Nieuws 2019

15 augustus 2019
Tijdens onze vakantie kreeg ik het fantastische bericht dat Zoey (Winchmore All Dressed Up) en haar bazinnetje Mieke een prachtig SJP A-diploma hebben gehaald! Echt heel knap! Zoey is hiermee de eerste Winchmore die dit felbegeerde A-diploma heeft weten binnen te slepen! Ik ben uiteraard super trots op Mieke en Zoey! Vanaf hier nogmaals van harte gefeliciteerd! Zoey is de eerste Flatcoat van Mieke en ook de eerste hond waarmee ze jachttraining is gaan doen. Ongelofelijk knap dat zij dit diploma van topniveau samen hebben behaald. Wat een geweldig team!
 
 
Een trotse Mieke en Zoey met hun felbegeerde SJP A-diploma!
 
 
12 augustus 2019
Update Dagboek Winchmore D-nest
  
8 augustus 2019
Net terug van onze vakantie en vanochtend naar Sleeuwijk geweest voor de echo van Maisy! Altijd spannend! Onze vermoedens werden vrijwel direct bevestigd. Plop, plop, plop, meteen een aantal vruchtjes in beeld! Zo mooi! De verwachting is dat het een flink nest zal worden. Natuurlijk blijft het wel even afwachten of alles goed blijft gaan. Vanaf nu gaan we de hoeveelheid eten maar alvast iets verhogen en verdelen over drie maaltijden. Dat vindt Maisy helemaal niet erg hoor! Hoe meer, hoe beter. Alhoewel ze gisteren wel wat misselijk was, maar dat is vandaag gelukkig weer zo goed als over. Er is natuurlijk heel wat gaande in haar lijfje. Bijgaand een filmpje van de echo. Ik zal binnenkort ook een nieuw dagboek openen. De puppies worden rond half september verwacht!
 
 
Dubbelklik op het filmpje om het in groter formaat te kunnen zien.

 


Pups Maisy 28 dagen drachtig.

 
23 juli 2019
De dekking heeft bijna 2 weken geleden plaats gevonden en nu is het afwachten, altijd spannend! Maisy vermaakt zich ondertussen prima. Ze is vrolijk en haar eetlust is, zoals altijd eigenlijk, enorm dus dat is niet echt een graadmeter. We moeten echt nog even geduld hebben. Rond 8 augustus zal ik een echo laten maken. Voor nu doen we het rustig aan in verband met de enorme hitte. Ook de training ligt even stil. Veel te heet nu. We wandelen 's ochtends heel vroeg als het nog niet zo warm is waarbij ze heerlijk kunnen zwemmen. De rest van de dag doen we rustig aan.
 
 
Maisy steelt de appeltjes van de boom, zou het een voorteken zijn? ;-)
 
 
's Ochtends vroeg heerlijk wandelen en zwemmen!


08 juli 2019
Maisy is loops! Zij zal binnenkort gedekt worden door haar allerliefste vriendje hier in huis: Bamse!
Zie verder onder "Puppies"!
 
 
Maisy en Bamse, love is in the air!
 
09 juni 2019
Vorige week zondag was de jaarlijkse kampioensclubmatch van de Flatcoated Retriever Club. Een buitenshow en het beloofde een warme dag te worden en dat werd het ook. Dik 30 graden. Gelukkig mochten de puppies en de veteranen eerst, want in de ochtend was het nog niet zo warm als 's middags.
 
Al onze hondjes hebben het super gedaan! Allemaal kregen ze een plek achter de bordjes waar ik natuurlijk heel erg trots op ben! 
 
Lilly, veteranenklas teven, 1e plaats Uitmuntend, keurmeester mr. Michael Gruber (Zwitserland)
Maisy, openklas teven, 3e plaats Uitmuntend, keurmeester mr. Michael Gruber (Zwitserland)
Joss, fokkersklas teven, 1e plaats Uitmuntend, keurmeester mr. Michael Gruber (Zwitserland)
Flicka, kampioensklas teven, 2e plaats Uitmuntend, keurmeester mr. Michael Gruber (Zwitserland) eigenaar Annemarie Sepers en Leonie Galdermans
Lexy, kampioensklas teven, 4e plaats Uitmuntend, keurmeester mr. Michael Gruber (Zwitserland)
Luca, fokkersklas reuen, 4e plaats Uitmuntend, keurmeester mw. Birgitte Waskaas (Noorwegen)
Bamse, kampioensklas reuen, 1e plaats Uitmuntend, keurmeester mw. Birgitte Waskaas (Noorwegen)
Denzo, kampioensklas reuen, 4e plaats Uitmuntend, keurmeester mw. Birgitte Waskaas (Noorwegen) eigenaar Marjolein Schneiderberg
 
Super trots op de hondjes die echt hun best hebben gedaan. Na afloop zijn we richting huis direct naar het water gereden waar de honden heerlijk hebben kunnen zwemmen. Even lekker afkoelen na deze warme, maar zeer succesvolle dag! De foto's volgen hopelijk later nog. Ik heb wel een foto van de afterparty!

 
 
De afterparty is het leukst van allemaal!
 
27 mei 2019
Joss "Winchmore Created at Christmas" heeft gisteren samen met haar baasje Tjeerd haar 1e C-diploma gehaald met 45/50 punten! Super goed gedaan! Nogmaals van harte gefeliciteerd! Maisy en ik gingen samen de B proberen maar we moesten beginnen met markeren. Altijd lastig, zeker als eerste proef. Het gras stond erg hoog en er was weinig wind. Maisy nam een goede lijn aan maar net voor de valplek liep ze richting helper. De bedoeling is dat ze precies naar de valplek rent. Helaas, een nul. Ook Denzo en Marjolein hadden een nul op de markeer en nog heel veel anderen na ons. De markeer bleek ook echt gewoon moeilijk. Jammer, maar helaas. Verder wel super tevreden want zowel Denzo als Maisy deden de overige proeven heel goed. Ook het over water en de verloren zoek die best moeilijk was, dus dat maakte de dag toch weer een beetje goed. Volgende keer beter. Het was wel een leuke dag met prima weer. De volgende poging is eind juni in Simonshaven. 
 
    
 
Joss haar mooie C-diploma!

 
Verder is Bamse vorige week maandag weer papa geworden! Soof van Marian Nihot van kennel "Of the Brightly Dunes" heeft 9 prachtige puppies gekregen! Moeder en babies doen het prima en alle hondjes hebben al een toekomstig baasje. Uiteraard zijn wij weer heel trots op de babies van Bamse! Binnenkort gaan we op kraamvisite!
 
 
Soof met haar puppies! 
 

12 mei 2019
Afgelopen vrijdag deed ik met Bamse mee aan de workingtest van de WFRG in Putten. Een mooie locatie met een aantal pittige proeven. Bamse heeft weer een mooi B1 diploma gehaald met 69/100 punten. Ook zusje Nissa met baasje Bob haalde een mooi B1 diploma met 77/100 punten! Over twee weken mag Maisy voor het eerst op voor haar B diploma en Joss voor haar C-diploma. Op de training doen ze het allebei super, maar zo'n diplomadag is toch altijd weer net even anders. Ik ben heel benieuwd!
 
 
Bamsy Boy!
 
 
Bamse tijdens de workingtest in Putten. Op de foto gezet door Seraja Fotografie!
 
23 april 2019
Luca did it again! Afgelopen weekend was de dubbelshow in Goes. Luca haalde in één weekend maar liefst 2 keer het CAC/CACIB! Echt super!

