Dagboek Winchmore D-nest

15 augustus 2019
Vandaag is Maisy 5 weken drachtig en het is precies een week na de echo. Vorige week woog ze 28,1 kg en vandaag 30,1 kg. Twee kilo erbij in één week tijd! Oeff!!

 
 
Maisy op de weegschaal, twee kilo erbij!
 
12 augustus 2019
Maisy lijkt al wat voller te worden. Op onderstaand filmpje is het al goed te zien. Althans voor degene die haar goed kennen. Ook de kinderen zeggen al een klein buikje te zien. Verder slaat de nesteldrang ook bij mij al toe want er worden al driftig diverse puppy spulletjes ingekocht voor de bevalling en de kraamtijd. Nog 5 weken te gaan, maar je kunt het maar alvast in huis hebben! Maisy voelt zich verder weer prima. De misselijkheid is over en ze eet weer als een bootwerker!

 
 
Maisy 31 dagen drachtig. Dubbelklik op het filmpje voor een groter formaat.

8 augustus 2019
Net terug van onze vakantie en vanochtend naar Sleeuwijk geweest voor de echo van Maisy! Altijd spannend! Onze vermoedens werden vrijwel direct bevestigd. Plop, plop, plop, meteen een aantal vruchtjes in beeld! Zo mooi! De verwachting is dat het een flink nest zal worden. Natuurlijk blijft het wel even afwachten of alles goed blijft gaan. Haar gewicht was nu 28,1 kg. Vanaf nu gaan we de hoeveelheid eten maar alvast iets verhogen en verdelen over drie maaltijden. Dat vindt Maisy helemaal niet erg hoor! Hoe meer, hoe beter. Alhoewel ze gisteren wel wat misselijk was, maar dat is vandaag gelukkig weer zo goed als over. Er is natuurlijk heel wat gaande in haar lijfje. Bijgaand een filmpje van de echo. Ik zal binnenkort ook een nieuw dagboek openen. De puppies worden rond half september verwacht!
 
 
De echo! Maisy is drachtig! 
 
23 juli 2019
De dekking heeft bijna 2 weken geleden plaats gevonden en nu is het afwachten, altijd spannend! Maisy vermaakt zich ondertussen prima. Ze is vrolijk en haar eetlust is, zoals altijd eigenlijk, enorm dus dat is niet echt een graadmeter. We moeten echt nog even geduld hebben. Rond 8 augustus zal ik een echo laten maken. Voor nu doen we het rustig aan in verband met de enorme hitte. Ook de training ligt even stil. Veel te heet nu. We wandelen 's ochtends heel vroeg als het nog niet zo warm is waarbij ze heerlijk kunnen zwemmen. De rest van de dag doen we rustig aan.
 
 
Maisy steelt de appeltjes van de boom, zou het een voorteken zijn? ;-)

 11 en 12 juli 2019
Maisy is twee dagen achtereen gedekt door Bamse. Maisy vond het eerst wel een beetje eng en snauwde naar Bamse. Maar Bamse wist precies wat hem te doen stond en gooide meteen al zijn charmes in de strijd. En met een beetje ondersteuning liet Maisy het uiteindelijk goed toe en is de dekking prima verlopen. Nu is het afwachten of het gelukt is.
 
 

29 juni 2019
Maisy is loops geworden. Dik een maand eerder dan verwacht!