Dagboek Winchmore F-nest

10 januari 2023
De laatste pup is vandaag uitgevlogen! Alle puppy spulletjes kunnen nu weer worden schoon gemaakt en opgeborgen. Missie volbracht! De eerste berichten van alle nieuwe baasjes zijn heel goed gelukkig. De pups doen het allemaal super! Heel fijn om te horen! Het afscheid viel niet mee. Ik ben de afgelopen 8 weken zo intensief en eigenlijk 24/7 met ze bezig geweest. Alles hier in huis draaide volledig om Juicy en haar pups. Het liefst wil je ze allemaal houden, ze zijn allemaal zo leuk! Maar de pups zijn er ook wel aan toe om langzaam aan op eigen benen te staan en opgevoed te gaan worden. En dat ze het allemaal zo geweldig doen bij hun nieuwe baasjes maakt een hoop goed. Zo trots op de kleintjes! Over een tijdje zien we elkaar hopelijk weer tijdens een eerste nest reünie! Nu kan ik mijn aandacht volledig gaan richten op onze eigen pup Monza! Binnenkort start voor hem de puppycursus. Ook weer heel leuk natuurlijk! Ook Juicy gaat haar gewone leventje weer oppakken. Ook haar training gaat weer beginnen. We vervelen ons gelukkig niet! Wij wensen alle baasjes heel veel plezier en geluk met hun puppy! Fotootjes en berichtjes blijven welkom hoor! 
 
Afbeelding invoegen
 
Monza, Cooper, Malou, Bamse Junior, Mattie, Sonic, Farah, Veerle en Ubbe!
 

03 januari 2023
En toen was het alweer tijd dat de pups gaan uitvliegen! De pups hebben het zo druk gehad de afgelopen twee weken! Eerst kwam de dierenarts. Alle pups zijn thuis helemaal nagekeken en allemaal volledig gezond verklaard. De dinsdag daarop kwam Hannah Verhoeven om wat mooie foto's te maken van de pups. De dinsdag bleek de enige goede dag van de week te zijn, want er is echt ontzettend veel regen gevallen. Ook kwamen er nog heel veel mensen op het laatst nog even gauw puppy knuffelen. Heerlijk! Afgelopen vrijdag was de puppytest van de FRC. Vanwege de vele regen en wind deden we testen in de showroom van ons bedrijf. Lekker warm en vooral droog! De puppies deden heel goed hun best. Het zijn allemaal hele stabiele en sociale pups die graag apporteren. Zulke knappe babies! Ik ben zo trots op ze! Toen nog Oud en Nieuw. Er werd behoorlijk wat knalvuurwerk afgestoken, maar de pups hadden er totaal geen last van. Ze sliepen tot 00.15 uur en werden toen langzaam wakker van de herrie buiten. Ze hebben allemaal een lamsoortje gehad waar ze heerlijk aan geknabbeld hebben. Daarna de lastige keuze welke pup er mocht blijven en welke pup naar welk baasje toe zou gaan. Altijd een heel gepuzzel want ze zijn allemaal zo ontzettend leuk! Uiteindelijk hebben we besloten dat puppy bruin mag blijven. Puppy bruin wordt onze Monza!
 
Afbeelding invoegen
 
Monza! - Winchmore Finger Licking Good  - Foto: Hannah Verhoeven
 
Monza heeft zijn naam te danken aan het Formule 1 circuit in de stad Monza in Italië. Manlief hier is een groot F1 fan en de bedoeling was dat we in september naar de Formule 1 wedstrijd in Monza zouden gaan. Echter had Juicy andere plannen en werd rond die tijd loops, twee maanden later dan verwacht. Precies in het weekend van de wedstrijd in Monza zijn de puppies gemaakt. Een toepasselijke naam dus voor onze pup! En dat weekendje Monza, dat houden we nog tegoed!
 
Gedurende deze week zullen de pups vertrekken. Inmiddels zijn puppy groen, blauw en oranje al vertrokken. Puppy groen heet nu Cooper, Oranje heet Sonic en puppy blauw heet Mattie. Het afscheid verliep niet zonder tranen. Ik heb 8 weken zo intensief voor ze gezorgd. Ze zijn me allemaal even lief. Maar het zien van al die blije gezinnen is ook wel weer heel fijn. De pups komen allemaal in een heel warm en liefdevol nest terecht. Het gaat jullie goed kleintjes!
 
