Nieuws 2014

20 december 2014
Vanochtend voor de zekerheid nog maar eens geprikt en de progesteronwaarde begint langzaam maar zeker te stijgen. Ze stond nu op 1,8 (dag 13). Het ziet er naar uit dat het een romantische "kerstdate" wordt tussen Lilly en Blazer! Alle spullen zijn gepakt, we zijn klaar voor de reis! Vanaf hier wensen wij iedereen: Prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2015!
 
 
 
Van de baasjes van Blazer ontving ik een hele mooie kerstkaart met uiteraard een hele mooie foto van Blazer erop!
 
18 december 2014
Lilly neemt er de tijd voor. Vanochtend weer geprikt en ze stond nu op 0,4 (dag 11). Ze heeft net zoals bij haar vorige nest duidelijk geen haast. Zondag vertrek ik samen met mijn zusje en Lilly richting Zweden. We kunnen in ieder geval op ons gemakje rijden. We maken er meteen maar een kleine vakantie van! Het is een flinke rit dus tegen de tijd dat we aangekomen zijn zal haar progesteron waarde vast wel weer een eindje gestegen zijn.
 
 
 
Blazer aan het trainen met zijn bazinnetje Sonja!
15 december 2014
Vandaag op dag 8 van de loopsheid voor het eerst geprikt. Haar progesteronwaarde stond zoals verwacht nog erg laag: 0,33. Donderdag gaan we weer prikken. Verder is ze nog helemaal nagekeken en beluisterd door de dierenarts en gelukkig helemaal gezond verklaard!
 
 
  
Blazer, de aanstaande minnaar van Lilly wacht met smart op haar komst!
 
 
Vrijdag 12 december haalde Lexy een 3e plaats Uitmuntend in de openklas teven tijdens de Holland Cup in Amsterdam.
Haar verslagje:
Fraai gepresenteerde teef van correct formaat. Beharing niet helemaal super, ze is wat uit vacht. Prima hoofd. Correct oog en gebit. Hoekingen voor en achter in orde. Goede benen en voeten. Mooi kort in lendenen. Toont voor en achter behoorlijk correct gangwerk. 3 Uitmuntend. Keurmeester: Hans Boelaars (NL).

Zondag wederom naar Amsterdam maar dan met Darcy naar de Winner show. Darcy, inmiddels 9,5 jaar, haalde ook een 3e plaats met een Uitmuntend in de veteranenklas. Haar verslag:
Feminine head and eye. Good length of neck. Excellent fore chest. Good length of body. Short loin. Level topline and tail set. Little over-angulated behind. Good feet and bone for age. Showing in good coat. 3 Uitmuntend. Keurmeester: Vivian Bowen (UK).

 
 09 december 2014
Joepie! Lilly is loops geworden! Binnen nu en twee weken gaat ons Zweedse avontuur dan echt beginnen! Waarschijnlijk gaan we maandag voor het eerst progesteron prikken!

07 december 2014
Weer goed nieuws ontvangen omtrent de reguliere gezondheidsonderzoeken van Daantje (Winchmore All Hands Up) van Ludmilla. Daantje is Patella Luxatie VRIJ! Patella Luxatie is een afwijking aan het knie gewricht maar bij Daantje zit alles keurig op zijn plaats. Van harte gefeliciteerd Ludmilla! Ook ik ben erg blij met deze mooie uitslag!
 
Vorige week zaterdag heb ik nog gewandeld met Mieke en Bob en Zoey (Winchmore All Dressed Up). Zij konden er bij de nestwandeling van vorige week helaas niet bij zijn dus wij hebben een weekje later nog eens afgesproken. Heel erg leuk om Zoey en haar baasjes weer terug te zien. De dames hebben heerlijk met elkaar gespeeld en zijn uiteraard nog even met elkaar op de foto geweest. Grappig want het was twee keer moeder en dochter. Darcy en Lexy en Lilly en Zoey!

Darcy is afgelopen donderdag loops geworden. Nu gaat het spannend worden want vorige keer waren alle drie de dames tegelijk loops, dus hopelijk wordt Lilly nu ook snel loops. Ze vertoont inmiddels alle voortekenen. Nog heel eventjes geduld! Vrijdag ga ik met Lexy naar de Holland Cup in Amsterdam en zondag met Darcy naar de Winner show in Amsterdam. Hopelijk kunnen we daarna onze plannen maken voor ons tripje naar Zweden! :-)
 
 
 
V.l.n.r: Zoey, Darcy, Lilly en Lexy!
25 november 2014
Afgelopen zondag was de 2e nestwandeling van het Winchmore A-nest. Alle reuen uit het A-nest waren aanwezig. Helaas konden de twee zusjes Daantje en Zoey er dit keer niet bij zijn. We hadden gelukkig prachtig weer en de honden hebben heerlijk kunnen rennen, spelen en zwemmen op het strand in Hellevoetsluis! Het was ontzettend leuk om Joey, Pim, Mistral, Dax, Tommy, Finney en al hun baasjes weer terug te zien. Wat lijken de honden qua type toch veel op elkaar! Ook Darcy, Lilly en Lexy hebben genoten van de strandwandeling. Lilly waren we nog bijna kwijt. Een mevrouw had Lilly aan de lijn gedaan en meegenomen omdat even verderop een meneer zijn zwarte Labrador kwijt was en deze mevrouw dacht dat ze die hond gevonden had! Gelukkig hadden we het op tijd in de gaten!
Ik wil graag alle baasjes nogmaals bedanken voor hun komst. Een aantal hebben toch een behoorlijk eind moeten rijden om hierbij aanwezig te zijn. Super!
 
