Nieuws 2019

15 april 2019
Afgelopen weekend was de hondenshow in Zwolle. Een tweedaagse show waarvoor ik Lilly en Luca had ingeschreven. We behaalden weer mooie resultaten:
 
Op zaterdag bij keurmeester mw. D. Mensink:
- Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen: 2e plaats Uitmuntend
- Lilly, Swallowsflight Starlight Hussy, veteranenklas teven: 1e plaats Uitmuntend, VCAC en Beste Veteraan 
 
Zondag reden we weer naar Zwolle en haalden we de volgende resultaten bij keurmeester dhr. H. Boelaars:
- Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB en BOB
- Lilly, Swallowsflight Starlight Hussy, 1e plaats Uitmuntend, VCAC, Beste Veteraan en reserve Beste Teef!   
  Lilly haalde hiermee haar 3e VCAC en is nu ook Nederlands Veteranen Kampioen! Zo trots op Lilly!
  Bijna 9,5 jaar en ze kreeg werkelijk prachtige rapportjes van beide keurmeesters!
 
Luca haalde in de erering ook een hele mooie 4e plaats in de rasgroep! 
 
 
Trots op moeder en zoon!
 
Met Bamse had ik het weekend ervoor een workingtest bij de Flatcoated Retriever Club in Bergschenhoek. Een mooie dag met heerlijk weer! Bamse deed goed zijn best. We hebben een mooi B1 diploma gehaald met 87/100 punten! Op 10 mei hebben we weer een workingtest. Hopelijk halen we dan weer mooie punten zodat we over mogen naar de B2! 
 

 
Workingtest Bergschenhoek!
 
In de tussentijd trainen we lekker door. Ook Maisy heeft binnenkort wat wedstrijden. Met haar probeer ik dit jaar een B te halen. En ook Joss en Luca staan ingeschreven voor een aantal diplomadagen.
  
 
 
18 maart 2019
Luca had afgelopen zaterdag zijn debuut in de open klas op de show in Weelde (België)! Hij kreeg een 1e plaats Uitmuntend met CAC en CACIB! Knappe Luca! Heel blij met dit mooie resultaat! 
 

 
Luca "Winchmore Country Man" 2 jaar oud. Heerlijk ventje!
 
  
09 maart 2019
Net terug van een paar dagen Engeland! Crufts bezocht en heel veel mooie flatjes gezien! De week ervoor had ik met Bamse een workingtest bij de NLV. Bamse heeft weer een mooi B1 diploma behaald. Ook zijn de Winchmore C puppies alweer 2 jaar geworden op 26 februari. Time flies! 
 
 
De C-tjes 2 jaar!
  
21 februari 2019
Hoera! Onze allerliefste Bamse is vandaag alweer 4 jaar oud geworden! Wat vliegt de tijd en wat geniet ik van dit heerlijke mannetje! Ook alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd! Vorig weekend had ik met Bamse een onderlinge MAP wedstrijd bij hondenschool Rinus Biemans. Een MAP (Meervoudige Apporteer Proef) bestaat uit 5 proeven met elk twee apporten van diverse soorten wild. De proeven zijn van tevoren niet bekend. Alle apporten moeten binnen zijn met voldoende punten om een diploma te halen. Helaas hadden we één apport niet binnen. Hij moest bij die proef eerst op links een verre markeer halen. Vanaf de inzetplek moest hij eerst over een hek springen. Dat deed hij keurig en hij markeerde de duif perfect. Daarna aan de voet en dan op rechts een hele lange schuine en blinde lijn door de sloot heen en achter de sloot op het land lag de fazant. Ik kreeg hem helaas niet ver genoeg bij mij vandaan. Een pittige proef, ik zag aan hem dat hij halverwege twijfelde dus ik heb hem terug geroepen. Ik wilde hem niet kapot fluiten. Veel honden vonden die proef erg lastig. Verder waren het wel hele leuke proeven en het was prachtig weer. Genoten van mijn ventje! Die schuine, verre lijnen gaan we gewoon wat meer oefenen. Maisy is ook loops dus wellicht was hij een beetje in de wolken ;-)
 
Verder staan er nog wat wedstrijden met zowel Bamse als Maisy op de planning en Luca en Lilly staan ingeschreven voor een aantal shows en we gaan weer naar Crufts! We vervelen ons niet!
 
Verder nog leuk puppy nieuws! Onze Lilly is weer oma geworden! Haar dochter Daantje uit haar eerste nest is, op de verjaardag van Bamse, mama geworden van 8 prachtige puppies, waaronder 4 bruine pups! Daantje is een super moedertje en met Daantje en haar babies gaat het prima! Van harte gefeliciteerd Ludmilla! Meer informatie op: www.knightsofthepearls.nl

 
 
 
Birthday Boy!
 
  
07 februari 2019 
Op vrijdag 1 februari ben ik met Luca naar de show in Eindhoven geweest. De laatste keer in de tussenklasse want eind februari wordt het C-nest alweer 2 jaar. Er waren 34 Flatcoats ingeschreven onder keurmeester mw. G.J. Toeters-Riethof (NL). Luca kreeg een prachtig verslagje en werd 1U en Beste Reu! Heel blij mee!
 
Zijn verslagje was alsvolgt: Bijna 2 jaar. Mooie mannelijke, harmonisch gebouwde reu. Innemend hoofd met mooie uitdrukking. Goed oog, oor en gebit. Goede voor- en achterhandshoeking. Mooie bone en voeten. Prima lichaam. Vlot gangwerk met veel drive. 1U, Beste Reu, CAC/CACIB/BOS 
 
 
Luca!
 

 16 januari 2019
De trainingen zijn weer volop begonnen. Vorige week was er een fotograaf bij de training van Bamse en die heeft heel wat mooie plaatjes geschoten! Ook ben ik op puppybezoek geweest bij de 15 prachtige babies van Ivy en Bamse. Wat doen ze het allemaal ontzettend goed! Ze zijn alweer bijna 3 weken oud. Heel knap van fokster Moira Thomassen en haar Ivy dat ze zo'n enorm nest weten groot te brengen. Het is ontzettend veel werk qua bijvoeden en schoon houden. Complimenten! Vijftien pups is volgens mij een record in Flatcoatland! Volgende week gaan we weer kijken bij het kleine spul!
 
 
De 15-ling van Ivy en Bamse!
 
 
In dromenland
 
Afgelopen zondag ben ik samen met Annemarie naar de show in Genk geweest. We hebben de volgende mooie resultaten behaald:
- Luca, Winchmore Country Man, tussenklas reuen, 2e plaats Uitmuntend RCAC/RCACIB
- Flicka, Winchmore By Leaps and Bounds, kampioensklas teven, 2e plaats Uitmuntend 
 
 
Bamsie Boy! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie. 

 
 
Bamse op post, klaar om te gaan! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie.
 
 
Braaf hondje! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie.