Ouderdieren

                                   Op 24 juni zijn er 9 prachtige zwarte puppies geboren uit de volgende combinatie: 
 
   
 
 
     Flat Garden's Sigfred XVIII (Pepsi)                                 Swallowsflight Starlight-Hussy (Lilly)
 
 
Voor het eerste nestje van Lilly hebben we gekozen voor de reu Flat Garden’s Sigfred XVIII, kortweg Pepsi. Pepsi is van oorsprong afkomstig uit Noorwegen en is met circa 1,5 jaar naar Nederland gekomen. Hij is eigendom van Sijkje Winter van kennel Flat Castle's. Vanaf het begin af aan vonden we Pepsi al een hele leuke reu. We denken dat hij qua type ook heel goed bij Lilly past. Pepsi heeft een heel lief en enthousiast karakter. Zijn gezondheidsuitslagen zijn allemaal prima in orde en ook op de show heeft hij al vele mooie resultaten behaald. Zijn kinderen uit eerdere nesten zijn allemaal uitgegroeid tot lieve, rastypische Flatcoats met heerlijke, sociale karakters. Daarnaast werken ze ook ontzettend graag met veel "will to please”. Uit deze combinatie worden alleen zwarte pups verwacht. Meer informatie over Lilly en foto's van haar zijn terug te vinden onder de knop "Onze honden" en in het Foto album.
 
 
 
Stamboomnaam : Flat Garden's Sigfred XVIII Stamboomnaam : Swallowsflight Starlight-Hussy
Roepnaam : Pepsi Roepnaam : Lilly
Geboortedatum : 02-07-2008 Geboortedatum : 19-11-2009
HD-uitslag : A (= vrij) HD-uitslag : A (= vrij)
Patella Luxatie : Vrij Patella Luxatie : Vrij
PRA/Cataract : Vrij (v.v.) PRA/Cataract : Vrij (v.v.)
Gonio : Vrij Gonio : Vrij
Werk : Retrievertest FRC                            Werk : KNJV-B, Clubdiploma B, Epreuve B
Show
: 1U CAC/CACIB 
  2U Kampioensclubmatch FRC
Show
: Nederlands Kampioen
  Internationaal Show Kampioen
 
 
Klik hier voor de stamboom van de pups.
 
 
 
 
Wij fokken alleen met gezonde ouderdieren welke voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
 
De belevenissen van dit nest zijn terug te vinden in het Puppy Dagboek
  
 
  
 
Pepsi                                                                                        Lilly