Nieuws 2020

23 december 2020
Alweer een jaar voorbij. En wat een raar jaar is het geweest. Hopelijk dat we in 2021 weer terug naar normaal mogen gaan. Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar!
 
 
Lilly, Juicy, Lexy, Maisy en Bamse!
 
  
01 december 2020
Op 19 november vierde onze Lilly haar 11e verjaardag! Dat was wel een klein feestje waard en uiteraard is ze goed verwend! Lilly doet het nog super. Ze loopt wel ietsje strammer, maar dat hoort er een beetje bij op deze leeftijd. Ze hobbelt nog lekker mee. Ze laat zich, samen met haar vriendinnetje Lexy van 9,5 jaar, graag rijden in de bakfiets, zwemt met grote regelmaat, sjouwt graag met een balletje en is af en toe Oost-Indisch doof. Maar dat mag als je 11 jaar bent! ;-) Een dummy apporteren doet ze nog altijd met heel veel plezier. We hopen nog lang van deze lieve dame te mogen genieten!
 
 
Lilly in de bakfiets!
  
 
Lilly 11 jaar en still going strong!
 
 
Mooi grijs sikje!
 
 
Klaar voor een ritje! vlnr: Juicy, Lexy, Lilly en zittend Maisy en Bamse.

 
25 oktober 2020
De Flatcoated Retriever Club heeft ons fokplan goedgekeurd! Meer info onder: Puppies!
 
Verder hebben we leuke post gehad van de Raad van Beheer: Juicy is nu officieel Nederlands Jeugdkampioen! (Helaas) een zeldzame titel dit jaar. Uiteraard wel heel blij dat we het gehaald hebben in deze rare tijd!
 
 
Winchmore Drama Queen "Juicy" Nederlands Jeugdkampioen 2020!

 
Bamse is ook weer papa geworden! Bij Carola Vroegop van kennel "Dark Passion" zijn 11 puppies geboren! 5 reutjes en 6 teefjes waarvan 4 bruine reutjes en 1 bruin teefje! Zo leuk! De eerste keer leverkleurige puppies van onze Bamse! Mama Indy en haar kroost doen het super! Nogmaals van harte gefeliciteerd Carola en Kelvin! Geniet ervan! we komen binnenkort graag een keer puppyknuffelen!
 
     
 
De pups van Indy en Bamse!
  
09 september 2020
Juicy is vandaag precies 13 maanden oud. De afspraken voor de gezondheidsonderzoeken zijn gemaakt. Het duurt nog wel even, we zijn pas half januari aan de beurt, maar de afspraak kan maar staan. We doen alles op 1 dag, heupen, ellebogen, ogen en knieën, dan zijn we maar meteen klaar. Verder zijn alle wedstrijden afgelast vanwege de aangescherpte corona maatregelen. Jammer, maar heel begrijpelijk. Ik had graag dit najaar met Joss en Maisy een B-diploma gehaald, maar dat zit er niet in. De training gaat gelukkig wel gewoon door en dat vinden de dames ook erg leuk om te doen. Ook Juicy gaat lekker, ze apporteert heel graag. Een heerlijk meisje!
 
 
Samen racen in het zand, heerlijk!
 
 
28 september 2020
Joepie! Juicy is Nederlands Jeugd Kampioen!!! Super trots op mijn kleine frummel! 
Gisteren was de voorlopig laatste hondenshow, aangezien de corona cijfers helaas weer oplopen. De organisatie had prima maatregelen getroffen. Tijdvakken, ontsmetten van de handen en temperatuur opnemen bij binnenkomst en verplicht mondkapjes op. En uiteraard 1,5 meter afstand houden wat overal duidelijk aangegeven werd.  Het was een dubbelshow en Juicy zou beide dagen haar klasse moeten winnen om nog kans te kunnen maken op de jeugdtitel. Qua leeftijd heeft ze nog wel even de tijd, maar alle komende shows zijn afgelast vanwege corona. Spannend dus! Ook had ik Joss en Maisy ingeschreven. En wat een succes hadden we! Zo trots op de meisjes!
 
Zaterdag 26 september 2020, keurmeester mw. Dagmar Klein:
- Juicy "Winchmore Drama Queen" jeugdklas teven: 1e plaats Uitmuntend JCAC, Beste Jeugdhond en Beste Teef, CAC/BOS!
- Joss "Winchmore Created at Christmas" openklas teven: 1e plaats Uitmuntend, Reserve Beste Teef, RCAC/CACIB
- Maisy "Swallowsflight Fiamma Galaxy" openklas teven: 3e plaats Uitmuntend
 
Zondag, 27 september 2020, keurmeester dhr. Alfons Simons:
- Juicy "Winchmore Drama Queen" jeugdklas teven: 1e plaats Uitmuntend JCAC en hiermee definitief Nederlands Jeugd Kampioen!
- Joss "Winchmore Created at Christmas" openklas teven: 1e plaats Uitmuntend en Beste Teef CAC/CACIB/BOS!
- Maisy "Swallowsflight Fiamma Galaxy" openklas teven: 2e plaats Uitmuntend en reserve Beste Teef RCAC/RCACIB!
 
Hartelijk dank aan Dieter die Joss beide dagen met veel succes heeft geshowd, aangezien ik twee dames in dezelfde klasse had. Dankjewel Dieter!
 
 
Juicy, 12,5 maand oud en Nederlands Jeugd Kampioen 2020! Dank aan Barbara Ras voor de foto van m'n kleine frummel!
 
Zondag op de terugweg naar huis ook nog op bezoek geweest bij Quinn, puppy bruin, het knappe broertje van Juicy. Quinn woont samen met Dax (puppy wit uit het eerste nest van Lilly x Pepsi) in het mooie Limburg! Heel erg leuk om Quinn en Dax beiden terug te zien. Quinn is uitgegroeid tot een flinke jongen, een heerlijke, speelse  puper. Dax is inmiddels ruim 7 jaar oud en lijkt ontzettend veel op zijn mama Lilly. Dezelfde blik, zo leuk om te zien! De mannen hebben heerlijk gespeeld met mijn drie meisjes. Sandra, Elmer en Kirsty, hartelijk dank voor de gastvrijheid en heerlijk om jullie lieve mannen even terug te zien!
 
 
Dax, Juicy, Maisy, Joss en Quinn!
 
 
De mannen Dax en Quinn zijn er moe van!
 
Het weekend hiervoor waren we ook al  op pad. Toen had ik met Bamse ons debuut in de B2 op de workingtest van de WFRG in Oostvoorne. Pittige proeven, maar wel erg leuk om te doen. Helaas niet alle dummies binnen waardoor we helaas geen diploma hebben gehaald. We weten waar we op moeten trainen. Blinde lijnen op hele grote afstanden. Hopelijk volgende keer beter. Al met al wel een hele leuke dag gehad! Ook zuslief Nissa was er met baasje Bob en grote zus Zoey met baasje Mieke die samen een heel mooi WT- A diploma haalden! Van harte gefeliciteerd Mieke! Onderstaande foto's zijn gemaakt door Silvia Renders. Bedankt Silvia!
 
 
 
Samen met m'n ventje!
 
     
 
Voooooooruit!
 
 
Braaf hondje!

   
14 september 2020
Gisteren was er eindelijk weer een show! Een buitenshow op het terrein van de K.C. Zwolle. Alles was keurig corona proof georganiseerd. Iedereen werd in bepaalde tijdvakken verwacht en er was meer dan voldoende ruimte voor iedereen met ruim voldoende afstand tot elkaar. Mooie grote ringen en het weer werkte ook nog eens goed mee. Het was zelfs behoorlijk warm! Juicy stond voor het eerst in de jeugdklas en haalde tot mijn verrassing een 1e plaats Uitmuntend met een prachtig rapportje. In de eindkeuring voor beste teef werd ze ook nog eens reserve beste teef! Apetrots op m'n kleine frummel! Mama Maisy deed mee in de open klas en haalde een mooie 2e plaats Uitmuntend. Ook Joss deed mee in de open klas en kreeg een 4e plaats met een Zeer Goed. De keurmeester was dhr. Hans Boelaars (NL). Trots op de meisjes!
 
     
 
Maisy en Juicy, duidelijk moeder en dochter! Dank aan Sijkje Winter voor de foto's.
 
