Over ons

          
 
Mijn naam is Bianca Bravenboer en samen met mijn man en onze twee kinderen wonen wij in een dorpje in West-Brabant, vlakbij Bergen op Zoom/Roosendaal. De Flatcoated Retriever is al jaren een grote hobby van me waar ik samen met mijn moeder Anja, die in Ridderkerk woont, dagelijks veel plezier aan beleef. Onze eerste flatcoat deed in 1990 zijn intrede en sindsdien kunnen we niet meer zonder!
 
Deze website hebben wij vernoemd naar Ryan, één van onze eerdere flatcoats. Zijn officiële stamboomnaam was "Swallowsflight Raven Winchmore". Ryan was onze derde flatcoat en al onze honden hebben op één of andere manier een connectie met elkaar. Hetzij qua familieband of qua naam. De naam "Winchmore" heeft voor ons dus een speciale betekenis. Daarnaast vonden we deze Engelse naam ook erg mooi klinken. Engeland is ook het land waar de Flatcoated Retriever van oorsprong vandaan komt. Inmiddels hebben we deze naam ook officiëel als kennelnaam toegewezen gekregen door de Raad van Beheer.
 
In de tussentijd heb ik me ook wat meer verdiept in de kynologie en met goed gevolg een cursus KK1 afgerond bij de kynologenclub Voorne Putten. KK1 staat voor Kynologische Kennis deel 1. In de toekomst, als onze kinderen wat ouder en zelfstandiger zijn wil ik zeker verder met de vervolgcursus KK2.
 
         
 
Mijn KK1 diploma.                                                          Het kennelregistratie bewijs.
 
 
Als kind hield ik al ontzettend veel van dieren. Ik wilde altijd graag een hond. In eerste instantie wilde ik een Golden Retriever maar nadat ik een Flatcoat in levende lijve was tegengekomen was ik meteen verkocht. Ik wilde een flatcoat! Na maanden op de wachtlijst van de Flatcoated Retriever Club gestaan te hebben kregen we eindelijk een telefoontje dat er een pup voor ons beschikbaar was. In 1990 kwam de eerste flatcoat in ons leven. Dit was Joeri (Aryan Joeri van de Linquenda Hoeve). Met Joeri heb ik gehoorzaamheid, behendigheid en jachttraining gedaan.
 

 Camwood The Big Deal (Teal). Foto David Dalton©  
   
Helaas is Joeri veel te vroeg op 8,5 jarige leeftijd overleden aan kanker. Intussen had ik er een pupje bij gekregen. "Camwood The Big Deal”, kortweg Teal. Teal was een prachtige en stevige pup die met 12 weken uit Zwitserland kwam. Een heerlijk bolletje wol. Zijn komst verzachtte het verdriet om Joeri een beetje. Teal groeide uit tot een flinke flatcoat met een prachtig flatcoat hoofd en een heel stabiel karakter. Op de gehoorzaamheid en jachttraining deed hij het heel goed. Teal is altijd een erg baasgerichte en rustige flatcoat geweest. Een verademing om mee te trainen. Hij heeft een flink aantal C en B jachtdiploma's gehaald en ook zijn GG1 diploma. Met A-training zijn we destijds gestopt omdat ik de training niet meer kon combineren met de verzorging van twee kleine kinderen die in de tussentijd geboren waren en de werkzaamheden binnen ons bedrijf. We hebben het toen een paar jaar wat rustiger aan gedaan en Tealtje genoot inmiddels van zijn pensioen. Op 30 januari 2011 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Teal. Teal is 12 jaar en 3 maanden oud geworden.
 
 
                             
Teal als pup..................                                                      ......... en Teal 12 jaar oud.
              
Inmiddels had ik ook mijn moeder aangestoken met het flatcoatvirus! Ze besloot destijds om zelf ook een flatcoat te nemen. Een pup met dezelfde vader als mijn Teal. Ryan (Swallowsflight Raven Winchmore) deed daar in november 1999 zijn intrede. Teal en Ryan waren halfbroers maar waren zowel in uiterlijk als in karakter heel verschillend. Ryan was een echte vrijbuiter, een allemansvriend maar wel met een sterke eigen wil. Teal is juist heel rustig en baasgericht, andere mensen of honden konden hem niet zo boeien. Ryan gaf nooit problemen met andere reuen en is tot het laatst toe qua gedrag een jonge hond gebleven. Ryan heeft een aantal C-jachtdiploma's gehaald. Op shows deed hij het prima. Hij is zelfs nog een keertje beste van het ras en 6e in de rasgroep geworden op de Internationale Hondententoonstelling in Bleiswijk. Ryan is 10 jaar oud geworden.
 
 
 
 Ryan, herfst 2009.
 
 
Sinds 9 januari 2010 brengt Lilly (Swallowsflight Starlight-Hussy) nu het nodige leven in de brouwerij. Lilly is van mijn moeder en mij samen. Zij is deels bij mijn moeder en deels bij mij. Lilly is familie van Ryan en dus ook van Teal. De moeder van Lilly is een dochter van de zus van Ryan dus dat maakt het weer extra speciaal. Lilly is een deel van de week bij mij want ik doe de jacchttraining met haar. Ik vind dat nog steeds erg leuk om te doen aangezien Teal daar destijds te oud voor was geworden. Nu de kids allebei naar school gaan heb ik daar gelukkig weer wat meer tijd voor gekregen. Het is heerlijk om zo met je hond bezig te zijn en te zien dat ze er zoveel plezier in heeft. Inmiddels heeft Lilly al meerdere C en B jachtdiploma's op haar naam staan. Ook op shows presteert ze behoorlijk goed. Nog voor haar 3e jaar werd ze Nederlands Kampioen en een paar maanden later tevens Internationaal Show Kampioen! In januari 2014 start zij met de A-training!
 
 
 
Mijn zoontje Finn met Lilly en dochter Britt met Lexy.
   
 
Na het overlijden van Teal is Darcy bij ons komen wonen. Ik wilde graag een wat oudere hond omdat ik nog druk aan het trainen was met Lilly die toen net 1 jaar oud was. In overleg met Leonie Galdermans mocht Darcy bij ons komen wonen. Darcy was op dat moment ruim 5 jaar oud. Ik had met Leonie afgesproken dat Darcy nog één keer een nestje zou krijgen. Dat nest is in de zomer van 2011 geboren en dat heb ik van heel dichtbij mogen mee maken. Een fantastische ervaring en ja, dan kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Darcy kwam na haar nest bij ons terug samen met een prachtige dochter: Lexy!  Lexy is een heerlijk en ongecompliceerd hondje. Ze is altijd super vrolijk! Op de show doet ze het goed en ook met de jachttraining gaat het super, ze is echt razendsnel! In januari 2014 begint zij met de jachttraining op B-niveau.
 
Lilly heeft in de zomer van 2013 haar eerste nest gehad. Negen prachtige puppies werden er geboren. Een prachtige ervaring voor ons allemaal. Wat deed ze het allemaal super! Het was echt genieten. Begin 2015 heeft zij haar tweede nestje gehad waar we Bamse van gehouden hebben. Bamse is inmiddels uitgegroeid tot een geweldig lieve en mooie Flatcoat! Absoluut niet meer weg te denken binnen ons gezin! Eind februari 2017 kreeg Lilly haar 3e en laatste nestje. Acht prachtige puppies werden er geboren en daar hebben we zowel een reutje als een teefje op naam van aangehouden waarmee alles weer van voren af aan begint. Eens zien wat de toekomst hen zal brengen!
 


Samen met onze drie prachtige meiden, Darcy, Lexy en Lilly!