Zaterdag 20 april onder keurmeester en rasspecialist mw Wies Boermans:
Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen: 1e plaats Uitmuntend met CAC/CACIB en BOB!
Lilly, Swallowsflight Starlight-Hussy, veteranenklas teven: 1e plaats Uitmuntend, VCAC en Beste Veteraan
 
Zondag 21 april onder keurmeester mw. L. de Ridder (BE):
- Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen: 1e plaats Uitmuntend met CAC/CACIB en BOS!
 
Dit weekend was Lilly haar laatste show. Uiteraard zal ze nog wel op de clubmatch verschijnen. Ze heeft haar showcarrière heel mooi af kunnen sluiten met wederom een prachtig rapportje van de keurmeester. Trots op onze 9,5 jarige grand old lady! 
 

 
 Onze Lilly, 9,5 jaar en still shining! 

15 april 2019
Afgelopen weekend was de hondenshow in Zwolle. Een tweedaagse show waarvoor ik Lilly en Luca had ingeschreven. We behaalden weer mooie resultaten:
 
Op zaterdag bij keurmeester mw. D. Mensink:
- Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen: 2e plaats Uitmuntend
- Lilly, Swallowsflight Starlight Hussy, veteranenklas teven: 1e plaats Uitmuntend, VCAC en Beste Veteraan 
 
Zondag reden we weer naar Zwolle en haalden we de volgende resultaten bij keurmeester dhr. H. Boelaars:
- Luca, Winchmore Country Man, openklas reuen, 1e plaats Uitmuntend, CAC/CACIB en BOB
- Lilly, Swallowsflight Starlight Hussy, 1e plaats Uitmuntend, VCAC, Beste Veteraan en reserve Beste Teef!   
  Lilly haalde hiermee haar 3e VCAC en is nu ook Nederlands Veteranen Kampioen! Zo trots op Lilly!
  Bijna 9,5 jaar en ze kreeg werkelijk prachtige rapportjes van beide keurmeesters!
 
Luca haalde in de erering ook een hele mooie 4e plaats in de rasgroep! 
 
 
Trots op moeder en zoon!
 
Met Bamse had ik het weekend ervoor een workingtest bij de Flatcoated Retriever Club in Bergschenhoek. Een mooie dag met heerlijk weer! Bamse deed goed zijn best. We hebben een mooi B1 diploma gehaald met 87/100 punten! Op 10 mei hebben we weer een workingtest. Hopelijk halen we dan weer mooie punten zodat we over mogen naar de B2! 
 

 
Workingtest Bergschenhoek!
 
In de tussentijd trainen we lekker door. Ook Maisy heeft binnenkort wat wedstrijden. Met haar probeer ik dit jaar een B te halen. En ook Joss en Luca staan ingeschreven voor een aantal diplomadagen.
  
 
 
18 maart 2019
Luca had afgelopen zaterdag zijn debuut in de open klas op de show in Weelde (België)! Hij kreeg een 1e plaats Uitmuntend met CAC en CACIB! Knappe Luca! Heel blij met dit mooie resultaat! 
 

 
Luca "Winchmore Country Man" 2 jaar oud. Heerlijk ventje!
 
  
09 maart 2019
Net terug van een paar dagen Engeland! Crufts bezocht en heel veel mooie flatjes gezien! De week ervoor had ik met Bamse een workingtest bij de NLV. Bamse heeft weer een mooi B1 diploma behaald. Ook zijn de Winchmore C puppies alweer 2 jaar geworden op 26 februari. Time flies! 
 
 
De C-tjes 2 jaar!
  
