Puppies

 
 
Als alles naar wens verloopt hopen wij eind april op een nestje zwarte puppies van onze Joss!
 
Afbeelding invoegen

Onze voorlopige wachtlijst is vol. 

*****

Voor informatie gelieve contact op te nemen per e-mail. 


De vraag naar puppies is momenteel enorm.
Denk a.u.b. heel goed na voordat u een hond aanschaft.
Meer informatie over de aanschaf van een hond en alles wat erbij komt
kijken vindt u hier: https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/

*****
 
De Flatcoated Retriever Club heeft ons ingediende fokplan getoetst en goedgekeurd! De reu die we voor Joss gekozen hebben is de Engelse reu "Rotherfield Black Illusion". Zijn roepnaam is Darwin en hij is 7 jaar oud. Hij woont bij Maria Heskins en Michael Bell in huis samen met Flatcoat vriendje Dante. Darwin is volgens zijn eigenaresse een hele lieve, zachte en vriendelijke reu die het liefst de hele dag met een knuffelbeer in zijn bek rond loopt en constant met zijn staart zwiept.  Ik heb Darwin een aantal jaren geleden op Crufts gezien en ik vond hem toen al erg leuk. Hij is nooit uit mijn gedachten verdwenen. Ook ben ik weg van zijn vader "Greenbayhill Black Tuxedo" roepnaam Jura. Jura heeft onlangs zijn 11e verjaardag mogen vieren. We hopen natuurlijk dat alles mag gaan lukken en dat we in het voorjaar van 2021 een lief nestje Flatcoats mogen verwelkomen! Hieronder wat fotootjes van de aanstaande papa:
 
 
Rotherfield Black Illusion
 
 
Darwin
 
 
Darwin aan het spelen met zijn kleine vriendje Dante!

 *****
   
     
 
De Winchmore D-puppies, geboren op 09-09-2019
  
 
Wij fokken hobbymatig en slechts af en toe een nestje met ouderdieren welke ruimschoots voldoen aan de richtlijnen van de Flatcoated Retriever Club en de regels van de Raad van Beheer. Naast gezondheid vinden we het typische, vrolijke karakter, de werklust en een rastypisch uiterlijk ook heel belangrijk. Met onze honden bezoeken we regelmatig tentoonstellingen en nemen we deel aan jachttrainingen en wedstrijden. Maar bovenal zijn onze honden een deel van ons gezin. Onze honden leven bij ons in huis en we vinden het heerlijk om actief met ze bezig te zijn en heerlijk om met ze te wandelen.

De Flatcoated Retriever is een vrolijke en energieke hond die lang jong blijft. Hij wordt ook wel de Peter Pan onder de Retrievers genoemd. Van oorsprong werd de Flatcoated Retriever voor de jacht gebruikt. Hierdoor heeft de Flatcoated Retriever zowel lichamelijk als geestelijk voldoende uitdaging nodig. Dit kan zijn in de vorm van jachttraining, apporteertraining, gehoorzaamheidstraining, obedience, behendigheid etc. Verder houdt de Flatcoated Retriever van lange wandelingen waarbij hij vrij kan rennen en zwemmen vinden ze echt het einde. Voor de sportieve hondenliefhebber is de Flatcoated Retriever de ideale kameraad.
 
De pups zullen in huiselijke kring geboren worden en zullen in huis opgroeien binnen ons gezin met kinderen en andere dieren. We proberen de pups van kleins af aan zo optimaal mogelijk te socialiseren zodat ze een goede basis mee krijgen voor hun verdere hondenleven.
 
Afbeelding invoegen
 
Ons zoontje Finn met zijn lievelingspup!