 
 
Groepsfoto!
 
 
 
Ze zijn inmiddels allemaal dol op water!
 
 
 
 
 23 oktober 2014
Alle wedstrijden zijn achter de rug. Helaas dit seizoen geen MAP diploma gehaald met Lilly maar we zaten er twee keer wel heel erg dichtbij! Ik ben heel tevreden over hoe ze gewerkt heeft en we hebben er allebei veel van geleerd. Het niveau is gewoon erg hoog. Dat is ook wel te zien aan het geringe aantal diploma’s die er over het algemeen uitgedeeld worden. Maar we vonden het allebei ontzettend leuk om te doen. Voorlopig doen we het eventjes rustig aan en wachten we met smart af tot ze loops zal gaan worden. De afgelopen weken waren ontzettend druk met wedstrijden, shows en trainingen dus even rust is nu wel fijn. Straks staat er een flinke rit naar Zweden voor de boeg en hopelijk komt daar een prachtig nestje flatcoatpuppies uit voort. Als de pups zijn uitgevlogen pakken we de draad in april weer op!
 
Verder heel goed nieuws ontvangen over Mistral, Winchmore All The Best. Hij heeft net zoals zijn zusje Daantje prachtige A-heupen! We zijn er blij mee! Ook nog super nieuws ontvangen over Zoey, Winchmore All Dressed Up van Mieke en Bob. Zoey heeft mee gedaan aan de clubdiplomadag in Biddinghuizen van de FRC en heeft een heel mooi C-diploma gehaald! Echt heel knap! Nogmaals van harte gefeliciteerd!
  
Hieronder nog wat foto's van Lilly gemaakt tijdens de MAP's:
 
 
Lilly MAP Moerstraten. Foto: Remy de Kort
 
 
  
Lilly MAP Moerstraten. Foto: Remy de Kort
 
 
Lilly MAP Moerstraten. Foto: Remy de Kort
 
 
Lilly MAP Heerle. Foto: Labrador Kring Nederland
 
 
Lilly MAP Heerle. Foto: Labrador Kring Nederland
 
 
 
Beloning dik verdiend! Mjammie!
 28 september 2014
Weer een druk weekend achter de rug! Zaterdag al vroeg uit de veren voor de KNJV-wedstrijd van de Flatcoated Retriever Club in Oldenzaal. Zeer mooie locatie, prachtig weer en een super organisatie. Samen met Lexy een prachtig KNJV-B diploma gehaald met 69 punten! Zondag weer naar de andere kant van het land voor de show in Maastricht. Lexy stond ingeschreven in de openklas en haalde daar een 3e plaats Uitmuntend bij keurmeester mw. Beke (HU).
De veldwedstrijd van de FRC waar ik met Lilly aan mee zou doen is definitief afgeblazen door de organisatie. Heel jammer! Hopelijk volgend jaar dan maar. Wel mochten we mee op jacht met Herman Riemslag en heeft Lilly duif en kauw mogen apporteren. De week ervoor hadden we onze eerste MAP in Lewedorp. Lilly liet mooi werk zien maar had helaas toch wat apporten gemist waardoor we helaas geen diploma hebben gehaald. Jammer, volgende keer beter. Hierin moeten we beiden nog wat meer ervaring opdoen. We hebben de proeven wel afgemaakt en er maar een mooie training van gemaakt. Komende zaterdag nieuwe kansen bij de MAP in Moerstraten en zondag met Lexy naar de show in Zwolle. Weer een volgepland weekend!
 
 
 
Lexy tijdens de KNJV-proef in Oldenzaal.
 
 
Lilly in de maïsvelden tijdens de jacht.

 07 september 2014
Vandaag naar de Benelux Winner Show in Rotterdam geweest met Lilly en Darcy. Lilly haalde in de kampioensklas een prachtige 1e plaats Uitmuntend! Ook Darcy deed het super en haalde in de veteranenklas ook een 1e plaats uitmuntend! Dat hield dus in dat ik met beide dames naar de eindkeuring moest voor de verkiezing van Beste Teef! Gelukkig wilde Annemarie Sepers mij even helpen en heeft toen Darcy voorgebracht. Nogmaals dank Annemarie! Van alle 1e plaats teven werd Lilly uiteindelijk Beste Teef! Wow! En daarna werd Darcy met haar ruim 9 jaar oud reserve Beste teef! Wat een geweldige dag voor onze hondjes! Darcy werd ook nog eens Beste Veteraan en Lilly Beste van het Ras! Omdat het een Benelux show betrof heeft Lilly de titel Benelux Winner 2014 met Crufts kwalificatie behaald en Darcy de titel Benelux Veteraan Winner 2014! Wat een dag!