Afbeelding invoegen
 
Mijn negen prachtige dotjes op een rij! Bruin, groen, paars, geel, blauw, oranje, wit, roze en rood! Foto: Hannah Verhoeven
 
21 december 2022
Eindelijk weer even tijd voor een update! De puppies hebben het zo druk met alle puppyvisite! Het is zo'n heerlijk stel bij elkaar! Morgen worden ze alweer 6 weken. De pups zijn inmiddels uitgegroeid tot negen kleine boefjes! Ze rennen, stoeien, blaffen, knuffelen en keten er op los! Ze zijn graag buiten in de tuin. Gelukkig is de temperatuur nu niet zo heel koud meer. Nadat ze buiten hebben gespeeld smullen ze van hun vleesmaaltijd en met een beetje geluk komt er nog een toetje van mama Juicy achteraan en daarna vallen ze binnen weer heerlijk in slaap! Wat een leventje! Gisteren is de chipper geweest. Alle pups zijn gechipt en er is DNA afgenomen om te controleren of het wel echte Flatjes zijn. De puppies waren heel stoer, maar na afloop toch ook wel heel moe van het bezoek van de chipper. Alle pups hebben nu hun officiële stamboomnaam en bijbehorend chipnummer toegewezen gekregen. Komende vrijdag komt de dierenarts aan huis en vrijdag 30 december is de puppytest! Na oud en nieuw zullen de pups naar hun nieuwe baasjes gaan. Eerst nog een hoop avontuur voor de boeg!
 
 De stamboomnamen: 

 - Reutje oranje  Winchmore Freaky Friday
 - Reutje blauw
 Winchmore Fake It Till You Make It
 - Reutje bruin  Winchmore Finger Licking Good
 - Reutje rood  Winchmore Feels Like a Million
 - Reutje geel  Winchmore Fifty Fifty
 - Reutje groen  Winchmore Flabbergasted
 - Teefje roze  Winchmore Feather in my Cap
 - Teefje wit  Winchmore Fashionchick
 - Teefje paars  Winchmore Femme Fatale
 
                           Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen 

                           Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

 

09 december 2022
Gisteren waren de pups 4 weken oud! We zijn alweer op de helft voordat ze gaan uitvliegen. Ongelofelijk hoe snel het allemaal gaat. Het zijn nu echte mini-hondjes, zo leuk! Een paar dagen geleden zijn we begonnen met wat Farmfood melk gemengd met Royal Canin Startersmousse. Dat vonden ze heerlijk! Vanochtend hebben ze voor het eerst gesmuld van Carnibest puppyvlees gemengd met Farmfood puppymelk. Ook dat viel erg in de smaak! Langzamerhand gaan we de melk afbouwen zodat ze straks volledig op vlees zitten. Op het laatst zal ik ze ook aan brokjes laten wennen. De gewichtjes zitten nu tussen de 2550 en 3050 gram. Samen met mijn dochter Britt vandaag even geprobeerd om wat kopfotootjes te maken van onze 9 schatjes!
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen
 
Reutje rood                                                   Reutje blauw                                              Reutje Bruin
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen
 
Reutje geel                                      Reutje oranje                                                Reutje groen

Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen
 
Teefje roze                                              Teefje paars                                                    Teefje wit
 
Afbeelding invoegen
 
Keurig uit hun eigen bakje!
 
 
Lekker spelen!
                        
 
01 december 2022
Vandaag zijn de pupjes alweer 3 weken oud! De oogjes en oortjes zijn open en ze stappen al behoorlijk rond! Ze gaan voorzichtig spelen met elkaar en komen heel graag knuffelen! Ze worden echt steeds leuker! Ook de tandjes beginnen langzaam door te komen. Gisteravond zijn de pupjes ontwormd. De pasta vonden ze niet echt lekker, maar gelukkig kwam Juicy daarna even langs zodat ze de vieze smaak weg konden spoelen met wat overheerlijke melk van hun mama. De gewichtjes liggen tussen de 1650 en bijna 2000 gram. Precies wegen lukt niet meer want de puppies zitten geen moment meer stil op de weegschaal. Ze groeien goed en zijn heel tevreden, dat is het voornaamste. Binnenkort gaat het puppybezoek beginnen. Eens zien of anderen onze hummeltjes net zo leuk vinden als wij!
 
        Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Zulke heerlijke koppies!
 
Afbeelding invoegen
 
Vermoeiend hoor, moeder zijn.
 
Afbeelding invoegen
 
De bandjes zijn ingeruild voor een kleurtje op hun bips.
 
 
De eerste stapjes buiten de werpkist.
 
  
26 november 2022
Eindelijk weer even tijd voor een update! Ruim 2 weken zijn de pupjes nu. De oogjes zijn open en de oortjes zijn ook zo goed als open. Echt goed horen en zien doen ze nog niet. Dat komt later pas. Maar een koddig gezicht is het wel. Het worden steeds meer en meer echte hondjes! Afgelopen maandag was het even schrikken toen Maisy, de oma van de pups, ineens begon te kuchen. Kennelhoest! Daar ben je, op z'n zachtst gezegd, niet blij mee als je net een nest puppies hebt liggen van 10 dagen oud. Kennelhoest is heel besmettelijk en de pups zijn nog zo klein en kwetsbaar. Maisy, Lexy en Lilly kon ik gelukkig helemaal afzonderen. Zij verblijven nu in de showroom van ons bedrijf achter ons huis. Weg van Juicy en haar kleintjes en thuis heb ik meteen alles ontsmet met de stoomreiniger. Op wat diarree na is Juicy niet ziek geworden gelukkig en ook de kleintjes hebben niets opgelopen. Hopen dat dat zo blijft. Maisy heb ik meteen behandeld met Bisolvon, honing, tijmsiroop en nog een homeopathisch middeltje wat de weerstand wat moet opkrikken. Het hoesten was gelukkig snel over. Gelukkig had ze dus maar een milde variant. Het schijnt te heersen momenteel. Maar ik houd de dames zeker tot na het weekend gescheiden. De kleintjes groeien goed en worden steeds sterker. Ze stappen als ze wakker zijn en honger hebben inmiddels al behoorlijk rond met hun dikke lijfjes en op hun nog te korte pootjes, driftig op zoek naar hun mama! Ook de stembanden werken naar behoren; ze kunnen inmiddels piepen, krijsen, grommen en soms al een beetje blaffen. Zo grappig!

Afbeelding invoegen
 
De oogjes zijn open!
 
Afbeelding invoegen
 
Miss Pinky is een beetje lui.
 
Afbeelding invoegen
 
Slapen op z'n Flatcoats!
 
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk in dromenland.
 
 
Het is dringen geblazen aan de melkbar!


 
20 november 2022
Juicy en haar pups doen het nog altijd geweldig! Afgelopen donderdag waren ze alweer 1 week oud. Juicy heeft genoeg melk om ze alle 9 zelf te voeden en de pups groeien goed en zijn heel tevreden. Lekker mollig worden ze al! Langzaamaan worden ze ook steeds sterker en de tijd tussen de voedingen wordt ook wat ruimer. Nu ongeveer 3 uur. Wel zo fijn voor de nachtrust! Gisteren heb ik bij allemaal de nageltjes voor het eerst geknipt. Een priegelwerkje met al die ieniemienie voetjes, maar Juicy is er blij mee, want al die kleine nageltjes kunnen best prikken. De stamboomnamen zijn aangevraagd en allemaal goedgekeurd door de Raad van Beheer. Dit zijn ze geworden:
 
Voor de reutjes:
- Winchmore Freaky Friday
- Winchmore Fake It Till You Make It
- Winchmore Finger Licking Good
- Winchmore Feels Like a Million
- Winchmore Fifty Fifty
- Winchmore Flabbergasted
 
En voor de meisjes:
- Winchmore Feather in my Cap
- Winchmore Fashionchick
- Winchmore Femme Fatale
 
Afbeelding invoegen
 
Je babies voeden kan zo....
 
Afbeelding invoegen
 
.... maar ook zo!
 
Afbeelding invoegen
 
Teefje wit in dromenland.
 
Afbeelding invoegen
 
Samen slapen en groeien.
 
