Nieuws 2021

17 mei 2021
Afgelopen zaterdag had Juicy haar debuut op de diplomadag van de WFRG. Eindelijk weer eens een wedstrijd. Alles geheel coronaproof. De deelnemers waren verdeeld in kleine groepjes, deden hun proefjes achter elkaar en daarna meteen naar huis. Eventuele diploma's zouden per post worden nagestuurd. Het was gelukkig in de buurt voor mij, dus ik kon de pupjes met een gerust hart en volle buikjes even thuis laten. Ook was mijn dochter Britt thuis om een oogje in het zeil te houden. Bijna gooide Juicy nog roet in het eten, want mevrouw besloot om de dag ervoor loops te worden. Gelukkig mochten de loopse teefjes helemaal op het einde mee doen, als alle reuen al geweest waren. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik een wedstrijd gelopen had en je eerste C met een jong hondje is altijd extra spannend. Juicy is een heel braaf meisje, maar het moet toch allemaal maar in 1 keer lukken op zo'n dag. We begonnen met volgen en vooruitsturen. Volgen doet ze altijd als een zonnetje, dus dat was een dikke tien. Daarna het vooruitsturen. Altijd lastig, je hond wegsturen op niets. Ze liep een meter of 30 mooi recht weg, maar de keurmeester zei nog niets, dus ze moest verder. Ik besloot mijn mond te houden om te zien wat ze zou gaan doen. Ze zette haar neus aan de grond en begon slagen te maken. Ze ging verloren zoeken. Prima, want ze liep mooi van me af. Roep maar terug, zei de keurmeester. En ja, daar kwam mijn blije ei in een mooie rechte lijn naar mij terug, een 10! Blijven liggen en kort apport ging ook volgens het boekje, 2 x een tien! Toen uit water. Het schot vond ze erg spannend, ik zag vanuit mijn ooghoeken dat ze zat te popelen om te gaan, maar ze bleef mooi naast zitten. Toen het tikje van de keurmeester kwam en ik apport zei ging ze als een mega bommetje het water in. Een leuk gezicht, maar vaak krijgt ze dan wel water in haar oren waardoor ze bij terugkomst soms wil gaan schudden en dat mag niet. Maar nee, ze kwam netjes met de dummy terug. Maar de plek waar we stonden was erg drassig van de regen en alle vorige honden die daar al hun dummy afgegeven hadden. Mevrouw wilde met haar loopse doos niet in de nattigheid gaan zitten, dus toen heb ik hem uiteindelijk staand aangepakt. Een negen is tenslotte ook prima! Heel blij met zo'n mooi puntenlijstje! 49 van de 50 punten! Later bleek dat de nummers 1, 2 en 3 alle drie 49 punten hadden en Juicy was met haar 20 maanden de jongste van het stel. Trots op mijn meisje!
 
 Afbeelding invoegen
 
Alle deelnemers mochten met hun hondje op de foto voorafgaand aan de proeven. Foto Silvia Renders.
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy met haar puntenlijstje. Het officiële diploma volgt met de post!
 
11 april 2021
Vorig weekend een hele leuke workshop gehad in Zundert bij hondenschool More Than Dogs van Joep Brosky. Op zaterdagochtend met de kleine Juicy en op zondagochtend met haar papa Bamse. Alles geheel coronaproof in een klein groepje van max. 4 personen en op ruime afstand van elkaar.  Heerlijk om even alleen met ze weg te zijn. Zeker voor Juicy toch een soort van voorbereiding op de wedstrijden (hopelijk) later dit jaar.
 
Afbeelding invoegen
 
Knappe kleine Juicy! (De eend komt uit de vriezer en van de poelier)
 
Verder is het tijd om Bobbie voor te stellen. Bobbie is het nieuwe hondje van Carla Ranson uit België. Bobbie komt uit een hele mooie combinatie gefokt door Annick De Meester en Carla vroeg mij destijds of ik wellicht mede-eigenaar wilde worden van haar toekomstige hondje. Ik ken Carla al heel lang van shows en trainen samen, dus ik hoefde niet lang na te denken. Zelf zit ik met 5 honden echt aan mijn maximum thuis. Zeker omdat mijn honden fulltime in huis leven en ik volop met ze train. Op deze manier kunnen we toch interessante bloedlijnen binnen halen zonder dat we onze andere honden tekort zullen doen. Bobbie woont bij en wordt getraind door Carla. Als straks het showen weer mag en zij in Nederland naar de show zal gaan, mag ze gezellig hier logeren! We zijn heel benieuwd hoe de kleine dame uit zal gaan groeien. Meer info onder: Bobbie!
 
Afbeelding invoegen
 
Bobbie geniet van het zonnetje!
 
