Nest Darcy

                      

 
Dit nest van Darcy en Pacco is niet hier geboren maar dit nest heb ik wel van heel dichtbij gevolgd.
Ik heb er ook een dagboekje van bijgehouden zoals hieronder vermeld.
 
*******
 
 DE PUPPIES VAN DARCY ZIJN UITGEVLOGEN!
 
Darcy is op 16 juni 2011 bevallen van haar laatste nestje. De vader van dit nest is Pacco (Kamp. Explojer of the Black Nature). Het zijn 8 reutjes en 4 teefjes. Op deze pagina heb ik een dagboek bijgehouden van de dekking, de dracht, de bevalling en de eerste 8 weken in het nest. Alle pups zijn inmiddels bij hun nieuwe baasjes. Eén teefje is bij ons komen wonen en dat is Lexy.
 
       
 
                 Kamp. Explojer of the Black Nature                  x                Swallowsflight Dapper Darcy NJK'06
     HD-A, Patella Luxatie: vrij, PRA/Cataract/Glaucoom: vrij                    HD A, Patella Luxatie: vrij, Pra/Cataract: vrij
 
Klik hier voor een overzicht van de stamboom van de pups.
 
 
09 juni 2012
Noor, het zusje van Lexy dat op Texel woont heeft met succes mee gedaan aan een speciale workshop jachttraining. Noor deed het hartstikke goed en vindt apporteren helemaal geweldig! Jammer dat er op Texel verder geen jachttraining gegeven wordt. Ze heeft talent genoeg!
 
 
Noor met het apport uit water!
 
03 mei 2012
Weer goede berichten en leuke foto's ontvangen van Noor en Bikkel. Noor is onlangs geslaagd voor het A-examen  gehoorzaamheid van de kynologenvereniging Texel. Van harte gefeliciteerd! Ook met broer Bikkel gaat het goed. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een flinke jongen van 32,5 kg en zoals het een echte flatcoat betaamd dol op zwemmen!
 
 
Noor tijdens het examen, die leuke Teckel is toch ook wel heel erg interessant!
 
 
 
Bikkel bijna 11 maanden oud.
16 februari 2012
 
 
Liefde op het eerste gezicht! (Joris)
 
28 januari 2012
Lily (met 1 "L" in het midden, niet onze Lilly maar een zusje van Lexy die ook zo heet) heeft het beste plekje in huis veroverd! Goed gedaan meid! Hier is ze 7 maanden oud.
 
 
Lily, teefje roze en zusje van Lexy. Lekker lui op de bank.
 
 
Joris, reutje groen. Wat lijkt hij toch veel op Lexy!
 
16 januari 2012
Een mooie foto ontvangen van Joris. Overduidelijk een broer van Lexy! Daaronder zusje Noor (teefje groen) uit Texel samen met haar vriendinnetje Tess. Ook een foto van teefje geel, ofwel Wiske!
 
 
 Joris, 7 maanden oud.
 
 
Zuslief Noor (links met het roze touwtje) en Tess. Begin januari 2012.
 
 
Wiske, teefje geel. November 2011. Wat een lief en ondeugend koppie!
05 november 2011
Afgelopen week weer een leuk berichtje ontvangen over Bikkel van de familie Krijgsman. Het gaat heel goed met Bikkel. Hij maakt vele ritjes achterin de fietskar en ook op de jachttraining gaat het super! Hij heeft ook al eens wild geapporteerd en weet ook al heel goed zijn neus te gebruiken. Fijn om te horen dat het zo goed gaat!
 
 
Bikkel
04 oktober 2011
Vandaag weer een berichtje gehad over Noor, teefje lichtgroen. Noor ontpopt zich als een ware "beachbabe"! Maarja, wat wil je als je op Texel woont en elke dag heerlijk in zee mag duiken! Noor is inmiddels al aan het wisselen. Direct even bij Lexy gekeken en ook Lexy is al twee snijtandjes kwijt boven! Donderdag zijn de pups alweer 16 weken oud, wat gaat het toch snel! Lexy woog vandaag 13 kg en gaat nu over op 3 x per dag voeren. Daar zal ze het vast niet mee eens zijn ;-). Ik zal binnenkort weer eens wat foto's van haar maken.
 
 
Beachbabe Noor, teefje lichtgroen.
 