Afbeelding invoegen
 

15 november 2022
Vijf dagen oud zijn de puppies alweer! Het gaat gelukkig heel goed met Juicy en haar babies. De kleintjes groeien als kool en komen elke dag goed aan in gewicht. Juicy geeft slagroom zo hard groeien ze! Juicy krijgt uiteraard ook heel goed te eten want dag en nacht 9 hongerige mondjes voeden kost heel wat energie. Er gaat bijna 2 kilo Carnibest per dag doorheen. Ze is ook erg moe. De mogelijkheden om te slapen zijn natuurlijk beperkt, want elke 2 uur hebben de kleintjes honger. De pups zijn nog blind en doof, maar hun neusjes werken al perfect. Zodra mama Juicy in de buurt is, beginnen ze te tijgeren door de werpkist op zoek naar de beste tepel. Ze worden ook steeds vocaler. Juicy vindt het voeden in de werpkist wat te warm met de warmtelamp er boven en voedt liever op het kleedje voor de werpkist. Vaak leg ik de pups in 2 groepjes aan zodat het voor alle pups wat rustiger drinken is, zonder dat ze door elkaar weg geduwd worden. Af en toe werkt Juicy ook nog aan haar zelf gegraven nesthol in de tuin. Ik laat haar altijd maar even haar gang gaan, uiteraard onder toezicht, die oerdrift moet er toch even uit.
 
Afbeelding invoegen
 
Billen poetsen!
 
Afbeelding invoegen
 
Flat Art!
 
Afbeelding invoegen

 Zo klein en zo mooi! 

Afbeelding invoegen
 
Druk in de weer met haar nesthol in de tuin.

 

 
 
 
12 november 2022
Juicy is woensdag op donderdagnacht bevallen van 9 prachtige puppy's! Ietsje vroeger dan verwacht, maar het is gelukkig allemaal heel goed gegaan. Woensdagmiddag daalde haar temperatuur tot ruim onder de 37 graden wat aangeeft dat de bevalling op handen is. Daarna werd ze erg onrustig. Veel hijgen en willen graven. Dit hield ze vol tot 02.00 uur 's nachts waarbij ik uiteraard geen minuut van haar zijde week. Rond 02.30 uur kreeg ze persweeën en om 02.50 uur kwam de eerste pup ter wereld! Meteen een flinke jongen van 480 gram! De pups volgden zich vrij snel achter elkaar op en Juicy ontpopte zich tot een geweldige moeder. Zo mooi hoe zij instinctief weten wat ze precies moeten doen. Na 7 flinke pups kwam er een heel klein pupje, een teefje. Slechts 145 gram, dus veel te klein en het leefde helaas niet. Deze heeft waarschijnlijk in de verdrukking gezeten en heeft zich daardoor de laatste dagen niet verder kunnen ontwikkelen. Heel jammer, maar dat is de natuur. Na dit kleine pupje kwamen nog twee andere pupjes waar Juicy beduidend langer over deed dan de pups daarvoor, ook weer twee flinke pups van boven de 400 gram. Gelukkig kwamen die gezond en wel ter wereld en mogen we ons gelukkig prijzen met 9 blakende babies. Het zijn 6 reutjes en 3 teefjes met een geboortegewicht tussen de 380 en 490 gram. Het gaat heel goed met Juicy en haar kindjes. De eerste dag kwamen ze al meteen goed aan. Ze zijn stil en tevreden. Wat ben ik trots op Juicy!
 
Afbeelding invoegen
 
Trotse mama!
 
Afbeelding invoegen
 
Wat zijn ze mooi!
 
Afbeelding invoegen
 
De neusjes nog een beetje kaal.
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker knus!
 
Afbeelding invoegen
 
Voor de verschoning even samen in een mandje.
 
Afbeelding invoegen
 
Het hoofdje even groot als mama's pootje.
 
  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
09 november 2022
Gisteren was dag 58 van de dracht. Altijd fijn als deze dag voorbij is want vanaf dag 58 zijn de pupjes levensvatbaar. Voor het mooie mogen ze nog een paar daagjes blijven zitten. Alles is nog rustig. Ze graaft nog niet veel en ze is heel ontspannen. Heel fijn. Zondagavond heb ik haar nog even gewogen en ze woog 40,4 kg. Ik ben heel benieuwd hoeveel puppy's er straks geboren zullen gaan worden. We zijn al begonnen met temperaturen en vannacht heb ik voor het eerst beneden geslapen. Het begin van vele slapeloze nachten, maar ook dat hoort erbij. Ze moet sowieso al extra uitgelaten worden 's nachts en ik wil alles graag op de voet kunnen volgen. Juicy vond het wel gezellig dat ik beneden sliep en kwam lekker bij me liggen. 
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy dag 58 en stralend zwanger!
 
Afbeelding invoegen
 
Het kraamhotel is weer helemaal in gereedheid gebracht.
 