  
19 maart 2021
Joss is drachtig!. Zie verder onder Dagboek Winchmore E-nest.
 
Afbeelding invoegen
 
  
07 maart 2021
26 februari was het alweer de 4e verjaardag van het Winchmore C-nest! Hiep hiep hoera voor Luca, Olaf, Bono, Fay, Dana, Dolce, Raf en Joss!
 
Afbeelding invoegen
 
De Winchmore C'tjes 4 jaar!
 
22 februari 2021
Gisteren was onze lieve Bamse jarig! Hij mocht alweer 6 kaarsjes uitblazen! Waar blijft de tijd! Ook alle broertjes en zusjes van het Winchmore B-nest van harte gefeliciteerd! 
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy feliciteert haar lieve papa met zijn verjaardag!
 
20 februari 2021
De afgelopen dagen hebben geheel in het teken gestaan van de progesteronwaarde van Joss. Er zijn heel wat ritjes heen en weer naar Sleeuwijk en naar Eersel gemaakt want het progesterongehalte moest precies de goede waarde zijn. Gisteravond en vanochtend was het eindelijk zover! Omdat we helaas niet naar Engeland mogen reizen is Joss in Eersel geïnsemineerd met het sperma van Darwin. Op Darwin zijn 7e verjaardag nog wel! Hopelijk brengt dat geluk! Het sperma is begin november al met speciaal vervoer deze kant op gekomen omdat de kans om naar Engeland te mogen reizen steeds kleiner werd. Momenteel is het zelfs helemaal niet meer toegestaan is om te reizen door alle strenge corona maatregelen, dus ik was blij dat het ruim op tijd hier was. Het is al die tijd opgeslagen geweest bij minus 196 graden in het Cryolab in Eersel. Wonderbaarlijk dat het allemaal kan. Nu is het flink duimen dat al onze moeite niet voor niets is geweest en dat we straks een mooi nestje Flatcoat puppies mogen verwelkomen. Ik hoop het zo! Op vrijdag 19 maart laten we een echo maken. Spannend!!!  Zie ook Dagboek Winchmore E-nest.
 
Afbeelding invoegen
 
Joss voor de kliniek in Eersel
 
Omdat we toch in Eersel waren zijn we meteen op kraamvisite geweest bij de puppies van Ivy en Bamse bij Moira Thomassen van kennel "From Destiny's Child". Dertien prachtige pupjes mochten we aanschouwen, de kleintjes hadden net hun oogjes open, zo mooi! Nogmaals van harte Moira met dit prachtige 13-tal!
 
Afbeelding invoegen
 
Ivy met haar 13 babies! Wat een super mama is Ivy toch!
 
16 februari 2021
Inmiddels is er al twee keer progesteron geprikt bij Joss. Afgelopen vrijdag, dag 9, stond ze nog heel laag, op 0,9. Vandaag, dag 13, is ze enorm doorgestegen en stond ze al op 6,7! Aanstaande donderdag gaan we opnieuw prikken! In de tussentijd vermaakt Jossje zich prima bij ons en speelt ze gezellig met haar vriendinnetje Juicy. 
 
Afbeelding invoegen
 
Jossje!
 
Afbeelding invoegen
 
Juicy, Maisy en Joss
 

08 februari 2021
Ons wachten is beloond! Joss is loops! Aanstaande vrijdag gaan we voor de 1e keer progesteron prikken!
In de tussentijd genieten de hondjes heerlijk van de sneeuw!

 Afbeelding invoegen
 
Onze dierbare oudjes Lexy en Lilly!
 
 
19 januari 2021
Alle uitslagen van Juicy zijn binnen! Haar heupen en ellebogen zijn ook goedgekeurd. Alles in orde! Heel erg blij mee! Tijd voor een nieuwe standfoto van onze frummel!
 

 
Juicy 16 maanden oud.
 
14 januari 2021
Een nieuw jaar. Benieuwd wat het allemaal weer gaat brengen. Hopelijk gaan we snel weer terug naar normaal en blijven we allemaal gezond. Vandaag heeft Juicy alle gezondheidsonderzoeken gehad. Een spannende dag dus. Gelukkig is alles in orde. Haar ogen en knieën zijn goedgekeurd. Heel fijn! Ook de heupen en ellebogen zagen er op de röntgenfoto prima uit, maar dit wordt door een speciaal panel van deskundigen bij de Raad van Beheer officieel beoordeeld. Hopelijk krijgen we daar maandag de uitslag van.
 
Verder wachten we vol spanning af wanneer Joss nu eindelijk eens loops zal gaan worden. We moeten nog even geduld hebben, de natuur kun je niet dwingen.
 
 
Juicy tussen haar beide oma's Lexy en Lilly.