11 september 2011
Ook met teefje geel, ofwel Wiske gaat het uitstekend! Wiske woont bij de familie Tilleman in Hoorn. Ze doet goed haar best op de puppycursus en geniet van het uitzicht op de meerkoetjes in de achtertuin. Gisteren heeft ze tijdens de wandeling zelfs voor het eerst gezwommen! Ja, die flatcoats zijn echte waterratten! Heel veel plezier met Wiske!
 
 
Wiske (teefje geel) in de achtertuin.
 
29 augustus 2011
Vandaag ook een berichtje en foto's ontvangen van Bikkel van de familie Krijgsman. Bikkel vind ik erg speciaal omdat ik hem, als laatstgeborene, helemaal zelf heb geholpen om op de wereld te komen! Bikkel had het rood/groen gemeleerde bandje. Ook Bikkel heeft zijn plekje al helemaal gevonden en gaat al regelmatig met veel plezier mee in de fietskar!
 
 
 
                            Bikkel de Doggyride.                                                                 Bikkel in diepe slaap.
28 augustus 2011             
Mooie foto's ontvangen van Noor, ofwel teefje lichtgroen van de familie Siersma. Het gaat heel goed met Noor. Het is een leuk, lief en slim dametje volgens haar baasjes. Ze maakt samen met haar grote vriendin Tess Texel onveilig!
 
  
 
      Noor 8 weken oud, wat een plaatje!                                         Noor 10 weken oud, samen met Tess.
 
26 augustus 2011
Ook reutje groen, ofwel Joris, is inmiddels bij zijn nieuwe familie aanbeland en het gaat prima! De eerste nacht met Joris is heel goed gegaan. Familie Vels, ik wens jullie heel veel geluk toe met de kleine Joris!
 
 
Joris, reutje groen, 10 weken oud.
 21 augustus 2011
Goede berichten en een mooie foto ontvangen van teefje roze, ofwel Lily! Lily woont nu bij familie Jager. Heel veel geluk met jullie kleine meid!                                              
 
Lily, teefje roze, 8 weken oud.
11 augustus 2011
Na acht weken lang perfect voor haar pups te hebben gezorgd mochten we Darcy gisteren eindelijk weer ophalen bij Leonie. En dat niet alleen....... we mochten ook een prachtige dochter van haar meenemen: Lexy! Wat zijn we ontzettend blij met dit lieve, kleine meisje!

Lexy (Swallowsflight Galaxy Gem-Darcy) 8 weken oud.
 
Ook de meeste andere pups vliegen deze week uit. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier met hun puppy en wensen ze een lang, gelukkig en gezond leventje toe! Het volgen en enigzins begeleiden van dit nest van het begin tot het eind was in één woord fantastisch, een hele mooie ervaring. Ik hoop dat ik af en toe nog eens iets van jullie mag horen over hoe het met de kinderen van Darcy gaat. Geniet ervan!
 
30 juli 2011
De pups zijn nu 6 weken en 2 dagen oud. De pupjes hebben vandaag voor het eerst kennis gemaakt met wild! Ze vonden het reuze interessant en sommigen pakten het al goed op en liepen er heel parmantig mee rond. Zo leuk om te zien! Afgelopen vrijdag is de dierenarts langs geweest voor de inenting en de gezondheidscontrole. Alle pups zijn gelukkig kerngezond bevonden. Binnenkort is de puppytest. Dan worden de individuele karaktertjes van de pups beoordeeld. Mede aan de hand hiervan wordt gekeken welke pup het beste bij welk baasje past. Daarna moeten de pups nog gechipt worden en daarna zijn ze helemaal klaar om de wijde wereld verder te ontdekken samen met hun nieuwe baasjes! Nog heel eventjes geduld!
  
 
   
 
 
25 juli 2011
Ik heb bericht gehad van de provider dat ik voorlopig weer volop foto's kan plaatsen. In het Foto Album heb ik nog wat niet eerder geplaatste foto's gezet van toen de pups net geboren waren. Wat waren ze toen nog klein! Verbazingwekkend hoe snel de pups in de afgelopen 5 weken zijn gegroeid. Ook heb ik een leuke foto ontvangen van Karin en Jeroen Vels. Zij krijgen een reutje uit het nest van Darcy. Ook de foto's van afgelopen weekend zijn nu te vinden in het foto album.
 
Échte flatcoats in de dop:  de pups lebberen al heel wat af!
Toekomstig baasje Jeroen Vels wordt getest of hij wel echt "puppy proof" is! ;-) 
23 juli 2011
 Op de terugreis van onze vakantie zijn we weer op puppyvisite geweest. We kunnen er geen genoeg van krijgen. De pups zijn nu bijna 5,5 week oud. Over ruim 2 weken weken vliegen ze alweer uit. Wat gaat het toch snel. Alle pupmensen kijken hier reikhalzend naar uit en kunnen bijna niet wachten tot het zover is. De pups worden ook steeds leuker! Ze stoeien en spelen nu echt met elkaar en hangen in je veters! Vandaag werden de nageltjes geknipt en kregen de pups al echte halsbandjes om. Dat is wel even wennen zo'n raar en dik bandje om je nek. De pups eten nu merendeel vlees, pap en geweekte brokjes maar af en toe komen Darcy en Justy nog langs voor een overheerlijk toetje. Hieronder wat foto's van vandaag. Helaas is de maximale quota voor mijn website bereikt met al die foto's die ik heb geplaatst en daardoor kan ik momenteel niet zoveel foto's meer plaatsen. Dit zal z.s.m. worden opgehoogd door de provider. Meer foto's van vandaag zijn te vinden op de Swallowsflight website.
    
                            
 
          Nagels knippen, teefje oranje.             Even wennen aan het halsbandje, reutje groen.
 
 
Hé jongens, daar is de melkbar! Aanvallen!
     
17 juli 2011
Even een update vanaf ons vakantie adres: momenteel zijn we met ons gezin een weekje op een camping in Overijssel. Slechts een half uurtje bij Jan en Leonie vandaan dus uiteraard een klein uitstapje gemaakt naar de pups. Nu konden mijn man en de kinderen de pups ook eens zien. De kinderen vragen al regelmatig wanneer Darcy weer terug komt dus het is erg leuk voor hen om Darcy weer eens te zien en haar pups natuurlijk! Het was gelukkig droog dus de pups mochten weer lekker naar buiten! Wat zijn ze weer gegroeid in één week tijd! Ze stappen nu al vlot rond en de oogjes hadden vorige week nog een blauwe gloed maar nu beginnen ze al aardig donker te kleuren. Er waren nog meer puppymensen met kinderen op visite dus een hoop nieuwe indrukken voor de pups. Na een tijdje vielen ze allemaal heerlijk in slaap.
 
 
Dochter Britt vindt de pups erg schattig!
 
 
Heerlijk kroelen met de pups!
 
 
De blauwe gloed op de oogjes verdwijnt, ze gaan steeds beter zien!
 
 
Minstens zo leuk als de pups van Darcy: de 3 pups van Justy!
   
 
Lekker slapen om alle nieuwe indrukken te verwerken.
 
 
Ons zoontje Finn knuffelen met de puppies!
09 juli 2011
Vandaag weer op puppybezoek geweest en wat zijn ze gegroeid! Het worden al echte hondjes! Ze stoeien soms al een beetje met elkaar! De pups mochten vandaag voor het eerst naar buiten! Dat vonden ze toch wel erg spannend en indrukwekkend. Een hele nieuwe ervaring. Ook krijgen ze nu al vlees door de pap heen. Ze hebben namelijk al piepkleine tandjes. Darcy en Justy nemen al wat meer afstand van de pups. Ze zorgen er uiteraard nog wel goed voor hun puppies maar ze zijn ook al regelmatig buiten de werkpkist te vinden. Binnenkort verhuizen de pups naar de puppyruimte. Hier krijgen ze meer plek om rond te kunnen lopen, te spelen en de wereld en elkaar te verkennen. De werpkist begint daar nu wat te klein voor te worden. Hieronder wat foto's van vandaag. De pups zijn nu zo schattig! Ze worden elke week leuker. Ook de filmpjes staan er nu bij!
  
                   
 
Filmpje hierboven: Darcy met al haar pups, de reuen en de teven, voor het eerst naar buiten!
 
                   
 
Filmpje hierboven: De pups voor het eerst naar buiten op ontdekkingsreis!
   
                   
 
Filmpje hierboven: pup aan het drinken bij mama Justy.
 
                   
 
Filmpje hierboven: Justy met pups.
         
 
Foto hierboven: De teefjes van Darcy en de drie reutjes van Justy, drinken bij mama Justy.
 
 
Foto hierboven: De pups mochten vandaag voor het eerst naar buiten!
 
 
Heerlijke koppies om van te smelten!
 
 
De vier teefjes van Darcy. Even poseren, zit en blijf! ;-)
 
05 juli 2011
Nieuwe foto's èn filmpjes zijn te vinden op de Swallowsflight-website!!! Ongelofelijk hoe groot ze al geworden zijn. Het kruipt, loopt en het laat al goed van zich horen! De pups hebben gisteren voor het eerst kennis gemaakt met pap! Sommige aten er direct van en anderen wisten niet goed wat ze ermee aan moesten en hoe het nu eigenlijk naar binnen gewerkt moest worden. Sommige pups waren alleen maar heerlijk aan het bellen blazen. Het was dus één grote kliederboel! Ook hebben de pups de eerste wormenkuur gehad.
 
 
 De oogjes zijn open en het stapt al rond in de werpkist!
 
 03 juli 2011
Helaas kon ik dit weekend niet bij de pups kijken. Zaterdag was mijn zoontje jarig en zondag was de show in Echt. Wel Leonie gesproken en alles gaat uitstekend met de pups. Ze groeien als kool! De pups lopen inmiddels en de oogjes zijn bij alle pups nu open. Volgend weekend of de week erna hoop ik weer op kraamvisite te kunnen gaan. De pups worden aanstaande donderdag alweer drie weken oud, wat gaat het toch snel! Dit houd ook in dat binnenkort de eerste pupmensen op bezoek mogen bij Darcy, Justy en hun kroost. Ze zijn allemaal zoooo leuk en lief, ik wens jullie alvast heel veel plezier toe! 

 29 juni 2011
In navolging van de Justy-pups beginnen nu ook de oogjes van de pups van Darcy open te gaan. Ook proberen ze, al is het nog een beetje wankel, op hun pootjes te staan!
 
27 juni 2011
De pups zijn vandaag alweer 11 dagen oud en de oogjes van de pups van Justy beginnen te kieren! De oogjes gaan dus langzaamaan open!  Ook is het gehoor rond deze tijd (dag 10 tot 14) voldoende ontwikkeld zodat ze ook beginnen te horen. In het begin zien ze nog niet heel scherp, dat duurt nog wel eventjes. De pups van Darcy zijn iets later dan de pups van Justy omdat zij twee dagen eerder geboren zijn dan uitgerekend.
 
 25 juni 2011
Vandaag ben ik weer op kraamvisite geweest! Heerlijk om Darcy en haar pups weer even te zien. En wat zijn ze gegroeid in één week tijd! Niet te geloven! Ze zien er allemaal prima uit. Ze krijgen al lekkere dikke buikjes. Ondanks dat ze nu nog doof en blind zijn weten ze hun moeder en elkaar al heel goed te vinden. Op het tweede filmpje zie je een pup driftig op zoek gaan naar de tepel. Aankomende week zullen de oogjes open gaan. De teefjes van Darcy zijn bij het nestje van Justy gelegd. Justy is een ander teefje van Leonie die op dezelfde dag als Darcy is bevallen. Echter had Justy maar drie pups (alleen reutjes) en dus melk in overvloed. Om het voor Darcy en haar 12 puppies wat minder zwaar te maken zijn de vier teefjes van Darcy bij Justy gelegd zodat elke pup genoeg kans heeft om te drinken. Justy accepteerde de pups van Darcy meteen en ze zijn ook goed uit elkaar te houden aangezien Justy zelf alleen maar reuen heeft. Ook hebben de pups allemaal hun eigen kleur bandje om. De pups op het beige kleedje zijn de reuen van Darcy en de pups op het blauwe kleedje zijn de pups van Justy met de teefjes van Darcy. Alle puppies zijn inmiddels al voorzien van een toekomstig baasje!
  
Hieronder wat filmpjes van vandaag. En daaronder een foto van Justy met haar kroost. De puppy foto's van vandaag zijn terug te vinden in het foto album. Klik hier!
 
Op de Swallowsflight website staan nog meer mooie foto's van de pups van Darcy en Justy!
 
 
 
 
 
 
Hieronder een foto van een trotse Justy (Swallowsflight Jubilee Justy) met haar toen net pasgeboren babies. Hier nog alleen met haar eigen drie puppies maar inmiddels ook ideale pleegmama voor een aantal pups van Darcy!
 
 
Een stralende Justy met haar "Drie Musketiers"
22 juni 2011
Vanochtend bericht gehad van Leonie dat het gelukkig nog steeds heel goed gaat met de pups. Ze komen allemaal goed aan in gewicht. Morgen zijn ze alweer een week oud! Ook met Darcy gaat het prima. Ik ben helaas nog niet opnieuw langs geweest. De eerste tijd hebben moeder en pups uiteraard veel rust nodig. Ik hoop snel langs te kunnen gaan om nieuwe foto's en filmpjes te maken. Van Alinda heb ik wel twee foto's gekregen. Zij was afgelopen zondag even bij Leonie op visite en heeft heeft toen wat foto's gemaakt. Bedankt Alinda! Verder vind ik het erg leuk dat ik allemaal enthousiaste berichtjes krijg van de aanstaande pupeigenaren. Het is fijn om te horen dat de pups allemaal zo gewenst en welkom zijn! Voor iedereen is het nu echt aftellen geblazen. Wat duurt wachten dan lang he. Over een paar weekjes mag de eerste kraamvisite komen kijken en kunnen jullie de pups in het echt knuffelen en bewonderen.
 
 
 
Darcy en haar 3 dagen oude pups. Foto's: Alinda Smit.
 
 
19 juni 2011
De pups van Darcy zijn vandaag alweer drie dagen oud en het gaat prima met moeder en kids. Vrijdag heb ik tijdens de jachttraining met Lilly uiteraard getrakteerd op beschuit..... o nee... muffins met muisjes!
 
16 juni 2011 - 21.00 uur
 
 HOERA! DARCY IS VANDAAG MOEDER GEWORDEN
VAN 12 PRACHTIGE FLATCOAT BABIES!
 
 
Het zijn 8 reutjes en 4 teefjes en moeder en pups maken het uitstekend!
 
Vanochtend om 08.15 uur ging de telefoon. Het was Jan, de man van Leonie, dat de bevalling begonnen was. Toch wel eerder dan verwacht. Of ik direct hun richting op kon komen. Snel de kinderen naar school gebracht, Lilly naar mijn moeder gebracht en door richting Zuidwolde. In de auto per telefoon nog opvang geregeld voor na school want ik zou vast niet op tijd terug zijn. Het was door het slechte weer enorm druk op de weg. Rond 11.45 uur kwam ik aan. Darcy lag in de woonkamer in de werpkist. Ze stond op toen ze me zag en daar lagen al acht prachtige puppies! Ongelofelijk, zo klein en zo mooi! Alles zat er op en aan! Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden! Het waren tot nu toe zes reuen en twee teven. Na een kopje thee en een heerlijk stukje taart heb ik Darcy even snel buiten laten plassen en was het wachten op een volgende wee want we voelden nog genoeg puppies in haar buik. Niet lang daarna kwam pup nummer 9, een teefje en daarna pup nummer 10, ook een teefje. Dat zette de stand op 6-4. Ik keek goed hoe Leonie de pups vlot en professioneel opving en vervolgens schoonmaakte en droogwreef. De volgende pup, een flinke reu heb ik zelf aan mogen pakken en het vliesje kapot mogen maken. Zo'n vliesje is nog best stug! Daarna ging Leonie even de andere honden uitlaten. Het was de vraag of er nog een pup in zat dus ik bleef bij Darcy. Ze had geen weeën meer en ze poetste haar pups volop. Ik voelde nog wel wat hards in haar buik dus wellicht dat er toch nog een pup in zat. Na een klein uurtje kreeg ze toch weer weeën en zag ik nog een vruchtzakje eruit komen maar dat schoot tot 3 keer toe terug. Met de 4e wee kwam het er helemaal uit. Snel het vruchtzakje open gemaakt bij het hoofdje. Darcy beet ondertussen de navelstreng door en at de nageboorte op zodat ik de pup goed kon schoonmaken en droogwrijven. De pup was een beetje slapjes en snotterde en rochelde wat. Dus nog extra zijn bekje schoongemaakt en zijn neusje nog een aantal keer leeggezogen en flink droogwrijven net zoals Leonie dat deed. Hij had blijkbaar veel vruchtwater binnen gekregen. Hij heeft tenslotte het langste moeten wachten. En ja, toen begon hij te spartelen en te piepen, wat een prachtig geluid is dat dan! Ik kon bijna wel janken van blijdschap! Het was een flinke reu, de 1 na zwaarste van het nest. Ik was best wel trots op mezelf dat ik die laatste pup helemaal zelf gedaan had. Leonie kwam later terug en vroeg of er nog iets bijgekomen was. Ja, 1 flink reutje! De uiteindelijke stand is 8 reuen en 4 teven. Darcy is een hele zorgzame en toegewijde moeder. Ik ben zo trots op haar, ze bleef er zo kalm onder. Ik heb dus helaas niet alle pups geboren zien worden maar ik vond dit al waanzinnig! Ik ben echt heel blij dat ik hier bij mocht zijn. Terug naar huis was weer drama op de weg met veel regen en files maar het kon me weinig schelen. Ik denk dat ik de enige was in de file met een enorme big smile op mijn gezicht, zo'n mooie ervaring was het. Leonie, ontzettend bedankt dat ik hier bij mocht zijn! Het was echt geweldig om mee te maken! Hieronder nog wat foto's en drie filmpjes!
 
 
Het overzicht van de pups met hun gewichten en de kleur van de bandjes.
 
 
Een ieniemienie Flatcoat pootje!
 
 
Zo klein en zo mooi!
 
 
 
 
Darcy met haar pasgeboren pups!
 
16 juni 2011 - 07.00 uur
Vanochtend vroeg bericht gehad van Leonie: Met Darcy gaat het prima. Ze eet nog goed, maar haar temperatuur is vanaf dinsdag al vrij laag. (Wat meestal inhoud dat de bevalling binnen korte tijd zal beginnen). Dinsdag 37,0 – 37,2, gistermiddag (woensdag) om 18.00 uur 36,4 en gisteravond (woensdag om bijna 24.00 uur) 36,9! Erg laag dus eigenlijk al. Ze is ook erg hijgerig. Het kan dus zijn dat ze op korte termijn gaat bevallen! Vroeg, maar het kan. Ze is ook heel erg zwaar! De werpkist staat inmiddels in de woonkamer. Alles staat klaar voor de aanstaande bevalling!
 
14 juni 2011
Afgelopen maandag heb ik Darcy terug naar Leonie gebracht. Ze herkende allles en iedereen en was meteen op haar gemak. Leonie vond haar er goed uit zien. Toen ik wegging lag ze heerlijk onder de keukentafel te slapen. Wat dat betreft heb ik haar met een gerust hart achter kunnen laten.
 
12 juni 2011
Darcy's buik groeit nu echt met de dag! Ik kwam vanochtend beneden en ze leek wel nog dikker dan de dag ervoor! En ze moet nog een week! Eerst had ze alleen een hangbuik maar de pups hebben steeds meer ruimte nodig dus haar buik gaat nu ook de breedte in. Het is gedaan met haar mooie taille. Vandaag zijn we naar de show in Arnhem geweest en is Darcy een dagje bij mijn vader geweest waar ze uiteraard veel te veel verwend is! ;-) Ach, dat mag natuurlijk wel als hoogzwangere dame! Morgen breng ik haar terug naar Zuidwolde en wachten we met spanning af op het telefoontje dat de bevalling begonnen is.
 
09 juni 2011
Darcy haar buik wordt met de dag dikker en gaat nu echt in de weg zitten. Ze sjokt als een oude hond achter me aan met wandelen. Ja, de laatste loodjes wegen het zwaarst. De wandelingen zijn uiteraard ingekort en ik til haar nu in en uit de auto. Gisteravond zag ze een haas wegrennnen de polder in. Daar wil ze normaal gesproken nog weleens achteraan gaan maar nu liet ze dat wel achterwege! Ze slaapt veel maar heeft het ook nog wel druk met kuilen graven. We hebben inmiddels al drie grote kuilen in de tuin. Allemaal mooi onder een boom of struik dus heerlijk in de schaduw. Aanstaande maandag breng ik haar terug naar Leonie. Oh, wat zullen we haar gaan missen! We zijn zo benieuwd hoeveel pups er geboren zullen gaan worden. Het lijkt wel of je de pups al een beetje voelt bewegen als je je hand op haar buik legt. Hieronder nog twee foto's van vandaag.
 
 
 
Darcy 7,5 week drachtig!
04 juni 2011
Met nog twee weken te gaan treft Darcy zo haar eigen voorbereidingen. Ze heeft een flinke kuil gegraven in de tuin. Dit vindt zij blijkbaar wel een mooi plekje om haar pups straks ter wereld te brengen ;-). Darcy geniet verder van haar zwangerschapsverlof. Eten doet ze nog prima. Ze krijgt nu verdeelt over de dag 3 porties. We zijn gestart met voeren van KVV (kant en klaar vers vlees) en zowel Darcy als Lilly laten zich dit goed smaken.
 
 
Darcy's zelfgemaakte "werpkist".
 
 
Darcy 4 juni 2011 
30 mei 2011
Met Darcy gaat het prima. Ze wordt wel wat sneller moe dus naast de fiets loopt ze nu niet meer. Vandaag is het ook vrij warm dus Darcy doet het rustig aan. Ik heb haar lekker geborsteld in de tuin en wat foto's van haar opbollende buikje gemaakt. Zeker als ze op haar zij ligt kan je het goed zien. Nog een kleine drie weekjes te gaan!
 
      

                           Darcy 30 mei 2011.  

24 mei 2011
Een week na de echo en Darcy haar buik groeit en groeit! Ongelofelijk hoe hard dat gaat. Ze is ook enorm hongerig en aanhankelijk. Ze krijgt inmiddels al meer eten dan normaal en dat gaat er gretig in. Ze moet ook al wat vaker uit. Blijkbaar gaat alles toch al een beetje in de weg zitten. Afgelopen weekend heb ik haar meegenomen toen ik met Lilly ging trainen. Ook Darcy heeft nog wat korte apportjes gehaald, dat ging nog prima en dat vond ze ook enorm leuk om te doen!  
 
 
17 mei 2011
Hoera! Darcy is in blijde verwachting! Vanmiddag zijn we naar de dierenarts geweest. Darcy haar buik werd wat geschoren en ze kreeg een speciale gel op haar buik. Ze lag op haar rug op een speciaal matje en liet alles braaf toe. Al snel zagen we één puppy, toen nog eentje en nog eentje! Uiteindelijk zaten we op drie pups. De dierenarts deed nog wat meer gel op de buik en toen zagen we in een andere hoek nog vier pups! Je kon de hartjes al zien kloppen. In totaal hebben we 7 pups kunnen tellen maar het is afwachten hoeveel puppies er daadwerkelijk geboren zullen gaan worden maar dat ze drachtig is dat is een feit!
 
Op het eerste filmpje zie je één pup waarbij je het hartje al goed ziet kloppen. Op het tweede filmpje zie je twee pups naast elkaar.
 
 
Maandag 16 mei 2011
De afspraak voor de echo is gemaakt! Morgen, dinsdag 17 mei om 13.30 uur zullen we weten of Darcy drachtig is of niet. Ik ben reuze benieuwd!
 
Donderdag 28 april 2011
Darcy heeft gisteren tot 3 keer toe overgegeven. Zou ze last hebben van zwangerschapshormonen of heeft mevrouw gewoon stiekem iets verkeerds opgevreten? Ze eet, net zoals Lilly, als ze de kans krijgt van alles van de straat. Ook heeft ze een kuil gegraven in de tuin wat ze daarvoor ook nooit eerder gedaan heeft, wie weet..... ik wil het wel heel graag zien volgens mij ;-).
 
Maandag 25 april 2011
In week 20 (16-22 mei) krijgt Darcy een echo om te kijken of ze drachtig is!
 
 Woensdag 20 april 2011
Afgelopen maandag en dinsdag zijn we voor de tweede en derde maal naar Pacco geweest. Alle dekkingen zijn prima verlopen. Darcy wist nu al precies waar we naar toe gingen. Ik wilde haar voor de dekking nog eventjes laten plassen een straat verder dan waar Pacco woont maar Darcy had maar één doel voor ogen: Pacco! Nu is het afwachten of het allemaal gelukt is en of Darcy straks daadwerkelijk pupjes zal krijgen.
 