De keurmeester was mw. D. Mensink (NL). De rapportjes:

Lilly: 4,5 jaar. Mooie kampioen. Vrouwelijk in totaliteit. Mooi besneden hoofd. Correct oog, oor en gebit. Lichamelijk klopt het gehele plaatje. Alle onderdelen passen bij elkaar zonder overdrijving. Gaat vlot, gemakkelijk, voldoende stuwend en met prima staartactie door de ring. Prima temperament. 1U Beste Teef, CAC/CACIB BOB, Benelux Winner 2014

Darcy: Dame van 9 jaar. Voor mij topkwaliteit. Krachtig, actief zonder overdrijvingen. Enige opmerking is dat haar voeten wat sterker hadden gekund. Een hoofd zoals ik een Flatcoat hoofd graag zie. Super staartactie waar je zelf ook blij van wordt. Gaat sound, voldoende stuwend, actief door de ring. Prima temperament. 1U, Beste Veteraan, Reserve Beste Teef, RCAC, Benelux Veteran Winner 2014  
  
 
 
Lilly 1U, CAC/CACIB en BOB en Benelux Winner 2014
 
Het weekend ervoor zijn we afgereisd naar Luxemburg en ook daar hebben we mooie resultaten behaald. Lilly haalde een 3e plaats Uitmuntend in de kampioensklas. Lexy een 3e plaats Uitmuntend in de openklas en Darcy een 2e plaats in de veteranenklas.
 
25 augustus 2014
De zomervakantie is weer voorbij. Het gewone leven is weer begonnen. Werk, school, de dagelijkse routine en ook weer even tijd voor een update. Naast vakantie vieren hebben we uiteraard ook hard getraind met Lilly en Lexy. Lexy trainde voor haar B-diploma en dat heeft ze, zoals hieronder al eerder vermeld, gelukkig met vlag en wimpel gehaald! Van Silvia Renders heb ik ook mooie foto's gehad van deze dag. Deze staan hieronder. Lilly had ik ingeschreven voor de veldwedstrijd van de Flatcoated Retriever Club maar deze is door de slechte weersomstandigheden van de laatste twee weken helaas niet door gegaan. Ik hoop dat deze wedstrijd later alsnog door zal gaan als het weer wat beter wordt. Het veld waarop deze wedstrijd gehouden wordt kan door de vele neerslag namelijk nu niet gemaaid worden. Op 15 september heb ik met Lilly onze eerste MAP wedstrijd! Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. De training gaat in ieder geval super! Qua showen was het even rustig maar daar komt ook weer verandering in. Komende zaterdag ga ik met Darcy, Lilly en Lexy naar de show in Luxemburg en het weekend erna gaan we naar de show in Rotterdam. Langzaam aan komt ook het 2e nest van Lilly steeds dichterbij! Verder zou ik in oktober voor diegenen die het leuk vinden graag een 2e nestwandeling willen organiseren voor alle hondjes uit het Winchmore A-nest.
 
 
 
Darcy in dierenpark Amersfoort.
 
 
 
Britt en Darcy, knuffelmomentje....
 
 
 
Aangelijnd en los volgen tijdens de diplomadag.
 
 
 
Lexy startklaar voor het apport!
 
 
 
Ze is vliegensvlug!
 
 
 
Braaf hondje!
 
16 augustus 2014
Vandaag had ik met Lexy een diplomadag van de Flatcoated Retriever Club in Heerle. We zouden voor het eerst de B gaan proberen. Lexy had er zin in en deed het super! Ze haalde maar liefst 77 van de 80 punten en haalde daarmee de 1e plaats! Maar liefst vijf keer een 10 voor de C-onderdelen en 2 tienen en een zeven voor de B-onderdelen. De proefjes waren behoorlijk pittig want uiteindelijk hadden maar 4 van de 38 B-deelnemers een diploma gehaald. Apetrots op m’n smurfje!  
 
 
 
Lexy haar eerste B-diploma!
 
 
Lexy met haar 1e prijs!
 
 24 juli 2014
Daantje (Winchmore All Hands Up) van Ludmilla Lammers heeft de eerste gezondheidsonderzoeken achter de rug en met prima resultaten! HD A (= HD vrij) met een norbergwaarde van 40 en ED-vrij, helemaal super! Van harte gefeliciteerd!
 