 
05 november 2022
De laatste week is in gegaan. Het wordt nu echt wel zwaarder voor Juicy. Ze kan heel diep slapen. Zo diep dat ze soms niet eens in de gaten heeft dat ik bijvoorbeeld de kamer uit loop. Dat heeft ze normaal gesproken meteen door. Nu snurkt ze heerlijk verder. Haar buikje groeit enorm. Afgelopen woensdag woog ze 39 kilo. Ze zal de komende week de 40 kilo wel passeren. Oefff... Het lopen gaat niet zo makkelijk meer. Wijdbeens door die dikke buik en de gevulde melklijsten. Ze geeft ook al echt melk. De laatste week vind ik altijd erg sneu voor de aanstaande moederhond. Het worden echt walrusjes. We zorgen in ieder geval dat ze niet meer alleen is en ze gaat niet meer mee op de lange wandeling. Ze moet nu ook vaker naar buiten voor zowel de grote als de kleine boodschap. Alles zit in de weg. Ze komt graag bij je liggen. Het lijkt of ze toch al een beetje steun zoekt. Verder vindt ze het lekker als je over haar buikje aait. De kleintjes worden steeds sterker. Je kunt ze nu goed voelen bewegen. Wat moet dat raar voor Juicy zijn, al dat gerommel in haar buik. Nog even volhouden meisje, de laatste loodjes wegen het zwaarst.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy inspecteert de werpkist.
 
Afbeelding invoegen
 
Ook oma Lilly komt even kijken en steelt meteen een knuffel.
 
Afbeelding invoegen
 
Baby belly!
 
Afbeelding invoegen
 
Zo spannend wat zich daar binnen allemaal afspeelt.
 

31 oktober 2022
Wat vliegt de tijd! Over circa 14 dagen zullen de kleintjes er gewoon al zijn! Juicy begint het nu wel wat zwaarder te krijgen. Ze is zelf ook wat voorzichtiger en rustiger geworden. Mooi hoe de natuur dat zelf regelt. Afgelopen zaterdag heb ik de pupjes voor het eerst gevoeld. Hele kleine porretjes vanuit haar bolle buikje. Zo mooi! Ze krijgt nu 4 keer per dag kleine porties te eten. Een grotere portie zou ze zeker wel willen, maar haar buik biedt simpelweg weinig plaats meer. Dus we voeren nu wat vaker kleinere hoeveelheden. Ik ben in ieder geval blij dat ze nog zo goed eet. Gisteravond heeft ze weer even op de weegschaal gestaan, die dit keer 38,1 kg aan gaf. Vanochtend zijn we begonnen met onze huiskamer om te bouwen. De werpkist is al naar beneden gehaald en wordt straks in elkaar gezet zodat Juicy er vanaf nu al een beetje aan kan wennen. Spannend!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy wordt bijgestaan door twee wijze en ervaren vroedvrouwen. Haar mama Maisy en haar oma Lexy. Komt goed schatje...
 
Afbeelding invoegen
 
Twee kilo erbij? Dat meen je niet! Juicy zelf kan het ook niet geloven.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy bekijkt de mogelijke kraamkamers in de tuin.

24 oktober 2022
Weer een weekje verder en nog maar 3 weken te gaan! Ongelofelijk hoe snel het gaat! Het gaat nog steeds prima met Juicy. Ze voelt zich goed en lijkt weinig last te hebben van haar opbollende buikje. Hoewel haar badjas, die ze aan krijgt na een regenbui of zwempartij om even wat op te drogen, nu toch wel erg strak gaat zitten.
Gisteravond heeft ze weer even op de weegschaal gestaan en die gaf 36,1 kg aan. Ze is dus 1,4 kg gegroeid. Iets minder dan vorige week, maar deze week stond er ook geen taart op het menu. Het echte uitdijen zal de komende laatste weken gebeuren. Met een beetje geluk kunnen we de kleintjes aankomende week voelen bewegen! Verder zijn we druk bezig met spulletjes te bestellen voor de aanstaande bevalling en kraamtijd. Het moet allemaal op tijd in huis zijn. Zo spannend!
 
Afbeelding invoegen
 
De ooievaar is al gearriveerd!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, Lilly, Lexy en Maisy aan de wandel.
 
Afbeelding invoegen
 
Na afloop van de wandeling even wegen. 

Afbeelding invoegen
 
En thuis lekker relaxen.
 
Afbeelding invoegen
 
Mooi buikje!

