Nieuws 2021

07 maart 2021
26 februari was het alweer de 4e verjaardag  van het Winchmore C-nest! Hiep hiep hoera voor Luca, Olaf, Bono, Fay, Dana, Raf en Joss!
 
Afbeelding invoegen
 
De Winchmore C'tjes 4 jaar!
 
22 februari 2021
Gisteren was onze lieve Bamse jarig! Hij mocht alweer 6 kaarsjes uitblazen! Waar blijft de tijd! Ook alle broertjes en zusjes van het Winchmore B-nest van harte gefeliciteerd! 
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy feliciteert haar lieve papa met zijn verjaardag!
 
20 februari 2021
De afgelopen dagen hebben geheel in het teken gestaan van de progesteronwaarde van Joss. Er zijn heel wat ritjes heen en weer naar Sleeuwijk en naar Eersel gemaakt want het progesterongehalte moest precies de goede waarde zijn. Gisteravond en vanochtend was het eindelijk zover! Omdat we helaas niet naar Engeland mogen reizen is Joss in Eersel geïnsemineerd met het sperma van Darwin. Op Darwin zijn 7e verjaardag nog wel! Hopelijk brengt dat geluk! Het sperma is begin november al met speciaal vervoer deze kant op gekomen omdat de kans om naar Engeland te mogen reizen steeds kleiner werd. Momenteel is het zelfs helemaal niet meer toegestaan is om te reizen door alle strenge corona maatregelen, dus ik was blij dat het ruim op tijd hier was. Het is al die tijd opgeslagen geweest bij minus 196 graden in het Cryolab in Eersel. Wonderbaarlijk dat het allemaal kan. Nu is het flink duimen dat al onze moeite niet voor niets is geweest en dat we straks een mooi nestje Flatcoat puppies mogen verwelkomen. Ik hoop het zo! Op vrijdag 19 maart laten we een echo maken. Spannend!!!  Zie ook Dagboek Winchmore E-nest.
 
Afbeelding invoegen
 
Joss voor de kliniek in Eersel
 
Omdat we toch in Eersel waren zijn we meteen op kraamvisite geweest bij de puppies van Ivy en Bamse bij Moira Thomassen van kennel "From Destiny's Child". Dertien prachtige pupjes mochten we aanschouwen, de kleintjes hadden net hun oogjes open, zo mooi! Nogmaals van harte Moira met dit prachtige 13-tal!
 
Afbeelding invoegen
 
Ivy met haar 13 babies! Wat een super mama is Ivy toch!
 
16 februari 2021
Inmiddels is er al twee keer progesteron geprikt bij Joss. Afgelopen vrijdag, dag 9, stond ze nog heel laag, op 0,9. Vandaag, dag 13, is ze enorm doorgestegen en stond ze al op 6,7! Aanstaande donderdag gaan we opnieuw prikken! In de tussentijd vermaakt Jossje zich prima bij ons en speelt ze gezellig met haar vriendinnetje Juicy. 
 
Afbeelding invoegen
 
Jossje!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, Maisy en Joss
 

08 februari 2021
Ons wachten is beloond! Joss is loops! Aanstaande vrijdag gaan we voor de 1e keer progesteron prikken!
In de tussentijd genieten de hondjes heerlijk van de sneeuw!

 Afbeelding invoegen
 
Onze dierbare oudjes Lexy en Lilly!
 
 
19 januari 2021
Alle uitslagen van Juicy zijn binnen! Haar heupen en ellebogen zijn ook goedgekeurd. Alles in orde! Heel erg blij mee! Tijd voor een nieuwe standfoto van onze frummel!
 

 
Juicy 16 maanden oud.
 
14 januari 2021
Een nieuw jaar. Benieuwd wat het allemaal weer gaat brengen. Hopelijk gaan we snel weer terug naar normaal en blijven we allemaal gezond. Vandaag heeft Juicy alle gezondheidsonderzoeken gehad. Een spannende dag dus. Gelukkig is alles in orde. Haar ogen en knieën zijn goedgekeurd. Heel fijn! Ook de heupen en ellebogen zagen er op de röntgenfoto prima uit, maar dit wordt door een speciaal panel van deskundigen bij de Raad van Beheer officieel beoordeeld. Hopelijk krijgen we daar maandag de uitslag van.
 
Verder wachten we vol spanning af wanneer Joss nu eindelijk eens loops zal gaan worden. We moeten nog even geduld hebben, de natuur kun je niet dwingen.
 
 
Juicy tussen haar beide oma's Lexy en Lilly.