06 juli 2014
Vandaag heeft Lexy de Epreuve B gehaald in Beuvry in het noorden van Frankrijk! De keurmeester was Mme Marion Brousselle. De Epreuve B is een soort toelatingsexamen voor deelname aan de Franse veldwedstrijden. Tijdens deze dag moeten de honden een aantal verschillende proeven afleggen waarbij de keurmeester beoordeelt of de hond geschikt is voor het veldwerk. De dag begon droog en zelfs een beetje benauwd maar na de lunch kwam de regen met bakken uit de hemel. Lexy heeft alle proeven goed afgelegd en mocht met een mooi diploma naar huis! Super trots op onze smurf! Ook haar vriendinnetje Fendi van Danny van der Horst haalde dit diploma en was zelfs de beste hond van de dag! Nogmaals van harte! Danny, Serge, Sas, Philip, Sabine en Ilse bedankt voor de leuke dag en de laatste drie ook bedankt voor de vertalingen vanuit het Frans! :-)
 
 
 
Lexy haar Epreuve B diploma!
 
 
24 juni 2014
Hiep hiep hoera! Vandaag zijn de puppies van het Winchmore A-nest alweer 1 jaar oud! Wat is het jaar toch snel voorbij gegaan! Ik herinner het me allemaal nog als de dag van gisteren. Na een probleemloze dracht bracht Lilly in de nacht van 23 op 24 juni negen prachtige pups ter wereld! Wat een geweldige ervaring was dat en wat was Lilly meteen een op en top moedertje! Drukke weken braken aan waarbij alles 24 uur per dag draaide om Lilly en haar babies, maar wat was het geweldig om te doen. Inmiddels zijn de pups uitgegroeid tot lieve en volwassen honden waar alle baasjes heel erg blij mee zijn. Lieve Mistral, Dax, Finney, Zoey, Joey, Daantje, Pim en Tom, van harte gefeliciteerd! Natuurlijk vergeten we ook Boaz niet, die blijft voor altijd in onze gedachten. Sandra en Tom, de baasjes van Boaz, kunnen het gemis langzaamaan een plekje geven en kijken voorzichtig alweer uit naar een nieuwe pup. Zij hopen op een pupje uit het volgende nest van Lilly in februari 2015. Ontzettend leuk om weer naar uit te kijken!
In september/oktober zou ik graag weer een nestwandeling willen organiseren. Het lijkt me heel leuk om iedereen met zijn of haar hondje weer terug te zien.  
 
   

Lilly met haar babies, nu een jaar geleden. Ohh, wat waren ze toen nog klein!
 
 
  09 juni 2014
Gisteren met Lexy naar de Pinkstershow in Arnhem geweest met een prachtig resultaat! Lexy werd 1 Uitmuntend, Beste Teef met CAC en CACIB en Beste van het Ras! Trots op onze kleine smurf!
 
Haar rapportje dit keer: Very balanced and sound moving bitch. Excellent strong chest, tail set and set up tail. Strong hindquarters. Moves well. 1 Uitmuntend, Beste Teef, CAC/CACIB en BOB. Keurmeester mw. Dr. Zafra Sirik (IL)
 
 
 
Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy (Lexy)
 
  04 juni 2014
Ons fokplan met Lilly en Blazer is goedgekeurd door de Begeleidingscommissie van de Flatcoated Retriever Club! Dat houdt in dat we over circa 6 maanden af zullen reizen naar Zweden! Zie: Puppies. Lilly is sinds een week loops en over het algemeen houdt zij zich heel netjes aan haar schema van om de 6 maanden loops. Spannend!
 
 
Blazer als pup!
 01 juni 2014
Vandaag was de kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club in Almere. 199 Flatcoats deden mee! Een prachtige dag met hele mooie resultaten! Ik ben weer trots op mijn dametjes!

Darcy, veteranenklas teven, keurmeester mw. Kirsi Nieminen (Zweden):
9 year old bitch who is still in lovely condition. Excellent type. Beautiful head. Excellent neck and shoulders. Deep ribcage. Excellent forechest and body. Excellent hindquarters with nice low hooks. She could show to the youngsters how to move. Lovely temperament. Well handled.
1e plaats Uitmuntend en Beste Veteraan van de Show!  

Lilly, kampioensklas teven, keumeester mw. Kirsi Nieminen (Zweden):
Verslag: Quality bitch. Very nice size and proportions. Lovely head and expression. Excellent neck, forechest and body. Strong bones. Excellent hindquarters with lovely short hocks. Very true mover. Nice temperament. Well presented.
2e plaats Uitmuntend  

Lexy, fokkersklas teven, keurmeester mw. Riita Niemela (Zweden):
Verslag: Feminine bitch with good proportions. Unfortunately today she carries a bit too much weight for an excellent condition. Feminine head. Nice neck and topline. Well-developed fore chest and body. Nice bones and rear angulation. Would prefer more angulation in the front. Lovely temperament. Very nice movement. Good coat quality but today not in her best coat.
Excellent  

Met dank aan Priscilla voor het showen van Lexy! Na dik 10 weken rust vanwege de flinke snee in haar voetzooltje liep ze vandaag weer als een trein! Nu de aangekomen extra pondjes er weer aflopen! ;-) Ook Mistral (Winchmore All The Best, puppy blauw) van Jan en Nelleke Brink deed mee en maakte zijn debuut in de jeugdklas. Mistral deed heel goed zijn best en haalde een prachtige Uitmuntend! Super gedaan Nelleke!  
 