18 oktober 2022
Het gaat heel goed met Juicy. Ze begint nu echt al dikker te worden. Vanochtend heeft ze even op de weegschaal gestaan en ze is in totaal al 4 kg aangekomen! Of het van de pups komt of van al het eten wat ze verorbert laat ik maar even in het midden. Ze heeft echt zo'n enorme en onstilbare honger! Afgelopen zondag was onze dochter Britt jarig. In een onbewaakt ogenblik stond Juicy ineens met haar voorpoten tegen de aanrecht en nam vliegensvlug een paar flinke happen uit Britt haar verjaardagstaart! Sorry Britt!
 
 Afbeelding invoegen
 
Hij was wel lekker, vond Juicy.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy lijkt geen idee te hebben waar al die extra kilo's toch vandaan komen! 
 
Afbeelding invoegen
 
Op de foto is het nog niet echt goed te zien, maar ze is echt al flink dikker aan het worden.
 
Afbeelding invoegen
 
Gras eten is ook favoriet. 
 
10 oktober 2022
Vandaag was de grote dag! De dag van de echo! Heel spannend! Alle tekenen wezen er al op, maar je wilt het toch graag zeker weten. Het echo apparaat bevestigde mijn vermoedens meteen: Juicy is in blijde verwachting! Op het eerste beeld was al meteen een vruchtje vol in beeld te zien en al snel meerdere! Zo mooi!  Juicy vond het weer erg gezellig bij de dierenarts en stond vrolijk te kwispelen op tafel Ze had de pot met koekjes alweer zien staan natuurlijk. Maar ze moest toch echt eerst eventjes stil blijven staan om een paar mooie plaatjes van haar toekomstige kinders te maken! Ongelofelijk blij dat onze reis naar Zwitserland succesvol is geweest en dat we straks puppies van Juicy en Tian mogen verwelkomen! Juicy zelf is nog het meeste blij met het feit dat ze vanaf vandaag 3 x per dag eten krijgt!
 
 
Een filmpje van de echo!
 
Afbeelding invoegen
 
Een pupje mooi in beeld. Hoofdje, pootje en lichaam, zo groot als een walnoot ongeveer.
 
Afbeelding invoegen
 
Twee pupjes bij elkaar.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy wachtend op haar beurt in de wachtkamer.
 
Afbeelding invoegen
 
Haar buikje verraadde het al een beetje. Haar gewicht nu 32,3 kg.
 
06 oktober 2022
Het gaat heel goed met Juicy. Ze heeft honger, heel veel honger. Ze denkt alleen nog maar aan eten en als ze de kans ziet steelt ze zo je boterham uit je handen! Ook het aanrecht en de prullenbak zijn niet veilig meer. Haar flanken worden wat voller. Ze lijkt soms wat dromerig. Zou het.....?  Aanstaande maandag weten we het zeker. Om 10 uur hebben we een afspraak om een echo te maken. Alle tekenen wijzen er wel op, maar de tekenen van een schijndracht zijn nagenoeg hetzelfde. Nog heel eventjes geduld!
 
Afbeelding invoegen
 
Onze vier dames mee naar het werk. Voor Juicy nog geen zwangerschapsverlof! ;-) Vlnr: Lexy, Maisy, Juicy en Lilly!
 
 22 september 2022
Het gaat heel goed met Juicy. De loopsheid is weer voorbij en ze is vrolijk, aanhankelijk, ze zit het liefst op schoot en ze eet als een bootwerker. Maar eigenlijk is ze zo altijd wel dus het zegt nog niet zoveel. Op maandag 10 oktober zullen we een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Doris Bratschi uit Zwitserland heeft voor ons een mooie nestaankondiging gemaakt. Uiteraard met een toepasselijke Zwitserse achtergrond! Vielen Dank liebe Doris!
 
Afbeelding invoegen 
 
 
14 september 2022
We zijn weer terug van Juicy haar honeymoon naar het mooie Zwitserland! Alles is prima verlopen. We kwamen zaterdag eind van de middag aan bij ons hotel en zijn 's avonds op bezoek geweest bij Doris en Hanspeter van kennel Sanibelbreeze. Zij waren een paar jaar geleden al eens naar Nederland gekomen en nu was ik toch in de buurt waardoor ik hen eens kon bezoeken. Heel erg leuk! We hebben een mooie wandeling gemaakt in de Zwitserse bergen en Doris had heerlijk gekookt. Dankjewel Doris en Hanspeter voor jullie gastvrijheid.

