekker even uitgerust in de auto. 's Middags was er een workshop treibbal. Hiervan hebben we weinig meegekregen omdat Twello, de vaderhond van Lilly op dat moment speciaal met zijn baasjes naar de Flatcoat Fun Dag was gekomen om Lilly nu eens in het echt te kunnen bewonderen. Ik vond het erg leuk om Twello nu eens in het echt te kunnen zien en kennis te maken met zijn eigenaren. Twello is echt een prachtige flatcoat en hij was ontzettend lief voor zijn dochter. We hebben uiteraard wat foto's van ze gemaakt. Zie hieronder. Daarna was er nog een leerzame trimdemonstratie en kregen we nog te zien hoe we onze flatcoat moesten showen waarbij we ook nog een aantal tips kregen. Lilly stond heel netjes en liep keurig de driehoek. Ik ben zo trots op ons meisje. 's Avonds was ze echt doodmoe van alle nieuwe indrukken, we hebben haar de hele avond niet meer gehoord.
 
 Twello en Lilly maken kennis met elkaar.
 
 
 
 
  Twello.

 Wat een knapperd!

  
 
  
 
Thuis ook nog wat nieuwe stand foto's van haar gemaakt! Lilly 18 weken.
 
 
14 maart 2010
Lilly logeert dit weekend hier! Wat een heerlijk meisje is het toch! Ze is zo makkelijk. Ik zou haar het liefste voor altijd hier willen houden! Ze is vrijdagmiddag meegeweest naar Intratuin. Ze heeft keurig in het winkelwagentje gezeten. Nu past het tenslotte nog! Zie de foto hieronder. Zaterdagavond had ik mijn eerste dressuurwedstrijd en moest ze alleen thuis blijven. Ook dat is prima gegaan. Tussendoor ben ik even naar huis gegaan om haar en Tealtje uit te laten. Lilly heb ik vervolgens meegenomen naar de prijsuitreiking. Zelf vond ik mijn proef niet zo goed gereden, hier en daar wat rommelig dus ik had totaal geen verwachtingen. Ik had echt verwacht dat ik de laatste zou zijn, er waren zoveel goede ruiters. Ik was daarom ook erg verbaasd dat ik toch nog vijfde was geworden met 184 punten en een mooie beker en rozet in ontvangst mocht nemen! Met dank aan mijn zus Sylvia die Mies zo mooi voor mij ingevlochten heeft!
Vanmiddag zijn we voor het eerst met Lilly naar het Grevelingenstrand geweest. Even lekker uitwaaien. Ze vond het heerlijk. Ze heeft gespeeld met een bruine labradorpup van 4 maanden en een Jack Russel. Voorzichtig ging ze met haar poten in het water en deinsde achteruit als er een golf op haar af kwam. Ze ligt nu languit in haar bench bij te komen van alle nieuwe indrukken. Teal heeft zijn up en downs. De ene dag denk je dat hij het niet lang meer zal redden en de andere dag is hij weer zo fris als een hoentje voor zijn leeftijd. Als de watertemperatuur weer wat warmer wordt mag ook hij weer mee naar de Grevelingen.
 
                        
 
                     Met dank aan Mies, wat een wereldpaard!                             Uitwaaien op de grevelingen!
 
 
Foto hierboven: Lilly kan net zoals Ryan zo leuk met haar pootjes over elkaar heen liggen! Blijkbaar een familietrekje.
 
                                                                                            
Foto hierboven: Shoppen bij Intratuin. Lilly kluift op een pensstaafje.
   
15 februari 2010
Afgelopen vrijdag is Lilly weer naar de dierenarts geweest voor de laatste enting. Ze was toen 12 weken oud. Het is een flinke tante. Ze woog maar liefst 10,6 kg. Ze gaat nu ook flink de hoogte in. Ze kan inmiddels niet meer onder de salontafel doorlopen. Verder gaat alles prima. Alleen die verdraaide puppytandjes zijn zo scherp! Zelf mijn kinderen zijn haar soms echt beu en vragen dan of oma haar niet een tijdje in de bench wil doen. Ik zal blij zijn als ze gewisseld heeft. Op de wandeling van afgelopen zaterdag kwamen we een groep grote honden tegen met een aantal dogachtigen. Met Teal zou ik mijn hart vastgehouden hebben maar hem had ik gelukkig thuis gelaten. Lilly was erg onder de indruk van al die grote honden die op haar af kwamen maar na een tijdje kwam ze los en wilde ze spelen. Ze heeft al zoveel energie! Vorige week is ze meegeweest naar de manege. De paarden zelf vond ze niet zo interessant, de paardenvijgen des te meer! Ze vreet echt alles op, zelfs kauwgom peutert ze van de straat! Vanavond mag ze voor het eerst mee trainen in de puppengroep vanaf 12 weken.
 

  Lilly..... hier!!!!

  Oeps, die zijn wel heel erg groot!

03 februari 2010
Vandaag met Teal naar de dierenarts geweest voor de jaarlijke enting en een seniorencheck. Teal werd helemaal nagekeken. Hart, longen, luchtwegen, oren, ogen, gebit, het was gelukkig allemaal prima in orde. Ik maakte me wat zorgen om het kuchen wat hij af en toe doet maar hierover hoef ik me volgens de dierenarts geen zorgen te maken. Daarna is er bloed geprikt en alle bloedwaarden waren ook prima in orde! Ik ben weer helemaal gerust gesteld. Wel moet hij vanwege zijn artrose vaker kleine stukjes lopen en straks als het weer wat beter wordt veel zwemmen maar dat gaat wel goed komen. Ik hoop dat mijn mannetje nog een tijdje mee mag gaan. Hij is nu 11 jaar en 4 maanden oud. Ik heb meteen twee extra buisjes bloed laten prikken voor het kankeronderzoek bij Flatcoats van Dr. Rutteman. Er is namelijk ook bloed nodig van gezonde veteranen. Het is een kleine moeite en het was eigenlijk zo gebeurd. Meer informatie hierover, klik hier. Het formulier om mee te nemen naar de dierenarts vindt u hier. 
 