 
 
De beste veteraan teef (Swallowsflight Dapper Darcy) en beste veteraan reu (Brightmoor River Dancer).
 
 
  26 mei 2014
Afgelopen zaterdag was de show in Tilburg. Lexy haalde een mooie 3e plaats Uitmuntend. Ze heeft nog steeds af en toe last van haar pootje maar kreeg toch een heel mooi rapportje. Ook mocht ik Scott weer showen. Scott is het broertje van Lexy van Marie-Anne en Hans Grundel en Leonie Galdermans. Scott werd 1e in zijn klasse en daarna ook nog Beste Reu en Beste van het Ras! Helemaal super! Nogmaals van harte gefeliciteerd! Volgend weekend gaan we met onze drie dames naar de Kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Hopelijk hebben we goed weer want het is een buitenshow. Verder heb ik eindelijk de definitieve reu gekozen voor het volgende nest van Lilly! Zie: Puppies!
 
 
 
Swallowsflight Gambler-Darcy, de knappe broer van Lexy en zoon van Darcy!
 
 
 
  22 mei 2014
Eindelijk even tijd voor een update. Druk met werk en allerlei hobbies. Sinds kort heeft onze dochter een pony. Coco, een bruine 7 jarige New Forest merrie. We zijn heel blij met deze prachtige en ontzettend lieve pony. Voor Britt een droom die werkelijkheid is geworden! Ik hoop dat ze samen veel plezier zullen beleven. Zelf heb ik vroeger ook altijd met veel plezier paard gereden. We zijn nu dus ook zeer regelmatig op de manege te vinden. Verder was op 10 mei de Dual Purpose Dag van de Flatcoated Retriever Club georganiseerd door Lenk Krispijn. Een dag om eigenaren van Flatcoats kennis te laten maken met de Dual Purpose gedachte achter de Flatcoat. Mij was gevraagd of ik wilde helpen door het geven van ringtraining. Vier groepen van circa 8 vrolijke Flatcoats met dito eigenaren kwamen voorbij. Aan mij de taak om ze de beginselen van het showen uit te leggen en te oefenen met hun hondje. Het ging heel behoorlijk!  Het was een leuke dag ondanks dat de regen de hele dag met bakken uit de hemel kwam. Darcy en Lilly waren mee om het goede voorbeeld te geven en dat deden ze gelukkig heel netjes. Ook Zoey met haar baasje Mieke deed mee. Wat is Zoey alweer veranderd sinds dat ik haar voor het laatst zag! Ook Zoey deed goed haar best met de ringtraining en de jachtproefjes. Ook van Dax, reutje wit van Sandra Aben heb ik weer goede berichten mogen ontvangen. Dax mocht voor het eerst mee op vakantie en heeft heerlijk gezwommen. Zie de foto’s hieronder. De komende drie weekenden zijn weer volgepland met shows, Tilburg, de clubmatch van de FRC en de pinkstershow in Arnhem. En last but not least: op 12 mei is Darcy alweer 9 jaar oud geworden! We hopen nog heel lang van haar te mogen genieten. Zelf geniet ze nog elke dag met volle teugen!
 

 
 Dax - Winchmore All Joking Aside - geniet van zijn vakantie!
 
 
 
Ook Dax is een echt waterrat!
 
 
 
Ringtraining geven tijdens de DPD-dag in Lelystad. Foto: Ditmar Duinkerken-Jense.
 
 
 
Britt met Coco!
 
  06 mei 2014
Afgelopen zaterdag deed ik met Lilly mee aan de workingtest van de FRC in Bergschenhoek. Het was prachtig weer en de locatie was ook erg mooi. We stonden ingeschreven in de B1 klasse. Vijf verschillende proeven waarbij 2 of meerdere apporten binnen gehaald moesten worden. Sommige proefjes waren best pittig maar dat is dan ook wel weer leuk om te proberen. Op één proef heeft ze 1 van de 2 dummies helaas net niet gevonden. Dat was jammer want ze zat er erg dichtbij. Heel veel honden hadden moeite met die dummy dus het lag gelukkig niet helemaal aan ons. Al met al was ik best tevreden. Ik denk dat ze binnenkort loops moet gaan worden. Ze plast erg veel en kroelt met iedereen waarbij ze languit op de grond gaat liggen rollebollen. Ze bracht zelfs spontaan de dummy bij de keurmeester in plaats van bij mij! ;-) Dat leverde helaas geen bonuspunten op maar toch een mooi diploma met 69 van de 100 punten. De fotografe Pernilla Koers heeft nog mooie foto’s gemaakt, dankjewel Pernilla!