De volgende dag zouden we naar Yasmina gaan en zouden Tian en Juicy elkaar voor het eerst gaan ontmoeten. Altijd spannend of het klikt! Maar Juicy viel als een blok voor Tian! En niet alleen zij; wat een ontzettend leuke reu is Tian! Hij is nog leuker dan ik had durven dromen! Een echte charmeur. Hij doet me zowel in uiterlijk als in karakter denken aan mijn lieve Bamse die nog altijd zo ontzettend gemist wordt. En ja, als hij ook maar een beetje op Bamse lijkt, dan moet hij wel geweldig zijn! Samen met zijn eigenaresse Yasmina zijn we een eindje gaan wandelen en heeft hij ook wat apporteerproefjes gedaan. Hij adoreert zijn bazinnetje  en vindt het heerlijk om te apporteren. Zo mooi om te zien! Zondagochtend en maandagmiddag hebben Juicy en Tian elkaar ontmoet. Dinsdag zijn we op ons gemakje terug naar Nederland gereden. Nu is het duimen en afwachten of er daadwerkelijk liefdesbabies van komen! Veel dank aan Yasmina en Mercedes voor hun gastvrijheid en de mogelijkheid om Tian te mogen gebruiken als aanstaande papa voor het nestje van Juicy! Over circa 4 weken zullen we een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Fingers crossed!
 
Afbeelding invoegen
 
Tian zit startklaar voor een apportje. 
 
Afbeelding invoegen
 
We hadden een cadeautje voor Tian meegenomen.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy dromend over haar vakantieliefde.
 
Afbeelding invoegen
 
Uiteraard ook tijd voor wat ontspanning.
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een prachtig land!
 
08 september 2022
Vanmiddag om 14.40 uur voor de 3e keer bloed geprikt. De waarde voor vandaag 4,2. Het stijgt heel mooi door! Vanavond snel onze spullen pakken en morgenochtend voor de zekerheid nog een keer prikken en daarna de andere honden uit logeren brengen. Druk, druk, druk! Morgenmiddag gaan we op honeymoon naar Zwitserland! Tian en Juicy gaan elkaar waarschijnlijk zondagochtend voor het eerst ontmoeten! Spannend!

Afbeelding invoegen
 
Juicy is er klaar voor!
 
06 september 2022
Vanochtend om 09.20 uur weer prikken in Sleeuwijk. Normaal rijden we er 3 kwartier over maar er stond zoveel file dat we er nu 1,5 uur over deden. Gelukkig was ik ruim op tijd vertrokken en waren we nog net op tijd op onze afspraak. De stand van vandaag 1,8 op dag 11. Het stijgt langzaam maar zeker. Donderdagmiddag weer prikken en waarschijnlijk komend weekend op naar Zwitserland!
 
02 september 2022
We zijn vanochtend voor het eerst naar dierenkliniek Sleeuwijk geweest om bloed te prikken. Dag 7. Uiteraard nog veel te vroeg, maar we moeten de waardes goed opvolgen om straks op tijd aan onze reis te beginnen naar Juicy haar aanstaande. De progesteronwaarde was 0,68 ng. De eisprong is rond de 5 - 6 ng en het ideale dekmoment vanaf 8 à 10 ng. We moeten dus nog even geduld hebben. Dinsdag weer prikken om te zien of het mooi door stijgt. Juicy vond het erg gezellig en deed erg haar best om koekjes te scoren bij de artsen en assistentes wat ze uiteraard mooi voor elkaar kreeg. Ze weet de koekjespot precies te staan op de toonbank. Ze kijkt al uit naar dinsdag! 
 
Afbeelding invoegen
 
Even op de weegschaal - 30,7 kg.
 
27 augustus 2022
Juicy is vandaag loops geworden! Op deze pagina zullen we haar komende avonturen gaan bijhouden. Waarschijnlijk gaan we aanstaande vrijdag voor het eerst progesteron prikken om te zien hoe het met de rijpheid van de eitjes is gesteld en om zodoende het ideale dekmoment vast te kunnen stellen. Ook haar aanstaande echtgenoot Tian is inmiddels op de hoogte gebracht dat Juicy binnenkort op bezoek komt. Hopelijk vindt ze hem net zo leuk als ik!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy als kleine frummel, hopelijk gaat ze nu zelf mama worden.