Winchmore B-nest

Eind februari 2015 hopen wij op puppies uit de volgende combinatie:
 
Zie ook: Dagboek B - nest
 
 
 
   
 
            Whizzbang Hit or Miss                                                   Swallowsflight Starlight-Hussy
 
Voor het tweede nestje van Lilly hebben we gekozen voor "Whizzbang Hit or Miss", zijn roepnaam is "Blazer". Blazer is een prachtige Flatcoat die ik al heel lang op het oog heb. Blazer is gefokt in Denemarken en woont in Zweden bij Sonja Bylund en haar gezin samen met 2 andere Flatcoat reuen. Blazer is een 4-jarige reu met een heel mooi elegant hoofd met donkere, amandelvormige ogen, een goed schaargebit, mooi bone, prima hoekingen voor en achter, een strakke ruglijn en een prachtige vacht. Zijn gezondheid is prima in orde. Hij heeft een heel lief en zacht karakter, ook naar andere reuen toe. Hij werkt gepassioneerd met veel will-to-please en is heel zacht in de mond. Ik denk dat hij qua type en karakter heel goed bij Lilly zal passen. Zijn oudste puppies zijn nu 1,5 jaar oud en zijn uitgegroeid tot rastypische Flatcoats met prettige karakters en de gezondheidsuitslagen van de reeds onderzochte hondjes zijn prima. De opa van Blazer is de Engelse reu "Steelriver Could It Be Magic". Dit is ook de opa van Lexy en de vader van Darcy, mijn twee andere Flatcoats. Zij hebben beiden fantastische karakters. Het zijn zulke makkelijke, werklustige en ongecompliceerde hondjes, net zoals Lilly. Ik hoop dat ik dat terug zal zien in dit nest. Wij zullen zelf ook een teefje aanhouden. Uit deze combinatie worden alleen zwarte puppies verwacht. Het nest wordt gefokt volgens de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. 
 
Stamboomnaam : Whizzbang Hit or Miss              Stamboomnaam : Swallowsflight Starlight-hussy
Roepnaam : Blazer Roepnaam : Lilly
Geboortedatum : 12-02-2010 Geboortedatum : 19-11-2009
HD-uitslag : A (vrij)
HD-uitslag : A (vrij)
Patella Luxatie : Vrij Patella Luxatie : Vrij
PRA/Cataract : Vrij (v.v.) PRA/Cataract : Vrij (v.v.)
Gonio : Vrij Gonio : Vrij
DNA kleurcode
: BbEE
DNA kleurcode
: BBEe
Werk : Zweedse workingtesten, viltspor
Werk : KNJV-B, Epreuve B, workingtest B1
Show
: Zweeds Kampioen
  Noors Kampioen, Fins Kampioen
Show
: Nederlands en Belgisch Kampioen
  Internationaal showkampioen
 
 

 
Wij fokken alleen met gezonde ouderdieren welke voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club. Naast gezondheid vinden we het typische karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en actieve hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de clown onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.

De verwachting is dat Lilly in december 2014 loops zal worden. Als alles goed mag gaan dan worden de pups rond februari 2015 verwacht. De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.

Indien u serieuze belangstelling heeft voor een pup uit deze combinatie en u kunt de hond een
liefdevol thuis bieden dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de e-mail: info@winchmore.nl

 
    
 
Blazer                                                                                              Lilly