Vandaag zijn we voor het jaarlijkse oogonderzoek geweest bij dierenkliniek Visdonk in Roosendaal. Oogarts mw. Verbruggen heeft de ogen van Lilly weer voor een jaar goedgekeurd! Met Lexy leek het afgelopen weekend weer beter te gaan maar we hebben te vroeg gejuicht. Af en toe loopt ze toch nog mank dus ze blijft nog iets langer bij mijn moeder waar haar pootje in alle rust, zonder kinderen en andere honden, kan genezen. Echt balen dat het zo lang duurt, zeker ook voor haar want ze wil juist zo graag weer lekker rennen, zwemmen en spelen. Hopelijk gaat het nu opschieten.
 
 
 
Lilly op de inzetplek. Foto Pernilla Koers.
 
 
 
 
Goed zo, dummy 1 is binnen! Foto Pernilla Koers.
 
 
 
 
 En daar is dummy 2! Braaf meisje! Foto Pernilla Koers.
    
 22-04-2014
Afgelopen weekend naar de 2-daagse show in Goes geweest met Lexy. Ze liep nog steeds af en toe wat mank dus lang getwijfeld of ik zou gaan of niet. De wond aan haar voorpootje is vrijwel dicht maar nog erg gevoelig. Ze gunt zichzelf ook weinig rust. Ze doet het liefst alles in de 5e versnelling. Zaterdag liep ze beter dan zondag. Zaterdag haalde ze een 2e plaats Uitmuntend en zondag een 2e plaats met een Zeer Goed. Voorlopig toch nog maar eventjes rustig aan doen met haar pootje. Lilly neemt voorlopig haar trainingen over en uiteraard vindt Lilly dat helemaal niet erg ;-)! Met Lilly heb ik op zaterdag 3 mei  een workingtest van de Flatcoated Retriever Club. En nu ik het toch over Lilly heb, we hebben besloten om Lilly in december te laten dekken!!  Dat betekent dat we rond februari 2015 hopelijk weer een mooi nestje puppies hebben waarvan we één puppy zelf zullen houden! Meer nieuws hierover volgt binnenkort!

 15-04-2014
De Winchmore puppies zijn alweer ruim 9 maanden oud. Wat gaat de tijd toch snel! Vorig jaar rond deze tijd was Lilly loops en waren we druk met het progesteron prikken om vervolgens naar Pepsi te gaan. Time flies! Ongelofelijk hoe groot haar "babies" nu alweer zijn. We zijn alweer plannen aan het maken voor een volgend nestje maar daar gaat altijd weer veel speurwerk aan vooraf. Mijn eigen kinderen kunnen haast niet wachten tot het weer zover is. Afgelopen weekend mooie foto's gehad van Finney, puppy rood. Finney doet het heel goed op de gehoorzaamheidscursus. Altijd fijn om te horen dat het goed gaat! Wat een knap koppie!
 
 
 
Finney, Winchmore All Over Again, de pup met het rode bandje.
 
 05 april 2014
Een fantastische dag vandaag op de show in Utrecht. Darcy werd 1e in haar klasse, Beste Veteraan en ook nog Beste Teef! Hiermee haalde zij eindelijk haar laatste en o zo felbegeerde CAC voor de titel Nederlands Kampioen! Ze showde weer geweldig! Volgende maand wordt ze 9 jaar maar ze kwispelt nog altijd haar staart bijna van haar kont af in de ring! Als kers op de taart werd ze in de erering ook nog eens beste veteraan van de hele show! Wat zijn we ongelofelijk trots op haar! We hadden zelf al zoiets om het showen met haar maar af te bouwen. Op een gegeven moment gaat haar leeftijd toch mee spelen. Geweldig dat ze haar show carrière op deze manier heeft  af kunnen sluiten. Ze heeft dit zo verdiend!
Lexy kon dit keer helaas niet mee. Ze stond wel ingeschreven maar ze heeft afgelopen maandag een flinke snee in haar linker voorpoot opgelopen tijdens een wandeling in Delft. Het bloedde enorm en ze wilde niet meer op dat pootje staan. Het deed ontzettend pijn. Goede medicatie gehad van de dierenarts en gelukkig gaat het langzaam aan ietsje beter. De wond is langzaam aan het helen. Op gras loopt ze nu al regelmatig op 4 poten maar op een harde ondergrond trekt ze haar pootje nog op. Ze komt nog best hard vooruit op 3 poten, gekke Lex! Rustig aan doen staat niet in haar woordenboek. Maar we wilden geen risico lopen dus ze is vandaag lekker thuis gebleven. Haar moeder Darcy hield de familie eer ditmaal hoog. Super gedaan Dars! De keurmeester voor de Flatcoats was mevrouw Helling-van der Elzen. Darcy kreeg ook weer een prachtig rapportje:
 
Fantastische jonge meid van 9 jaar. Prima in verhoudingen. Zéér goede voorhandhoeking. Mooi diep lichaam. Ze is ietsje te dik, heeft een goed leven. Goede ribwelving. Goed bone. Goede voeten. Gaat vlot en vrolijk door de ring. 1e plaats Uitmuntend. Beste Teef, CAC, Beste Veteraan
 
 
 
 
 
Swallowsflight Dapper Darcy NJK'06, NVK'13, VW'13 nu ook NEDERLANDS KAMPIOEN!
 