   
 
              Zoals het een echte flatcoat betaamd    
                  moet Teal altijd iets dragen!                          Ook een dummy wordt nog steeds met veel plezier geapporteerd!
 
31 januari 2010
Vandaag weer een aantal mooie kiekjes gemaakt van onze jongedame. Ze is nu ruim 10 weken oud en alles gaat prima. Het is echt een heerlijk hondje. Ze kan inmiddels zitten op commando en de bench heeft ze inmiddels ook geaccepteerd. Sinds twee nachtjes slaapt ze zonder morren 's nachts in de bench met het deurtje dicht. Ook kan ze al een paar uurtjes alleen thuisblijven. Dan ligt ze gewoon in de kamer en ook dat gaat prima. We zijn echt heel tevreden over onze kleine meid!
 
 
 
      
 
24 januari 2010
Afgelopen vrijdag is Lilly voor het eerst naar onze eigen dierenarts geweest. In de wachtkamer was het heel gezellig. Er was een Welsh Springer Spaniel pup van ook 9 weken oud waar ze lekker mee gespeeld heeft. De dierenarts vond haar er heel goed uit zien en alles was prima in orde. Daarna heeft ze haar enting gehad en ook meteen de neus-enting tegen kennelhoest. Ook nog even op de weegschaal gestaan en mevrouw weegt nu 6,8 kg. 's Middags is ze meegeweest mijn dochter uit school halen. Lilly stond uiteraard volop in de belangstelling op het schoolplein!
 
  Kennismaking met de kat.
 
 En wat loopt daar nu weer?
 
19 januari 2010
Lilly is gisteren voor het eerst naar gehoorzaamheidstraining geweest. Alhoewel training? Het is een echte babygroep met allemaal pups onder de 12 weken. De nadruk ligt echt op het socialiseren. Het duurt ook maar een half uurtje. Lilly keek eerst even de kat uit de boom maar kwam daarna los en heeft lekker gespeeld met wat andere pups. Ze was daarna doodmoe van alle nieuwe indrukken en sliep thuis als een roosje.
 
Nu de sneeuw en kou het land uit is heeft Teal ook weer een opleving. Hij huppelt en rent weer wat meer en loopt wat langer buiten. Laat het voorjaar maar weer komen!
 
 Teal als pup. Lang geleden.
 
15 januari 2010
Vandaag zijn we voor het eerst eventjes met Lilly naar het park geweest. Ze heeft lekker los kunnen lopen en alles moest uiteraard grondig onderzocht en besnuffeld worden. Daarna even naar het bijgelegen pannenkoekenhuis waar ze lekker onder de stoelen in slaap viel om alle nieuwe indrukken te verwerken. Ze is tot nu toe een heel makkelijk hondje, ze voelt zich al helemaal thuis! Ook wij zouden haar nu al niet meer kunnen missen!
 
  Lilly ligt zowaar even stil voor de foto!

      Lilly op ondekkingstocht!

13 januari 2010
Vandaag is mijn moeder jarig. Gefeliciteerd! Als cadeau heb ik een mooie foto van Ryan op canvas laten drukken als schilderij. Het is erg mooi geworden. Maar het mooiste cadeautje heeft ze natuurlijk dit weekend al gehad, dat is Lilly!
We hebben geprobeerd om Lilly in stand te fotograferen maar pff..... dat valt nog niet mee!
 
 
 
 
10 januari 2010
Vandaag op kraamvisite geweest met man en kinderen. Lilly viel erg in de smaak! De eerste nacht is goed verlopen. De bench vond mevrouw maar niets. Wat een geluid kan zo'n smurf maken zeg! Plassen en poepen doet ze merendeel al in de tuin of bij hoge nood op het krantje bij de achterdeur.
 
9 januari 2010
Vandaag mochten we eindelijk Lilly ophalen! Een dag waar we lang naar uitgekeken hebben! De weersverwachtingen waren slecht dus we waren al vroeg vertrokken richting Drenthe. Gelukkig hebben we geen last gehad van het slechte weer en waren we rond 14.00 uur weer thuis met onze nieuwe aanwinst! In de auto heeft ze merendeel liggen slapen. Haar officiële naam luidt: Swallowsflight Starlight Hussy. We zijn ontzettend blij met haar!
 
 Lilly, 7,5 week oud.
 
 
27 december 2009
De pups zijn nu 5,5 week oud en mogen voor het eerst naar buiten. Wat zijn ze weer gegroeid in slechts 2 weken tijd. Het zijn nu echte hondjes. We zijn benieuwd welke pup straks van ons wordt. Nog twee weekjes geduld!
 
 Pup 5,5 week oud.
 
 
13 december 2009
De pups zijn nu 3,5 week oud en we mogen voor het eerst op kraamvisite! De pups beginnen een beetje te lopen en we mogen heerlijk met ze knuffelen. Wat is het toch prachtig om te zien. We kunnen onze ogen er niet vanaf houden!
 
 Pups 3,5 week oud.
 
 
Hussel met haar 12 babies. 
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>
?xml:namespace>