 
09 september 2020
Vandaag is onze Juicy alweer 1 jaar oud geworden! Wat is het jaar toch snel voorbij gegaan! Het was ook een jaar heel anders dan anders met alle corona beperkingen. Juicy is uitgegroeid tot een heerlijk Flatcoat meisje. Altijd blij en voor haar leeftijd al heel erg braaf en gehoorzaam. Komend jaar zullen de gezondheidsonderzoeken op de agenda staan en wie weet dat we in het voorjaar een C-diploma gaan proberen te halen. Juicy doet het tot nu toe heel goed op de training dus wie weet! Ook met al haar broertjes en zusjes gaat het heel goed. Waldo, Guus, Teun, Quinn, Raf en Toska, ook jullie van harte gefeliciteerd met jullie 1e verjaardag! Dikke knuffel van papa Bamse, mama Maisy en zuslief Juicy!
 

 
Juicy 'Winchmore Drama Queen" 1 jaar!
 
 
De Winchmore D'tjes bijna een jaar geleden.
 
31 augustus 2020
Vandaag de eerste foto ontvangen van de fotosessie die ik vorige week had bij Hannah Verhoeven. Ik wilde heel graag nog eens een mooie, professionele foto van mijn eigen vijf hondjes op een rij. Lilly is tenslotte bijna 11 jaar en Lexy ruim 9 jaar. Hannah plaatste een oproep op Facebook dat ze een fotosessie deed op de Bergse heide die momenteel prachtig in bloei staat, dus dat liet ik me geen twee keer zeggen. Snel een afspraak gemaakt, onder voorbehoud van het weer uiteraard. Jammer genoeg konden Joss en Luca er niet op omdat hun baasjes niet konden komen. Dat had nog mooier geweest. Maar al met al ben ik heel blij met deze foto!
 

Van links naar rechts: Bamse, Lilly, Maisy, Juicy en Lexy!
 
Verder gaan de wedstrijden weer beginnen. Bamse staat ingeschreven voor een aantal WT's en Maisy en Joss gaan een aantal diplomadagen lopen. Ook hebben we ons ingeschreven voor wat shows en workshops. Fijn dat het, met inachtneming van de geldende regels, weer kan!
 
Gisteren zijn we ook op puppyvisite geweest bij puppy blauw, Winchmore Don't Try This at Home, alias Teun. Teun is uitgegroeid tot een prachtige en hele lieve jongeman. Zo leuk om hem weer even terug te zien. Hij had een klein wit streepje op zijn borst toen hij puppy was. Die is helemaal weg nu. Na de koffie nog heerlijk gewandeld met alle hondjes. Bedankt Antoinette en Ab voor de gastvrijheid!
 

 
 
24 juni 2020
Alweer 7 jaar geleden dat ons eerste nestje Flatcoated Retrievers werd geboren! Van harte gefeliciteerd lieve Mistral, Dax, Tommy, Pim, Finley, Joey, Zoey en Daantje! Ook alle baasjes van harte gefeliciteerd! 
 
 
Een  pasgeboren pup van ons eerste nestje in 2013!
 
16 juni 2020
Hiep hiep hoera voor onze Lexy! Ze mag vandaag 9 kaarsjes uitblazen. We hopen nog lang van deze lieve dame te mogen genieten!
 
 
 
Lexy (Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy) 9 jaar oud
 
 
 
Mooie foto's van ons meisje, gemaakt door Hannah Verhoeven.

13 mei 2020
De Winchmore D-puppies zijn alweer 8 maanden oud! Wat gaat de tijd toch snel! Alle puppies doen het super goed! Juicy is uitgegroeid tot een heerlijk, heel braaf Flatcoatmeisje! Afgelopen zondag hadden we een fotoshoot gepland met onze oudjes Lilly en Lexy en omdat ik graag ook wat fotootjes wilde van Juicy mocht zij ook mee. Hierbij alvast een hele mooie foto van onze kleine dame die ik alvast kreeg doorgestuurd van de fotograaf. De overige foto's volgen hopelijk snel!
 
 
Juicy! Foto: Verhoeven Fotografie.
 