 
Darcy na de show. Nog altijd een prachtige en energieke Flatcoat voor haar leeftijd!
 

Ook goed nieuws ontvangen van twee knappe "Winchmoortjes"! Daantje, Winchmore All Hands Up, van Ludmilla behaalde op 1 april haar gehoorzaamheidsdiploma "Vervolg II" met maar liefst 98 punten. Super gedaan! En Joey, Winchmore All Time High, van Karen en Auke heeft meegedaan aan de onderlinge jachtwedstrijd van de jachthondenschool en haalde een gedeelde eerste plaats! Wat een toppers!
 
 
Joey en Karin met een prachtig jachtdiploma!
 
 
En ook Daantje heeft er weer een mooi diploma bij!
 
 
24 maart 2014
Eindelijk even tijd voor een update! Gisteren was de show in Leiden. Darcy haalde een 1e plaats Uitmuntend in de veteranenklas en Lexy een Uitmuntend in de openklas. Daarnaast was er voor het eerst een pup van Lilly ingeschreven. Mistral, puppy blauw van Jan en Nelleke maakte zijn showdebuut in de puppyklas. Mistral deed het heel netjes. Hij heeft al veel geleerd op de ringtraining. Hij liet zich keurig betasten door de keurmeester en liep een mooi rondje door de ring. Hij kreeg een prachtig rapportje en werd 1e met een Veelbelovend en Beste Pup. Hierdoor mocht Mistral ook naar de erering. Een hele ervaring met veel mensen, veel verschillende honden en een behoorlijke geluidsinstallatie maar Mistral deed het super en trok zich nergens wat van aan. Wat een knappe hond! Ook in de erering liep hij heel netjes! Super gedaan! Nogmaals van harte gefeliciteerd Jan en Nelleke. Ontzettend leuk dat jullie er waren!
 
 
 
Mistral op de show in Leiden.
 
Ook Zoey, teefje roze van Mieke en Bob, heeft haar debuut gemaakt. Zij heeft haar eerste onderlinge jachtwedstrijd gelopen bij Jachthondenschool Almere waar zij ook traint. Het was een ontzettend leuke en leerzame dag. Zoey heeft goed haar best gedaan en apporteert, net zoals mama Lilly, ontzettend graag!
 
 
 
Zoey tijdens de wedstrijd!
 
Lilly heeft in de voorjaarsvakantie een weekje gelogeerd bij Tom en Sandra zodat ik o.a. een weekendje naar de Crufts kon gaan in Engeland. Dit is de grootste hondenshow ter wereld. Veel mooie Flatcoats gezien en inspiratie opgedaan voor een volgend nestje van Lilly. Lilly vond het logeerpartijtje erg leuk en heeft vele kilometers gewandeld. Ze heeft het prima naar haar zin gehad. Sandra en Tom, nogmaals dank voor de goede zorgen!
 
 
 
Lilly bij Tom en Sandra in de tuin.
 
Op 1 juni organiseert de Flatcoated Retriever Club haar jaarlijke kampioensschapsclubmatch in Almere. Dit is een buitenshow met alleen maar Flatcoats. Voor wie het leuk vindt kan zijn/haar hondje inschrijven via de website van de FRC, zie www.frc-nl.com. Uiteraard zijn wij met onze drie dames ook van de partij!
 
 
 
 25 februari 2014
Afgelopen zondag was de "Hond van het Jaar" show in Amersfoort. Deze jaarlijkse show wordt georganiseerd door de Raad van Beheer en deelname is alleen op uitnodiging. Alleen de beste honden van het afgelopen jaar mogen mee doen. Omdat Darcy in 2013 op de show in Echt beste veteraan van de hele show was geworden was zij uitgenodigd. Natuurlijk een hele eer om mee te mogen doen! Het was erg leuk om daar in de spotlights over een heuse catwalk te lopen. Darcy vindt het showen nog steeds geweldig en liet zich van haar beste kant zien. Maar met zoveel prachtige veteranen wordt het lastig kiezen voor de keurmeester. Helaas behoorden wij niet tot de laatste zes maar het was wel een hele mooie ervaring. Ik ben nog altijd erg trots op haar. In mei wordt ze alweer 9 jaar oud maar dat is haar zeker nog niet aan te zien. We hopen nog lang van haar te mogen genieten!
 
  
 
Met dank aan Chantal van den Acker voor de foto's!
 