21 februari 2019
Hoera! Onze allerliefste Bamse is vandaag alweer 4 jaar oud geworden! Wat vliegt de tijd en wat geniet ik van dit heerlijke mannetje! Ook alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd! Vorig weekend had ik met Bamse een onderlinge MAP wedstrijd bij hondenschool Rinus Biemans. Een MAP (Meervoudige Apporteer Proef) bestaat uit 5 proeven met elk twee apporten van diverse soorten wild. De proeven zijn van tevoren niet bekend. Alle apporten moeten binnen zijn met voldoende punten om een diploma te halen. Helaas hadden we één apport niet binnen. Hij moest bij die proef eerst op links een verre markeer halen. Vanaf de inzetplek moest hij eerst over een hek springen. Dat deed hij keurig en hij markeerde de duif perfect. Daarna aan de voet en dan op rechts een hele lange schuine en blinde lijn door de sloot heen en achter de sloot op het land lag de fazant. Ik kreeg hem helaas niet ver genoeg bij mij vandaan. Een pittige proef, ik zag aan hem dat hij halverwege twijfelde dus ik heb hem terug geroepen. Ik wilde hem niet kapot fluiten. Veel honden vonden die proef erg lastig. Verder waren het wel hele leuke proeven en het was prachtig weer. Genoten van mijn ventje! Die schuine, verre lijnen gaan we gewoon wat meer oefenen. Maisy is ook loops dus wellicht was hij een beetje in de wolken ;-)
 
Verder staan er nog wat wedstrijden met zowel Bamse als Maisy op de planning en Luca en Lilly staan ingeschreven voor een aantal shows en we gaan weer naar Crufts! We vervelen ons niet!
 
Verder nog leuk puppy nieuws! Onze Lilly is weer oma geworden! Haar dochter Daantje uit haar eerste nest is, op de verjaardag van Bamse, mama geworden van 8 prachtige puppies, waaronder 4 bruine pups! Daantje is een super moedertje en met Daantje en haar babies gaat het prima! Van harte gefeliciteerd Ludmilla! Meer informatie op: www.knightsofthepearls.nl

 
 
 
Birthday Boy!
 
  
07 februari 2019 
Op vrijdag 1 februari ben ik met Luca naar de show in Eindhoven geweest. De laatste keer in de tussenklasse want eind februari wordt het C-nest alweer 2 jaar. Er waren 34 Flatcoats ingeschreven onder keurmeester mw. G.J. Toeters-Riethof (NL). Luca kreeg een prachtig verslagje en werd 1U en Beste Reu! Heel blij mee!
 
Zijn verslagje was alsvolgt: Bijna 2 jaar. Mooie mannelijke, harmonisch gebouwde reu. Innemend hoofd met mooie uitdrukking. Goed oog, oor en gebit. Goede voor- en achterhandshoeking. Mooie bone en voeten. Prima lichaam. Vlot gangwerk met veel drive. 1U, Beste Reu, CAC/CACIB/BOS 
 
 
Luca!
 

 16 januari 2019
De trainingen zijn weer volop begonnen. Vorige week was er een fotograaf bij de training van Bamse en die heeft heel wat mooie plaatjes geschoten! Ook ben ik op puppybezoek geweest bij de 15 prachtige babies van Ivy en Bamse. Wat doen ze het allemaal ontzettend goed! Ze zijn alweer bijna 3 weken oud. Heel knap van fokster Moira Thomassen en haar Ivy dat ze zo'n enorm nest weten groot te brengen. Het is ontzettend veel werk qua bijvoeden en schoon houden. Complimenten! Vijftien pups is volgens mij een record in Flatcoatland! Volgende week gaan we weer kijken bij het kleine spul!
 
 
De 15-ling van Ivy en Bamse!
 
 
In dromenland
 
Afgelopen zondag ben ik samen met Annemarie naar de show in Genk geweest. We hebben de volgende mooie resultaten behaald:
- Luca, Winchmore Country Man, tussenklas reuen, 2e plaats Uitmuntend RCAC/RCACIB
- Flicka, Winchmore By Leaps and Bounds, kampioensklas teven, 2e plaats Uitmuntend 
 
 
Bamsie Boy! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie. 

 
 
Bamse op post, klaar om te gaan! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie.
 
 
Braaf hondje! Foto: copyright Hannah Verhoeven, Verhoeven Fotografie.