 
26 april 2020
Nog steeds gebukt onder de corona crisis blijven we zoveel mogelijk thuis en zijn we blij dat we nog allemaal gezond zijn. Alle wedstrijden zijn nu definitief voor de rest van het jaar afgelast. Jammer, maar begrijpelijk. We trainen zelf nog wel een beetje door, ook al zijn er nu dus geen wedstrijden. Juicy is inmiddels 7,5 maand oud en sinds twee weken zwemt onze kleine dame! En nu ze eindelijk de slag te pakken heeft, is ze het water niet meer uit te slaan. Ze heeft zich inmiddels ontpopt tot een echte waterrat! 
 
 
Thuis blijven en lekker knuffelen op de bank. Dat is aan Bamse wel besteed!
 
 
Onze vijf kanjers! Juicy, Lilly, Bamse, Lexy en Maisy!
 
 
1 april 2020
De corona crisis heeft alles plat gelegd. We genieten van wat nog wel kan en mag en we hopen maar dat een ieder gezond mag blijven. Alle trainingen en evenementen zijn afgelast. Gelukkig mogen we nog wel lekker wandelen en zoeken we bewust de rustigere plekjes op. Hopelijk is deze nare en onzekere tijd snel voorbij. 
 
 
Keep distance. Lexy en Lilly laten even zien wat 1,5 meter is.

Vandaag is het de verjaardag van Maisy! Vier jaar is ze alweer. Wat vliegt de tijd!
 
 
Happy Birthday lieve Maisy!
 
 
1 maart 2020
Afgelopen woensdag was het de 3e verjaardag van Joss, Luca en Fay en alle andere pups uit het Winchmore C-nest! Allemaal van harte gefeliciteerd! Verder kregen we nog bericht dat een zoon van Luca, "Shining Stardancers Raindrops On Your Hat" op de show in Groningen Nederlands Jeugdkampioen is geworden! Van harte gefeliciteerd Dieter! Maisy en Joss zijn hard aan het trainen voor de diplomadag aanstaande zaterdag in Oudewater. Maisy had eigenlijk vorige week ook al een diplomadag, maar helaas ze was loops, dus ze mocht niet mee doen. Gelukkig is het nu weer voorbij. Hopelijk heeft ze niet teveel last van haar hormoontjes. We gaan er in ieder geval een leuke dag van maken!
 
 
De Winchmore C-puppies zijn alweer 3 jaar!
 

24 februari 2020
Afgelopen vrijdag is Bamse alweer 5 jaar oud geworden! Wat vliegt de tijd! En wat ben ik toch dol op dit heerlijke ventje! Ook alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd! Bamse kreeg op zijn verjaardag het allermooiste cadeau wat hij maar kon krijgen..... een prachtige dochter! Brownie, het teefje uit Zwitserland wat in december hier was, heeft na  een lange dracht van maar liefst 67 dagen uiteindelijk via een keizersnede het leven geschonken aan één prachtig zwart pupje! Nu al een heel bijzonder meisje! Brownie en haar dochter doen het uitstekend, de kleine meid groeit als kool! We zijn uiteraard heel trots op Brownie en haar prachtige puppenmeisje! Vielen Glückwunsch Doris und Hans mit die kleine Prinzessin!
 

Net geboren, lekker warm bij mama Brownie!

 
Nu al een heel bijzonder meisje! Wat zal ze verwend gaan worden!
 
10 februari 2020
Gisteren had Juicy haar showdebuut op de show in Eindhoven (Venray). De kleine smurf vond het allemaal wel interessant en was nergens van onder de indruk. Ze stond ingeschreven in de babyklas en deed heel goed haar best. Ze liep keurig een rondje in draf en stond als een huis. De keurmeester was erg lief voor haar en hij vond haar erg leuk. De keurmeester wilde haar het liefste diirect mee naar huis nemen zei hij! Juicy kreeg een prachtig rapportje. Een mooi begin! Trots op m'n kleine meisje!
 
Haar rapportje van keurmeester Hans Boelaars: Wat een geweldig mooie pup, ook nog super mooi gepresenteerd. Top hoofd met correcte details. Solide voor- en achterhand. Keurig lichaam. Met 5 maanden belooft dat de wereld. 1e plaats Veelbelovend, Best Minor Puppy
 
 
Juicy "Winchmore Drama Queen" Foto: Nel Blaakman
 
 
M'n kleine frummel op het podium! 
 