 
10 februari 2014
Afgelopen zaterdag was de show in Eindhoven. Lexy kreeg in een grote openklas een Uitmuntend. Darcy werd 1 Uitmuntend in de veteranenklas. Ook heb ik Scott geshowd. Scott is een broer van Lexy en dus een zoon van Darcy. Ik had hem al een tijdje niet gezien maar hij is heel mooi uitgezwaard en nog steeds even vrolijk als altijd! Scott haalde in de openklas een 2e plaats Uitmuntend en won het reserve CAC! Darcy en Scott deden later op de dag ook nog mee in de koppelklas. De koppelkas zijn twee honden van hetzelfde ras die naast elkaar geshowd worden en waarbij dus van verschillende rassen het beste koppel gekozen wordt. Ze liepen keurig netjes naast elkaar, heel knap voor de eerste keer, en haalde hier de eerste plaats!
 
 
 
Mama Darcy en zoonlief Scott, 1e plaats koppelklas show Eindhoven!
 
04 februari 2014
 
De foto's die mijn zusje heeft gemaakt van de nestwandeling zijn toegevoegd!
Ze zijn te zien door te klikken op deze link: http://www.mijnalbum.nl/Album=WZU4GB6Y#6XL6RVYY
 
 
 
 
   
 
02 februari 2014
Eindelijk even wat tijd gehad om wat foto's van de nestwandeling te uploaden. Deze foto's heb ik ontvangen van Sandra, Nelleke en Ludmilla. Hartelijk dank daarvoor! Ik heb ze op een aparte website geplaatst aangezien mijn website wel erg zwaar beladen wordt met al die foto's. Ze zijn te zien door het klikken op de volgende link:
http://www.mijnalbum.nl/Album=YGK4ZEG8
 
Er zijn nog veel meer foto's gemaakt door mijn zusje. Die moet ik er nog bij zetten. Die volgen hopelijk zo spoedig mogelijk!
 
Afgelopen vrijdag weer heerlijk getraind met Lilly. Sas had een grote fazanthaan van een jacht uit België mee gebracht en Nel had speciaal daarvoor haar camera meegenomen. Daarnaast hadden we ook nog eens prachtig weer dus dat leverde hele mooie plaatjes op! Bedankt Nel!
 
     
 
Lilly tijdens de jachttraining. 
 
 
26 januari 2014
Een druk maar leuk weekend achter de rug. Vrijdag getraind met Lilly in Waalwijk. Zaterdag een heerlijke strandwandeling in Hellevoetsluis georganiseerd door Danny van der Horst met maar liefst 46 Flatcoats en zondag naar de show in Mouscron (België). Maar met een super resultaat! Lilly heeft hier haar 4e Belgische CAC (winstpunt) gehaald en is hiermee nu ook Belgisch Show Kampioen! Weer een mooie titel erbij. We zijn er blij mee! De keurmeester was dhr. R. Blomme uit België. Foto's van de wandeling en de show volgen later.
 

20 januari 2014
Gisteren was de nestwandeling van het Winchmore A-nest in de bossen van Austerlitz, bij Utrecht. Wat ontzettend fijn dat iedereen hierbij aanwezig kon zijn en wat hebben we geboft met het weer! Het was ontzettend leuk om alle "puppies” weer terug te zien. Wat zijn ze groot geworden! Britt en Finn waren toch wel wat verbaasd. Zij hadden nog steeds kleine puppies verwacht maar de meeste puppies waren inmiddels al net zo groot als onze Darcy, Lilly en Lexy! De hondjes zijn nu bijna 7 maanden oud. Wat zien ze er allemaal goed uit en wat hebben ze allemaal al prachtige vachten! Het zijn allemaal hele leuke en vrije honden geworden. Ze hebben heerlijk gespeeld met elkaar. Het was één groot feest! Hieronder alvast wat fotootjes. Meer foto’s zal ik later nog uploaden.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 05 januari 2014
Gisteren was onze eerste show van het nieuwe jaar in Hoogstraten (België) en voor Lilly ook weer de eerste show na haar nestje nu zo'n 6 maanden geleden. Lilly is alweer aardig "in shape" na haar zwangerschapsverlof en haalde in de kampioensklas een 1e plaats Uitmuntend en werd ook nog Beste Teef! Hiermee haalde ze haar 3e winstpunt in België. Nu nog eentje te gaan! Een mooi begin van het nieuwe jaar! Lexy haalde in de openklas een 3e plaats met een Zeer Goed. De keurmeester was mw. V. Boesmans uit België.
   

 Lilly 1U CAC/CACIB Show Hoogstraten.

 02 januari 2014

Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2014!

Op zondag 19 januari organiseren we een nieuwjaars-/nestwandeling voor de puppies uit Lilly haar eerste nestje van afgelopen zomer. De pups zijn inmiddels alweer ruim 6 maanden oud. Alle baasjes hebben hier een e-mail over gehad en we hopen natuurlijk dat iedereen hierbij aanwezig kan zijn. We kijken ernaar uit om alle hondjes met hun baasjes weer terug te zien! 
 
 
 
 
Happy New Year!