 
Pacco.
Maandag 18 april 2011
Gisteren zijn we voor het eerst bij Pacco op bezoek geweest. Op de heenweg werden we eerst nog geveld door autopech. Grrr... waarom juist nu! Maar uiteindelijk konden we verder reizen en kwamen we een uurtje later aan dan gepland. We werden vriendelijk ontvangen door Patrick en Anja Vliegen-Quintiens. Pacco is een prachtige en stevige reu met een heel mooi hoofd en een vrij rustig karakter. Ik heb uiteraard nog wat foto's van hem gemaakt. Na een tijdje gekletst te hebben mocht Darcy bij Pacco en beiden wisten meteen wat er moest gebeuren. Ik had het me eerlijk gezegd iets romantischer voorgesteld. Eerst even snuffelen en spelen of iets dergelijks. Maar nee, er werd meteen overgegaan tot de daad. De dekking verliep verder prima. Vanochtend was de progesteron waarde gestegen tot maar liefst 13,3 dus dat is perfect. Vanavond zien de twee geliefden elkaar weer. Meer over Pacco is terug te vinden op de website van kennel: Of The Black Nature.
 
 
 
 
Pacco.
 
 
De 13-jarige oma van Pacco leeft ook nog steeds en verkeert in prima conditie!
     
Zaterdag 16 april 2011
Vanochtend was het progesterongehalte gestegen tot 6,6. Dit houdt in dat de eisprong waarschijnlijk afgelopen nacht of vanochtend vroeg is begonnen. Het progesterongehalte zal nu snel verder stijgen. Het advies van de dierenarts is om Darcy morgen en overmorgen te laten dekken. Morgenochtend eerst trainen met Lilly en dan door met Darcy naar Pacco.
 
Donderdag 14 april 2011
Darcy heeft blijkbaar geen haast dit keer. De progesteronwaarde was vanochtend 3,68. Voor aanstaande zaterdag staat een nieuwe afspraak gepland om 08.40 uur.
 
 
Progesteron? Laat mij maar gewoon lekker slapen!
Dinsdag 12 april 2011
Vanochtend hadden we om half 10 een afspraak bij Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal. Een prachtige kliniek waar we heel goed geholpen werden. Darcy weegt nu 33,5 kg. Ja, het is best een flinke dame. Toch is ze zeker niet te dik volgens de dierenarts. Eerst werden er wat vragen gesteld over Darcy zelf. Ook over haar eerdere drachten en bevallingen. Hoe dat allemaal verlopen is. Daarna werd ze van top tot teen nagekeken. Ogen, oren, bek, hart, longen, inentingsboekje, alles was in orde. Ze heeft wel 1 snijtandje waar een klein stukje van afgebroken is. Daar moet op gelet worden maar dat heeft geen haast. Ze heeft er geen pijn aan. Vervolgens deed de dierenarts inwendig even voelen op afwijkingen maar ook dat was goed. Daarna werd er een buisje bloed afgenomen vanuit de hals voor de progesterontest. Bij Teal werd altijd bloed vanuit de voorpoot getapt maar in de hals blijken de honden er na afloop minder last van te hebben omdat daar het vel niet zo strak zit als om de poot. Het was even zoeken naar de ader maar al gauw was het buisje vol en mochten we naar een andere kamer voor een inwendig onderzoek met behulp van een speciale camera. Via de monitor mag je dan mee kijken. De wanden zijn normaal gesproken, als de teef niet loops is, glad. Nu was het al hobbelig en wat ruimer maar het moet rimpelig worden net als de schil van een verschrompelde oude appel werd mij verteld. Waarschijnlijk is het voor de dekking nog te vroeg. De uitslag van de progesterontest wordt binnen 2 uur verwacht. Daar wordt ik over gebeld. We wachten het af.
 
11.45 uur. De telefoon gaat! De progesteronwaarde staat op 2,11 dus nog veel te laag. Deze moet namelijk tussen de 10 en 15 zijn. Het advies van de dierenarts is om aanstaande donderdag opnieuw te prikken. 
 
 Dinsdag 5 april 2011
Vandaag is Darcy loops geworden! Drie weken nadat Lilly loops is geweest is het nu de beurt aan Darcy. Darcy zal deze loopsheid gedekt gaan worden. Tijdens haar vorige twee nesten was Darcy al vroeg dekrijp daarom staat de eerste bloedtest gepland voor dinsdag 12 april bij dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal. Zij zijn gespecialiseerd in de voortplanting van de hond. Daar zal ze een progesterontest krijgen en een inwendig onderzoek van de baarmoeder. Zodra de progesteronwaarde hoog genoeg is en alles verder in orde is zullen we met haar op pad gaan naar haar aanstaande partner.