 
Foto: Kynoweb
27 januari 2020
Op 9 februari heeft de kleine Juicy haar showdebuut. Dan doet ze mee aan de show in Eindhoven (Venray). Ze staat ingeschreven in de babyklasse. Ik ben heel benieuwd hoe die kleine smurf het zal vinden en wat de keurmeester ervan zegt. Hoe het resultaat ook mag zijn, ik vind haar in ieder geval errug leuk! :-) Ze is zo makkelijk, zo grappig en vooral zo ontzettend lief! Heel blij met dit meisje! Ze doet het super op de puppycursus. Afgelopen week heeft ze thuis ook al een kauwtje geapporteerd. Vandaag moest Juicy voor haar controle titer. Ze had super waardes: 4-6-6! Ze mag nu een jaar weg blijven. Ze is nu 20 weken oud en woog 19 kilo en is inmiddels 49 cm hoog. Het wordt een echt hondje nu. De training met Bamse en Maisy gaat ook heel goed. Beiden heb ik ook ingeschreven voor een aantal proeven. Het kan wel zijn dat Maisy tegen die tijd loops is, maar dat moeten we afwachten.
 
 
Familiekiekje! Van links naar rechts oma Lilly, papa Bamse, (klein)dochter Juicy, mama Maisy en oma Lexy.
 
 
Stoere Juicy!
 
 
 11 januari 2020
Genieten aan het strand op een vroege morgen. Lilly bloeit altijd helemaal op aan het strand, balletje in haar bek en rennen maar. Heerlijk vinden ze het! Vandaag extra mooi door de prachtige zonsopgang. De kleine Juicy is inmiddels volop aan het wisselen. Het gaat weer veel te snel!
 
 
 
Juicy, Maisy, Bamse, Lilly en Lexy.
 
01 januari 2020
Weer terug van een heerlijk weekje in de Oostenrijkse sneeuw! Helaas waren er dit keer geen hondjes mee, dat was wel even wennen, zo zonder hond. Gelukkig had ik hele fijne oppas adresjes en hebben de hondjes zich allemaal keurig gedragen. Heel fijn! Inmiddels zijn ze allemaal weer thuis en is alles weer bij het oude. De batterij is weer opgeladen, dus we gaan er hopelijk weer een mooi, nieuw jaar van maken! Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!
 
Vorige week was de Kerst Winner show in Gorinchem. Ik heb weer veel honden geshowd waaronder een aantal Bamse babies! Heel erg leuk om te doen en ze deden het allemaal super, waaronder zelfs een Jeugdwinner! Ook papa Bamse zette zijn beste beentje voor en werd 1e in de kampioensklas reuen! Beste reu werd uiteindelijk Spike, een kleinzoon van onze Lilly en zoon van Flicka en Kaos, dus het bleef in de familie! Super leuk! Bamse werd reserve Beste Reu achter zijn kleine neefje Spike. Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten! Juicy was ook mee om een beetje sfeer te snuiven. Ze was nog net te jong om mee te mogen doen. Ze liep daar rond alsof ze nooit anders deed. Een grote hal met veel honden, speakers en mensen, het deed haar helemaal niets en ze vond het allemaal prima. Ze is zo makkelijk!
 
 
Bamse, Winchmore Bet Your Bottom Dollar, foto gemaakt door Doris Bratschi-Hanzi
 
 
Juicy, Winchmore Drama Queen, 15 weken oud. Foto: Doris Bratschi-Hanzi
 
 
Vader en dochter! Foto: Doris Bratschi-Hanzi
 
Bamse heeft ook nog een date gehad. Een prachtig bruin teefje kwam helemaal uit Zwitserland voor een dekking. Het klikte meteen tussen Brownie en Bamse en er zijn drie goede dekkingen geweest. Ook heeft haar baasje Doris nog mooie foto's gemaakt van het liefdeskoppel en van Bamse en de kleine Juicy! Heel blij mee! Nu afwachten of er zwarte en bruine Bamse babies op komst zijn! Spannend! Meer info op: www.sanibelbreeze.ch
 
 
Bamse en Brownie! 
 
 
Love is in the air!